MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mutlu Kaya davasında şok karar

Uğradığı saldırı sonucunda hala uyanamayan Mutlu Kaya ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Mutlu Kaya'nı soruşturma dosyasına, Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizlilik kararı konuldu.

Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi süren 19 yaşındaki Mutlu Kaya'nın uğradığı saldırıya dair iddialar gündeme bomba gibi düştü. İddialara göre Mutlu Kaya'nın uğradığı hain saldırıya ait kroki ortaya çıktı ancak Mutlu Kaya'nın saldırganlarına yönelik soruşturma dosyasına, Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizlilik kararı konuldu. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi bu karara tepki gösterdi.

Mutlu Kaya'yı kasten öldürmek suçundan tutuklanan Veysi E.'nin (26) avukatının Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'müdafinin inceleme ve örnek alma yetkisinin kısıtlanmasına' yönelik talepte bulunduğunu belirten Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Sulh Ceza Hakimliği bu kararın davanın tıkanmasına neden olacağını açıklayarak dosyada gizlilik kararına tepki gösterdi. Soruşturma sürecinde olaya müdahil avukatlar olarak dahil olacaklarını ancak karar ile sürecin tıkanıklığa sebebiyet vereceğini açıklayan Barı Başkanı Elçi ise; "Baro olarak mağdur ailese hukuki destek vereceğiz. Bu amaçla ilgili savcıya giderek dosyanın suretini istediler delilleri ve ifadeleri incelememiz gerekiyor ki biz mağdur aileye yardım edelim hatta bu soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına da katkı sağlayalım dedik. Ancak Müdafinin yetkisinin kısıtlanması kararı yani gizlilik kararı ile konulmuş dosyaya." dedi.

Mutlu Kaya davasında gizlilik kararına tepki gösteren Baro Başkanı Elçi, saldırı anını kroki üzerinden anlattı: "Caddeden geliyor evin önünde duruyor ve antre kısmında kızımıza ateş ediyor ve kızımız yere yığılıyor."

MUTLU KAYA DAVASINDA BAŞKA ŞÜPHELİLERDE VAR

Baro Başkanı Elçi, kararın hukuki açıdan da etik olmadığının vurgusunu yaparak, "Türkiye'de savcılar şüpheli ve sanık için getirilen bu düzenlemeyi tüm avukatlar için uyguluyorlar. Bu hakikati ortaya çıkarma aşamasında, suçu tüm yönleri ile ortaya çıkarmak için sanık taraflarının soruşturma dosyasını engellemek gerekiyor. Bizim açımızdan ortaya çıkardığı sonuç şudur: Bir sanık serbest bırakılmış tutuksuz yargılanmak üzere. Bizim Mutlu Kaya'nın ailesinden aldığımız bilgilere göre olayda serbest bırakılan şüpheliler dışında başka şüphelilerin de olduğu." diye konuştu.

MUTLU KAYA'NIN SON DURUMU

Mutlu Kaya davası devam ederken. Mutlu Kaya'nın sağlık durumu hakkında da yeni haberler geliyor: "Genel durumunda değişiklik yok. Vital bulguları stabil. Solunum cihazına bağlı olarak takip ediliyor. 21.05.2015 tarihinde Sedatif ilaçları kesilmesine rağmen, hasta hala şuuru kapalı halde takip ediliyor." denildi.

Hastane bahçesinden bir an olsun ayrılmayan Mutlu Kaya'nın ailesi ve yakınlarının genç kız için umutlu bekleyişi yedinci günde de devam ederken, Kaya'nın hastaneden taburcu olmasına kadar geçen süre içerisinde 6 ay süreli ile tedbir amaçlı koruma kararı altına alındığı öğrenildi.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler