HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'daki gelişmeler

Ukrayna'nın doğusunda ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında son 24 saatte çıkan çatışmalarda beş Ukrayna askeri öldü.

KİEV (AA) - Doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nin basın sözcüsü Andrey Lisenko, ayrılıkçıların saldırılarının son dönemde Sanzharovka, Uglegorsk ve Debaltsevo'ya yoğunlaştığını ve yöredeki durumun çok gergin olmasına rağmen, hükümet güçlerinin kasabayı kontrol ettiğini ifade etti.

Lisenko, son 24 saatte ayrılıkçılar ile çıkan çatışmalarda beş askerin hayatını kaybettiğini ifade ederken, ayrıca 30 askerin de yaralandığını bildirdi. Lisenko, son günlerde doğudaki saldırılarını arttıran ayrılıkçıların doğuda barışın sağlanmasını istemediğini ve Minsk mutabakatlarına uymayı reddettiğini açıkça gösterdiğini dile getirdi.

- Ölen 3 gönüllü asker son yolculuğuna uğurlandı

Öte yandan, başkent Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda, doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen çatışmalarda hayatını kaybeden üç gönüllü asker son yolculuğuna uğurlandı. Ölen gönüllü askerlerin silah arkadaşları, "Ukrayna'ya şerefler", "Kahramanlar Ölmez" diye sloganlar attı. Gönüllü askerlerin cenazesi memleketlerine gönderildi. Doğudaki ayrılıkçılar karşı savaşa katılan Ruslan Baburov ve Vadim Jerebilo'nun Luhansk'ın Sçastye kasabası yakınında çıkan çatışmalarda, kod adı "Valter" olan Gennadiy'nin ise Mariupol yakınındaki çatışmalarda hayatını kaybettiği bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler