MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2. Gülsin Onay Piyano Günleri başladı

Tekirdağ'da 2. Gülsin Onay Piyano Günleri, Gülsin Onay konseri ile başladı

TEKİRDAĞ'da Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Gülsin Onay Piyano Günleri, etkinliğe ismi verilen Gülsin Onay konseri ile başladı. Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konsere Süleymanpaşalı sanatseverler büyük ilgi gösterdi.
Süleymanpaşa Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Gülsin Onay Piyano Günleri, muhteşem bir konserle başladı. Beş gün sürecek olan Piyano Günleri, etkinliğe ismi verilen dünyaca ünlü piyano virtüözü Gülsin Onay'ın konseri ile müzikseverlerle buluştu.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın da katıldığı konserde Gülsin Onay, Abegg Çeşitlemeleri, op.1 (Robert Schumann), Andante Favori WoO 57 (Ludwig van Beethoven), Variations sérieuses op. 54 (Felix Mendelshon-Bartholdy), Sonatin op. 15, Allegro, Adagio con moto, Horon (prestissimo) (Ahmed Adnan Saygun) ve Sonat si minör op. 58, Allegro maestoso, Scherzo molto vivacce, Largo, Finale presto non tanto (Frédéric Chopin) isimli eserleri icra etti. Gülsin Onay, konser sonrası Süleymanpaşalı sanatseverlerce dakikalarca ayakta alkışlandı.

Sahneye gelerek Onay'a çiçek takdim eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bir telefon konuşmasıyla başlayan ve Gülsin Onay Piyano Günleri'ne dönüşen bu süreçte, Süleymanpaşa'yı değiştirmek için çıktığımız yolda sizinle sanat adına önemli bir adım atmış olduk. Geçtiğimiz yıl misafiriniz olarak gelen ve tanışmamıza vesile olduğunuz Kemal Bey'le de Oda Müziği Festivali'ni başlattık, bu yıl da devam edeceğiz. Şehrimizi sanatla donatmamızda çok önemli bir aracı oldunuz. Size hem bu akşamki muhteşem resital, hem de Süleymanpaşa'ya kattığınız değer için herkesin huzurunda teşekkür ederim," açıklamasında bulundu.

Gülsin Onay ise "Süleymanpaşa ile 3 yıl önce tesadüfen tanışmıştım. Adımın bir sokağa verildiğini öğrendiğimde çok mutlu olmuş ve bu jeste imza atan kente burada bir konser vererek teşekkür etmek istemiştim. Değerli Başkanımız Sayın Ekrem Eşkinat ile istişarelerimiz sonunda Piyano Günleri fikri ortaya çıktı. Sizlerle tekrar birlikte olmaktan son derece mutluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum," diye konuştu. Konserin ardından hayranları ile fotoğraf çektiren Gülsin Onay, albümlerini imzaladı. 2. Gülsin Onay Piyano Günleri, Hande Dalkılıç, Emre Yavuz, Tuna Bilgin ve Eren Yahşi konserleri ile devam edecek.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler