MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2015 Eurovision Yarışmasını kazanan İsveç oldu

2015 Eurovision Yarışması kazananı dün akşam belli oldu. Viyana'da düzenlenen 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'nın birincisi İsveç oldu.

60.sı düzenlenen 2015 Eurovision Şarkı Yarışması büyük finali nefesleri kesen bir mücadele ile gerçekleşti. Avusturya'nın başkenti Viyana'da organize edilen Eurovision 2015'e Türkiye katılmadı ancak Azerbaycan temsilcisi Elnur Hüseynov'un alacağı sonuç büyük bir merakla bekleniyordu. 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan 27 ülke şunlardı: 2015 Eur Arnavutluk, Ermenistan, Avustralya, Avusturya, Belçika, Estonya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Romanya, Rusya, Sırbistan, İspanya, İngiltere, Litvanya, Polonya, Slovenya, İsveç, Norveç, Karadağ, Güney Kıbrıs, Azerbaycan, Letonya ve İsrail.

2014 Eurovision yarışmasını kazanan Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilen Şarkı Yarışması'nı İsveç temsilcisi Mans Zelmerlöw, "Heroes" isimli şarkı ile 365 puan alarak birincilik kupasını aldı. Yarışması'yı kazanan Mans Zelmerlow, çok mutlu olduğunu belirterek, kendisine oy veren ve destekleyen herkese teşekkür etti.

İŞTE 2015 EUROVİSİON YARIŞMASI 1. ve 2.'Sİ

Mans Zelmerlow'u takip ederek ikinci ve üçüncülüğü hak eden ülkeler ve isimlerse; Rusya temsilcisi Polina Gargarina'nın seslendirdiği "A Million Voices" adlı şarkısı 303 puan alarak ikinci, İtalya temsilcisi II Volo'nun seslendirdiği "Grande Amore" şarkısı 292 puan alarak üçüncü oldu. Almanya ve ev sahibi Avusturya ise 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'nı sıfır puanla tamamladı. Almanya en son 1964 ve 1965 yıllarında sıfır puan almıştı

2015 EUROVİSİON'A ÖZEL GÖSTERİLER

Bu senenin Eurovision Şarkı YarışmasıConchita Wurst, Viyana Çocuk Korosu ve ORF Radyo Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirilen "Building Bridges" isimli şarkıyla başladı.Yarışmanın sonunda Avusturyalı çoklu vurmalı çalgı sanatçısı Martin Grubinger, kırk farklı enstrümanı çalarak özel bir gösteri yaptı.

Açılışın ardından yarışmacılar sahneye "sihirli köprü"den geçerek geldi. Slovenya temsilcisi Maraaya'nın seslendirdiği "Here for You" şarkısı ile başlayan yarışma , İtalya temsilcisi II Volo'nun seslendirdiği "Grande Amore" şarkısıyla sona erdi.

200 MİLYON KİŞİ İZLEDİ

2015 Eurovision Yarışması'nı 700'ün üzerinde gazeteci takip ederken, 45 ülkeden 200 milyon kişinin canlı olarak izlediği bildirildi. Yarışmanın sunuculuğunu Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler ve Arabella Kiesbauer birlikte yaptı.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler