MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müzayedenin yıldızı 'Delail-i Hayrat'

Portakal Müzayede Evi'nin düzenlediği "Kış Müzayedesi"nde satışa sunduğu ve Ketebeli Deli Osman eseri tarihi Delail-i Hayrat 460 Bin Lira ile müzayedeye damga vurdu.

Saray ressamları Ivan Konstantinovich Aivazovsky ve Leonardo De Mango'nun yanı sıra Erol Akyavaş ve Ömer Uluç gibi Türk sanat tarihine damga vurmuş ressamların eserlerinin yer aldığı müzayede Conrad Otel'de gerçekleşti.

Portakal Müzayede Evi adına Raffi Portakal ve Maya Bitargil'in yönettiği müzayedede ayrıca klasik, modern ve çağdaş Türk resimlerinden örneklerin yanı sıra Osmanlı hat sanatının şaheserleri, usta hattatlardan Kuran-ı Kerim'ler, Delail-i Hayrat'lar, Hilye-i Şerif'ler levhalar ve fermanların da yer aldığı müzayedenin en önemli parçası Ketebeli Deli Osman tarafından hayat bulan Delail- i Hayrat ve Enam-ı Şerifi oldu.

Eserlerine çok az rastlanan ve kıran kırana geçen açık artırma sonucu 460 Bin Liraya yeni sahibini bulan "Deli" Osman'ın "Delail- i Hayrat ve Enam-ı Şerifi" 185. ve 186. sayfalarında yer alan Mekke ve Medine minyatürleriyle dikkat çekiyor.

Dönemine ait deri cildi, şukufe tarzında perdahlı, sıvama altın üzerine gül lale ve muhtelif çiçeklerle bezeli eserde, Nesih hatla enam, Yasin, Fatiha ve muhtelif sürelerin yanı sıra Hilye-i Şerifler, Mührü Nuhuvet, Esmaül Hüsna ve İsmail Nebi isimleri yazılı.

Satır araları altın beynessüturlu eser, serlevhası rokoko tarzında altın ve muhtelif renkte çiçek motifleri ile tezhiplenmiş.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler