Emekli banka promosyonu, vatandaşların en çok araştırdığı konulardan bir tanesiydi. Bankalar sık sık emeklilere yönelik promosyon ve kampanya duyurularını yaparken bir kamu bankasından buna ek olarak yeni avantajlar yapılacağını duyurusu geldi. Buna göre arabası olan emeklilere HGS ve dijital para transferi ücretsiz olacak. Ayrıca kiralık kasada da yüzde 25'lik indirim yapılacağı belirtiliyor. İşte o kampanyanın tüm detayları ve sağlayacağı avantajlar...
PTT AŞ, e-Devlet üzerinden HGS kullanıcılarına gerçek veya tüzel kişi ile plaka güncelleme ve plaka sıfırlama başvurusu yapabilme imkanı sundu.
Açılımı Hızlı Geçiş Sistemi olan HGS, otoyol ve köprü geçişlerinde büyük kolaylıklar ve çeşitli imkânlar sağlayan bir sistemdir. 2012 yılından bu yana kullanılan HGS aracılığıyla köprü ve otoyol geçişlerinde çok daha hızlı hareket sağlanır.
Hızlı Geçiş Sistemi'nde alt limit fiyatına zam geldi. 100 TL olarak uygulanan alt limit fiyatı 175 TL olarak uygulanacak. Özel bir bankanın müşterilerine gönderdiği mesajda uygulamanın 3 Nisan'dan itibaren geçerli olacağı ifade edildi.
Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'a kendi araçlarıyla çıkanlar, tatil dönüşü sürprizle karşılaştı. HGS'den geçen sürücülerin geçişleri uygulamada görünmedi, cezalar kesildi. Vatandaşlar duruma tepki gösterdi.
Dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu. Vatandaşları tuzaklarına düşürmek isteyen dolandırıcılar bu sefer de HGS dolandırıcılığına yöneldi. Borcu olmadığı halde vatandaşların telefonuna borçları olduğu yönünde mesaj gönderen dolandırıcılar, gönderdikleri linke tıklayanların bilgilerini çaldı.
Hızlı Geçiş Sistemi trafik sorunlarını azaltmak amacıyla kullanılan bir geçiş sistemidir. Kart ve etiket sistemi üzerinden ödeme yapılmaktadır. Ücretli otoyol ve köprülerde kullanılan sistemlerden biridir. HGS sahip olabilmek için öncellikle PTT kurumlarına başvuru yapılması gerekmektedir. HGS sistemlerinden geçiş ihlali yapılırsa; geçiş yapan plaka 15 gün içinde HGS abonesi olursa veya mevcut HGS hesabına geçiş için yeterli bakiye yüklerse cezalı geçiş ücreti uygulanmaz. HGS nasıl sorgulanır?
Hızlı Geçiş Sistemi olan HGS, araç sahiplerinin ve sürücülerinin bütün ücretli olan yollardan ve köprülerden geçişleri sırasında ödeme alanlarında, gişelerde beklemeden geçmelerini sağlayan bir ödeme sistemidir. Geçişlerde zaman kazandıran ve avantaj sağlayan bu sistem PTT, anlaşmalı finansal kuruluşlar ve karayolları giriş ve çıkış alanlarında bulunan satış noktalarından temin edilebilir. Peki, HGS kaçak geçiş ödeme ve sorgulama işlemleri nasıl yapılır?
Sürücülerin ve araç sahiplerinin ücretli geçiş noktalarında beklemeden ve temassız şekilde ödeme yapabilmesini sağlayan HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) ülkemizde 2012 yılından bu yana kullanılan bir ödeme sistemidir. Bu sistemden yararlanan tüm HGS kullanıcıları yapılan ödemeleri, geçiş hareketlerini ve bakiye takiplerini farklı noktalardan yapabilmektedirler. Peki, HGS geçişlerimi nasıl takip edebilirim?
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ücretli olarak geçiş sağlanabilen köprülerde ve otoyollarda gişede sıra beklemeden hızlıca ödeme yapılabilmesini sağlayan bir ödeme sistemidir. 2012 yılından bu yana kullanılmakta ve hem temassız hem de hızlı ödeme imkânı sağlamaktadır. HGS bakiye yüklemeleri ve ödemeleri PTT şubelerinden, internet üzerinden ve anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabilmektedir. Peki, HGS anlaşmalı bankalar listesi nedir?
Araç sahiplerinin ve sürücülerin, ücretli olan yollarda ya da köprülerde işini kolaylaştıran HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) gişelerde oluşan sıraların ve yaşanan mağduriyetlerin de önüne geçmiş bir uygulamadır. HGS kartlarına önceden yüklenen bakiyeler kullanılarak ödeme yapılabilmektedir. Bazı kullanıcılar kredi kartlarını HGS sistemine tanımlayarak ve otomatik talimat ile ödeme yapmayı tercih etmektedirler. Peki, HGS kredi kartı tanımlama işlemi nasıl yapılır?
HGS olarak kısaltması ile kullanılan Hızlı Geçiş Sistemi, ücretli olan tüm yollarda ve köprülerde yapılacak ödemenin beklemeden yapılabilmesini sağlayan bir ödeme sistemidir. Sürücülere temassız ödeme imkânı sağlayan bu sistem için tüm PTT şubelerden ve anlaşmalı finansal kuruluşlardan başvuru yapılabilmektedir. HGS borçları ise 2023 yılında yapılan yeni borç yapılandırma paketine göre detaylandırılmıştır. Peki, HGS borç yapılandırma nasıl yapılır?
Bazı köprü ve otoyol geçişlerinde belli ücretler ödenir. HGS ve OGS gibi ödeme yöntemleriyle bu geçişler hızlı bir şekilde sağlanır. Hızlı Geçiş Sistemi olan HGS de geçişlerin kolay ve hızlı olmasını sağlayan bir sistemdir. HGS ile boğazlardan ve şehir arası otoyollardan geçiş sağlanırken aynı zamanda bu noktalarda trafik yoğunluğu da kontrol altına alınması amaçlanır. HGS ödemelerinde araç sınıfları dikkate alınır. Her aracın farklı bir sınıfa dâhil olduğu HGS araç sınıfları nedir?
Araç sahiplerinin köprü ve otoyol geçişlerinde belli bir ödeme yapmaları gerekmektedir. Farklı tür ve boyutlarına göre sınıflandırılmış olan bu araçlar geçmişte Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ile bir dönem ödeme yaparken 2012 yılından itibaren de yerini alan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartı ile ücretlerini ödemeye devam eder. Peki, HGS plaka değiştirme işlemi nereden yapılır?
Araçlar köprü ve otoyol geçişlerinde belli bir ücret ödemek zorundadırlar. Geçişlerde alınan bu ücretler eskiden otomatik geçiş sistemi (OGS) ile alınırken 2012 yılından itibaren Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile alınmaya başlanmıştır. HGS, araç sürücülerine hem hızlı bir geçiş yapmalarını sağlarken hem de temassız ödeme avantajı sunmaktadır. Köprü ve otoyol girişlerini kullanacak her araçta HGS olması zorunludur. Peki, HGS etiketi olmadan geçiş yapılırsa ne olur?
HGS sistemi otomobilinizin üzerinde bulunan yapışkanlı kart ile kullanılır ve Hızlı Geçmiş Sisteminin kullanılması zorunludur. Boğaz ve otoyol geçitlerinde kullanılan sistemlerden biridir ve trafiği azaltmak amacıyla da kullanılır. HGS sistemini kullanabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. HGS alınmadan ya da HGS'de yeterli bakiye bulunmadığı takdirde kaçak geçiş yapıldığında devreye giren ceza sistemi hangi HGS listesidir?
HGS otoyollarda kullanılan Hızlı Geçiş Sistemlerden biridir. PTT üzerinden alınan HGS, trafiği düzenlemek amacıyla kurulmuş bir geçiş sistemidir. 17 Eylül 2012 tarihinden beri kullanılan teknolojik sistem olan HGS, ücretlendirme sistemi olarak da adlandırılmaktadır. HGS sahip olabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. İlk defa alınan HGS en kolay nereden alınır?
Trafik sorunlarına çözüm olarak Hızlı Geçiş Sistemi kurulmuştur ve pratik uygulama çeşitlerinden biridir. Genellikle boğaz girişlerinde kullanılmasının yanı sıra şehirlerarası geçişler için de gerekli bir uygulamadır. HGS yükleme noktaları da her şehirde farklılık göstermektedir. Yükleme noktalarını bularak yolculuğunuzu kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. HGS yükleme kanalları aracılığıyla HGS dolumu nasıl yapılır?
HGS otoyollarda kullanılan zorunlu sistemlerden biridir. Hızlı Geçiş Sistemi olarak adlandırılmaktadır. Kart veya etiket üzerinden ödeme yapılır. Aracınızın plakası ile PTT şubelerinden hızlı geçiş sistemi etiketi alabilirsiniz. HGS alındıktan hemen sonra devreye girmektedir. Ücretli otoyollarda köprülerde kullanılması zorunlu olan sistemlerden biridir. Kameralı sistemi ile plakları okuyarak ücret kesintisi yapan HGS para yükleme plaka üzerinden nasıl yapılır?
Ücretli yollardan geçerken Hızlı Geçiş Sistemi kullanılmaktadır. Kameralı uygulaması ile plaka ve HGS kartı üzerinden ücret kesintisi yapılır. Hızlı geçiş sistemine başvurabilmek için PTT şubeleri kullanılır. Herhangi bir PTT şubesine giderek plaka ve TC kimlik bilginizle başvuru yapabilirsiniz. Başvuru sonrası HGS etiketinizi aracınıza yapıştırarak kullanıma başlayabilirsiniz. HGS bakiye öğrenme ve sorgulama işlemi nedir?
Hızlı Geçiş Sistemi trafik sorunlarını azaltmak amacıyla kullanılan bir geçiş sistemidir. Kart ve etiket sistemi üzerinden ödeme yapılmaktadır. Ücretli otoyol ve köprülerde kullanılan sistemlerden biridir. HGS sahip olabilmek için öncellikle PTT kurumlarına başvuru yapılması gerekmektedir. Araca özel verilen etiketle HGS geçişi kullanılabilir. Etiket olmadan ya da yeterli bakiye olmadan geçiş olması durumunda HGS kaçak geçiş olarak tespit edilir. HGS kaçak geçiş bilgileri nasıl sorgulanır?
Hızlı Geçiş Sistemi otoyollarda ve köprülerde kullanılan sistemlerden biridir. Kamera sisteminin kullanıldığı ücretli sistemlerden biridir. Kart veya etiket üzerinden ücret alınmaktadır. HGS başvuru yapabilmek için PTT şubelerine başvuru yapabilirsiniz. HGS üzerinden km sorgulama veya muayene bilgisi gibi işlemlerinizi de tamamlayabilirsiniz. HGS'den araç kilometre ve muayene bilgisi sorgulama işlemi nedir ve nasıl yapılır?
HGS sistemi 2012 yılından beri zorunlu kılınmıştır. Hızlı geçiş sistemi olarak adlandırılmaktadır. Otoyollarda veya ücretli köprülerde gişeye takılmadan kolaylıkla ödeme yapılan sistemdir. Trafik sorunlarını da indirgemiştir. Teknolojik aletler ile ödeme sistemi etiket üzerinden gerçekleştirilmektedir. Hızlı geçiş sistemine sahip olmadan geçiş yapılması para cezasına neden olur. Bazı durumlarda gerçekleştirilebilen HGS iptali nedir?
OGS, Otomatik Giriş Sistemi olarak adlandırılmaktadır. Genellikle şehirler arası yolculuk yapanların kullandığı sistemlerden biridir. Kullanılış amaçları trafiği ve geçiş sistemlerindeki problemleri gidermektir. OGS daha hızlı bir sistem olarak kullanılmaktadır. HGS ile birçok yönden benzerliği bulunmaktadır. OGS ve HGS geçiş ücretleri de değişkenlik göstermektedir. OGS'yi HGS'ye çevirme nasıl yapılır, OGS HGS değişimi ücretli mi?
HGS sorgulama özelliği çeşitli yöntemlerle yapılabilir. Plakadan HGS sorgulama sıklıkla kullanılan yöntemlerden biridir. İnternet veya telefon sistemi üzerinden hızlı geçiş sistemi sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz. Yolculuğa çıkmadan önce HGS sorgulama kontrolü yapmanız önerilmektedir. Belirli bir bakiye altına düşmeden HGS sisteminizi güncellemeniz şarttır. Plakadan HGS bakiye ve borç sorgulama işlemleri nasıl ve nereden yapılır?
HGS sistemi karayolları tarafından zorunlu kılınmıştır. Trafik sorunlarını en aza indirgemek için HGS sistemi kullanılması gerekmektedir. HGS sistemine sahip olunduktan sonra kurallar bulunmaktadır. Başvuru işlemleri yapıldıktan hemen sonra HGS sahibi olabilirsiniz. HGS olmadan kaçak geçiş yapılması ya da az bir bakiyeyle geçiş yapılması hâlinde ceza uygulanır. HGS ceza işlemleri nasıl sorgulanır, ceza ödeme nereden yapılır?
Hızlı Geçiş Sistemi özellikle uzun yolculuklarda kullanılması gereken sistemlerden biridir. Trafik sorunlarını azaltmak için kullanılır. Kart veya etiket tipi HGS çeşitleri bulunmaktadır. Etiket tipi HGS çeşitleri aracınızı yapıştırdığınız andan itibaren kullanıma açıktır. Ücretli otoyol veya köprülerden geçerken plaka bilgisi ile ücret kesintisi yapılır. HGS yapılmamışsa ya da bakiye yetersizse HGS borcu olabilir. Araç HGS borcu nasıl sorgulanır?
Farklı boyut ve türlere göre sınıflandırılmış olan araçlar Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartı ile otoyol ve köprü ücretlerinin ödemelerini yaparlar. Ancak bazı durumlarda farklı sebeplere bağlı olarak araç ve dolayısı ile plaka değişikliği yaşanır. Bu gibi durumlarda aynı etiket yeni plaka için kullanılamaz. Sistem üzerinden plaka güncelleme işlemi yapılmalıdır. HGS plaka değişikliği nasıl yapılır, e-Devlet üzerinden HGS plaka değişikliği yapılır mı?
Otoyol ve köprü geçişleri için kullanılan HGS ve OGS ücretlendirmelerinde araç sınıfları son derece önemlidir. Farklı araç sınıflarının ücretlendirmeleri de değişkenlik gösterir. Kamyonlar, minibüsler, tırlar, motosikletler, otomobiller ayrı ayrı sınıflandırılmıştır. Bu sınıflandırmaya göre HGS ve OGS ücretlendirmeleri yapılır. Her araç türü farklı sınıfa sahiptir ve ödemeleri bu sınıflara göre belirlenir. HGS araç sınıfları nelerdir, araç sınıfı nasıl öğrenilir?
Araç sahipleri köprülerden ve otoyollardan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile geçebilir. Bu geçişler araçların boyutlarına ve türlerine göre sınıflandırılmıştır. Araçlar köprü ve otoyol geçişlerinde HGS'den yararlanır. Temassız ödeme sayesinde hızlıca ödeme yaparak geçişlerden geçebilirler. Ancak HGS kartında yeterince bakiye bulunmazsa ya da HGS'siz geçiş yapıldıysa sürücü cezaya tabi tutulur. HGS olmadan geçiş yapmanın cezası nedir, nereye ödenir?
HGS, Türkiye’de 2012 yılından bu yana kullanılan bir köprü ve otoyol geçiş sistemi. PTT aracılığıyla gerçekleştirilebilen bütün HGS işlemleri için kullanıcılar belirli iletişim numaralarına ve farklı iletişim seçeneklerine ihtiyaç duyuyor. Bu süreçte ihtiyacınız olan bütün iletişim bilgilerini sizler için derledik. İşte HGS çağrı merkezi, HGS danışma hattı, HGS Karayolları telefon bilgileri detayları…
Otoyol ve köprülerde 31 Mart'tan sonra Otomatik Geçiş Sistemi'nin (OGS) yerini Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) aldı. Bu düzenlemenin ardından gözler, OGS kullanmak için belirli bir depozito (güvence bedeli) karşılığında cihaz alan vatandaşların ödediği paraların iade edilip edilmeyeceğine çevrilmişti. Konuyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü açıklama yaptı.
Sürekli yeni yöntemler geliştiren dolandırıcılar bu kez HGS sahiplerini hedef aldı. Konuya ilişkin Emniyetten uyarı geldi. SİBERAY'dan yapılan açıklamada vatandaşlar, "HGS işlemleri" görünümlü gelen linklere tıklanmaması konusunda uyarıldı.
Dolandırıcıların yeni oyunu ‘HGS borcu’ içeren sahte mesajlar oldu. Kullanıcılar, cep telefonlarına gönderilen ‘HGS borcunuz var, linke tıklayarak ödeme yapabilirsiniz’ mesajlarıyla tuzağa çekiliyor. Tuzağa düşmeyen kullanıcılar sosyal medyada paylaşımlar yaparak bu tarz dolandırıcılıkların önüne geçiyor.
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren kararda son gün uyarısı geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) otoyol ve köprülerde Otomatik Geçiş Sistemi'nin (OGS) 31 Mart'ta sona ereceğini bildirdi.
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren düzenlemede son iki gün. 31 Mart itibari ile köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan ücret ödeme sistemlerinden Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacak sadece HGS’nin kullanılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, OGS etiketi olan araç sahiplerine ilgili bankalarca ücretsiz HGS etiketinin verileceği ve hesaplarının da HGS'ye dönüştürüleceğini bildirdi.
OGS sisteminin kaldırılması ile birlikte HGS'nin nasıl alınacağı merak konusu oldu. OGS dönemi 31 Mart’ta sona erecek. Otoyol ve köprülerde böylece yeni dönem başlamış olacak. Peki HGS nasıl alınır? OGS'den HGS'ye geçiş nasıl olacak? İşte yeni sistem ve ayrıntılar...
Köprü ve otoyollarda OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) devrinin sonuna geliniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından aktarılan bilgilere göre 31 Mart itibarıyla Otomatik Geçiş Sistemi OGS sona erecek. Bunun yerini HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) alacak.
31 Mart itibari ile köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan ücret ödeme sistemlerinden Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacak sadece HGS’nin kullanılacak. 1.2 milyon kullanıcının cihazlar için ödediği bedelin iade edilip edilmeyeceği sorusu merak ediliyordu. Vatandaşların merak ettiği 40 dolara varan OGS cihazlarının depozitosuna ilişkin uygulama bankadan bankaya değişiyor. Bazı bankalar depozito bedelini müşterisine iade ederken, bazıları da HGS etiketiyle değiştiriyor.
Geçtiğimiz günlerde köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan ücret ödeme sistemlerinden Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacağı yalnızca HGS’nin kullanılacağı açıklanmıştı. Yapılan bu duyuru sonrası 1.2 milyon sürücünün kullandığı OGS cihazları için ödenen depozitoların, güvence bedellerinin durumu gündeme gelmişti. Değişimin nasıl yapılacağı da sorgulanmaya başlandı. Peki OGS HGS değişimi nasıl yapılır?
Karayolları Genel Müdürlüğü, artık kullanılmayacak olan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kullanıcılarının, 31 Mart’ta otoyol ve köprülerde başlayacak Hızlı Geçiş Sistemi'nin (HGS) etiketini ücretsiz almak için takip etmesi gereken adımları paylaştı.
OGS kalktı mı? sorusunun yanıtı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama sonrası merak konusu oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün otoyol ve köprü geçişlerinde ücret tahsili için kullanılan OGS konusunda yaptığı duyurunun ardından OGS kalktı mı? Neden kaldırıldı? HGS nasıl alınır? HGS 2022 ne kadar? soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Otoyol ve köprü geçiş ücret tahsilinde değişikliğe gidiliyor. İşte detaylar...
OGS ve HGS olmak üzere otoyol ve köprü geçişlerinde ücret tahsilinde kullanılan bu 2 sisteme ilişkin Karayolları Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Duyurunun ardından Otoyol ve köprü geçişlerinde OGS kaldırıldı mı? OGS kullanan araç sahipleri ne yapmalı? 2022 HGS ücreti ne kadar, nasıl alınır? soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamanın detayları ve OGS kullanan araç sahiplerinin yapması gerekenler haberimizde...
HGS'nin nereden, nasıl alınacağı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün otoyol ve köprü geçişlerinde OGS'nin kaldırıldığını duyurması sonrası merak konusu oldu. 31 Mart itibariyle OGS cihazları bankalar aracılığıyla ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürülecek. Bu kapsamda vatandaşlar OGS kaldırıldı mı? HGS nereden, nasıl alınır? HGS ücreti 2022 ne kadar, kaç TL? soru ve konu başlıklarını araştırmaya başladı. İşte Karayolları Genel Müdürlüğü'nün açıklaması doğrultusunda ko0nuya ilişkin detaylar...
Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol ve köprü geçişlerinde OGS'nin kaldırıldığını duyurdu. Geçiş ücretleri HGS üzerinden tahsil edilecek. OGS cihazları banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürülecek. Uygulama 31 Mart'ta başlayacak.
Türkiye’nin ilk ve tek trafik radyosu Radyo Trafik’te HGS geçiş ihlaline uygulanan faiz değerlendirildi. Tüketici Dernekleri Federasyonu Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Ali İhsan Arıcan, zamanında ödenmediğinde 4 kat faiz uygulanan geçiş ücretlerinin kanuna uygun olduğunu ancak hukuki olmadığını söyledi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) yönetimi, Meşelik Kampüsü'nde tıp fakültesi ile eğitim bilimlerinin güzergahlarını turnikeler ve ücretli hızlı geçiş sistemi (HGS) ile ayırdı. Üniversitedeki 5 farklı sendika, araçlı geçişlerde 1 defaya mahsus akademisyenlere 50 lira, idari çalışan ve öğrencilere 30 lira ve dışarıdan gelenlere ise 100 lira geçiş bedeli belirlemesine tepki gösterip kararın iptali için dava açtı. Öte yandan okul yönetimi konuyla ilgili açıklamada bulundu.
İzmir-İstanbul otoyolunda HGS geçiş ihlaline mahkemeden emsal karar verildi. Kararda verilen cezanın yasaya aykırı olduğu belirtildi. Geçiş ücreti 137 TL olan otoyolda bir vatandaşa 4 katı, yani 548 TL ceza kesilmişti. TÜSODER Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Tüketicilere diyorum ki ihlalli geçiş bilgisi ulaşır ulaşmaz lütfen 15 günü geçirmeyin, ana miktarı ödeyin" diyerek uyarıda bulundu.
İstanbul-İzmir Otoyolu'nda Hızlı Geçiş Sistemi-Otomatik Geçiş Sistemi (HGS-OGS) gişelerinde nakit ya da kredi kartıyla ödeme yapan sürücülerden dolayı gişe sahalarında oluşan beklemeleri önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasına göre, e-Devlet'te Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) borç ve bilgilendirme hizmetinin başladığını duyurdu.