Aliminyum Kaplar Haberleri

Sünger gibi yumuşacık anne keki tarifi! 5 dakikada bir tepsi dolusu kek nasıl yapılır?

Anne keki tarifi hem sünger gibi yumuşacık dokusu hem de nefis tadıyla birçok kişinin favori lezzeti. Bir evde kek pişirildiyse mutlaka tüm evi mis gibi bir kek kokusu kaplar. İşte bu yumuşacık anne keki tarifi de iştah kabartan kek kokusunu adeta tüm eve yayıyor. En hızı ve pratik hazırlanan tatlılardan biri olan kek tarifini nerdeyse 5 dakikada hazırlayıp bir tepsi dolusu kek elde edebilirsiniz. Peki, nefis anne keki nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2024-04-29 09:15:32

Hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı bir pilav için en iyi basmati pirinç markaları

Pirinç pilavı, Türk mutfağında uzun yıllardan beri oldukça önemli bir yer kaplar. Birçok yemeğin yanında servis edilen pilav; düğün, nişan, kutlama gibi organizasyonların da vazgeçilmez lezzeti olarak bilinir. Birçok pilavlık pirinç türü bulunur. Bunların içerisinde basmati pirinç lezzeti ve kalitesiyle ön plana çıkar. Farklı markaların ürettiği basmati pirinç çeşitleri bulabilirsiniz.

Yemek 2023-07-26 16:27:40

Fantezi nasıl yazılır, fantezi yazımı nasıl olmalıdır? Fantezi mi fantazi mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Özellikle günce yaşamda sıklıkla kullandığımız kelimelerin doğru yazılış şekillerini bilmemiz gerekir. Hem iş hayatında hem de sosyal hayatta düzgün imla kullanımı son derece önemli bir yer kaplar. Bu kapsamda doğru yazımı araştırılan ve merak edilen kelimeler arasında fantezi kelimesi de yer alır. Bu kelime söyleyiş ve yazılış biçimindeki farklılıklar sebebiyle pek kişi tarafından yanlış yazılabilir.

Egitim 2023-04-10 14:36:08

Cilalı taş devri özellikleri nelerdir? Cilalı taş devri hakkında bilgiler nedir, Yontma Taş Devri’nden ayıran özellikler nelerdir?

Tarih öncesindeki çağlardan biri olan Cilalı Taş Devri, Neolitik Çağ olarak da bilinir. Ayrıca Yeni Taş Devri olarak da tanınır ve isminden anlaşılacağı gibi bu dönemde çok fazla taş alet yapılmıştır. Sert ve düzgün taşlar ile alet yapan insanlar, bilgi ve teknik konusunda önceki dönemlere göre fark atmışlardır. Toprak ve kil kullanılarak yapılan kaplar ateşte pişirilerek seramik sanatı oluşturulmuştur. Peki, Cilalı Taş Devri özellikleri nelerdir?

Egitim 2023-03-10 17:04:21

Tamamlayıcı sağlık sigortası ameliyatı karşılar mı? Tamamlayıcı sağlık sigortası neyi karşılamaz, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Sağlık hizmetlerinden daha kapsamlı bir şekilde yararlanmayı sağlayan tamamlayıcı sağlık sigortası, özel hastanelerde ek ücret ödemeden tedavi olmaya yarayan bir sigorta türüdür. Meydana gelebilecek sağlık giderlerini önceden güvence altına almayı sağlar ve hem ayakta hem de yatarak tedavileri kaplar. Tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde ameliyat gibi yüksek masraflı sağlık hizmetlerinden bile yararlanmak mümkündür. Peki, tamamlayıcı sağlık sigortası avantajları nedir?

Haber 02-02-23 16:03

Atatürk Barajı'nın suları çekilince tarihi alan ortaya çıktı! Neolitik Dönem'den Roma Dönemi'ne kadar yapılar var

Atatürk Barajı'nda suların çekilmesiyle birlikte çok önemli bir keşif yapıldı. Baraj tabanındaki tarihi alan, balıkçılar tarafından bulundu. Yapılan ilk incelemede, tarihi alanın Neolitik Dönem'den Roma Dönemi'ne kadar kullanıldığı tespit edildi. İncelemede, Roma Dönemi'ne ait mezarlar, çeşitli kırık kaplar ve Neolitik Dönem'e ait balta ve kesici aletler bulundu. Aynı alana yaklaşık 200 metre uzaklıktaki tepede ise Roma Dönemi'ne ait kaya mezarı bulundu. İşte heyecanlandıran keşfin detayları...

Haber 17-11-22 10:26

Plastik kaplarının kokusunu geçirecek en basit yöntem! Kötü kokulara elveda

Plastik kaplar hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. Kalan yemekleri kaldırırken ve gıdaları saklarken sık sık kullandığımız bu kaplarda rahatsız edici kokular oluşabiliyor. Plastik kap kokusunu gidermek için çeşitli yöntemler aranıyor. Aşağıda yer alan yöntemler ile bu kokuları kolayca geçirebilirsiniz.

Kadin 14-10-22 15:12

Yer: Eskişehir! 4 bin 500 yıllık ilaç kalıntıları bulundu... Tek tek toprak altından çıkarıldı

Eskişehir'de, milattan önce 3 binli yıllara dayanan Anadolu'nun ilk şehir yapılanmasının gün yüzüne çıkarıldığı Küllüoba Höyüğü'ndeki kazılarda, 4 bin 500 yıl önceye ait içinde ağrı kesici ilaç saklandığı belirlenen kaplar bulundu. Doç. Dr. İsmail Tarhan, ağrı kesici kalıntılarına ilk kez rastlanıldığını söyledi. Tarhan, ''Tıbbi amaçlı diyebileceğimiz moleküller tespit ettik. Çok meşhur bir ağrı kesicinin etken maddesi olan salisilik asidi bile bu kaplarda tespit ettik'' dedi.

Haber 20-09-22 11:48

Troya'da kilden yapılmış 2 bin 300 yıllık mini kap bulundu

Çanakkale'nin Tevfikiye köyündeki kazının başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan: - "Kutsal alanlarda parası olmayanların, diğer adakları yapamayanların sembolik olarak kutsal alanlara sundukları mini kaplar. Bu kadar küçüğü Troya kazılarında ilk kez karşımıza çıktı. Yani 2 bin 300 yıllık, sembolik anlam taşıyan en minik kilden yapılmış bir kapla karşı karşıya kaldık"

Yurthaber 25-08-22 13:05

Hepsiburada’da aşurelik malzemelere ilgi arttı

Aşure için gerekli malzemeleri Hepsiburada’dan tamamlamayı tercih edenlerin en çok ilgi gösterdikleri ürün, bir önceki aya oranla satışı yüzde 56 artan aşurelik tencereler olurken, aşurelik kaplar, kuru gıda ve bakliyatlar da talep gören ürünler arasında yer alıyor

Yurthaber 05-08-22 13:47

Bilinmeze yolculuk…

Kırk urgan kanyonu adını her duyduğum da kendimden geçerim, içimi taptaze bahar havası kaplar ve heyecanla bayram sabahına uyanan çocuklar gibi etkinlik tarihini beklerim. Kerim’in hadi gidelim teklifiyle hemen hazırlıklara başladım. Mental olarak çok zorlu bir kanyon olduğu için ekip arkadaşlarımın da güçlü ve uyumlu olmaları gerekiyordu. Çok kısa sürede canımı tereddütsüz emanet edeceğim çekirdek kadromuz oluşmuştu.

Haber 01-06-22 10:53

Birleşik kaplar ne demek? Birleşik kaplar birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan Birleşik kaplar birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Birleşik kaplar ne demektir?

Egitim 17-05-22 21:44

Bileşik kaplar ne demek? Bileşik kaplar birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, en az iki sözcüğün bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ve yeni bir anlama sahip olan sözcüklerdir. Türkçede pek çok birleşik sözcük bulunur ve bunlar oluşumlarına, yapılarına göre farklılaşırlar. Bu sözcükler tarihsel anlamda da bir geçmişe sahiptir ve kalıplaşarak günümüze gelmişlerdir. Bunlardan biri de Bileşik kaplar birleşik kelimesidir. Bileşik kaplar ne demektir, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 21:40

Bakan Kurum duyurdu! Depozito sistemi bu yıl hayata geçiyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren gelişmeyi duyurdu. Bakan Kurum, depozito sistemine geçişte bu yıl ihale sürecini tamamlayacaklarını, 2023'te Türkiye geneline yaygınlaştıracaklarını bildirdi. Uygulamaya göre; kağıt, karton, pet şişe, cam, metal kaplar ayrıştırılacak depozito makinalarına atılacak. Depozito makinalarında o ürün için depozito bedeli neyse kartınıza veya telefonunuza yüklenecek.

Finans 22-04-22 10:10

Muğla'da anıt mezar kazılarında İslamiyet öncesi Türklere ait izler bulundu

Seydikemer ilçesindeki resimli kayaların çevresindeki anıt mezar kazısında, İslamiyet öncesi Türklere özgü olduğu değerlendirilen ok uçları, seramik kaplar ve metal eşyalara rastlandı - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Gökçe : - "Amacımız Türklerin bölgedeki en eski izlerini belirlemek ve gün yüzüne çıkarmak. Yazılı kaynaklarda bazı veriler var ama biz bizzat sahada somut veriler üzerinde Türklerin bu bölgedeki varlığını tespit etmeye çalışıyoruz"

Yurthaber 03-09-21 11:08

Çin'de 9 bin yıllık seramik kap bulundu! İçinden bira çıktı

Arkeologlar Çin'in güneydoğusunda 9 bin yıllık seramik kaplar buldu. Kaplarda içinde ise bira tüketimine dair kanıtlar keşfedildi. Arkeolog, bulunan bulguyu ''Bugünkülerden farklıydı. Muhtemelen hafif mayalanmış tatlı bir içecekti ve bulanıktı" şeklinde tanımladı.

Haber 03-09-21 08:23

Dana kontrfile tarifi nasıl pişirilir? Kontrfile alırken buna dikkat!

Birinci kalite et çeşitleri arasında bulunan dana kontrfile, antrikotla sokum arasındaki bonfilelik etin çıkarıldığı bölümün üst kısmını kaplar. Kızartma, ızgara, döküm tava veya fırında pişirilerek tüketilebilen dana kontrfile, marine işlemi ile lifli yapıyı yumuşatacağından daha lezzetli hale getirilebilir. Dolapta 1 gün bekletildiğinde daha iyi sonuç alınabilir.

Yemek 17-06-21 09:59

Babalar gününe kaç gün var? Babalar günü haziranın kaçında kutlanıyor? Babalar Günü ne zaman?

Bizleri büyüten, her sıkıntımızda, hastalandığımızda yanıbaşımızda olan, hayatını adeta bizlere adayan babalarımızı anımsamamıza, onların yüzünü güldürmemize vesile olan Babalar Günü, her baba ve evlat için önemlidir. Babalar Günü tarihi yaklaştıkça, hem babaları hem de evlatları ayrı bir heyecan kaplar…

Haber 09-06-21 17:00

Kartepe’nin sevimli dostlarına yeni kaplar

Kartepe Belediyesi ekipleri ilçe genelinde sokak hayvanları için merkezi noktalara yepyeni suluk ve mama kapları montajına başladı.Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaklaşan kış ve zorlaşan hava şartları sebebiyle sokak hayvanlarına yönelik çalışma başlattı.

Yurthaber 22-11-20 12:40

Aile çiftliğinde ürettiği eşek sütünü yurdun her yanına gönderiyor

Antalya, Ankara ve İstanbul'da kurdukları aile çiftçiliğinde bakımını özenle yaptıkları eşeklerin sütünü litresi 100 liradan satan girişimci Mehmet Ali Yalçın, talep edenlere özel kaplar içinde kargo ya da otobüslerle süt gönderiyor - İşletme sahibi Yalçın: - "Koronavirüsten sonra eşek sütüne talep çok arttı, pandemiden dolayı günlük süt talebini yetiştiremiyoruz"

Yurthaber 10-10-20 11:35

Milyonlarca kişinin kullandığı ilaç saklama kapları tehlike saçıyor

7’den 70’e herkesin kullandığı ilaç saklama kapları, halk sağlığı konusunda tehlike saçıyor. Özellikle ilaç takibi için kullanılan bu kaplar, ilaçların etkinliğini azaltıyor.

Haber 31-08-20 10:51

Plastik kaplarla yapılanlara inanamayacaksınız! Sepet, avize...

Buzluğu açıp dondurma kabını görünce çok sevindiğiniz, ama kapağı açınca dondurma yerine sarmayla karşılaştığınız oldu mu? Mutlaka olmuştur! Çünkü bu tip plastik kaplar bir şeyler depolamak ve yiyecekleri buzlukta saklamak için ideal. Hem şekil hem de boyut açısından oldukça kullanışlı. Peki, bu kapları başka nasıl değerlendirebiliriz?

Kadin 29-08-20 17:32

Mutsuzluk sözleri: Duygulara tercüman olacak sözler

Bazen hayatta ne yapsanız boş olduğunu hissedersiniz. Derinden bir mutsuzluk kaplar içinizi… İşte hayata ve evliliğe dair mutsuzluklarınızı anlatan en anlamlı mutsuzluk sözleri…

Trend 12-08-20 10:02

Kaymakam kendi elleriyle sokak hayvanlarını besledi

Uzundere Kaymakamlığınca ve Uzundere İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından sokak hayvanlarına mama dağıtıldı.Jandarma ekipleri ve Kaymakam Hakan Şeker eşliğinde kırsal alanlarda aç ve susuz kalmış sokak hayvanlarına mama ve su dolu kaplar bıraktı.

Yurthaber 21-07-20 10:51

Kaymakam kendi elleriyle sokak hayvanlarını besledi

Uzundere Kaymakamlığınca ve Uzundere İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından sokak hayvanlarına mama dağıtıldı.Jandarma ekipleri ve Kaymakam Hakan Şeker eşliğinde kırsal alanlarda aç ve susuz kalmış sokak hayvanlarına mama ve su dolu kaplar bıraktı.

Yurthaber 21-07-20 10:51

En güzel ve anlamlı kız bebek isimleri ve anlamları

Bebek haberi aldıkları zaman, ebeveynleri doğacak çocuklarına isim bulma telaşı da kaplar.

Kadin 23-06-20 14:26

Erotik rüyalarınız ne anlama geliyor?

Bazen sebebine anlam veremediğiniz erotik rüyalar görürsünüz. Uyandığınızda içinizi büyük bir utanç kaplar. Bazen sebebine anlam veremediğiniz erotik rüyalar görürsünüz. Uyandığınızda içinizi büyük bir utanç kaplar. "Ne oluyor bana?", "Bu rüya ne anlama geliyor şimdi?" gibi sorular geçer kafanızdan ancak yapılan araştırmalar bu utanç duyduğunuz rüyaların aslında sandığınız gibi anlamları olmadığını ortaya çıkarmıştır.

Kadin 23-06-20 13:48

Kaymakam Köken’den sokak hayvanlarına mama, su ve yem

Mersin’in Mut ilçesinde İlçe Kaymakamı Muammer Köken’den, sokak hayvanlarının beslenmesi için cadde ve sokaklara mama, yem ve su dağıtıldı.Sahipsiz hayvanlara yönelik yayımlanan ek genelge sonrası Mut İlçe Kaymakamı Muammer Köken ve Mut Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli, sokak sokak gezerek hayvanları beslenmesi için kaplar içerisine mama, su ve yem bıraktı.Mut İlçe Kaymakamı Muammer Köken, ilçe merkezinde mahalle aralarında cadde ve sokaklarda başıboş gezen köpekler için kap içerisine mama, su ve yem bıraktıklarını ifade ederek, "Onlar da can taşıyor.

Yurthaber 18-04-20 15:49

Bünyan Belediyesi sokak hayvanlarını unutmuyor

Bünyan Belediyesi, koronavirüs tedbirleri nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokakta yaşayan hayvanlar unutmadı.Belediye ekipleri ilçenin farklı noktalarına kedi ve köpek için, içinde mama ve yem olan kaplar bıraktı.Bünyan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından bu süreçte yiyecek bulmakta zorlanan doğal hayattaki sahipsiz kedi ve köpeklerin beslenmesi için ilçe genelinde uygun yerlere yem, mama ve ekmek bırakılıyor.Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Belediye ekiplerinin tedbir süresince şimdiye kadar olduğu gibi sokak hayvanlarını beslemeye devam edeceğini belirtti.Başkan Altun;" Yaradılanı seviyoruz, sahip çıkıyoruz yaradandan ötürü.

Yurthaber 10-04-20 08:55

Gaziantep'te et ve et ürünlerine yönelik denetim başlatıldı

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan: - "Hijyen durumlarına bakıyoruz, kıyafetlerini kontrol ediyoruz. Saklama koşulları bizim için çok önemli, buralarda kullanılan kaplar çok önemli. Hepsini tek tek inceliyoruz"

Yurthaber 25-11-19 13:39

Sokak hayvanlarına su ile mama bırakıldı

Kilis Belediyesi Gençlik Merkezi çalışanları tarafından sokak hayvanlarına su ile mama bırakıldı.Gençlik Merkezi çalışanları tarafından Sıcak günlerde sokakta hayvanlarının su ile yemek bulmakta zorluk çekmeleri üzerine park ve bahçelere su ve mama kabı yerleştirildi.Gençlik Merkezi çalışanları, Vatandaşların sokak hayvanları için su kaplar içerisine ve ile mama bırakılmasını isteklerini ifade ettiler.

Yurthaber 02-08-19 17:55

Moloz dolu kapları çöpe attı, yerlerine mama ve su dolu kaplar yerleştirdi

EDİRNE'nin Keşan ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, sokak hayvanları için içerisine su ve mama doldurarak sokağa koyduğu kapların boşaltılarak, içine beton molozu doldurulduğunu iddia eden Özen Özkaya'yı (50) ziyaret etti.

Haber 01-08-19 15:19

Moloz dolu kapları çöpe attı, yerlerine mama ve su dolu kaplar yerleştirdi

EDİRNE'nin Keşan ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, sokak hayvanları için içerisine su ve mama doldurarak sokağa koyduğu kapların boşaltılarak, içine beton molozu doldurulduğunu iddia eden Özen Özkaya'yı (50) ziyaret etti.

Haber 01-08-19 14:02

Silifkeli kadınlar, en güzel batırığı yapmak için yarıştı

Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri kapsamında ‘En Güzel Batırık Yarışması’ düzenlendi.Etkinlik içerisinde festivale, yurt içinden ve yurt dışından katılan halk oyunları ekipleri ve davetlilere belediye personelleri tarafından yapılan batırıklar ikram edildi.Göksu Parkı Aile Çay Bahçesinde düzenlenen yarışmada batırığın temizliği, lezzeti ve aroması, renk ve kokusu, kıvamı, malzemenin niteliği, servis şekli, kullanılan kaplar dikkate alınarak değerlendirme yapıldı.Yarışma öncesi festivale misafir olarak katılan KKTC, Kazakistan ve Bulgaristan gibi Halk Dansları Toplulukları izlenmeye değer gösterilerini sundular.

Yurthaber 22-06-19 10:55

Başkan Işıksu: Sahipsiz hayvanlarımız susuz kalmasın

Hava sıcaklıklarının artması birlikte harekete geçen Adapazarı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ekipleri, şehrin çeşitli bölgelerine “Susuyorum Ama Konuşamıyorum” yazılı içi su dolu kaplar bıraktı.Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sokak hayvanlarının yaşam şartlarını zorlaştıracak koşullara karşı önlem almak için çalışma yapan Adapazarı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevine bağlı ekipler, şehrin tespit edilen noktalarında içi su dolu kaplar bıraktı.Ekipler tarafından hazırlanan “Susuyorum Ama Konuşamıyorum” yazılı kaplarla bir soruna dikkat çekmeyi arzuladıklarını belirten Başkan Mutlu Işıksu, “İnsana, hayvanlara ve doğaya saygılı uygulamaların kapsamını daha da genişletmek istiyoruz.

Yurthaber 31-05-19 16:18

Sarıgöllü öğrencilerin ’Sıfır Atık’ sergisi beğeni topladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan ’Sıfır Atık’ projesi kapsamında, Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki Çavuşlar İlkokulunda öğrencilerin atık malzemelerle yaptıkları ürünler sergiledi.Proje yürütücüsü sınıf öğretmeni Ayşen Yörük Boz’un ilkokul öğrencileri ile birlikte kağıt, plastik, karton, meşrubat kapakları, plastik kaplar ile yaptıkları bir birinden zahmetli el emeği ürünler okul bahçesinde hazırlanan stantlarda sergilendi.

Yurthaber 30-04-19 18:05

Av yasağında olta balıkçısının yüzü güldü

ÇANAKKALE'de, 15 Nisan'da başlayan av yasağı, olta balıkçılarının yüzünü güldürdü. Balıkçıların kordon boyunda yakalayıp, su dolu kaplar içinde canlı olarak satışa sunduğu uskumru, kolyoz, karagöz, mercan ve istavrit gibi balık çeşitleri, büyük rağbet görüyor.  Türk denizlerinde trol ve gırgırlar için 15 Nisan'da av yasağı başladı. Yasakların ardından tezgahlarda olta balıkçılarının tuttuğu balıklar yer almaya başladı.

Haber 19-04-19 12:30

Nisan yağmurunu böyle topladılar

Tokat’ta Nisan yağmuru biriktirme geleneği yaşatmak isteyen esnaf, otomobillerinin üzerine cam kaplar yerleştirerek şifalı olduğuna inanılan yağmur suyunu toplayarak içti.Anadolu’da Nisan yağmurlarının halk arasında bolluk, bereket ve şifa getirdiğine inanılıyor.

Haber 16-04-19 11:59

Simurg seramik sergisi açıldı

Seramik sanatçısı ve öğretmeni Hatice Yüksek, kuş motifli kaplar, kuş sulukları, kuş evleri, tespih ve kolyelerden oluşan yaklaşık 90 seramik çalışmasını sanatseverlerle buluşturdu

Yurthaber 18-02-19 22:51

Geleneksel AOSB Futbol Turnuvası başladı

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Futbol Turnuvasının 7’ncisi başladı.Sporun özellikle futbolun birleştirici yönlerini ön planda tutarak, sanayiciler ile çalışanlarının buluşmasını, kaynaşmasını ve motivasyonlarını sağlamak amacıyla düzenlenen turnuva, çekişmeli ve centilmence görüntülere sahne oldu.Huzurevleri Mahallesindeki Park Arena Halı Sahada gerçekleşen turnuvada, oyuncuların yanı sıra onları desteklemeye gelen aileleri ve mesai arkadaşları da heyecan yaşadı.8 grup halinde, 46 takımın katıldığı turnuvanın ilk karşılaşma sonuçları şöyle:“Ulusoy Tekstil 4 - Serat Güvenlik 2, Eksoy Kimya 6 - Lubrimax 1, Teknopak 1- Kimsoy Boya 3, Rayvag Vagon 5 - Aslanbaş Çivi 7, Abdioğullları 10 - Koçak Çevre 1, Tezkim 3 - Teknoloji Koleji(Erkan) 1, BCN Tekstil 1 - Jain Sulama 2, Ertar Kimya 4 - Toros Kumaş 3, Apro Aliminyum 2 - Geta Tarım 6, Kimteks 6 - Santa Yalıtım 1, AFAD 6 - Nur-iş PVC 3, Ares Isı 2 - Ersoplast Plastik 1, Bilici Yatırım 8 - Peba Tekstil 1, Oğuz Tekstil 3 - Özler Tarım 0, GPS Plastik 3 - Dünya Polistern 1, Pidok Plastik 5 - Ako Mermer 1, Güney Çelik Hasır 5 - Simgetek 0, Tat Nişasta 1 - Yurtiçi Kargo 3, Netral Elektirik 0 - Beta Transformatör 3, Elitaş Grup 4 - Expel İlaç 1, Sarten Ambalaj 5 - Beta Gıda 4, Zahit Aliminyum 1 -Sepaş Plastik 3.”

Yurthaber 12-02-19 10:00

Nevşehir Belediyesi parkların dekoratif ürünlerini üretiyor

Çocuk Oyun alanı ve dinlenme parklarının vazgeçilmez dekoratif ürünleri arasında yer alan çocuk oyun grupları, kamelya ve piknik masaları, Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan marangozhanede üretiliyor.Nevşehir’in çeşitli merkezlerde düzenleme çalışmaları tamamlanan çocuk oyun alanı ve dinlenme parklarının en temel görsel malzemelerinden biri olarak da ahşaptan yapılı çocuk oyun grupları, kamelya ve masalar, Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan Marangozhanede işin uzmanı belediye personellerince üretiliyor.Marangozhanede çocuk oyun alanı ve dinlenme parklarında kullanılan malzemelerinin yanı sıra sokak hayvanları için beslenme noktalarında bulundurulan ahşap kaplar, kedi evler ve şehrin ana arter refüj çitlerinin yanı sıra Nevşehir Belediyesi hizmet birimlerinde ihtiyaç duyulan masa, kitaplık ve evrak dolaplarının da üretimi yapılıyor.

Yurthaber 11-02-19 08:50

Sinema filmlerinde yer almış en popüler 8 araba modeli

Sinema filmleri hayatımızda önemli yer kaplar ve bir çok zaman bizi günün stresinden uzaklaştırır. Ayrıca otomobil hayranlarını gözeterek çekilen ve bizi ekrana bağlayan bazı filmler de vardır. Bu filmlerde kullanılan otomobiller ise filmin başarısında önemli pay sahibi olabilirler. Bu otomobil modellerinden bize göre en önemli 7 tanesini sizin için bir araya getirdik. İyi seyirler.

Trend 28-01-19 18:23

Midyat’ta sokak hayvanları için seferberlik

Mardin’in Midyat ilçesinde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Midyat Genç İş Adamları Derneği (MİGİAD) ve Haşimoğlu firmasınca sokaklara hayvanlar için kaplar monte edilerek, içerisine yiyecekler bırakıldı.Midyat’ta TÜGVA, MİGİAD ve Haşimoğlu firması tarafından sokak hayvanlarına yönelik çalışma başlatıldı.

Yurthaber 20-01-19 12:25

Kalaycı Mehmet Usta, 45 yıldır bakırı sevgiyle parlatıyor

Konya'da çocuk yaşta başladığı mesleğini 45 yıldır ilk günkü aşkla yapan Mehmet Kalender, gelişen teknoloji ve alışkanlıklar karşısında yok olmaya yüz tutan kalaycılığı yaşatmaya çalışıyor - Kalender: "Geçmişte evlerde hep bakır kap vardı. Vatandaş evinde hep bakır kaplar kullandığı için kalaycılara rağbet çoktu. Şimdi çelik çıktı, demir ve plastik kaplar kullanılıyor. Aslında mutfakta kullanılacak en sağlıklı şey bakır kaplardır" - "Konya’da üç ustayız. Hiç çırak yetişmiyor. Yetişecek eleman da yok ama keşke olsa. Bir kişi gelse öğrense, iş de yapar geçimini de sağlar ama şimdiki gençlik böyle tozu, dumanı, asidi sevmez. Zor bir meslek, ateşle oynuyoruz"

Haber 20-01-19 11:53

Bilim insanlarından harika buluş! Bir çok hastalığa deva olacak

Bilim insanları tıbbi kaplar içerisinde ilk kez mükemmel kan damarları geliştirmeyi başardı.

Trend 18-01-19 10:06

Pet şişeler ve plastik kaplar kuşlara yemlik oldu

Ağrı'da eğitim gören yaklaşık 60 üniversite öğrencisi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında atık pet şişeler, plastik kaplar ve inşaat malzemelerinden kuşlar için yemlik ve suluk yapıp ağaçlara astı - Öğretim görevlisi Filiz Yeşildal: - "Geri dönüşüm noktasında pet şişelerden yemlik ve suluk tarzında materyaller yapmaya çalıştık. Bunları da ağaçlarımıza asarak kuşların kışın soğuk havalarda aç kalmalarını engellemek istedik" - Öğrenci Orhan Taşdemir: - "Yemlik ve suluk yaparken geri dönüşüm malzemeleri kullandık. Hazır yapılmış olanlar çarşıda satılıyor ama bunlar el emeği, göz nuru olduğu için daha güzel oldu"

Haber 22-12-18 11:26

Pet şişeler ve plastik kaplar kuşlara yemlik oldu

Ağrı'da eğitim gören yaklaşık 60 üniversite öğrencisi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında atık pet şişeler, plastik kaplar ve inşaat malzemelerinden kuşlar için yemlik ve suluk yapıp ağaçlara astı - Öğretim görevlisi Filiz Yeşildal: - "Geri dönüşüm noktasında pet şişelerden yemlik ve suluk tarzında materyaller yapmaya çalıştık. Bunları da ağaçlarımıza asarak kuşların kışın soğuk havalarda aç kalmalarını engellemek istedik" - Öğrenci Orhan Taşdemir: - "Yemlik ve suluk yaparken geri dönüşüm malzemeleri kullandık. Hazır yapılmış olanlar çarşıda satılıyor ama bunlar el emeği, göz nuru olduğu için daha güzel oldu"

Yurthaber 22-12-18 11:26

Akbaş: Geri dönüşüme yönelik düzenlemelerin destekçisiyiz

ÇEVDOSAN Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akbaş, "Poşet düzenlemesinden sonra pet şişe, cam, metal karton kaplar içinde uygulanacak olan düzenleme.

Yurthaber 04-12-18 12:05

Dünyada bereketli toprakların yarısı kaybedildi

UÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Özsoy: "Dünyada karalar, 13 milyar hektar yer kaplar. Bunun ancak 1,4 milyar hektarı tarıma uygundur. Son 150 yılda dünya çapında üst (bereketli) toprağın yarısı maalesef kaybedilmiştir" - "(Türkiye'de) 2005-2010 arasında günde 183,5 hektar verimli tarım toprağını kaybettik" - AA ekipleri, Bursa'dan Şanlıurfa'ya, Trabzon'dan Adana'ya birçok ildeki verimli tarım arazilerini 5 Aralık Dünya Toprak Günü dolayısıyla havadan fotoğrafladı

Haber 04-12-18 11:09