Kamu Borcu Yapilandirma Haberleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Stratejimizin odağı yapay zeka teknolojilerine ilişkin insan kaynağımızı geliştirmek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ülkemizde halihazırda yaklaşık 750 yapay zeka odaklı girişim startup var ve kamu destekleri sayesinde bu sayının önümüzdeki dönemde hızla artmasını bekliyoruz." dedi. Yılmaz, "Stratejimizin odağında yapay zeka teknolojilerine ilişkin insan kaynağımızı geliştirmek, teknik altyapımızı kuvvetlendirmek ve kaliteli veriye erişimi kolaylaştırmak var." ifadelerini kullandı.

Haber 2024-05-23 12:57:59

Belediye Başkanı, Konteynere veya bir çadıra bile taşınabilirim dedi, deniz manzaralı belediye binası satışa çıkarıldı!

Sosyal Güvenlik Kurumu'na 110 milyon lira borcu bulunan ve personel maaşlarını ödemekte güçlük çeken Mudanya belediyesi deniz manzaralı 12 dönümlük belediye binasını satışa çıkaracak. Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç, "İçinde bulunduğumuz yer hastane, üniversite veya turizm tesisi olabilir. Bu kadar pahalı ve kıymetli bir yerde belediye başkanı olarak durmama gerek yok. Konteynere veya bir çadıra bile taşınabilirim." dedi.

Finans 2024-05-22 11:04:13

Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın 'Getir'in borcu varmış' dedi, Getir kurucusu Nazım Salur dayanamadı: 'Kendine bir iş bul'

İngiltere'deki operasyonlarını sonlandıran Getir'in futbol takımı Tottenham Hotspur'a 5 milyon sterline (205 milyon lira) yakın borcu olduğu iddiaları gündem yaratmıştı. Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın, söz konusu iddialarla ilgili haberi alıntılayınca Getir kurucusu Nazım Salur dayanamadı. İddiaların yalanlandığını söyleyen Salur'un "Nevzat bir iş bulup kendine onunla gündem olsan. Borç falan yok" yanıtı sosyal medyada çok konuşuldu.

Finans 2024-05-21 16:19:03

Kamuda personel servisi tartışması! Memur Sen Başkanı yargıyı işaret etti!

Kamuda tasarruf paketi kapsamında kamu personellerinin servislerinin kaldırılması gündem olmaya devam ediyor. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kayıt altına alınan hakkın genelgeyle geri alınamayacağını söyledi. Yalçın kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Finans 2024-05-21 14:32:44

SSK, Bağ-Kur, memur emeklileri hepinizi ilgilendiriyor! Özel bankalardan promosyon hamlesi: 31 bin TL ödeme veren var!

Milyonlarca emeklinin temmuz öncesi seyyanen zam hayalleri suya düşerken emekliler de bankaların emekli promosyonlarını takip etmeye devam ediyor. Kamu ve özel bankaların emekli promosyonu yarışı kızıştı. Bazı bankalar, promosyona ek finansman da sağlamaya başladı. Hangi banka, ne kadar promosyon veriyor? İşte detaylar...

Finans 21-05-24 13:54

Emekliye yüzde 15 indirim! Ve beklenen ilk adım atıldı: Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Emeklilere kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhane, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabileceği uygulama bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Karar Resmi Gazete'den duyuruldu.

Finans 21-05-24 08:19

SON DAKİKA | 28 ilde FETÖ operasyonu! Hepsi kamuda çalışıyor... Gözaltılar var

Son dakika haberi: 28 ilde eş zamanlı olarak düğmeye basıldı. Kamu kurumlarında aktif görev yapan 44 kişi, FETÖ yapılanmasında mahrem imam oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.

Haber 21-05-24 08:08

Son dakika: MTV borcunu ödemeyenler dikkat! Kamu alacaklarında gecikme faizi yükseltildi: Karar Resmi Gazete'de

Son dakika haberi... MTV ve vergi dahil birçok amme alacağı için uygulanan gecikme zammı oranı için yeni bir karar alındı. Kamu alacakları için gecikme zammı ve tecil faiz oranları yükseltildi. Buna göre kamu alacaklarında gecikme faizi oranları her ay için ayrı uygulanmak üzere yüzde 3,5’ten yüzde 4,5’e çıkarıldı. Bugünden itibaren amme alacaklarda tecil faizi de yıllık yüzde 48 oldu.

Finans 21-05-24 07:18
MTV

Mal alımı, yapım işleri, hizmet alımı, tamamını ilgilendiriyor! Kamu ihalelerine yönelik yeni düzenleme!

Kamu ihalelerine yönelik düzenleme yapıldı. alımı ihaleleriyle ilgili düzenlemeye gitti. KİK'in mal alımı, yapım işleri, hizmet alımı ve danışmanlık hizmet alımı uygulama tebliğ ve yönetmeliklerinde değişiklik öngören düzenlemeleri Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 19-05-24 07:41

Kamuda tasarruf ile yeni dönem! Artık yaptırılmayacak

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kamuda tasarruf planını açıklanmıştı. Planda, kamu araçları ve bina alımlarının durdurulmasından personel servislerine kadar birçok sınırlama getirildi. Öte yandan memurlarla ilgili tasarruf hareketi de başladı. Memura fazla mesai, personel alımı, personel servisleri gibi birçok karar eklendi. İşte alınan yeni önlemler...

Finans 18-05-24 20:09

Mehmet Şimşek, 'tarihi bir toplantı' dedi, detayları duyurdu: Türk Yatırım Fonu geliyor: O ülke şimdiden sıraya girdi

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Yatırım Fonu'nun 500 milyon dolar kayıtlı sermaye ile kurulacağını duyurdu. Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada fonun hem kamu hem de özel sektör yatırımlarının ivmelenmesine katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca Türkiye ekonomisinin güçlenmesine ve sürdürülebilir büyümesine destek olmayı hedeflediği vurgulandı. Şimşek, "Macaristan'ın Türk Yatırım Fonu'na üye olma isteğini memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Finans 18-05-24 11:33

Emekli oldu, kamu desteği almadan kendi serasını kurdu, şimdi eleman bulamıyor: Dışarıda 25 lira bende 10 lira

Amasya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden emekli olan 58 yaşındaki Recep Yıldırım, memleketi Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine yerleşerek, kamu desteği almadan sera kurarak sebze üretimine başladı. Üretime devam eden Yıldırım, serada çalıştıracak işçi bulamıyor. Organik ürün yetiştirdiğini belirten Yıldırım, "Bizden on liraya alınan mal, yirmi, yirmi beş liraya piyasalarda satılıyor. Gelsin vatandaş on liraya buradan alsın." dedi.

Haber 17-05-24 10:46

Kamuda yeni dönem başladı! Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte alınan kararlar

Geçtiğimiz günlerde ayrıntıları açıklanan kamuda tasarruf dönemi başladı. Tasarruf Tedbirlerine dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tasarruf tedbirleri paketine göre; bakanlıklarda en fazla 3 araç makam hizmetlerinde kullanılabilecek. Savunma ve güvenlik hizmetleri hariç, kamu kurumları, toplu taşıma olan yerlerde personel servisi hizmetini sonlandıracak. Öte yandan 'fazla mesai' kararı da dikkat çekti.

Finans 17-05-24 00:46

Beşiktaş'taki yangın faciasında yeni gelişme! 13 kişi hakkında soruşturma izni verildi

Beşiktaş'taki gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Valiliğinden binaya ilişkin izin ve denetim belgesi veren 14 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni talep etti. Valilik aralarında o dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılarının da olduğu 13 kişi hakkında soruşturma izni verdi.

Haber 16-05-24 15:25

Merkez Bankası verileri paylaştı! İşte özel sektörün kredi borcu

Merkez Bankası'nın paylaştığı verilere göre, özel sektörün yurt dışından sağladığı krediler dolayısıyla toplam borcu, Mart 2024 itibarıyla 2023 yıl sonuna göre 1,7 milyar dolar artarak 165,7 milyar dolar oldu.

Finans 16-05-24 10:53

TAM ATM nedir? TAM ATM'de hangi bankalar var?

Türkiye’nin 81 ilinde 5.600 bankamatikle birlikte hayata geçirilen TAM ATM projesinin 7 ayrı kamu bankasının ortak girişimi olduğu bilinir. Yaşadığı yerde TAM ATM bankamatiklerinin aktif olarak kullanıma açıldığını gören kişiler ise bu projeye yönelik olan belirli hususları sorgular. Bunlar arasında TAM ATM projesinin kime ait olduğu, ne gibi avantajları beraberinde getirdiği ve Türkiye’nin dört bir yanında konumlandırılan bu bankamatiklerin hangi işlemler için kullanılabildiği yer alır.

Finans 15-05-24 22:39

SON DAKİKA | Ayhan Bora Kaplan'ı gözaltına alınan polisler gözaltında! Çok konuşulacak gelişme: Sayı arttı...

Son dakika haberi: Ayhan Bora Kaplan soruşturması ve gözaltına alınan emniyet personelleriyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, 4 kamu görevlisinin gözaltında olduğu duyuruldu. Gazeteci İsmail Saymaz, Kaplan'ı gözaltına alan 3 kişinin gözaltına alındığını iddia etti.

Haber 15-05-24 17:23

EYT'den emekli oldu, emeklilik hayali kısa sürdü! 9 ay emekli maaşı aldı, sonrasında ise...

Antalya’da yaşayan aşçı Taner Baysal (46), EYT düzenlemesiyle emekli oldu. Ancak emeklilik hayali kısa süren Baysal'ın 9 ay sonra emekliliği iptal edildi. Emekli maaşı yatmayınca durumu fark eden Baysal'a 27 yıl öncesinden borcu olduğu söylendi. Baysal ödeme yapıp tekrar başvurarak yeniden emekli oldu. Ancak bu kez de 9 ay boyunca ödenen toplam 101 bin liranın da Baysal’dan tahsil edileceği bildirildi. İşte detaylar...

Haber 14-05-24 10:30

Emekli maaşı ile fark açıldı: Memur emekli olmak istemiyor! İstihdamda sınırlamaya ‘memur maaşı’ engeli

3 yıl boyunca kamuya personel alımı sınırlandırıldı. Yeni tasarruf paketine ilişkin değerlendirme yapan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın emekten tasarruf olmayacağını, personel fazlası değil, eksiği olduğunu dile getirdi. Yalçın, “Görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki bağ büyük oranda koptu. Kamu görevlileri emekli olmamayı, emekli olan kamu görevlileri de göreve geri dönmeyi istiyor. Söylem hayal kırıklığı içeriyor” dedi.

Finans 14-05-24 07:41

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi nedir? 2024 Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nde neler var?

Kamu tasarruf programının 2024 yılında başlanmasına karar verilen planları arasında taşıtlar ve binalar ile enerji kaynakları gibi başlıklara yönelik olan kararlar yer alır. Bu kararlarla mevcut kaynakların gözlemlenerek daha dikkatli ve verimli bir şekilde kullanılması hedeflenmiştir. Bununla birlikte yeni alımlar ile harcamaların azaltılmasına ilişkin olan maddeler de 2024 Kamuda Tasarruf Paketi’nin içerdiği önemli planlar kapsamındadır.

Finans 13-05-24 21:57

İsteğe bağlı sigorta nedir, nasıl yapılır? İsteğe bağlı sigorta şartları

Çalışan her kişi Türkiye Cumhuriyeti kanunları doğrultusunda sigortalanır. Sigorta çalışanın görevine, çalışma türüne ya da kamu ya da özel sektörde çalışıyor olmasına göre farklılık gösterebilir. Tüm sigorta ve sigortalı çalışan takipleri Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında gerçekleştirilir.

Haber 13-05-24 18:35

Kamuda işe alıma yeni sistem: Şartlar tamamen değişti, Meclis’e geliyor… Ne kadar emekli o kadar istihdam!

Açıklanan kamu tasarruf paketi kapsamında kamuda istihdamda yeni bir dönem başladığını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı. Buna göre kamuda istihdama emeklilik şartı getirildi. 3 yıl boyunca sadece emekli olan personel kadar istihdam sağlanacağı duyuruldu. İşte detaylar...

Finans 13-05-24 14:38

Üniversiteli lastik tamircisi, baba mesleğini severek sürdürüyor

İzmir'de iki üniversiteden mezun olduktan sonra kamu personeli olma hedefini gerçekleştirememesi üzerine babasından devraldığı lastik tamiri dükkanının başına geçen genç, işini severek yapıyor.

Yurthaber 13-05-24 11:33

Kamu personeli servisleri kaldırıldı: Giderler 3 kat artmıştı: Toplu taşıma kartı geliyor

Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. En dikkat çeken konuların başında kamudaki taşıt yasısı gelirken merak edilen tüm detayları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı. Kamuda çalışan personelin servisleri için karar alındı. Bakan Şimşek, “Savunma ve güvenlik hariç, kamuda personel servisi hizmetinin toplu taşımı olan yerlerde kaldırılacak” dedi. Kamu personeli için toplu taşıma kartı geleceği öğrenildi. İşte detaylar.

Finans 13-05-24 11:21

Mersin'de firari FETÖ hükümlüsü eski kamu görevlisi yakalandı

Mersin'de hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ hükümlüsü eski kamu personeli cezaevine gönderildi.

Yurthaber 13-05-24 10:25

Taşıt alımından yeni yatırımlara... Kamuda tasarruf dönemi 'bugün' başlıyor! Hiçbirine izin verilmeyecek...

Enflasyonla mücadelede bir yeni adım daha atılıyor. Kamuda tasarruf önlemleri için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek detayları Külliye'de açıklayacak. Bu kapsamda kamu kurumları verimlilik üzerine odaklanacak ve harcamalar en aza indirilerek kısıtlanacak. Uzmanlar, tasarrufların dezenflasyon sürecine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Finans 13-05-24 07:15

Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na yeniden Hamdi Güleç atandı

Kamu İhale Kurulu (KİK) Başkanlığına yeniden Hamdi Güleç getirildi. Atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 12-05-24 10:31

İstanbul'da bir mahalle bu olayı konuşuyor! Gözyaşları içinde anlattı: 'Bir gün güzel giyimli insanlar geldi...'

İstanbul Balat'ta babasının vasiyeti üzerine bakkal işleten Necibe Batmaz, hemen ödeme yapamayanlar için veresiye defterlerinin olduğunu ifade ederek, "Bir gün güzel giyimli insanlar geldi. Veresiye defterimi sordular. Bana veresiye defterini almak istediklerini tüm borçları ödemek istediklerini söylediler siz hesaplayın dediler. Herkesin tüm borcu ödediler çok duygulandım o an, 2 gün boyunca ağladım" dedi.

Haber 11-05-24 22:18

İş kazası nedir, hangi durumlar iş kazası sayılır? İş kazası tutanağı (raporu) nasıl hazırlanır?

Çalışan her kişi, özel sektöre ait bir firmada ya da devlete ait olan bir kamu kurum ve kuruluşunda çalışıyor olması ya da yaptığı görev fark etmeksizin çeşitli haklara sahiptir. Bu hakların başında da iş güvenliği gelir. İşverenler çalışanlarını çeşitli kazalardan korumak için bazı önlemler almakla yükümlüdür. Peki iş kazası nedir, hangi durumlar iş kazası sayılır? İş kazası tutanağı (raporu) nasıl hazırlanır?

Haber 11-05-24 18:04

Memur zammı 3 tabloda netleşti! Öğretmen, polis, hemşire... Seyyanen zam da 'tasarruf'a takıldı

Memur maaşı zammı ile memur emekli zammı için 4 aylık enflasyon farkı netleşti. 6 aylık enflasyon tahminleri de nihai rakama son 2 veri kala şekillenmeye başladı. Peki en düşük memur ve memur emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, "Kamu harcamalarında kısıtlamalara gidildi. Tüm bunların tablosuna baktığımızda zam oranları beklentinin altında kalabilir" dedi. İşte Merkez Bankası’nın verdiği ipucu ile yeni memur maaşı tablosu ve haberin detayları…

Finans 11-05-24 15:41

Merkez Bankası adımı attı ama harcamalar devam etti: 323 bin kişi kredi kartı borcu nedeniyle takibe düştü

Merkez Bankası kredi ve kredi kartları için ilave adımlar atsa kredi kartı harcamaları devam etti. 323 bin kişi bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düştü.

Finans 10-05-24 15:55

Merkez Bankası adımı attı ama harcamalar devam etti: 323 bin kişi kredi kartı borcu nedeniyle takibe düştü

Merkez Bankası kredi ve kredi kartları için ilave adımlar atsa kredi kartı harcamaları devam etti. 323 bin kişi bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düştü.

Finans 10-05-24 15:55

Sayıları 19 bini bulacak! Masrafsız, komisyonsuz işlem yapılabilecek! 7 kamu bankası tek ATM'de toplandı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, "Sektördeki 7 bankanın (Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT) işbirliğiyle Türkiye'nin ATM Merkezi'ni (TAM) hayata geçirmekten dolayı çok büyük memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Finans 10-05-24 12:26

Bakan Şimşek duyurdu! Tasarruf paketi açıklanıyor! Tarih belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf paketini pazartesi günü açıklayacaklarını duyurdu. Şimşek, "Önümüzdeki dönemde kamu maliyesine ilişkin birçok hususta adım atacağız." diye konuştu. Şimşek'ten altın piyasalarının kaldırılmasını beklediği altın kotasına ilişkin de sert çıkış geldi. Bakan Şimşek, "Çıkar çevreleri memnun değil. Kusura bakmasınlar." değerlendirmesini yaptı.

Finans 10-05-24 10:31

GBT nedir, ne anlama gelir? GBT’de neler çıkar? GBT açılımı

Devletlerin, ülkelerin, halkın güvenliğini sağlamak ve mevcut güvenliği korumak gibi amaçlara yönelik olarak oluşturduğu ve geliştirdiği güvenlik önlemleri ve güvenlik sistemleri vardır. Ülkemizde bu kamu hizmetleri İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösterir.

Haber 10-05-24 02:02
gbt

İki kamu bankasından temettü kararı!

Halkbank ve Vakıfbank kâr payı dağıtmama kararı aldı. Bankalar, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yaptı.

Finans 09-05-24 08:28

Karadeniz’deki en büyük Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi Samsun’da hizmete girdi

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde fiziki büyüklüğü ve kapasitesiyle Karadeniz Bölgesi kamu sağlık tesislerindeki en büyük merkez olma hüviyetini taşıyan Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi (ÜYTE) hizmete girdi.

Yurthaber 07-05-24 15:49

İcra dosyası sorgulama nasıl yapılır? UYAP ve e-Devlet icra dosyası sorgulama

Borcu olan kişilere borçlarını borçlu oldukları kişilere ödemeleri için icra dosyası gönderilir. Bu dosyalar alacaklıların başvurduğu hukuk firmaları ya da avukatlar aracılığı ile düzenlenir ve resmî olarak hukuk yolu ile borçluya ulaştırılır. Düzenlenen ve gönderilen icra dosyaları çeşitli yollardan sorgulanabilir ve takip edilebilir.

Haber 07-05-24 00:30

Son dakika | Erdoğan'dan 'ihanet' çıkışı! Serzenişler artıyor, farkındayız deyip rest çekti: Artık çok daha kararlı şekilde üzerine gideceğiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde kamu mallarıyla ilgili tartışılan serzenişlere gündeme getirdi. "Kamu malına el uzatmak bizim nazarımızda ihanete eş değerdir. Tespit ettiğimiz tüm eksiklerin, hataların, varsa ihanetlerin üzerine inşallah bundan sonra çok daha kararlı şekilde gideceğiz" mesajını verdi.

Haber 06-05-24 15:03

Kredi kartı asgari ödeme kredi notunu düşürür mü? Kredi kartı asgari ödeme sicili bozar mı?

Günlük yaşamda nakit çekmek, elektronik ortamda ya da yüz yüze alışveriş yapmak gibi çeşitli amaçlarla kullanılan kredi kartlarının dönem borcu her ay hesap kesim tarihinde hesaplanır. Bu borcun belirli bir kısmı ise asgari ödeme olarak hesaplanır. Kredi kartının asgari ödeme tutarı düzenli olarak yatırılsa da bu işlemin kredi notu ile sicili hangi yönde etkilediğinin açıklanması ise banka müşterileri için önem taşır.

Finans 05-05-24 17:38

Kredi kartına asgari ödeme yapılırsa ne olur? Kredi kartının asgarisini ödersem ne kadar faiz gelir?

Her bir kredi kartı kullanıcısı için dönem borcu ödeneceği zaman iki ayrı seçenekten birini tercih etme şansı bulunur. Bunların ilki asgari ödeme yapmak iken bir diğeri ise hesaba minimum tutardan daha yüksek bir miktarda para yatırmaktır. Yine asgari ödeme yapıldığı zaman kredi kartı kullanıcılarının notunun veya sicilinin hangi yönde açıklandığına dair bilgi sunulması gerekir. Böylece kredi kartına uzun vadede yalnızca asgari ödeme yapmanın hangi sonuçları beraberinde getirdiği açıklanabilir.

Finans 05-05-24 16:24

Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan 'memur' raporu! Kamuda tasarruf adımları: Servisler kaldırılacak, toplu taşıma kartı verilecek

Kamuda tasarruf önlemlerine kamu kurum ve kuruluşlarının servis kiralama giderleri de dahil edildi. Geçtiğimiz yıl 3 kat artan ulaşım giderleri için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bir hazırladı. Buna göre, tasarruf için ekonomik olmayan hatlarda servisler kaldıracak yerine toplu taşıma kartı verilecek.

Finans 04-05-24 08:45

Adnan Oktar örgütüne bir darbe daha! Mahkeme kararını verdi: 300 hesap kapatıldı

Adnan Oktar soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Mağdurlar, Adnan Oktar Organize Suç Örgütü'nün sosyal medyayı kullanarak başta mağdurlar ve müştekiler olmak üzere kamu görevlileri ile basın mensuplarını sindirmeye çalıştığını iddia etmiş ve bununla ilgili olarak hukuki sürecin başlatıldığı açıklanmıştı. Mahkeme mağdurların başvurusu üzerine 300'e yakın hesabı kapattı.

Haber 03-05-24 18:19

Son dakika | 2024 KPSS başvuruları başladı! KPSS başvuru ekranı erişime açıldı... Başvuru ücreti ne kadar?

Son dakika haberi: Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS) lisans sınavı başvuruları başladı. ÖSYM'den gelen son dakika açıklamasıyla beraber KPSS başvuru ekranı da erişime açıldı. 'KPSS başvuru ücreti ne kadar?' sorusu da yanıtını buldu.

Egitim 03-05-24 16:04

Kayıp olarak aranıyordu, fındık bahçesinde cesedi bulundu! Dikkat çeken 'kumar borcu' detayı

Sakarya'da, kayıp olarak aranan Iraklı Mohammed Azeez Mahdi'nin (44) cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Mahdi'nin cesedi, fındık bahçesinde toprağa gömülü halde bulundu. Olayla ilgili aralarında 16 yaşında erkek çocuğunun da olduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, Mahdi'nin kumar borcu nedeniyle öldürüldüğünü söylediği öğrenildi. İşte detaylar...

Haber 02-05-24 15:50

Komünist Başkan, Tunceli'de 230 milyon TL borç bırakmış! DEM Parti yönetimi açıkladı

Tunceli Belediyesi'nde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde göreve gelen DEM Parti'li yönetim, 'Komünist Başkan' olarak bilinen önceki başkan Fatih Mehmet Maçoğlu’ndan kalan borçları duyurdu. Yapılan açıklamada Tunceli Belediyesi'nin toplam 230 milyon TL borcu olduğu belirtildi.

Haber 01-05-24 14:45

Neredeyse 3 bin TL! Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun araştırma sonuçlarına göre, nisan ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı sebze fiyatlarında yaşanan mevsimsel düşüşün etkisiyle 19 bin 890 lira oldu.

Finans 27-04-24 13:58

İki ayrı kurum çalışmalara başladı! Cevdet Yılmaz’dan ‘refah artışı’ mesajı: Kalem kalem tespit edilecek

Geçtiğimiz yıl 1 trilyon 28 milyar TL ödenek ayrılan kamu harcamalarında deprem harcamaları harici tasarrufa gidilecek. Bu kapsamda Hazine ve Strateji Bütçe Başkanlığı kamu tasarrufu için ayrı ayrı çalışma yürütüyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iki çalışmanın birleştirilerek nihai kararın verileceğini açıkladı. Ayrıca enflasyonun kalıcı şekilde düşürülmesi yanında, kalıcı bir sosyal refah artışının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Finans 27-04-24 10:36

‘Uygun maliyetli para toplamak adına…’ Mevduat faizleri, altın, borsa! Yatırımcılar için 32 gün uyarısı

Merkez Bankası faiz kararı sonrası yatırımcılar güncel mevduat faizi oranlarını merak ediyordu. Kamu ve özel bankalarda mevduat faizleri belli oldu. Peki faizler daha da artar mı? Ekonomist Muhammet Bayram vade seçimine dikkat çekti. Altın, dolar, borsa ve mevduat arasından hangisinin daha yüksek kazanç sağlayabileceğine ilişkin değerlendirmede bulundu. “Zorunlu karşılıklar artabilir, o nedenle bankalar daha uygun maliyetli para toplamak adına mevduat faizlerini daha da yükselebilir” dedi.

Finans 27-04-24 09:58