Kurban Kesim Vakti Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan rapor emeklileri heyecanlandırdı! Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor: Zam mı geliyor?

Kurban Bayramı yaklaşırken emekliler, ikramiyelere zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Ekonomi kurmaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu raporda bayram ikramiyelerinin enflasyona karşı korunması yer alırken, farklı zam oranlarının bütçeye maliyetinin hesaplandığı aktarıldı.

Finans 2024-05-12 20:17:48

Emekli bayram ikramiyesine zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘emekli ikramiyesi’ raporu: 31 Mayıs’a dikkat!

Temmuz ayındaki emekli zammı öncesinde 16 milyon emeklinin gözü bir de Kurban Bayramı öncesinde ödenecek olan bayram ikramiyesinde. Bu yıl 3’er bin liradan toplamda 6 bin TL’ye yükseltilen emekli bayram ikramiyesi için yeni bir iddia ortaya atıldı. Peki emekli ikramiyesine zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasına giden rapor herkesi heyecanlandırdı. İşte detaylar…

Finans 2024-05-11 11:51:34

Kurban Bayramı tatili öncesi fiyatlar tavan yaptı! ‘2 ayda 100 lira daha zam gelmiş…’

Son dönemde şehirlerarası otobüslerin bilet fiyatları adeta gaza bastı, yüksek fiyatlar vatandaşı isyan ettirdi. Otobüs firmaları "artan maliyetler" savunması yaparken bilet fiyatlarına gelen zamlar enflasyon verileriyle de ortaya kondu. İşte otobüs fiyatlarındaki son durumun detayları…

Finans 2024-05-08 07:42:54

Bakan Yumaklı'dan kurbanlık ve et fiyatlarıyla ilgili açıklama! Aldığımız önlemlerle...

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan açıklama geldi. Yumaklı, "Kurbanla ilgili hiçbir sıkıntı olmayacak, kurbanlık hayvan sayımız yeterli" dedi.

Finans 2024-05-07 12:16:11

3 bin lira için son günler, hemen SGK’ya koşun! Emekli bayram ikramiyesi alamayabilirsiniz: 31 Mayıs'ı geçiren seneyi bekleyecek

Emekli bayram ikramiyesi almak için milyonlar için geri sayım başladı. 16 milyon bayram ikramiyesini 10-14 Haziran haftasında cebine koyacak. Bunun yanında yeni emekli olacaklar da emekli ikramiyesi alabilecek. Ancak emekli ikramiyesi almak isteyen yeni emekli olacaklar için süre daralıyor. SGK’ya 31 Mayıs gece 24.00'e kadar emeklilik başvurusu yapanlar Kurban Bayramı öncesinde ikramiye almaya hak kazanacak. İşte detaylar…

Finans 07-05-24 09:11

2024 kurban kesim bedeli ne kadar? Diyanet açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yıl için vekâletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 11 bin 750 Lira, yurt dışında ise 4 bin 750 Lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Finans 06-05-24 11:27

Kredi kartı asgari ödeme kredi notunu düşürür mü? Kredi kartı asgari ödeme sicili bozar mı?

Günlük yaşamda nakit çekmek, elektronik ortamda veya yüz yüze alışveriş yapmak gibi çeşitli amaçlarla kullanılan kredi kartlarının dönem borcu her ay hesap kesim tarihinde hesaplanır. Bu borcun belirli bir kısmı ise asgari ödeme olarak hesaplanır. Kredi kartının asgari ödeme tutarı düzenli olarak yatırılsa da bu işlemin kredi notu ile sicili hangi yönde etkilediğinin açıklanması ise banka müşterileri için önem taşır.

Finans 05-05-24 17:38

Kredi kartı asgari ödeme tutarı nedir, kredi kartı asgari ödeme tutarı nasıl hesaplanır?

Kredi kartı kullanımının oldukça yaygın olduğu bilinirken bu kartların borç tutarları ile ödeme günlerinin nasıl belirlendiği sıklıkla araştırılır. Bir kredi kartının asgari ödeme tutarı ile son ödeme tarihinin bilinmesi ise bu noktada önem arz eder. Kredi kartından ay boyunca harcama yapan bir kişinin hesap kesim tarihinden sonra son ödeme gününe kadar en az asgari ödeme tutarında belirtildiği kadar ödeme yapması gerekir. Peki, kredi kartı asgari ödeme tutarı nasıl hesaplanır?

Finans 02-05-24 18:19

Kayıp olarak aranıyordu, fındık bahçesinde cesedi bulundu! Dikkat çeken 'kumar borcu' detayı

Sakarya'da, kayıp olarak aranan Iraklı Mohammed Azeez Mahdi'nin (44) cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Mahdi'nin cesedi, fındık bahçesinde toprağa gömülü halde bulundu. Olayla ilgili aralarında 16 yaşında erkek çocuğunun da olduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, Mahdi'nin kumar borcu nedeniyle öldürüldüğünü söylediği öğrenildi. İşte detaylar...

Haber 02-05-24 15:50

Sivas’ta kurbanlık fiyatları belirlendi

Sivas Ticaret Borsası tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesimi ve fiyatları açıklandı.

Yurthaber 02-05-24 15:41

Sakarya'da aniden rahatsızlanan 27 yaşındaki karateci hayatını kaybetti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Karate Takımı sporcusu Metehan Kabasakal'ın cenazesi, Adapazarı ilçesi Mesudiye Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Çelebiler Yeni Mezarlığı'na defnedilecek.

Yurthaber 30-04-24 15:09

Korhan Berzeg'in ölümüyle ilgili çarpıcı açıklamalar! Cinayete mi kurban gitti?

Ekonomist Korhan Berzeg'in ölümüyle ilgili ailenin avukatı Emre Akkaş çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akkaş, "312. günden sonra değerli Korhan hocamızı kaybettiğimizi anladık. Bu noktada kafamızda oluşan yeni soru işaretleri var. Kendisi doğal bir süreçte mi hayatını kaybetti, yoksa hiçbirimizin duymak istemediği bir cinayete mi kurban gitti? Kitabın bu sayfası yeni açılmış oldu. Ailenin temennisi ölümün aydınlatılması. Kısa bir süre içerisinde net bir sonuca ulaşacağımızı beklemiyoruz" dedi.

Haber 30-04-24 10:40

Korkunç olay! Kurban 10, katil 17 yaşında... Kız kardeşini defalarca bıçaklayarak öldürdü

Avustralya'nın New South Wales kentinde 10 yaşındaki bir kız çocuğu evinde bıçakla yaralandıktan sonra trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Polis, kurbanın kız kardeşi olduğu belirtilen 17 yaşındaki bir kızı tutukladı.

Trend 30-04-24 09:10

Su böreği tarifi: Su böreği nasıl yapılır?

Uzun uzun kahvaltı etmeye vakti olmayanlar için önceden hazırlayıp hızlıca tüketebileceğiniz bir su böreği tarifimiz var. Hem kahvaltılarda hem öğünlerde hem de çay ve kahve saatlerinde size eşlik edebilecek olan bu lezzeti çok seveceksiniz.

Yemek 26-04-24 17:51

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Bayram ikramiyelerine zam talebi! Meclis'te kanun teklifi verildi... 'En az asgari ücret tutarında...'

Milyonlarca emeklinin temmuz öncesi seyyanen zam hayalleri suya düştü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasıyla kapıları kapattı. Kurban Bayramı yaklaşırken bayram ikramiyelerinin artırılmasına yönelik Meclis'e kanun teklifi verildi.

Finans 26-04-24 13:34

Açma tarifi: Açma nasıl yapılır?

Uzun uzun kahvaltı etmek için vakti olmayanların favori yiyeceği açmayı dışarıdan almak yerine kendi mutfağınızda kendiniz yapabilirsiniz. Çay ya da kahvenin yanında, aniden gelen açlığı bastırmak için tüketebileceğiniz bu tarifi hep yapmak isteyeceksiniz. İşte yapımı da çok kolay olan açma tarifimiz...

Yemek 26-04-24 00:47

Emekliye 5000 TL ikramiye: O ilçede yaşayanlar dikkat! CHP’li belediye başkanı duyurdu, tek şart…

CHP’li Ceyhan Belediye’sinin Başkanı Kadir Aydar, seçimden önce söz verdiği ’İhtiyaç sahibi emeklilere 5 bin lira ikramiye’ sözünü tutuyor. Başkan Aydar, "Bu yıl Kurban Bayramı ikramiyesi belediyemiz tarafından dağıtılacak. İhtiyaç sahibi emeklilerimiz 5 bin liralık bayram ikramiyesi için belediyemize başvurabilirler" dedi. Aydar aynı zamanda emekli ikramiyesi için şartı açıkladı.

Finans 25-04-24 14:34

Erdoğan'ın önündeki iki şarkı! Bahçeli 'Söyleten sensin' dedi, kulisler hareketlendi... Uçaktaki o fotoğrafa dikkat çekti: Mesaj çok net!

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur'un "Söyleten sensin" şarkısıyla parkta yaptığı yürüyüş "AK Parti'ye gönderme" olarak yorumlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan son yaptığı Irak ziyareti dönüşü uçaktaki fotoğraf karesine dikkat çeken gazeteci Barış Yarkadaş "Bahçeli'nin de bu şarkıyla mesaj vermesi kadar doğal bir şey yok. Mesaj net" dedi. Yarkadaş, Erdoğan'ın ise yanıt verebileceğini belirtirken "'Bu şarkı burada bitmez' de diyebilir, 'Ayrılığın vakti geldi' de diyebilir" ifadelerini kullandı.

Haber 25-04-24 07:35

Cilt bakımı için zamanınız yok mu? O zaman bu ürünler tam da size göre!

Cilt bakımı için vakti kısıtlı olanlar için harika bir seçki hazırladık. Cilt bakım rutininizi kısa ama etkili tutmanızı sağlayacak ürünleri görmek isterseniz gelin, içeriğimize göz atalım!

Kadin 23-04-24 15:53

Fenerbahçe'de ayrılık vakti! 3 ismin bileti kesildi

Kupa ve Avrupa'dan elenen Fenerbahçe'de tek hedef Süper Lig. Sarı-lacivertli ekip ligde hala şampiyonluk umudunu korumaya devam ediyor. Fenerbahçe'de önümüzdeki sezonun kadro planlaması da yavaş yavaş yapılmaya başlandı. Fenerbahçe yönetimi önümüzdeki sezon takımda istemediği futbolcuların isimlerini kesti. İşte o isimler!

Spor 21-04-24 12:31

15 yıl kesinleşmiş hapis cezası vardı: Deldiği duvardan kaçmaya çalıştı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı İnfaz Büro Amirliği koordinesinde şafak vakti 130 ayrı adrese Özel Harekat polislerinin de destek verdiği operasyon düzenlendi.

Yurthaber 19-04-24 11:57

Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönü 70 metre uzatılacak

Türkiye’nin önemli geçiş noktalarından biri olan Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönü, heyelan riskine karşı Kurban Bayramı’ndan sonra 70 metre uzatılacak. Ocak ayında alınan kararla 60 metre uzatılacağı açıklanan tünelin mesafesi 10 metre daha artırılarak 70 metre olacağı açıklandı.

Haber 18-04-24 21:15

Yaz modası kapınızda! En sevilen markaların 500 TL altı yazlık pantolon modelleri

Sezon trendlerini takip edenler buraya! Bu yazın en iyi pantolonlarını sizin için derledik. DeFacto, Koton ve İpekyol gibi önde gelen markaların 500 TL altındaki her tarza uygun yüksek bel, düşük bel, geniş paça ve cigarette kesim gibi çeşitli modellerdeki ürünleri, kalite ve konforu uygun fiyatla buluşturuyor. Bu benzersiz koleksiyonu keşfetmeye hazır mısınız? İşte, rahatlığı ve şıklığı bir arada sunan yazlık pantolonlar...

Haber 17-04-24 16:38

İmamoğlu'na Trabzon'da davullu zurnalı karşılama! Sloganlar dikkat çekti: Cumhurbaşkanım Allah'ına kurban

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayram ziyaretleri için geldiği memleketi Trabzon’da davul- zurna eşliğinde karşılandı. Kalabalık grup İmamoğlu'nu, "Cumhurbaşkanım Allah'ına kurban" ve "Ekrem abi gelecek sensin" sloganlarıyla karşıladı.

Haber 11-04-24 15:57

İsrail kehanetlerden medet umar hale geldi! Dolaşıma sokulan fotoğraf din savaşlarının ilk kıvılcımı olabilir: Dalga dalga yayılacak

Hayali, Mescid-i Aksa'yı Yahudilere açmak olan İsrail şimdi de tarihi kehanete dayanarak ABD’den getirdiği beş düveden birini ‘kurban’ etmeye hazırlanıyor. Radikal Yahudiler ‘kızıl düve’ kampanyasını başlatarak başta Orta Doğu olmak üzere din savaşlarının dalga dalga yayılmasını ümit ediyor. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yapay zekayla oluşturulan fotoğrafının amacı da bu. Peki nedir bu kehanet? İşte detaylar...

Haber 11-04-24 07:43

Bursa'da başıboş köpek dehşeti: Oğlu için kendini feda etti! 1,5 ay pipetle beslenecek... Korku dolu anlar kamerada

Bursa’da Mesut Karagözoğlu, iftar vakti 10 yaşındaki oğluyla birlikte pide almaya gitti. Karagözoğlu, çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. 10 yaşındaki çocuk son anda kaçıp kurtulurken, onu gören bir arkadaşı ise otomobille sürekli klakson çalarak 46 yaşındaki adamı ölümden kurtardı. Dehşet anları ise kameraya yansıdı! Çenesi kırılan, kulağına 30 dikiş atılan, elleri parçalanan 2 çocuk babası Karagözoğlu plastik cerrahide ameliyata alınacak, 1,5 ay pipet ile beslenecek.

Haber 07-04-24 13:47

Anne-oğul evde, baba da araçta yanarak ölmüş halde bulunmuştu! Cinayet şüphelisinin görüntüleri ortaya çıktı... Annenin alyansını satmış

Mersin'in Erdemli ilçesi İlemin Mahallesi'nde Nurgül Kaya (40) ve oğlu Emrullah Kaya'nın (11) evlerinde, eş Neşet Kaya'nın (42) ise 5 kilometre uzaklıktaki otomobilde yanarak ölmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aynı mahallede yaşayan şüpheli H.E. (35) gözaltına alındı. 3 kişilik ailenin cinayete kurban gittiği ortaya çıkmasının ardından H.E. adliyeye sevk edildi. Cinayet şüphelisinin öldürülenlerden anne Nurgül’ün alyansını bir kuyumcuya satarkenki görüntüleri ortaya çıktı.

Haber 06-04-24 15:29

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan emekli zammı ve asgari ücret yorumu: ‘Temmuz’da zam gelmezse tüm yaşadıklarınızı unutun’ dedi! En düşük emekli maaşı 15 bin lira olursa…

Emeklisinden asgari ücretlisine herkes Temmuz ayında zam beklerken SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan dikkat çeken bir yorum geldi. Erdursun Temmuz’da emekliye zam yapılıp asgari ücretin artırılmaması halinde, “Şu ana kadar yaşadıklarınızı unutun, 2024 yılı en acılı yol olur ekonomi açısından bu kesim için..." ifadelerini kullandı. En düşük emekli maaşının 15 bin lira olması durumund yaşanacak tabloyu açıkladı.

Finans 04-04-24 13:35

Saç uzmanı 40 yaşındaki kadınları 20'li gösterecek 3 saç kesim stilini paylaştı!

İyi bir saç modeli kişinin görünümünde harikalar yaratabilir. Bir saç uzmanına göre bazı stiller kadınların 20 yıl daha genç görünmesini sağlayabilir.

Kadin 02-04-24 15:57

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı arttı

Merkez Bankası duyurdu. Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı, Ocak 2024'te 82 milyar 620 milyon dolar oldu.

Finans 02-04-24 15:26

Bursa'da villada çıkan yangında ölen kişinin cinayete kurban gittiği belirlendi

Yangında yaralanan ve kendisini bahçıvan olarak tanıtan Ali Vurgun'un tedavi gördüğü hastanede yapılan sorgulamasında cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

Yurthaber 02-04-24 13:49

Her türlü kesimi yapmanızı sağlayacak en dayanıklı ve uzun ömürlü tilki kuyruğu testereler

Her türlü kesimi rahatlıkla yapmanıza olanak tanıyan tilki kuyruğu testereler, kesme işlemlerinin yanı sıra tamir için de avantaj sağlar. "Tilki kuyruğu testere ne işe yarar?" diye soracak olursanız standart testerelerle yapmakta zorlanacağız kesim, tamir, bakım veya onarım işlemlerini tilki kuyruğu testereler ile çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Sizler için en iyi tilki kuyruğu testere marka ve modellerini listeledik.

Haber 01-04-24 18:20

Kulaklarınıza bayram yaşatması garanti olan Samsung'un en iyi kulaklıkları

Kulaklıklar gün içinde eğlenceli zaman geçirmeyi sağlayan, vazgeçilmez yardımcı aksesuarlardandır. Teknolojinin de etkisiyle gelişmiş özelliklere sahip pek çok kulaklık modeli bulunur. Her zevke hitap eden ve farklı kullanım alışkanlıklarına uyum sağlayan Samsung'un en çok tercih edilen kulaklık modellerini sizin için derledik. Size kaliteli bir dinleme deneyimi yaşatacak ve kulağınızdan çıkarmak istemeyeceğiniz kulaklıklarla tanışma vakti!

Haber 01-04-24 18:13

CANLI | Sinop seçim sonuçları: Sinop'ta seçim sonuçlarında kim önde, AK Partili Yakup Üçüncüoğlu mu CHP'li Metin Gürbüz mü?

Yerel seçim sürecinde sona gelindi, artık sandığa gidip oy kullanma vakti! 81 ilde olduğu gibi Sinop'ta da seçim sandıkları kuruldu. Sinop Büyükşehir Belediyesi yarışında iki aday öne çıkıyor. Peki AK Partili Yakup Üçüncüoğlu mu önde CHP'li Metin Gürbüz mü?

Haber 29-03-24 16:31

Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı! 'Haydi size güzel haber vereyim'

Özel hayatı, sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen şarkıcı ve sunucu Seren Serengil bu defa 31 Mart seçimlerinde kime oy vereceğini açıkladı. Serengil "İstanbul un güzelliğini gölgeleyen her şeyden güzel şehrimizi arındırma vakti gelmedi mi?" diye konuştu.

Magazin 29-03-24 08:09

Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yurthaber 29-03-24 08:04

Nevruz, Paskalya ve 9 günlük bayram tatili turizmi hareketlendirdi

Paskalya ve Nevruz dolayısıyla açık olan otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 90'a ulaştığı Antalya'da, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün ilan edilmesiyle de rezervasyonlar hareketlendi.

Yurthaber 27-03-24 11:01

Reel kesim güveni altı ayın zirvesinde

Reel Kesim Güven Endeksi, martta geçen aya göre 2,9 puan artarak 104,4'e yükseldi. İktisadi Yönelim Anketi sonuçları, imalat sanayisinde faaliyet gösteren 1731 iş yerinin yanıtlarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılmasıyla elde edilerek değerlendirildi.

Finans 22-03-24 14:30

Iftara giderken ne hediye alınır? İftara giderken ne götürülür?

Ramazan ayının icra edilmeye başlamasıyla birlikte manevi coşku tüm Müslümanları sarmalamaktadır. İftar saatinde ve misafirken edilen duaların kabul edileceğinin söylendiği bu mübarek ay ile ilgili Peygamberimiz “Kim bir Müslüman kardeşine iftar vakti yemek yedirirse, onun sevabı kadar da kendisine sevap yazılır. Yemek yedirdiği kimselerin sevabından da hiçbir şey eksilmez." buyurmuştur. Peki, iftar davetine giderken ne alınır?

Haber 21-03-24 23:42

Sahurda okunacak dua: Sahurda nasıl dua edilir? Sahur duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı

“Sahurda yemek yiyiniz; çünkü sahur yemeğinde bereket vardır.” şeklindeki sözleriyle Hz. Muhammed (s.a.v) Müslümanları sahur yapmaya teşvik etmiştir. Sahurda dualar edilebilirken, sahur vakti edilen dualar ise “sahur vakti duası” şeklinde isimlendirilir. Peki, sahur duası nasıl yapılır?

Haber 21-03-24 23:39

Seçimde oy kullanmamanın cezası var mı? Oy kullanmama cezası kaç TL?

Oy kullanma hakkına sahip olan kişilerin 18 yaşını tamamlamış olması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup seçmen kütüğünde kaydının bulunması yeterlidir. Mevcut herhangi bir engeli olmayan tüm bireylerin seçim vakti geldiğinde oy kullanmaları asli görevleri arasında yer almaktadır. Fakat bazı durumlarda ise bazı bireyler oy kullanmak istemeyebilir. Peki, seçimde oy kullanmamanın cezası var mı ve oy kullanmama cezası kaç TL?

Haber 19-03-24 18:55

Mustafa Destici Bakan Mehmet Şimşek'e seslendi! 'Elini vicdanına koy'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Emeklilere bayram ikramiyesi olarak 3 bin TL açıklandı. Enflasyona göre baktığımızda bunun en az 5 bin TL olması gerekiyordu. Biz diyoruz ki bu ramazan ayı için 5 bin TL olsun. Kurban Bayramı için en azından bir küçükbaş koyun ve keçi alıp kurban kesmesi için Kurban Bayramı ikramiyesinin 10 bin TL olmasını teklif ediyoruz. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de buradan sesleniyorum; elini vicdanına koy emeklinin hakkını ver" dedi.

Haber 16-03-24 22:59

ABB adayı Turgut Altınok mal varlığını açıkladı: 'Ana sütü gibi ak ve helaldir'

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, mal varlığını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Altınok, "Ne yazık ki mal varlığım üzerinden bir süredir suni gündemler yaratılarak, Ankaralı hemşerilerimi incittiklerini hissettiğim için mal varlığımı açıklama vakti gelmiştir. Ekte sunduğum tüm mal varlığım ana sütü gibi ak ve helaldir" dedi. Altınok'un, mal varlığı listesinde 60 ayrı gayrimenkul yer aldı.

Haber 15-03-24 20:18

Oruca ne zaman, nasıl niyet edilir? Oruç niyeti nasıl yapılır, niyet etmeden oruç tutulur mu?

Ramazan ayında ibadet eden kişiler gece sahura kalkıp niyetlenip öyle oruç tutarlar. Ancak imsak vakti dolayısıyla bazen oruca kalkan kişiler sahurunu yaptıktan sonra niyet etmeyi unutabilirler ya da sahura kalkmadan oruç tutabilirler. İlk kez oruç tutacak olanlar da “oruca nasıl niyet edilir?” sorusuna yanıt arar. Peki, oruca nasıl niyet edilir?

Haber 15-03-24 02:30

Oruç tutma süreleri neden farklı? Oruç tutma süresi neye göre belirlenir?

Oruç tan yerinin ağarması (fecr-i sadık) ile başlar ve güneşin batmasına kadar devam eder. Oruca başlamaya imsak, orucu açmaya ise iftar denir. İftar vakti akşam namazı saati, güneş battıktan sonra başlamaktadır. Her bölgeye göre güneş batma saati farklı olabilmektedir. Bu nedenle her yerleşim yerinin iftar saati değişiklik gösterir. Peki, oruç tutma süresi neye göre belirlenir?

Haber 15-03-24 02:21

Kurban Bayramı'nda hisse yerine bozuk et ve salam dağıttıkları iddia edilen sanıklar yargılanıyor

Bursa'da kurban eti bekleyen yüzlerce vatandaşı şoka uğratan baba, oğlu ve kızı kendilerinin de mağdur olduğunu öne sürdü. Geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda vatandaşlar hisseleri yerine bozuk kıyma, et ve salam dağıtıldığı gerekçesiyle isyan etmişti. 3 bin 660'ar yıla kadar hapsi istenen sanıklardan baba A.A. "20 milyon lira zarar ettik, 1 kuruş maddi menfaatim olmadı" diyerek tahliyesini istedi.

Haber 11-03-24 15:03

Kurban Bayramı'nda hisse yerine bozuk et ve salam dağıttıkları iddia edilen sanıklar yargılanıyor

Bursa'da, geçen yıl Kurban Bayramı'nda işlettikleri et restoranından büyükbaş kurban hissesi alanlara bozuk kıyma ve et ile salam dağıtıldığı iddiasıyla haklarında dava açılan 3 sanığın yargılandığı dava, müştekilerin dinlenmesiyle devam etti.

Yurthaber 11-03-24 14:44

Ramazan davulcusu manileri 2024: En güzel, kısa, komik Ramazan davulcusu manileri

Ramazan ayında söylenen maniler, çok eski dönemlerden beri sahur vakti yaklaştığında, davulcuların kişileri sahura uyandırmak için söylediği methiyelerdir. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Ramazan manileri de araştırılmaya başlanmaktadır. İşte en güzel, kısa, uzun, komik Ramazan manileri!

Haber 08-03-24 17:58

Son dakika | Erdoğan 'Alerjileri var' dediği kesime yüklendi: Adeta savaş açtılar! Kadınları korkutmaya başladılar

Son dakika haberi: 8 Mart Kadınlar Günü kapsamında mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan 'aile' kavramına vurgu yaptı. "Ülkemizde aile kavramına karşı alerjisi olan bir kesim eskiden beri var" diyen Erdoğan, söz konusu kesimin 'aile'ye savaş açtığını ifade etti. Erdoğan ayrıca 31 Mart seçimlerine değinerek "Kadınları korkutmaya başladıklarını görüyoruz. Kadınların 31 Mart'ta korku siyasetini bir kez daha ellerinin tersiyle iteceklerine yürekten inanıyorum" ifadelerini de kullandı.

Haber 08-03-24 15:37