Muhasebe Denetmen Yardimcisi Haberleri

İsmail Yalçın: Yapay zeka ile uyumlu muhasebe ve üretim sistemleri kurulması gerekecek

Mali Müşavir ve bağımsız denetçi İsmail Yalçın, Haber Expres TV'nin konuğu oldu. Yalçın mesleki faaliyetlerinden Bitcoin’e kadar birçok konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Yalçın "Gelecekle ilgili yapay zekanın hayatımıza çok hızlı dahil olması beklenilmektedir. Şirketlerde ileride yapay zeka ile entegre olarak üretim ve muhasebe süreçlerini yöneteceklerdir. Yapay Zeka ile uyumlu muhasebe ve üretim sistemleri kurulması gerekecek." dedi.

Haber 2024-01-02 18:02:33

Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı her şeyi anlattı! 'Pişmanım' dedi, Kasım 2022 tarihine işaret etti

Dilan-Engin Polat çiftiyle ilgili yürütülen soruşturmada etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen ailenin hem avukatı, hem de muhasebe işlerine bakan Ahmet Gün'ün ifadesi ortaya çıktı. Ahmet Gün savcılık ifadesinde, "Burada mal karşılığı olmayan yüklü miktarda para girişi olmaktadır. 2022 yılının Kasım ayından sonra bu şekilde yüklü satışlarda fatura iptalleri yapılarak kaynağı belirsiz para sisteme sokulmuş olabilir, bunlar analiz sonucu ortaya çıkacak şeylerdir" dedi.

Magazin 2023-11-18 20:43:13

Yangında 3 kişi can vermişti! Fabrika sahibinden şaşırtan 'sigorta' açıklaması

Ankara'da muhasebe müdürü Müge Çetinkaya (56) ile 2 Iraklı işçinin hayatını kaybettiği yangının çıktığı sünger fabrikasının sahibi Hüseyin Dönmez (58) hakkında 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dönmez, iddianamedeki ifadesinde, işçilerin sigortasının olup olmadığını bilmediğini söyledi. İtfaiye raporunda yangının, sünger kırpma makinesinin kablolarında meydana gelen şase ile çıkan kıvılcımların sünger tozlarını tutuşturmasıyla çıktığı belirtildi. İşte detaylar...

Haber 2023-11-14 13:50:11

Son dakika: Ankara'da sanayi sitesinde yangın! İki kişi hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki bir sanayi sitesinde yangın çıktı. Alevlere ekipler müdahale ederken,fabrikada muhasebe müdürü olarak çalışan Müge Çetin ile Irak uyruklu işçi Safire Acem hayatını kaybetti.

Haber 2023-09-19 16:17:07

Daha yeni evlenmişti... Patlamada feci şekilde can verdi! Kahreden detayı ailenin avukatı açıkladı

MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde, hidrojen gazı üretim ve dolum tesisindeki patlamada ölen muhasebe görevlisi olarak çalışan Nur Hayat Karataş'ın (25) ailesinin avukatı Didem Alaca, genç kadının o gün resmi tatil olmasına rağmen acil yetiştirilmesi gereken işler olduğu gerekçesiyle, iş yerine çağrıldığını öne sürdü. Alaca, "25 yaşında yeni evlenmiş bir insan trajik bir şekilde hayata gözlerini yumdu. İhmali olan herkesin peşinde olacağız. Nur Hayat'ın ailesi zor durumda" dedi.

Haber 28-08-23 15:59

Karne almak için okula gitti, öğretmeniyle kaçıp evlendi! Ailesi gelen mesajla bir kez daha şoke oldu

Manisa'da B.A. (18), karne almak için okula gidip bir daha eve dönmedi. Kayıp başvurusunda bulunan ailesi, kızlarının kendisinden 30 yaş büyük 2 çocuk babası muhasebe öğretmeni M.G. (48) ile evlenip hamile kaldığını öğrendi. B.A.’nın ailesi, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Ailenin avukatı Mervan Karaca, öğretmen M.G.’nin, B.A. ile 18 yaşını doldurmadan ilişki yaşadığını söyleyerek, "Şüpheli şahsın ceza alması için elimizden geleni yapacağız" dedi. İşte detaylar...

Haber 25-08-23 11:55

YENİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ kimdir? Cevdet Yılmaz kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayatı ile ilgili bilinmeyenler

Yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni kabine açıklamaları sonrasında vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, saat 22.00'de yeni kabineyi açıklamasıyla gözler yeni bakanlara çevrildi. Bu akşam açıklanan kabine sonrasında 6 Haziran Salı günü de yeni dönemin ilk kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Peki, Yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kimdir, nereli ve kaç yaşında? Cevdet Yılmaz hangi görevlerde bulundu?

Haber 04-06-23 12:44

Muhasebe ve Denetim mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Muhasebe ve Denetim Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler, meslek hayatlarında başarılı olabilecekleri bölümleri tercih etmek ister. Bunun için de ilgi alanlarına yönelik bölümlerden yana seçim yaparlar. En çok tercih edilen bölümlerden biri olarak Muhasebe ve Denetim öne çıkar. Bir ön lisans bölümü olan Muhasebe ve Denetim, son günlerde daha yaygın hale gelmektedir. Finansa dayalı bir bölüm olduğu için de önü oldukça açıktır.

Egitim 20-04-23 10:46

Muhasebe Bilgi Sistemleri mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Muhasebe Bilgi Sistemleri bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Yükseköğrenim kurumları olan üniversitelerde farklı bölümler vardır. Bu bölümler dallara ayrılır. Muhasebe bilgi sistemleri bölümü, muhasebe işlemlerinin otomasyonu ve yönetimi için gerekli olan teknolojik sistemlerin tasarımı, geliştirilmesi, uygulanması ve yönetimiyle ilgilenen bir bölümdür. Üniversitede bu bölümü okumak isteyen kişiler bölüm hakkında araştırmalar yaparak detaylı bilgi sahibi olmak ister. Peki muhasebe bilgi sistemleri mezunları iş imkanları nelerdir?

Egitim 10-04-23 14:16

Deneme nedir, deneme konuları ve örnekleri nelerdir? Deneme nasıl yazılır, deneme yazım kuralları nelerdir?

Farklı konularda yazılabilen denemeler, geçmişten beri yazarların kendi kişisel görüşlerini özgün bir üslupla belirtmelerini mümkün kılan düzyazı türlerindendir. Bu türde bir yazı oluşturan kişinin kendini kanıtlama zorunluluğu yoktur. Yani deneme yazılarının kişisel görüşü yansıtan ifadeleri içerdiği ve doğayla hayat gibi farklı olgularla ilişkili olabildiği söylenmelidir. Dolayısıyla geçmişte muhasebe olarak adlandırıldığı bilinen denemeler, genelde kalem tecrübesi şeklinde nitelendirilmiştir.

Egitim 10-04-23 14:07

Muhasebe mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Muhasebe bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Ülkemizde lise eğitimini tamamlayan pek çok genç üniversite ile hayata adım atmaya hazırlanır. Bireyin hayatının önemli bir bölümü üniversiteden edineceği meslekle geçeceği için karar verme aşaması zorlu olabilir. Kendilerine uygun mesleği seçmeleri açısından bu süreç önemlidir. Muhasebe bölümü de geniş iş olanaklarıyla popüler bir bölümdür. Kamuda ve özel sektörde çeşitli iş alanlarına sahip muhasebe bölümü, Türkiye’de birçok üniversitede bulunur.

Egitim 10-04-23 12:19

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversitede bölüm tercihi kariyer planlamasının ilk adımını oluşturur. Birçok genç üniversite eğitimi sonrasında hayata atılır. Bölüme karar verirken kişinin kendini tanıması ve ilgi alanlarını keşfetmesi önemlidir. Sayısal yönü olduğu kadar vergi gibi sözel konulara sahip bir bölüm olan muhasebe ve vergi uygulamaları bölümü insanların yöneldiği alanlardan biridir. Türkiye’de pek çok üniversitede bulunan bu bölüm farklı alanlarda iş imkânlarına sahip olması sebebiyle tercih edilir.

Egitim 10-04-23 11:56

İhbar tazminatı muhasebe kaydı nasıl yapılır? İhbar tazminatı hangi hesapta izlenir, muhasebeleştirilmesi nasıl yapılır?

İhbar tazminatı, işveren ve çalışanları yakından ilgilendiren konular arasında yer alır. Çoğunlukla her iki taraf da haklarının ne olduğu konusunda habersizdir. Belirsiz iş sözleşmesi feshedilirse ihbar tazminatı hakkı oluşmaktadır. Bu durumda tazminat ödemesini yapması gereken tarafın, muhasebe kayıtlarında bu ödemeyi nasıl göstereceği ve vergilendirme durumu merak edilmektedir. Peki, ihbar tazminatının muhasebeleştirilmesi nasıl yapılır, hangi hesapta izlenir?

Haber 02-02-23 09:52

Sermaye artırımı muhasebe kaydı nasıl yapılır, sermaye taahhüt kaydı nedir? Sermaye artırımı hesaba nasıl kaydedilir?

Şirketlerin iş hacmini genişletme gibi amaçlar doğrultusunda sermaye artırımı yapabildikleri söylenebilir. Gerçekleştirilen bu sermaye artırımı ise muhasebe programları kullanılarak kaydedilir. Böylelikle sermaye taahhüdünde belirtilen sermaye artırımı tutarı ve gerçekleştirilen bu işlem dijital ortamda da saklanmış olur. Sermaye artırımının muhasebe programlarından yardım alınarak kaydedilmesinde hangi hususlara dikkat edildiği de önemlidir. Peki, sermaye taahhüt kaydı nedir?

Finans 23-01-23 17:10

Cari virman işlemi nedir, virman ne için kullanılır? Cari virman nasıl yapılır?

Virman işlemi aynı bankanın aynı şubesindeki iki hesap arasında para transferi gerçekleştirilmesini mümkün kılar. Dolayısıyla virman işlemi, aynı bankanın aynı şubesindeki hesaplar arasında gerçekleştirilmesi bakımından EFT ile havaleden ayrılır. Finans alanındaki cari virman işlemi de bir carinin borcunun diğeri tarafından üstlenilmesi ya da diğer bir carinin borcundan tahsil edilmesi gibi işlemleri kapsayabilir. Peki, cari hesaplar arası virman muhasebe kaydı nasıl tutulur?

Finans 06-01-23 09:35

Vergi dairesi çalışma saatleri nedir? Vergi daireleri saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Öğle molası verilen vergi dairelerinin hangi saatlerde açık olduğu sıkça araştırılır. Tahsil daireleri olarak da adlandırılan vergi daireleri, Gelir İdaresi Başkanlığı kapsamında hizmet sunar. Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde çalışan vergi dairelerinde kamu gelirlerine yönelik iade, tahsil, ödeme ve muhasebe işlemleri gerçekleştirilir. Vergi daireleri saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Haber 06-12-22 17:23

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir? Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı: Dikkat yarın son gün!

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvuru şartları, Muhasebe Denetmen Yardımcısı ilanının yayınlanmasının ardından başvuruda bulunmayı düşünen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Muhasebe Denetmen Yardımcısı pozisyonu için en az 75 KPSS puanı isteniyor. Peki, Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir? İşte konuya ilişkin detaylar ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebe Denetmen Yardımcısı başvuru ekranı...

Finans 29-11-22 14:48

Muhasebeciye kanlı takip! 2 milyonun peşine düşüp kurşun yağdırdılar

Tuzla'da şüpheli bir grup kişi bankadan 2 milyon TL para dolu çantayla çıkan muhasebeciyi araçla takip edip, 6 el ateş ederek yaraladı. Araç kapısının kilitli olması nedeniyle parayı alamayan şüpheliler hızla olay yerinden uzaklaşırken yaralı muhasebeci o halde gaza basarak iş yerinin önüne gitti. Muhasebe görevlisi yaralı olarak Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, şüpheliler olay yerinden kaçtı.

Haber 24-11-22 16:46

Gecikmeli net mutabakat nedir?

Mutabakat kelimesi, anlam olarak iki taraf arasında uzlaşma demektir. Bu ifade özellikle iş dünyasında kullanılan ve işbirliği yapan şirketlerin muhasebe departmanları arasında oluşan alacak ve borç kontrolünü sağlamak için kullanılan bir yöntemdir. Peki, gecikmeli net mutabakat nedir?

Finans 07-11-22 00:36

Gerçek zamanlı brüt mutabakat nedir?

Mutabakat anlam olarak, bir konuyla ilgili tarafların kendi aralarında sağlamış oldukları uzlaşma anlamına gelir. Genel olarak muhasebe alanında sıkça kullanılan bir terim olan mutabakat karşılıklı olarak borçların ve alacakların birbirleri ile uyumlu olmaları için yapılır. Peki, gerçek zamanlı brüt mutabakat nedir?

Finans 05-11-22 16:52

7 ay önce işe alıp bütün yetkileri verdi! 1,5 milyon TL ile yok oldu: Tüm otellerin parası onda

Diyarbakır’da yaklaşık 1 yıl önce gezide tanıştığı tur şirketi sahibi Murat Gezer ile samimiyet kuran ve daha sonra işe ihtiyacı olduğunu belirterek, 7 ay önce muhasebe biriminde çalışmaya başlayan N.A., güven kazanıp, banka hesaplarında işlem yapma yetkisi aldı. Yakınlarının hesabına 1,5 milyon TL geçirerek kaçan N.A.'dan şikayetçi olan Gezer, ''Tüm otellerin, tüm araçların parası onda. Savcılıktan bir an önce onun bulunmasını rica ediyoruz. Kız arkadaşının arkadaşlarını bile dolandırmış" dedi.

Haber 08-10-22 14:41

GÜNCELLEME - Tokat'ta hastanede yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle 50 kişi tedaviye alındı

HASTANE BAŞHEKİM YARDIMCISI YALÇIN ÖNDER'İN AÇIKLAMASI EKLENDİ

Yurthaber 07-10-22 19:19
Yurthaber 05-10-22 16:51

Vodafone Business, Red Tech webinar serisinin altıncısını gerçekleştirdi

Red Tech webinarında, Vodafone Business'ın Ön Muhasebe & E-Dönüşüm teknolojilerinde öne çıkan çözümleri katılımcılarla paylaşıldı

Yurthaber 05-10-22 09:15

Ticaret Bakanlığı, taşra teşkilatında çalışacak 175 denetmen yardımcısı alacak

Ticaret Bakanlığı, taşra teşkilatında çalışacak 175 denetmen yardımcısı alacak

Yurthaber 30-09-22 08:55

Yer: İstanbul! Çocuğunun kaydını sildirmek istedi, yaptığı şaşkına çevirdi

İstanbul'da bir veliden, özel okulda okuyan çocuğunun kaydını sildirmek istemesi üzerine yıllık okul ücretinin yüzde 10'u istendi. Ücreti ödemek istemeyen veli, çocuğunun kaydının bulunduğu evrak belgesini muhasebe personelinin elinden alarak kaçtı. Okul yönetimi veliden şikayetçi olurken, okulun kurucusu Faik Birgül, olaya anlam veremediklerini söyledi.

Haber 16-09-22 10:37
Yurthaber 29-07-22 21:48

Defter değeri nedir? Defter değeri hesaplama nasıl yapılır?

Defter değeri, şirketlerin muhasebe değerleridir. Muhasebe değeri ise şirketlere ait kayıtlı varlıklar anlamına gelir. Dolayısıyla defter değeri, şirketlerin bilanço değerlerini gösterir. Defter değeri içerisinde borsa yatırımları yer almaz. Şirketin geçmiş zamandan bugüne kadar yapmış olduğu yatırımları belirtir. Şirketlerin öz sermayesi, defter değeri ile ortaya çıkmış olur. Defter değeri nedir, defter değeri ile hesaplama nasıl yapılır?

Finans 17-07-22 18:33

Bankacılık ve Finans mezunları ne iş yapar? Bankacılık ve Finans bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Bankacılık ve finans bölümünü tercih eden öğrenciler 4 yıllık eğitim sürecini geride bıraktıktan sonra iş hayatına atılırlar. Eğitim süreçlerinde muhasebe, iktisat ve istatistik temeli sağlayan dersleri başarı ile tamamlamalılardır. Bu öğrenciler sektöre faydalı olabilmek için nitelikli bir eğitimden geçerler. Bankacılık ve Finans mezunları ne iş yapar, nerelerde çalışır?

Egitim 11-07-22 00:03

Altay'dan eski Denetleme Kurulu üyelerine muhasebe sistemini devretme çağrısı

Altay'dan eski Denetleme Kurulu üyelerine "muhasebe sistemini devretme" çağrısı

Yurthaber 10-07-22 15:51

İtfa nedir? Borcun itfa edilmesi ne demek?

Bir borcun herhangi bir yöntemle ödenmesini ifade eden itfa sözcüğü, birçok alanda karşılaşılan terimlerdendir. Bu alanlar arasında muhasebe, borsa, bankacılık ve hukuk yer almaktadır. Borcun itfası farklı yollar ile gerçekleştirilebilmektedir. Tahvillerin itfa edilmesi ne demek, erken itfa nedir?

Finans 30-06-22 19:40

Finansal yönetim nedir? Finansal yönetim temel ilkeleri nelerdir?

İşletmeler; üretim, pazarlama, muhasebe ve finansal yönetim sayesinde devamlılık sağlamayı ve faaliyetlerini sürdürmeyi başarırlar. Bu dört temel fonksiyon arasından en önemlisi de finansal yönetimdir. Finans kaynağı olmayan işletmelerde üretim ve pazarlamanın sürdürülmesi mümkün değildir. Peki finansal yönetim nedir? Finansal yönetim, işletme için yeterli finansman bulunması ve karlılık elde edilmesini sağlamayı hedefleyen faaliyetlerdir.

Finans 28-06-22 15:55

Denetmen ne demek? Denetmen kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Denetmen kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Denetmen kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:51

Avans nedir? Ön ödeme ne zaman yapılır?

Avans, belirli bir mal veya hizmetin bedelinin bir bölümünün peşin olarak alınması, talep edilmesi gibi durumları ifade eder. Bu ödemeler sözleşmeye dayalı olarak gerçekleştirilir. Aynı zamanda muhasebe birimi tarafından da kayıt altına alınır. Ödeme döneminde teslim edilen avans tutardan düşülerek geri kalan miktar hesaba yatırılır. Avans nedir?

Finans 23-05-22 08:55

Muhasebe ne demek? Muhasebe kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Muhasebe kelimesinin anlamı, bu kelimeyle ilk kez karşılaşan ya da uzun süredir duymayan kişiler tarafından merak edilerek araştırılabilir. TDK sözlükte yer alan kelimeleri esas anlamının yanı sıra köken, yan anlamları ve nasıl kullanıldığı ile ilgili de incelemek mümkündür. TDK'nın incelemeleri doğrultusunda sözlükteki karşılığı merak edilen Muhasebe kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:47

Amortisman süresi ne kadar olmalı? Amortisman süresi ne zaman başlar?

Amortisman başta vergi mevzuatı olmak üzere muhasebe uygulamalarında önemli yer tutan başlıklar arasındadır. Amortisman giderleri kurumların ve işletmelerin edinmiş olduğu eşya ve demirbaşların kaybettiği maddi değerin ölçülmesidir. Maksimum kazanç elde etmeyi sağlayan işletmeler amortisman süresini ne zaman başlatır? Amortisman süresi ne kadar olur?

Finans 18-05-22 09:56

Birikmiş amortisman nedir? Birikmiş amortisman nasıl hesaplanır?

Birikmiş amortisman hesap kaydı tutulurken normal muhasebe işlemlerinden farklı hareket edilir. Muhasebe kayıtlarının tamamlanması için gerekli olan birikmiş amortisman kayıtları oluşturulurken kayıt taraflarına ters şekilde yazılır. Brikmiş amortisman hesapları dönem sonunda yapılır. Şirketin kullandığı amortisman hesaplama yöntemi dikkate alınarak hazırlanan birikmiş amortisman nedir? Birikmiş amortisman nasıl hesaplanır, hangi hesap grubunda yer alır?

Finans 18-05-22 09:41

Konsolide bilanço nedir? Konsolide mali tablolar ne demek?

Konsolide bilanço şirket ile alakalı net bilgileri içerir. Konsolide bilanço sayesinde bankalar, borç verenler ve özel yatırımcılar şirketin finansal durumunu net bir şekilde görebilir. Aynı raporlama döneminde aynı muhasebe yöntemleri kullanılarak tablo olarak şekillendirilen konsolide bilanço nasıl hazırlanır?

Finans 29-04-22 11:19

Adıyaman'daki meslek kursları iş dünyasının talebine göre şekilleniyor

İş insanlarının taleplerine göre mesleki kurslar düzenleyen Adıyaman Sanayi Geliştirme Merkezi, 2 yılda 300 kursiyerden 245'inin istihdamını sağladı - Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu: - "Örneğin bize muhasebeciler gelip '10 kişiye ihtiyacımız var' diyor, biz de 3 aylık kurslarda ön muhasebe yapabilecek eleman yetiştirip istihdamlarını sağlıyoruz"

Yurthaber 05-04-22 11:09

Samsun'da üniversiteli Ceyda Öztürk, yurt odasında ölü bulundu

Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü öğrencisi Ceyda Öztürk (19), kaldığı yurdun odasında ölü bulundu. Kalp rahatsızlığı olduğu belirtilen Öztürk'ün cansız bedeni, kesin ölüm nedeni için adli tıp morguna kaldırıldı.

Haber 22-03-22 17:12

Muhasebeciler günü var mı? Muhasebeciler günü ne zaman? Muhasebecilik hangi yıl örgütlü hale geldi?

Muhasebeciliğin tarihi Osmanlı'ya kadar dayanmaktadır. Muhasebe mesleği, muhasebecinin yaptığı iş ile doğmuştur. Muhasebecilik meslek, kayıt gereksemesinin ortaya çıkması ile ortaya çıkmıştır. Pek çok özel gün vardır. Bu özel günlerin çoğu bilinmekle beraber bazı özel günler bilinmemektedir. Onlardan biri de Muhasebeciler Günü. Muhasebeciler gününü, bu mesleği icra edenler biliyordur. Ancak sokaktaki vatandaşın böyle özel bir gün olduğundan haberi olmayabilir. İşte Muhasebeciler Günü detayları!

Haber 01-03-22 13:50

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan, Regaip Kandili mesajı:

"Günümüz insanı, umutsuzluk ve karamsarlık girdabında ve manevi bunalımlar içinde, bedenen ve ruhen yorgun düşmüştür. Hızın, hazzın ve bireyselliğin revaç bulduğu, bencilce bir hayat tarzının mahkumu olmuştur" - "Böyle bir savrulmanın çepeçevre kuşattığı bir dünyada bizlere düşen, kendimizle yüzleşmek, geçmişimizi muhasebe ederek, imanımız istikametinde bir hayat inşa etmektir"

Yurthaber 03-02-22 10:49

Resmi Gazete'de yayımlandı! Sisteme katılanlara 600 lira verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemine Dahil Olan Tarımsal İşletmelere Katılım Desteği Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine dahil olan tarımsal işletmelere 2021 yılı için 600 lira katılım desteği sağlanacak.

Finans 28-12-21 10:14

Bakan Yanık, Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi Açılış Toplantısı'nda konuştu:

"Kooperatif üyesi kadınlarımız, derli toplu bir şekilde herkes tarafından kolayca erişilebilen bir internet sitesi yardımıyla ürünlerini hem iç hem de dış pazarlara sunabilecekler" - "Bilimsel ve teknik çalışmalar alanında, Türkiye'de kadın kooperatiflerinin ortak sayıları ve çalışma alanlarına ilişkin haritalandırma yapacağız. Bu çalışmadan hareketle iyi uygulamalar ve yenilikçi alanlar araştırmasını gerçekleştireceğiz" - "Kooperatif ortağı olan kadınların ihtiyaçlarını gözeterek, kooperatif hukuku, sorumluluk ve yükümlülükler, sosyal güvenlik, muhasebe, markalaşma, e-Ticaret ve benzeri alanlarda periyodik olarak ürün geliştirme desteği sunacağız"

Yurthaber 14-12-21 16:42

30 yıllık işinden istifa etti, 500 bin solucanla bu işe başladı! Kapasitesi 2 yılda 9 kat arttı

Çorum'da yaklaşık 30 yıl muhasebe ve finans sektöründe çalıştıktan sonra istifa ederek organik üretime yönelen kadın girişimci Semra Şahin, bir yıl araştırıp eğitim aldıktan sonra başladığı solucan gübresi üretiminde işletme kapasitesini 2 yılda 9 kat büyütmeyi başardı. Şahin, "15 metrekare alanda 500 bin solucanla başladığım üretime şu an 750'si kapalı 1500 metrekare alanda 4 milyon 500 bin solucanla devam ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Haber 08-12-21 08:18

Ali Babacan'dan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına yanıt

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açıklamasına ilişkin siyasi partilerin dönem dönem yaptığı iç muhasebe ve öz eleştiri ile stratejiyi gözden geçirmenin "değerli" olduğunu söyledi.

Haber 15-11-21 15:37

Akbank ve Mükellef'ten girişimcilere şirket kurma desteği

Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz: - "Mükellef ile girişimcilerimiz, sıfırdan şirketlerini kolaylıkla kurup sonrasında online ön muhasebe programı, e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-Serbest Meslek Makbuzu hizmeti gibi tüm finans süreçlerini dijital olarak yönetebilecek"

Yurthaber 29-09-21 14:23

Öğrencileri için sürekli kendini geliştiren Keziban öğretmene Küresel Öğretmen Ödülü

Muhasebe ve finansman dersi öğretmeni Keziban Kodaz, uluslararası projeleri, yazdığı ders kitapları ve meslek hayatında edindiği 50'den fazla kişisel gelişim ve eğitim sertifikası sayesinde, 110 ülkeden eğitimcilerin başvurduğu "Küresel Öğretmen Ödülleri" yarışmasında ilk 100 arasına girdi - Çorum Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Keziban Kodaz: - "Yaptığım bütün çalışmalara baktığımda, arkasında öğrencilerimi görüyorum. Onların bitmek bilmeyen enerjileri beni her zaman kendimi geliştirmeye, onlara ilham olmaya itti"

Yurthaber 17-09-21 11:42

Trump'ın şirketlerine yönelik cezai dava resmen açıldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın şirketleri ile baş muhasebe müdürüne, New York savcılığı tarafından 2 yıldır yürütülen soruşturma sonucunda jüri kararıyla cezai davanın resmen açıldığı belirtildi.

Haber 01-07-21 08:18