MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beren Saat'in 'Kösem Sultan' hakkında şok eden kararı

Heyecanla beklenen Kösem Sultan dizisinde Beren Saat'in başrolü oynayacağı beklenirken, dizi hakkındaki iddia gündeme bomba gibi düştü. Beren Saat'in Kösem Sultan'da oynayıp oynamama konusunda soru işaretleri olduğu ortaya çıktı.

Ekranların güzel yıldızı Beren Saat'in reyting korkusu olduğu gündeme bomba gibi düştü. Kenan Doğulu ile evlendikten sonra kariyerine bebek molası veren Beren Saat, son günlerde Kösem Sultan başrolünde oynayacağı iddiaları ile gündemdeydi. Beren Saat dışında pek çok ismin Kösem Sultan başrolü için konuşulduğu ancak uzun süredir ekranlarda gözükmeyen oyuncuda karar kılındığı hatta Beren Saat'in ayda 360 bin TL kazanacağı haberleri bile medyada yer almıştı. Bu gelişmeyle fanlarını çok sevindiren Beren Saat, çıkan onca habere rağmen henüz bir açıklama yapmadı. Dizinin yayın kanalı Star TV de "Anlaşma var ama imza yok" açıklamasına bulundu.

BEREN SAAT'İN KIVANÇ KORKUSU

Beren Saat'in henüz imza atmaması ve sessiz kalması kafalarda soru işareti yaratırken çok çarpıcı bir iddia kulaktan kulağa yayılıyor. İddialara göre Beren Saat, Kösem Sultan'ın 10. bölümünden sonra ekranlarda olacağı için projenin başlamasını bekleyecek. Beren Saat, Hülya Avşar'ın da Safiye Sultan'ı oynayacağı diziye, eğer iyi reytinglerle başlarsa ve içine sinerse imza atacak. Güzel oyuncunun bu tutumunda eski partneri Kıvanç Tatlıtuğ'un Kurt Seyit ve Şura dizisinde yaşadığı hayal kırıklığı yatıyor. Beren Saat de Kıvanç Tatlıtuğ'un kariyerinde yaşadığı tökezlemeye benzer bir durumu yaşamak istemiyor.

BEREN SAAT KİMDİR?

1984 doğumlu Beren Saat, katıldığı Türkiye'nin Yıldızları yarışmasında ikinci oldu ve Tomris Giritlioğlu'nun dikkatini çekerek onun desteğiyle profesyonel oyunculuğa başladı. İlk deneyimini "Aşkımızda Ölüm Var" dizisiyle yapan Beren Saat, ilk başrolünü Tomris Giritlioğlu'nun hazırladığı Aşka Sürgün dizisinde üstlendi. Sonrasında yine bir Tomris Giritlioğlu projesi olan Hatırla Sevgili adlı televizyon dizisinde başrolde yer aldı. Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eserinden uyarlanan, yayınlandığı dönemde büyük ilgi gören ve çok konuşulan Aşk-ı Memnu dizisinde ve Fatmagül'ün Suçu Ne? dizilerinde başrolde yer aldı. Son olarak İntikam dizisinde rol alan Beren Saat, yaklaşık 2,5 yıllık bir birliktelikten Kenan Doğulu ile Las Angeles Malibu'da evlendi.

KÖSEM SULTAN KİMDİR?

1590 yılında doğan Haseki Kösem Sultan, Bosna beylerbeyi tarafından İstanbul'a kızlarağası olarak gönderilmiş, henüz 15 yaşındayken Sultan Birinci Ahmed'e haseki olmuş, zekasıyla padişahı etkisi altına almayı başarmış, bütün saraya hükmetmeyi erken yaşlarda başarmıştır. Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarından bir olarak anılan Kösem Sultan'ın hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olmuştur. Oğulları IV. Murad ve İbrahim ile torunu IV. Mehmed döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili Kösem Sultan'ın saltanatı, IV. Murad'ın idareyi tam olarak ele almasına kadar sürmüştür ancak 4. Murat'ın genç yaşta ölümü üzerine Kösem sultan yeniden etkin hale gelmiştir. Osmanlı'nın en güçlü kadınları arasında anılan Kösem Sultan, torunu 4. Mehmed döneminde gelini, padişahın annesi Turhan Sultan tarafından boğdurularak öldürülmüştür. Bir dönemi etkileyen Kösem Sultan, Harem'de katledilen ilk sultandır.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler