MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kösem Sultan 1. bölümünde olay sahneler vardı

Kösem Sultan ve Sultan Ahmet Han'ın büyük aşkını ekrana taşıyan Muhteşem Yüzyıl Kösem 1. bölümü ile ekranlara "merhaba" dedi. Yeni sezonda merakla beklenen Kösem Sultan 1. bölümünde izleyiciler, çarpıcı sahnelere tanık oldu.

KÖSEM SULTAN TÜM FRAGMANLARI İÇİN TIKLAYIN!

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 1. bölümü ile dün akşam ekrana geldi, bekleyiş son buldu. Devletin, hanedanın başında; entrikaların tam ortasında, rekabet ve aşk ile büyüyen 'KÖSEM'in hikayesini ekrana taşıyan Star Tv'nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem 1. bölümü izleyicilerini unutulmaz sahnelerle karşıladı. TIMS Productions, dünyanın 60'ı aşkın ülkesinde on milyonlara ulaşan, finali ardından bile uzun süre konuşulan Muhteşem Yüzyıl'ın ardından ekranlara Kösem Sultan ile geri dönüyor. Muhteşem Yüzyıl Kösem 1. bölümü ile 12 Kasım Perşembe akşamı Star TV'de başladı.

Aşkla, kanla, güç savaşlarıyla, büyük zaferler ve ağır yenilgilerle geçen bir ömrü titizlikli izleyicisiyle buluşturmaya hazırlanan Kösem Sultan 1. bölümünde babasının ani ölümünden sonra henüz sancağa bile çıkmadan kendini tahtta bulan Sultan Ahmed'ın, resmini görüp aşık olduğu küçük Rum kızı Anastasia'yı, Safiye Sultan, taht hediyesi olarak Ahmed'e getirtti. Ahmed ve Kösem, hem Batı'dan hem Doğu'dan çevrelenen bir dünya devletinin var olma savaşının yüklerini omuzlarında taşıyarak yürüyecekleri bu yolda, aşklarının büyük gücüyle birlikte büyüyecekler.

KÖSEM SULTAN 1. BÖLÜM ÖZETİ

Sultan Ahmed tahta geçtiğinde Osmanlı tahtının onun dışında yalnızca bir veliahtı kalmıştı. Onun zamanında kaldırılacak olan kardeş katli geleneği nedeniyle hanedanda erkek çocuk neredeyse kalmamıştı. Bu durumu kendileri için bir fırsat bilen Giray Kardeşler ise gözünü tahta dikmişti. Uzun senelerdir süren geleneğe göre Kırım Hanlığı'nın hanzadeleri tahta çıkmadan evvel İstanbul'da tutuldu, bir esir hayatına benzeyen bu sürecin sonunda Osmanlı hükümdarının kararına göre Kırım Hanlığı'nın başına geçiyorlardı. Mehmet ve Şahin Giray kardeşler buna bir son vermeye kararlıydı.

SULTANLARIN KAPALI KAPILAR ARDINDAKİ SAVAŞLARI

Kadınlar Saltanatı olarak adlandırılan dönemin zirveye çıktığı zamanları anlatan Muhteşem Yüzyıl Kösem'de sultanlar ve onların yapacakları da hikayeyi derinden etkileyecek. Büyük Valide Safiye Sultan, Handan Sultan, Halime Sultan ve Fahriye Sultan'ın müdahaleleri, çevreleri, ilişkileri Saray'ın kaderini kökünden değiştirecek.

YENİ ÇERİ OCAĞI'NIN GİZEMLİ HİKAYESİ

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de ön plana çıkacak hikayelerden biri de Yeniçeriler. İmparatorluk ordusunun asi ve cesur kahramanlarının geçmişleri ve gelecekleri arasında, yasakların gölgesinde sürdürdükleri hayatları kimi zaman Saray'ın en kalbine kadar etki edecek. Sultan Ahmed ve İskender'in yoldaşlığı ise İskender'in sakladığı sır ile daha da karmaşık hale gelecek.

KÖSEM SULTAN KONUSU

Yapımcılığını Timur Savcı'nın üstlendiği, Sultan Ahmed'i genç oyuncu Ekin Koç'un, Kösem Sultan'ın ilk gençlik yıllarını ise Yunanistanlı oyuncu Anastasia Thsilimpou'nun canlandıracağı Kösem Sultan; 14 yaşında evinden koparılan kız çocuğu Anastasya'nın, Osmanlı İmparatorluğunun başına geçerek; önce erkeklerin dünyasına ve sonra tüm dünyaya hükmetmiş bir imparatoriçeye dönüşmesini konu alıyor. Henüz 14 yaşındayken babasının ani ölümüyle tahta çıkan Sultan Ahmed'in genç omuzlarında koca bir cihan imparatorluğunun yükü durmaktadır. Tahta çıkan genç sultan içeride isyanlar, dışarıda değişen güç dengeleri, sarayın içerisinde çıkar çatışmaları ve tahta göz diken ihtiraslı gözlerle karşı karşıyadır.Tüm bu kara bulutlarlar arasında Sultan Ahmed'in dünyasını aydınlatan tek şey gördüğü bir tablodaki güzel kızdır. Sultan Ahmed'in bu tablodaki genç kızdan ne kadar etkilendiğini gören Safiye Sultan, tabloda resmedilen kızı dünyanın merkezine, Osmanlı'ya "taht hediyesi" olarak getirir.

Ahmed ve Kösem, hem Batı'dan hem Doğu'dan çevrelenen bir dünya devletinin var olma savaşının yüklerini omuzlarında taşıyarak yürüyecekleri bu yolda, aşklarının büyük gücüyle birlikte büyüyecekler.

KÖSEM SULTAN OYUNCULARI

1. bölümüyle büyük ses getiren Kösem Sultan dizisinin kadrosunda ekranların aranılan yüzleri; Beren Saat, Mete Horozoğlu, Fikret Kuşkan, Hülya Avşar, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Erkan Kolçak Köstendil, Esra Dermancıoğlu, Alican Yücesoy, Aslıhan Gürbüz, Kadir Doğulu bulunuyor.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Muhteşem Yüzyıl Kösem 1. bölümü, Osmanlı saray hayatına yönelik tarihi hatalarla izleyiciyi adeta çıldırttı. Sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasına giren Muhteşem Yüzyıl Kösem'e ağır eleştiriler geldi. İşte, o yorumlardan bazıları;

Osmanlı da bir padişah ne saraydakilere nede halka kullarım diye hitap etmez.Yine tam rezaletsiniz. #MuhteşemYüzyılKösem

Ecladımızı karalayan #MuhteşemYüzyılKösem Dizisinin yayından kaldırılmasını istiyorum. Biz Şanlı Osmanlınin Torunuyuz

#MuhteşemYüzyılKösem gibi rezil bir diziye imza atanlar;

ruhu bozuk, mayası kirli, hamuru kokuşmuş ecnebi artıklarıdır!

İslam'ın kalesi Osmanlı'yı yalanlarla, iftiralarla anlatarak atalarımızı kadın düşkünüymüş gibi gösteren #MuhteşemYüzyılKösem'i izlemiyoruz.

Gerçek Tarihi öğrenmek istiyorsanız Kitap okuyan araştırma yapın böyle iftiralarla

#MuhteşemYüzyılKösem gibi dizileri izlemeyin...

KÖŞE YAZARI MURAT BARDAKÇI DA KIZDI

Kösem Sultan 1. bölümünü eleştiren sadece vatandaşlar değildi. Osmanlı tarihi ve hanedanını düşsel figürlerle harmanlayan dizi tarihçi-yazar Murat Bardakçı da tarihi diziyi eleştirinlerden biri oldu. Muhteşem Yüzyıl Kösem'i değerlendiren Bardakçı, "Kösem'i çekmeden önce oyunculara keşki telâffuz öğretseydiniz!" başlığı attığı yazısında dizinin dilini eleştirdi. "Seyirci aylar boyunca maalesef burundan konuşulan, âhenksiz, ucuz ve bozuk bir sokak telâffuzunu dinlemeye mahkûm edilecektir!" diye yazdı.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler