MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Cem Yılmaz, şahsıma karşı yazdıklarıyla tramva yarattı'

Komedyen Cem Yılmaz ile davalık olan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, çıkan haberler üzerine bir açıklamada bulundu. Cebiroğlu, "Cem Yılmaz sevilen ve sayılan bir sanatçımız. Toplum nezdinde bana hakaret etmesini kabul edemezdim. " dedi

Sosyal medyayı aktif kullanan ünlülerden Cem Yılmaz, attığı tweetler sebebiyle davalık oldu. Cem Yılmaz'a Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı.Davanın ilk duruşmasının 11 Nisan tarihinde görüleceği öğrenildi. Tweetleri nedeniyle hapis istemi bulunan Cem Yılmaz, savunma yaptı. Mesleği gereği ülke gündemini yakından takip ettiğini belirten Cem Yılmaz savunmasında bir sanatçı olarak değil ülkenin sade bir vatandaşı olarak dahi bu olaydan etkilenmesinin normal olduğunu ifade etti ve sözlerini şöyle sonlandırdı: "TÜBİTAK Ödüllü ve Yüksek Lisans yapmış Halil Serkan Öz'ün vali tarafından azarlanması sonrasında trajik ölümünü birçok gazete ve televizyon kanalından öğrendim. Ölümünden duyduğum üzüntüyle kamuya mal olmuş olay nedeniyle kişisel görüşümü ifade ettim. Tweetleri bundan dolayı attım, hakaret kastım yoktur, eleştiri hakkımı kullandım" dedi.

TRAMVA YARATTI

Cem Yılmaz ile davalık olanYalova Valisi Selim Cebiroğlu, haberlerin medyada yer alması ardından açıklamada bulundu. Dava ile ilgili gelişmeleri avukatından öğrendiğini belirtemCebiroğlu, Cem Yılmaz'a tazminat davası açmayı düşündüklerini söyledi. Cebiroğlu, dava açmasının sebebini ise şu sözlerle açıkladı: "Cem Yılmaz sevilen ve sayılan bir sanatçımız. Toplum nezdinde bana hakaret etmesini kabul edemezdim. Beni toplumun önünde küçük düşürdü. Çoluğuma çocuğuma, şahsıma tarafıma karşı yazdıkları ile travma yarattı. İtibarımı zedeledi. Bu davayı bunun için açtım. "

CEM YILMAZ'I DAVALIK YAPAN O TWEETLER!

Vali, geçtiğimiz aylarda bir okul ziyaretinde karşılaştığı öğretmen Halil Serkan Öz'ün kıyafetini beğenmeyip, eleştirmiş. Öğretmen Öz bir hafta sonra düzenlenen protesto yürüyüşünde kalp krizi geçirip, hayatını kaybedince, Cebiroğlu'na sosyal medyadan tepki yağmıştı. Cem Yılmaz da valiye tepki gösteren isimlerden biri olmuştu. Başarılı komedyen vali için arka arkaya şu tweetleri atmıştı:

"Mevki ile adam ezmek, kalbini ölesiye kırmak, yazık oldu gitti öğretmencik, Daha büyük mevkilere gelesin Vali Bey", "Ne kadar demode kötü adam film karakteri varsa bizde galiba. Bunları bu haliyle yaziim desen, abartmiyim der, vazgeçersin", "Kalpsize mevki vermeyeceksin. Ehliyet gibi kalp sorucan önce. Saçın? O Sakal? Anarşik!! diyen adama taç takarsan. Üzülürsün finalde işte. Ah", "Sen niye mesaide bali çekiyorsun diye soran olmayınca tabi o da coşmuş. Bakmış gücü yetiyo yüklenmiş. O da bi kurban neticede. Öğrenememiş."

CEM YILMAZ KİMDİR?

23 Nisan 1973'te İstanbul'da doğan Cem Yılmaz, Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel Yönetimi bölümünü bitirmiştir. Karikatüre olan ilgisi ve yeteneği sayesinde üniversite yıllarında Leman isimli mizah dergisinde çalışmaya başlayan usta komedyen, ilk gösterisini dergide çalıştığı yıllarda, Leman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirmiştir. Toplamda 4.000'den fazla kez sahneye çıkan sanatçı, sinema alanındaki çalışmalarının yanı sıra sahne gösterilerini de devam etirmiş; Panasonic, Opet, Türk Telekom, Türkiye İş Bankası, Doritos gibi büyük markaların yer aldığı firmalar için başarılı reklam kampanyalarına imza atmıştır. Özel yaşamıyla da sık sık gündeme gelen Cem Yılmaz, 2012'de Ahu Yağtu ile evlenip 31 Aralık 2013'de resmen boşanmıştır ve bu evlilikten Kemal adında bir oğlu vardır.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler