MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kartal zirveye yürüyor

Siyah beyazlılar, kural hatası nedeniyle tekrarına karar verilen maçta Kasımpaşa'yı 3-0 yendi ve lider Fenerbahçe ile puan farkını 5'e indirdi.

Donk'un 2. topla yaptığo olay müdahale ve hakem Barış Şimşek'in kararı sonrası tekrarına karar verilen Kasımpaşa-Beşiktaş maçında bu kez siyah beyazlılar güldü. İlk maçta 1-0 öne geçen ama üstünlüğünü koruyamayıp 2-1 yenilen Kara Kartallar, bu kez rakibini 3-0 yenmeyi bildi.

  1. dakikada Almeida ile geçen Beşiktaş, 34'te Franco ile farkı 2'ye çıkardı, 44. dakikada ise Veli Kavlak skoru 3-0 yaptı. İkinci yarının hemen başında Serdar'ın atılmasıyla 10 kişi kalan siyah beyazlılar, buna rağmen skoru korumayı bildi ve karşılaşmayı 3-0 kazandı.

Beşiktaş böylece lider Fenerbahçe ile puan farkını 5'e, Galatasaray ile de 1'e indirdi ve zirveye iyice yaklaştı.

HERŞEY BAŞTAN BAŞLADI!

Kasımpaşa ile Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında karşılaşmış, mücadeleyi Kasımpaşa 2-1 kazanmıştı. Ancak maçta yaşanan olay Türk futbol tarihine geçmişti. Kasımpaşalı Donk, sahaya kenardan atılan 2. topu önce eline almış, sonra da ceza sahasında tehlike yaratan Almedia'yı durdurmak için kullanmıştı. Hakem Barış Şimşek'in pozisyon sonrası verdiği sarı kart ve hakem atışı kararları büyük tartışmaya yol açmış ve sonunda TFF, Beşiktaş'ın "kural hatası ve maç tekrarı" talebini kabul etmişti.

İki takım, iptal edilen maçtan 58 gün sonra yeniden karşılaştı. Mücadelede ilk maçın oynandığı dönemde iki takımın kadrolarında olmayan yeni transferler forma giyemedi.

Ev sahibi Kasımpaşa karşılaşmaya Isaksson, Erhan Kartal, Yalçın Ayhan, Barış Başdaş, Sancak Kaplan, Kerem Şeras, Castro, Viudez, Scarione, Adem Büyük, Babel 11'iyle çıktı. İptal edilen maçın olay adamı Donk yedek kulübesindeydi.
Beşiktaş ise sahaya Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Adem Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Almeida 11'iyle çıktı.

Mücadele temposuz ve pozisyonsuz başladı. İki takım da rakip kalede pozisyon üretemezken heyecan dozu düşüktü. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın tek güzel yanı bu alanda iki takım oyuncularının topu kapmak için verdiği sıkı mücadeleydi.

Ancak iki takımın birbirini tarttığı "cılız ataklar maçında" düğüm golle çözüldü.

  1. dakikada Veli'nin derinlemesine nefis pasıyla ceza alanı içi sol çaprazda buluşan Olcay, meşin yuvarlağı içeri çevirdi. Kaleci Isaksson'u geçen topa altıpas üzerinde dokunan Almeida, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 0-1
    Bu golle morallenen Karaü Kartallar, farkı 2'ye çıkarmak için de fazla vakit kaybetmedi.

  2. dakikada Gökhan Töre'nin sağdan kullandığı köşe atışında Hutchinson'un kafa vuruşu önce Veli sonra da Scarione'ye çarparak altıpasa düştü. Savunmanın kontrolünde olan pozisyonda ayağını uzatan Franco, takımının ikinci golünü kaydetti: 0-2

Beşiktaş golleri buluyor, rakibi Kasımpaşa ise rakip kalede hiçbir tehlike üretemiyordu. Bu gidişatın sonucu, 3. gol oldu. 44. dakikada Serdar'ın sağdan ortasında arka direkte Olcay'ın yaptığı etkisiz kafa vuruşunda top yerden sekerek altıpastaki Veli'nin önünde kaldı. Bu oyuncu, Isaksson'dan önce kafa vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 0-3

Beşiktaş'in maçı daha ilk yarıdan bitiren skoru, ikinci yarıya tamamen yansıdı. Tabii ki bunda siyah belazlıların daha ilk dakikalarda 10 kişi kalmasının da payı büyüktü.

  1. dakikada sol kanattan atağa kalkmak isteyen Adem Büyük, Beşiktaş yarı alanının ortasında Serdar Kurtuluş'un kontrolsüz müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem bu pozisyonun ardından Serdar Kurtuluş'a ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi.

Kırmızı kartla birlikte maçın muhtemel gidişatı da değişti. Şota 3-0'dan sonra müdafaa güvenliğini elinden bırakmak zorunda kalmıştı. Beşiktaş ise 3-0 önde olmasına rağmen kırmızı kart oyun düzenini bozdu, daha geriye yaslanan bir yapı içerisine girdi.

Beşiktaş açısından rahat geçecek karşılaşma adeta yeniden başlamıştı. Kasımpaşa, Beşiktaş'ın üzerine gidiyor ve etkili ataklar geliştiriyordu. Beşiktaş ise hızlı hücumlarla çıkmaya çalışıyordu.

10 kişi kalan rakibi karşısında Kasımpaşa, gol pozisyonu üretti ama bunlar fazla organize ataklar olmadığından net pozisyonlar yaşanmadı.

51'de Oscar Scarione'nin ortasında Adem Büyük'ün kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıktı.
65'te Barış Başdaş'ın yerden pasıyla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Ryan Babel'in gelişine çektiği şut yan ağlarda kaldı. 2 dakika sonraMalki'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Tabare Viudez'in şutu savunmaya çarpıp kornere çıktı.

  1. dakikada bu kez sol çaprazdan ceza sahası içerisine giren Adem Büyük altıpasa girer girmez şutunu çekti ancak top kaleci Tolga Zengin'den döndü.

86'da Viudez'in kornerinde Adem Büyük topu kafayla altıpas içinde bulunan Sanaharib Malki'ye indirdi ama bu oyuncunun kaleye sırtı dönük topuk vuruşu kaleci Tolga Zengin'de kaldı.

Böylece Beşiktaş ilk yarıyı 3-0 önde bitirip, 2. yarıyı 10 kiyşi oynadığı maçı skoru koruyarak kazanmayı başardı. Siyah beyazlılar bu galibiyetle, ilk maçta kural hatası yaşanan maçta yenildiği rakibini tekrar maçında yenerek lider Fenerbahçe ile puan farkını da 5'e indirdi.

KASIMPAŞA-BEŞİKTAŞ: 0-3

Vitrin


En Çok Aranan Haberler