YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karaisalı Ekoturizm’le Atağa Kalktı

Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Karaisalı ilçesinin ekoturizmle atağa geçtiğini söyledi.Sarı, Karaisalı’da turizmin, hem doğal güzellikler...

Karaisalı Ekoturizm’le Atağa Kalktı

Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Karaisalı ilçesinin ekoturizmle atağa geçtiğini söyledi.

Sarı, Karaisalı’da turizmin, hem doğal güzellikler olarak hem de ekonomik değer olarak ayrı bir başlık altında incelenmesi gerektiğini belirterek, “İlçemizin çeşitli sorunları var. Çözümler üretmek, gelişimi ve dönüşümü sağlamak görevimiz. Hem devlet teşebbüsünün hem özel sektörün Karaisalı’da varlık göstermesi gereklidir. Karaisalı ekonomisi, bu ekonominin bağlı olduğu sektörler ve sektör çeşitliliğin artırılması gerekir. Karaisalı’nın en önemli değerleri arasında Yerköprü ve Kapıkaya Kanyonu var. Acaba Karaisalı’nın doğal zenginlikleri ekonomide ekoturizm başlığı açabilir mi? diye sorduk. Ve bu sorunun cevabı Yerköprü’de verildi. Son dönemde, amaca hizmet edemeyecek, Karaisalı’ya yakışmayan köhne yapı, eski Yerköprü mesire yeri yıkıldı. Buraya, Yerköprü’ye yakışır bir bina yapıldı. Oturma grupları hep ahşap, sevimli. Karaisalı taşıyla yapılan arklar, su sesini her yere taşıyor. Çimlendirme, çeşitli çiçekler, Yerköprü’nün güzelliğini bir tablo misali ortaya koyan peyzaj. İşte Karaisalı’ya yakışan, eko turizmi başlatacak, kalkınma amacına hizmet edecek tesis bu” dedi.

Yerköprü’nün Karaisalı’nın ve Adana’nın gözde mekanı olarak turizm alanında örnek bir çalışma olarak hizmete sunulduğunu ifade eden Kaymakam Sarı, “Karaisalı’nın diğer unutulan değeri Kapıkaya Kanyonu’dur. Bugün Adana Turizminin start aldığı bir yürüyüş parkuru haline geldi. Yapılan çalışma ile Kanyon, doğaseverlerin düzenli uğrak yeri olarak hafızalara kazındı. Kolaylaştırılmış parkur, bazı çalışmalarla da güvenli hale getirildi. Yaklaşık 400 bin TL tutarındaki yatırım ile Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz bu projeyi bugünlerde tamamladı. Kanyonun girişi, şelale mevki ve Yerköprü’ye bağlanması, insanların huzurlu bir doğa yürüyüşü yapmasını sağlıyor. Yaptığım incelemeler sırasında parkurdaki misafir sayısının her geçen gün daha fazla olduğunu görüyor, bunu mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Yerköprü mesire yeri, Kapıkaya Kanyonu yürüyüş parkuru ve yapımına başlanacak Varda Köprü’sü seyir alanı düzenleme çalışmasının birer ekoturizm altyapısı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“İlçemizin yüzde sekseninden fazlası orman alanıdır. Tarım alanları dalgalı yapıdadır. Gerek orman, gerekse tarım-hayvancılık faaliyetleri belli ölçüde ekonomi oluşturabilir. Ancak bölgemizde gelir kaynaklarının çoğaltılması, ekonominin bu yolla büyütülmesi şarttır. Biz bu büyüme yolunu turizmde gördük. İnanıyorum ki buna alt yapı olacak fiziksel tesis durumunu da gerçekleştirdik. Yapılan tesislerin yeterli olduğu düşünülemez.

Karaisalı’nın sınavı bu tesisleri ve gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamaktır. Bu sınavın verilmesi durumunda gelir kaynaklarımızın çeşitlenmesi, ekonomimizin büyümesi sağlanmış olacaktır. Karaisalı’nın sosyoekonomik gelişmişlik sıralaması, önümüzdeki dönemde üst basamaklara ekolojik turizm üzerinden çıkacaktır. Daha gelişmiş bir Karaisalı, daha müreffeh Karaisalılılar bizim huzur kaynağımız olacaktır.”

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler