YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Buzuki Orhan, Küçükçekmecelilerle Buluştu

Usta Neyzen Burcu Karadağ'ın Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdiği "Usta Performanslar" söyleşi programı bu...

Buzuki Orhan,  Küçükçekmecelilerle Buluştu

Usta Neyzen Burcu Karadağ'ın Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdiği "Usta Performanslar" söyleşi programı bu ay alanında dünyaca ünlü buzuki sanatçısı Orhan Osman'ı ağırladı.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Usta Performanslar" programına, kendine has tekniği ve müzikal fikirleriyle takdir toplayan buzuki sanatçısı Orhan Osman katıldı. Ney ve Buzuki eşliğinde çalınan parçalar dinleyicilerden büyük beğeni gördü. Özellikle hareketli parçalarda salonda bulunan dinleyiciler parçalara eşlik ederek, tempo tuttu. Katılımcıların sanatçıya yoğun ilgi gösterdiği programda, Buzuki Orhan Osman bir de konser sözü vererek, moderatör Burcu Karadağ'a konukseverliğinden dolayı teşekkür etti.

TIP LİTERATÜRÜNE GİREN ALBÜM

"Kolik'" isimli albümüyle dünya tıp literatürüne giren Buziki Orhan, bu albümü yapmaya ilk bebeğinin vesile olduğunu söyleyerek, "İlk kızım Öz'ün doğumdan sonra sürekli ağlama nöbeti geçiriyor, susmak bilmiyordu. Altı kuru, karnı tok olmasına rağmen sürekli ağlamasına bir anlam veremiyor ve endişeleniyorduk. Eşimle birlikte soluğu kızımızın doktorunda aldık. Doktorumuz kızımızda kolik sendromu olduğunu söyleyince paniğe kapıldık açıkçası. Çünkü ikimizde bu sendromu ilk kez duyuyorduk" şeklinde konuştu.

Kolik bir hastalık olmadığını belirten Osman, "0-3 aylık her beş bebekten birinde görülen bir adaptasyon sorunu. Doktorumuz bu sendrom hakkında bizi bilgilendirince, derin bir nefes aldık. Ancak koliğin ilacı yokmuş. Doktorumuz bu ağlama krizlerine sadece elektrik süpürgesi, fön makinesi ya da tazyikli suyun iyi geldiğini söyleyince şaşırdık. Meğerse anne karnındaki sese en yakın sesler bunlarmış gerçek yaşamda. Stüdyoda, elektrik süpürgesi, fön makinesi sesi, su sesi gibi sesleri kaydedip ve aralarına müzikler kaydettim ve işe yaradı. 3 yıllık bir çalışma sonunda bunu albüm haline getirdim ve 30 bin bebek bu sayede ağlamaktan kurtuldu" dedi.

Osman, buzukinin kendisi için bir kılavuz olduğunu söyleyerek, "13 yaşımda Batı Trakya'da, 4 çivi ve 2 de çamaşır ipiyle kendi kendime yapmaya çalıştığım bir çalgı. Orada bağlama, kanun, ud çalma gibi bir imkanım olmadı. Bende halk müziklerini buzukiyle çalmaya çalıştım. Keman gibi, kanun gibi çaldım. En büyük avantajım rebetiko müziğine bağımlı kalmamak oldu. Buzuki benim için çok iyi bir kılavuz, gücümü bu çalgıdan alıyorum. Buzukiden besleniyorum, kendimi ifade edebiliyorum ve vokalimle, sahnedeki şovumla dinleyiciye ulaşmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Almanya'da doğan, Türk asıllı Yunan vatandaşı olan Buziki Orhan Osman, özellikle Balkan müzikleri ve fuion alanında önemli bir değer olarak kabul ediliyor. Osman'ın bugüne kadar yayınladığı albümleri müziklerinde çeşitli kültürler ve bunları birleştiren kendine has köprülerin olmasıyla dikkat çekiyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler