Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde üç gün önce kurulan Süleyman Şah Sığınma Kampı'na gelen sığınmacıların sayısı 6 bine ulaştı. Böylece 50 bin mültecinin yaklaşık yarısı Şanlıurfa’daki iki kampta barınıyor. Süleyman Şah kampını inceleyen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç eksikliklerin giderilmesi için talimat verdi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın talimatı üzerine Şanlıurfa Valiliği tarafından Akçakale ilçesinde kısa süre önce yapımına başlanan ve büyük bir bölümü tamamlanan Süleyman Şah Konaklama Tesislerine Suriyeli sığınmacıların kabulü devam ediyor. Vali Celalettin Güvenç kampı ziyaret etti. Akçakale Süleyman Şah Tesisleri'nde 3 gün içinde yaklaşık 6 bin Suriyeli sığınmacının kampa yerleştirildiği öğrenildi.
Vali Celalettin Güvenç, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl’den kampın durumu ve kabul edilen Suriyeli sığınmacıların durumu hakkında bilgi aldı. Kaymakam Şefik Aygöl, kampın büyük bir bölümünün tamamlandığını ve başlayan misafir kabulünün sürdüğünü söyledi. Biri bekârlar mahallesi olmak üzere toplam 5 mahalleden oluşan kampta diğer mahallelere misafir alınması için çalışmaların sürdüğünü aktaran Aygöl, 3 günde 6 bin civarında Suriyeli sığınmacının kampa geldiğini bildirdi.
Suriyeli sığınmacılara, “Hoşgeldiniz” diyen Vali Celalettin Güvenç, sohbet etti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın Türkiye’de kurduğu kamplara kendilerini kabul etmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren sığınmacılar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve tüm yetkililere teşekkür etti.
Şanlıurfa Valiliği’nin koordine ettiği kamptaki kayıt kabul, sahra hastanesi ile bay ve bayan TV izleme odalarını gezen Vali Güvenç, Suriye’de yaralanan ve kampta tedavi edilen Suriyelilerin durumu hakkında da bilgi aldı. Vali Güvenç, kayıt kabulde Suriyelilerin beklememesi için burada yapılan çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. Güvenç, kampta bulunan Suriyeli çocuklarla da yakından ilgilendi.
Öte yandan Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden ve Kilis’ten gelen Akçakale Süleyman Şah Tesislerine gelen Suriyeli sığınmacılar öncelikle kayıt çadırına alınıyor; kaymakamlık çalışanları, asker ve polisler tarafından fotoğrafları çekilip işlemleri tamamlanan Suriyeliler daha sonra sağlık taramasından geçiriliyor. Sağlık taramasının hemen ardından işlemleri biten Suriyeli vatandaşlar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlilerince araçlarla alınıp çadırlara yerleştiriliyor.
Suriyeli sığınmacıların yüzde 43’ü Şanlıurfa'da misafir ediliyor. Türkiye’ye gelen yaklaşık 50 bin sığınmacıdan 21 binine Şanlıurfa Ceylanpınar Telhamut Çadır Kenti ile Akçakale’de hizmet veriliyor. Hatay’da 10 bin, Kilis’te 12 bin ve Gaziantep’te de yaklaşık 8 bin Suriyeli misafir ediliyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz