YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Prof. Cemalettin Latiç: Bediüzzaman'ı Boşnak bir müceddid olarak kabul ediyoruz

Bosna Milli Şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç, Bediüzzaman Hz. gibi müceddidlerin, Kur'ân medeniyetinin kıyamete kadar...

Prof. Cemalettin Latiç: Bediüzzaman'ı Boşnak bir müceddid olarak kabul ediyoruz

Bosna Milli Şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç, Bediüzzaman Hz. gibi müceddidlerin, Kur'ân medeniyetinin kıyamete kadar baki kalacağını müjdelediğini ifade etti.

Prof. Latiç, Bediüzzaman'ın, fikirleri yayacak faaliyetleri çok önemsediğini, bu tür gayretlerle Kur'an'ın mesajlarının insanlara ulaştırılabileceğini dile getirdi. Cemalettin Latiç, "Bediüzzaman büyük bir âlimdir, bir müceddiddir. Hatta biz onu Boşnak bir müceddid olarak kabul ediyoruz." dedi.

Risale-i Nur Enstitüsü ve Yeni Asya Gazetesi İzmir Temsilciliği, 'Said Nursi'ye Göre İnsanlığın Kurtuluş Reçetesi: Kur'an Medeniyeti' konulu bir panel düzenledi. Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda başlayan panele, Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce dinleyici katıldı. Risale-i Nur Enstitüsü ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi tarafından 25 Mart'ta Saraybosna'da gerçekleştirilen panelin konuşmacılarından Bosna Milli Şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç de panelist olarak İzmir'e davet edilen isimler arasında yerini aldı.

Prof. Dr. Cemalettin Latiç, Bediüzzaman'ı tanımaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Risale-i Nur Enstitüsü yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili bilimsel çalışmalar yapmaları için öğrencilerini yönlendirdiğini anlattı.

Paneli Avukat Kadir Akbaş yönetirken, diğer konuşmacılar Prof. Dr. Ahmet Battal, Dr. Cemil Ertem, Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz oldu. Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular ise Bediüzzaman Said Nursi'nin yaşadığı süre boyunca bütün insanlığı kapsayacak şekilde imani esaslar üzerine hayatını tanzim ettiğini söyledi. Bediüzzaman'ın, kendisine zulüm edenleri bile af ettiğini, insanlığı birliğe davet ettiğini aktaran Kutlular, medeniyetin tanımını ise kusursuz bir şekilde eserlerinde tarif ettiğini kaydetti.

Konuşmacılar, 'Said Nursî'nin 'Medeniyet-i Hazıra' olarak tanımladığı Batı medeniyetinin temel değerleri ve dayanakları nelerdir? Said Nursî'nin Batı medeniyeti için yaptığı itirazlar nelerdir ve önerdiği Kur'ân medeniyetinin temel değerleri nelerdir?' başta olmak üzere, 'din, inanç ve medeniyet ilişkisi nedir? Medeniyet ve terakki kavramları arasındaki ilişkiyi nasıl belirleyebiliriz? Sosyolojik olarak, şehirleşme, köylülüğün ortadan kalkması, şehirleşememenin doğurduğu temel problemleri Said Nursî'nin medeniyet anlayışı içinde nasıl değerlendirebiliriz? Dünya barışı açısından Kur'ân medeniyetinin önemi nedir?' gibi sorulara cevap arandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler