MAGAZİN

Kapat

Dillere pelesenk olan Antidepresan çalıntı mı? Mert Demir'e 2 milyonluk dava şoku

Dillere pelesenk olan Antidepresan şarkısının çalıntı olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Merve Holefter, şarkının çalıntı olduğunu söyleyerek Mert Demir’e 2 milyon 10 bin liralık tazminat davası açtı. Kendisine ait ‘Alınsam’ adlı eserin nakarat melodisinin ‘Antidepresan’da kullanıldığını öne süren Holefter, Demir tarafından maddi, manevi zarara uğradığını iddia etti.

Dillere pelesenk olan Antidepresan çalıntı mı? Mert Demir'e 2 milyonluk dava şoku

Merve Holefter, “Alınsam” adlı eserinin nakarat melodisini söz yazarı ve şarkıcı Mert Demir’in izinsiz şekilde “Antidepresan” adlı şarkıda kullandığını iddia etti. Holefter, “Mali ve manevi haklara tecavüz” suçundan savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılık soruşturması devam ederken Holefter, avukatı İsmail Demirci aracılığıyla Bakırköy Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak Mert Demir’e 2 milyon lira manevi, 10 bin lira da maddi tazminat davası da açtı.

Dillere pelesenk olan Antidepresan çalıntı mı? Mert Demir e 2 milyonluk dava şoku  1

‘NAKARATLARI BENZERLİK TAŞIYOR’

Merve Holefter, Mabel Matiz ve Mert Demir’in seslendirdiği ‘Antidepresan’ın nakaratı ile kendi eseri olan ‘Alınsam’ arasında önemli ölçüde benzerlik olduğunu fark etti. Holefter, Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği’ne (MSG) başvurarak inceleme talep etti. Oluşturulan teknik bilim raporundaki inceleme sonucu şarkıların nakarat kısımlarının bire bir benzerlik taşıdığı tespit edildi. Holefter’in avukatı, mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, özetle şunlara yer verdi: “Müvekkil tarafından Mert Demir’e ulaşılmaya çalışılıp, maddi, manevi haklarına tecavüze son vermesi talep edilmiştir. Ancak bu talebimiz, Mert Demir tarafından dikkate alınmamıştır. Toplam 2 milyon 10 bin lira tazminatın faiziyle birlikte Mert Demir’den tahsilini istiyoruz. Ayrıca ilgili kurumlara yazı yazılarak ‘Antidepresan’ isimli şarkının ne kadar dinlendiğinin, Mert Demir’in ne kadar gelir elde ettiğinin ve müvekkilin yoksun kaldığı kazancın tespitini talep ediyoruz.”

Dillere pelesenk olan Antidepresan çalıntı mı? Mert Demir e 2 milyonluk dava şoku  2

‘ESER ÖZGÜN VE ORİJİNAL’

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre; Mert Demir ise dilekçesinde, “Antidepresan”ı meslektaşı Mabel Matiz ile meydana getirdiklerini, bu eserin birçok ödüle layık görüldüğünü, özgün ve orijinal olduğunu belirterek davanın reddini istedi. Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda, Merve Holefter’e ait şarkının oluşturulma tarihinin ‘Antidepresan’dan önce olduğu ifade edildi. İki eserin notalarının benzer olduğunun anlatıldığı raporda, Merve Holefter’in tazminat talep hakkının olduğu belirtildi.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

SGK artık ödemeyecek: Yargıtay’dan tartışma yaratacak karar! "Erkeğinizin aldattığını gösteren büyük işareti" 2 katlı 5 odalı! 950 bin TL'lik ev kullanıcıları ikiye böldü 1987 yılından beri derin dondurucusunda saklıyormuş! Kapağını açınca şaşırdı Sokak ortasında 30 kişilik bisikletli çete tekme tokat saldırdı Denizden çıktı! Yakaladığı şeye kendisi de inanamadı Garsona notunu fişle iletti! "Kocama canım deme" Kurtulduk! Şansı %0'a düştü Tesadüfen gördü! Eşini dolabın önünde böyle yakaladı Gelinin annesinin kıyafet seçimi olay oldu Fiyatı duyunca şoke oldular! Para ödemeden kuaförden kaçtılar 3 aylık bebek hastanelik oldu! Güvenlik kamerası gerçeği ortaya çıkarttı Dans ederken işler kontrolden çıktı! Alkolü fazla kaçırdı Yüzüğünü düşürdü! Arabasını parçaladı, didik didik aradı Beyaz lekeler endişe yarattı! "Uzak durun" Burnunu çıkartıp kavanozda saklıyor! Değişimi şaşırttı Sosyal medya bu teoriyi konuşuyor! "Asla ölmüyoruz" dedi Kiralardan bıktı! Burada yaşıyor Bir günde 10001 barfiks çekip dünya rekorunu kırdı Bebeğine 'çirkin' denildi! Cevabıyla olay oldu Mutfakta sağlık var! Her gün tüketilebilecek antiinflamatuar gıdalar "Dünyanın en iyi çileği" diyerek paylaştı! 1 tanesine 692 TL ödedi Gözlerinin önünde ölen yolcuyla tüm yolu yan yana gittiler DERBİ BERABERE BİTTİ AMA GİZLİ KAZANAN GALATASARAY OLDU 'Kıyamet tarihi' denildi! Herkesi endişelendirdi: "Durma noktasına gelecek" 10 yıl boyunca hiçbir şey yemedi! "Nasıl bir şey olduğunu anlatmak zor" Restoran sahibi de şaşkın! Hırsız tuvaletin lavabosunu çaldı Evlendi ama eşi gerçek bile değil! "İlişkimiz bir bilim kurgu filmi gibi" Ketçaptan korkuyor! "Yakınımda bile bulunduramıyorum" Boy aynası beklerken gelen kargo şoke etti
Kapat