MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demet Evgar'ın 'Kara Fatma'ya benzerliği dikkat çekti

Kanal D ekranlarında ilgiyle takip edilen Vatan Sensin dizisine Kara Fatma rolüyle Demet Evgar'da dahil oldu. Güzel oyuncu için herkes komutan Kara Fatma'ya"çok benziyor" yorumunda bulundu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini koyduğu 'Kara Fatma' 300 askeriyle, düşmana İzmir'i dar etmişti. Kanal D'nin sevilen dizisi 'Vatanım Sensin'de konu işlenmesi için oyuncu Demet Evgar diziye dahil oldu. Demet Evgar'ın kadın komutan Kara Fatma'ya benzerliği dikkatlerden kaçmadı.


İZLEYİCİDEN TAM NOT ALDI

Diziye dünkü bölümde dahil olan Demet Evgar'ın üsteğmen Kara Fatma olarak diziye girmesi herkesi önce şaşrttı daha sonra da herkes Evgar'ın oyunculuğuna hayran kaldı.

KARA FATMA KİMDİR?

Kara Fatma, milli mücadele ve öncesinde kendi birliğiyle birlikte savaşan ve istiklal mücadelesine verdiği büyük katkılardan ötürü İstiklal Madalyası alan kadın kahramandır. Gerçek adı ise, Soyadı Kanunu'yla aldığı soyadıyla birlikte Fatma Seher Erden olarak biliniyor. 1888 Erzurum doğumlu olan Kara Fatma, tarih sahnesine sadece Milli Mücadele ile çıkmıyor. Subay Dervişlerden Ahmet Bey ile evlendikten sonra Balkan Savaşı'na katılıyor. Dünya Savaşı'nda Kafkas Cephesi'nde kendi ailesinden dokuz-on kadınla birlikte savaşırken eşi Binbaşı Ahmet Bey'in Sarıkamış'ta şehit olduğu haberini aldıktan sonra memleketi Erzurum'a dönüyor.

İZMİR'İN KURTULUŞUNDA PAYI ÇOK BÜYÜK

1919'daki kongre günlerinde, Mustafa Kemal'le bizzat görüşebilmek için Sivas'a giden Kara Fatma, Milis Müfreze Komutanı olarak batı cephesinde görevlendirildi. Önce İstanbul'a gidip burada silah ve adam kaçırma faaliyetlerinde bulunduktan sonra İzmir'in Yunan işgaline uğraması üzerine İzmir'e geçerek kurtuluşu için savaştı.

ÇOĞU KADINLARDAN OLUŞAN BİRLİK KURDU

300 kişiyi aşkın birliği ile I., II. İnönü Muharebesi, Sakarya Meydan Muharebesi ile Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde çarpışan Fatma Seher Erden, Büyük Taarruz'un ilk günlerinde General Trikopis'in birliğine esir düşmüşse de, kaçarak yeniden müfrezesinin başına geçti; bir keresinde, onbaşı olduğunda neredeyse sadece kadınlardan oluşan birliği ile düşmanın cephe gerisine bir saldırı düzenledi ve aralarında bir Yunan subayı toplam 25 esir askerle geri döndü.
> Demet Evgar bu hafta da sen ağlattın, eyvallah#SeviyorumOnu


Vitrin


En Çok Aranan Haberler