MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boğaziçi'nden Nazım Hikmet açıklaması

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi tartışmaları hakkında Boğaziçi Üniversitesi bir açıklama yaptı: "Rektörlük çalışmaları Merkez Müdürlüğü ile tam bir koordinasyon içinde yürütmektedir."

Geçen hafta açılan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi hakkında basında yer alan tartışmalar üzerine Boğaziçi Üniversitesi bir açıklama yaptı. Açıklama Boğaziçi şöyle:

Çağdaş Türkçe şiirin kurucu şairi Nâzım Hikmet'in anısını ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi tarafından akademik hayata kazandırılan Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi ile ilgili son günlerde çeşitli yayınlarda yer alan spekülatif yönü dikkat çeken açıklamaları üzüntüyle izlemekteyiz.
Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye 'de bir yükseköğretim kurumu bünyesinde Nâzım Hikmet ismiyle açılan ilk Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi'ni kurmanın tüm sorumluluğuyla hareket etmekte ve usta şairin adına yakışır biçimde çalışmalarını sürdürmeye azami özen göstermektedir. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü bu çalışmaları Merkez Müdürlüğü ile tam bir koordinasyon içinde yürütmektedir.
Bu merkezin kuruluş amacı, Nâzım Hikmet'in anısını yaşatmak, şairin arşivini ve bilgi-belge merkezini oluşturmak, akademik çalışmaları desteklemek, Türkiye ve dünya edebiyatına, sanat ve kültür politikalarına yaptığı katkıları çok boyutlu bir biçimde değerlendirmektir. Boğaziçi Üniversitesi'nin bu anlamdaki önceliği, tüm bu belirtilen alanlarda nitelikli projeler üreterek Nâzım Hikmet'in kıymetli anısını ona değer katacak özgün çalışmalarla yaşatmak olacaktır.

Merkezin Yürütme Kurulu üyeleri Gündüz Vassaf ve Ayşe Buğra istifa etmiş kuruluş sürecine katkıda bulunan Raşit Çavaş, Nermin Mollaoğlu, Melih Güneş, Haluk Oral merkezle ilgili eleştirilerini dile getirmişti.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler