Rize Il Saglik Mudurlugu Haberleri

Son dakika | Gündem olan istifa sonrası AK Parti'de il başkanları için değişim mesajı! Ömer Çelik: 'Adımlar atılacak'

Son dakika haberi: AK Parti'de Rize İl Başkanı Hikmet Ayar'ın istifası yankı uyandırdı. AK Parti'den il başkanlarıyla ilgili görev değişimi sinyali geldi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Çeşitli yerlerde pekiştirme, değiştirme, görev değiştirme adımları atılacak" dedi.

Haber 2024-05-22 16:32:22

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, polislerle tartıştı! Haddini bileceksin, beni geçireceksin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi öncesi AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar'ın görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Görevli polislerle tartışan Ayar, "Haddini bileceksin be aslanlık yapmayın. Arkadaşım ben il başkanıyım. Ben bu mitingin sahibiyim, beni geçireceksin. Hayret bir şey ya siz ajan mısınız? FETÖ müsünüz? Nesiniz ya terbiyesizlik etmeyin" dedi.

Haber 2024-02-18 18:44:48

Jandarma ekipleri 2023 yılında Rize’de 2 bin 245 kişi hakkında işlem yaptı

Rize İl Jandarma Komutanlığı tarafından 1 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında asayiş olayına karışmış 2 bin 245 kişi hakkında işlem yaptı.

Yurthaber 2024-01-04 12:32:05

AK Parti Rize İl Başkanı Ayar'dan HES tepkisi: Halka rağmen iş yapılamaz

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize'nin İkizdere ilçesinde yapılması planlanan hidroelektrik santral (HES) projesine karşı çıktıklarını açıkladı. HES projesinin yapılması planlanan bölgede parti teşkilatı üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Ayar, "Sadece AK Parti değil, bu bölgenin tamamı, diğer partileri yöneticileri de aynı düşünüyor. Çünkü halka rağmen iş yapılamaz." ifadelerini kullandı.

Haber 2023-11-25 16:53:39

RİZE BAYRAM NAMAZI SAATİ 2023: Rize Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet bayram namazı vakitleri

Rize bayram namazı vakti hakkında araştırmalar hız kazandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram namazı, Kurban Bayramı'nın ilk günü erken saatlerde kılınacak. Namaz vakitleri illere göre farklılık gösteriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayram namazı vakitlerini il il açıkladı. Peki, Rize Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? İşte Rize Diyanet bayram namazı vakti...

Haber 28-06-23 00:44

CHP 43 yıl sonra Rize'den milletvekili çıkardı! Tahsin Ocaklı TBMM'ye girdi, Düzce'de de bir ilk

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, CHP 43 yıl sonra Rize'den milletvekili çıkardı. Rize'de CHP'nin yüzde 21.4 oy oranına ulaşması ile CHP'den Rize milletvekili adayı olan Tahsin Ocaklı, TBMM'ye gidecek isim oldu. Öte yandan bir benzer durum da Düzce'de yaşandı. Kentin 1999 yılında il yapılmasının ardından CHP ilk kez milletvekili çıkardı.

Haber 15-05-23 08:51

RİZE BAYRAM NAMAZI SAATİ 2023: Rize'de bugün bayram namazı saat kaçta? Diyanet bayram namazı saatleri

Rize bayram namazı vakti tüm müslümanlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Bayram namazı 21 Nisan cuma sabahı camilerde cemaatle birlikte kılınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı 2023 bayram namazı imsakiyesiyle birlikte, il il bayram namazı saatlerini duyurdu. İşte Rize bayram namazı vakti...

Finans 21-04-23 06:11

İspir-Rize il sınırı yolu bugün hizmete açılacak! Seyahat süresi yarı yarıya azalacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İspir-Rize İl Sınırı Yolu’nun bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tarafından hizmete açılacağını belirterek, proje ile ulaşım standardının artacağına ve seyahat süresinin 20 dakikadan 10 dakikaya düşeceğine dikkati çekti.

Finans 24-12-22 12:29

Son dakika hava durumu tahminleri: 3 Kasım hava nasıl olacak? Meteoroloji'den o iller için kar ve sağanak uyarısı!

Hava durumu ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken 3 Kasım 2022 Perşembe günü Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bazı iller için kar ve sağanak uyarısı yapıldı. Rize ve Artvin'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor. Peki, 3 Kasım hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji'den yapılan açıklama ve 3 Kasım 2022 Perşembe günü İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il hava durumu...

Haber 03-11-22 06:50

1 Kasım 2022 hava nasıl olacak? Meteoroloji'den o iller için sel uyarısı! 1 Kasım 2022 İstanbul, Ankara, İzmir il il hava durumu

1 Kasım hava nasıl olacak, sorusu Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama ile yanıt buldu. Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey ilçelerinde sağanak yağış beklendiği açıklanırken bin 500 metrenin üzerinde olan yüksek kesimlerde zaman zaman kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ya da kar beklendiği belirtildi. Vatandaşlara ulaşımda aksamalar, heyelan, su baskını, sel gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte 1 Kasım 2022 Salı günü hava durumu...

Haber 01-11-22 07:00

Rize ’Sel Kapanı’ ile 50 yıl su sorunu yaşamayacak

Rize’de yapılan Sel kapanı Gölet Projesi ile birlikte il 50 yıl boyunca su sorunu yaşamayacak. Rize’nin İkizdere ilçesi Çağrankaya bölgesinde yapılacak olan Sel Kapanı Gölet Projesinin çalışmaları başladı.

Haber 28-10-22 08:58

27 Ekim hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! 27 Ekim 2022 Ankara, İzmir ve İstanbul dahil il il hava durumu

Hava durumu ile ilgili son dakika açıklaması vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken 27 Ekim 2022 Perşembe günü için Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı geldi. Vatandaşlar, Rize ve Artvin çevrelerinde olması beklenen kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarıldı ve dikkatli ve tedbirli olmaları istenildi. Peki, 27 Ekim hava nasıl olacak? İşte 27 Ekim 2022 Perşembe günü Ankara, İzmir ve İstanbul dahil il il hava durumu...

Haber 27-10-22 06:48

Rize AFAD İl Müdürlüğünde 137 yeni personel göreve başladı

Vali Kemal Çeber: - "Arkadaşlarımız zaten belli hazırlıklarla geldiler ve özenle seçildiler. Çok önemli bir eğitim dönemi geçirecekler. Bu eğitimin sonunda Trabzon ve Artvin'in de sorumluluğunu üstlenmiş olarak Rize'de hizmet edecekler"

Yurthaber 05-10-22 16:51

AFAD'dan iki il için 'turuncu' uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD), yarın etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle Rize ve Artvin için 'Turuncu' uyarı yapıldı.

Haber 03-09-22 23:16

SON DAKİKA | Meteorolojiden 6 il için sarı alarm! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat: Kuvvetli olacak (11 Temmuz 2022 yurtta hava durumu)

Son dakika: Meteoroloji Genel Müdürlüğünden kuvvetli yağış uyarısı geldi. Meteoroloji 6 il için sarı uyarıda bulunurken, yağışların Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize il geneli ve Artvin kıyılarında yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması bekleniyor. Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri altında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Haber 11-07-22 09:37

SON DAKİKA: Kılıçdaroğlu kürsüden 'Sözüm var' diyerek seslendi! 'Rize meydanında kaçak çayları toplayıp tamamını yakacağım'

Son dakika haberine göre CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kendisini etkinliğe davet eden Türk Ocakları İstanbul İl Yönetimi'nin görevden alınmasına değinen Kılıçdaroğlu, "Adalet istiyorsunuz dillendiriyorsunuz, tahammül edemiyorlar, akıllarını yitirmişler." şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu ayrıca hükümetin şeker ve çay politikasını da eleştirdi.

Haber 28-06-22 13:54

Ordu, Osmaniye, Rize bayram namazı saat kaçta? Ordu, Osmaniye, Rize bayram namazı ne zaman kılınacak?

Bayram namazı saatleri yoğun bir şekilde araştırılıyor. 2 Mayıs Pazartesi yani bugün Ramazan Bayramı'nın ilk günü kutlanacak. Vatandaşlar sabah kılacakları bayram namazı saatlerini bilmek istiyor. Diyanet namaz vakitlerini paylaştı. İl il bayram namazı saatleri yoğun bir şekilde sorgulanıyor. İşte Ordu, Osmaniye ve Rize bayram namazı saatleri!

Haber 02-05-22 05:01

Kaçkar Dağları'ndaki yayla yollarında ekipler bayram öncesi kar mesaisinde

Rize İl Özel İdaresinin karla mücadele ekipleri, ziyaretçilerine her mevsim farklı güzellikler sunan yaylaların çığ nedeniyle kapanan yolunu, Ramazan Bayramı'na kadar ulaşıma açmak için yoğun çaba harcıyor - Kale Köyü Muhtarı Mehmet Ali Yanmışoğlu: - "Her yıl zorlu kar temizleme çalışması yapılıyor. Bölgede kar tüneli yapılırsa işimiz kolaylaşır"

Yurthaber 28-04-22 11:19

SON DAKİKA | Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı! Çok sayıda il için sarı alarm (11 Nisan 2022 yurtta hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi. Meteorolojinin 11 Nisan verilerine göre Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta Karadeniz, Kastamonu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Sivas, Erzincan, Isparta, Antalya'nın doğu kesimleri, Osmaniye ile Hatay ve Kahramanmaraş'ın batısında kuvvetli yağmur, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Haber 11-04-22 07:40

RİZE SAHUR VAKTİ İMSAKİYE 2022 - Ramazan'ın ilk gününde Rize'de sahur saat kaçta?

Rize sahur vakti... 11 ayın sultanı Ramazan ayı bugün ilk teravih namazı ile başladı. Gece sahura kalkacak Rizeliler sahurun saat kaçta olduğunu merak ediyor. Oruç tutmak için sahura kalkanların dikkat etmesi gereken bir husus da vardır. Niyet etmek orucun şartlarındandır. Niyetsiz oruç sahih değildir. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır. Diyanet İşleri Başkanlığı 81 ilin iftar ve sahur saatlerini geçtiğimiz günlerde yayınladı. İşte il il sahur vakti saatleri...

Haber 02-04-22 02:35

CHP Rize İl Başkanlığınca üye katılım programı düzenlendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: - "Biz birbirine iyi gözle bakan, birbirini sorgulayan, eleştiren ama onunla ilgili dedikodu, hakaret, rencide edici sözler etmeyen bir topluma dönüşmek zorundayız" - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca: - "Sizlerden aldığımız güçle mücadelemizi daha emin adımlarla ileteceğiz. Kadına karşı şiddetin son bulacağı mücadeleyi birlikte inşa edeceğiz

Yurthaber 05-03-22 14:54

Ahmet Erdoğan kimdir? Nereli? Fazilet Partisi Rize eski İl Başkanı Ahmet Erdoğan kaç yaşında öldü?

Ahmet Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenazede duygulandıran bir konuşma yaptı. Televizyonda yayınlanan görüntülerin ardından Ahmet Erdoğan kimdir? Nereli? Fazilet Partisi Rize eski İl Başkanı Ahmet Erdoğan kaç yaşında öldü? soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte Rize Ticaret Borsası Eski Meclis Başkanı ve Fazilet Partisi eski İl Başkanı Ahmet Erdoğan'a ilişkin detaylar...

Haber 17-02-22 15:26

Türkiye'de ekim-ocak döneminde yağışlar geçen seneye göre yüzde 27 arttı

Bu dönemde il bazında en yüksek yağışı 780,8 milimetre ile Rize, en düşük yağışı ise 80,5 milimetre ile Iğdır aldı - Ege Bölgesi'ne ise bu dönemde 300 milimetre yağış düştü

Yurthaber 17-02-22 12:55

Kuvvetli yağışlara dikkat! 3 il için kar ve sağanak uyarısı

Meteorolojiden alınan son tahminlere göre Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların sabah saatlerinde Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bununla birlikte Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de Doğu Karadeniz'deki yağmur ve yükseklerde kar yağışının dışında Pazartesi akşamına kadar yurtta yağış olmadığını bildirdi.

Haber 05-02-22 10:07

SON DAKİKA | Meteorolojiden yoğun kar yağışı uyarısı! Çok sayıda il için sarı ve turuncu alarm (27 Ocak 2022 yurtta hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi. Çok sayıda il için sarı ve turuncu uyarı yapılan Meteorolojinin açıklamasına göre Batı Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Rize, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt çevreleri, Trabzon’un doğu, Artvin’in kıyı kesimleri, Sakarya ve Kocaeli’nin kuzeyi ile Van’ın güney ilçelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Akdeniz ile İç Anadolu'da ise rüzgar hızını 70 km'ye kadar çıkaracak. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 27-01-22 08:50

Çaykur 2022 işçi alımı ne zaman? Nasıl başvurulur? İşte detaylar

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, çay sezonu yaklaşırken kadrosunu genişletme kararı aldı. AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, yaptığı açıklamada ÇAYKUR’a 630 mevsimlik işçi alınacağını duyurdu.

Finans 07-01-22 11:48

SON DAKİKA | Meteorolojiden kuvvetli yağmur ve yoğun kar yağışı uyarısı! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat (2 Ocak 2022 yurtta hava durumu)

Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü çok sayıda il için sarı uyarıda bulundu. Meteorolojinin 2 Ocak verilerine göre Karadeniz kıyıları ile Artvin'in güneyi ve Tokat'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağmur, Rize, Artvin’in kuzeyi, Trabzon’un batısı ile Giresun’un doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli kar yağışı bekleniyor. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 02-01-22 09:28

Son dakika! Meteoroloji'den çok sayıda il için sarı uyarı! Kuvvetli geliyor

Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu yayınladı. Son rapora göre yurt genelinde hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında, batı bölgelerde yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Öte yandan Meteoroloji tarafından Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin için sarı uyarı geldi. Bu illerde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. İşte yurtta hava durumuyla ilgili tüm detaylar...

Haber 01-01-22 23:58

Son Dakika: Bakan Koca haritayı paylaştı! İşte il il haftalık vaka sayıları

Son Dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık vaka sayısını gösteren haritayı sosyal medya hesabından paylaştı. Haritaya göre İstanbul'da 100 bin kişide görülen vaka sayısı 244,15, Ankara'da 144,10, İzmir'de 67,97 oldu. 11-17 Aralık arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 9 il; Rize, Isparta, Artvin, Eskişehir, Trabzon, Kastamonu, Nevşehir, Ordu, Erzincan oldu.

Haber 27-12-21 11:06

SON DAKİKA | Yoğun kar yağışı uyarısı! Meteoroloji açıkladı (21 Aralık 2021 yurtta hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklamasında bulundu. Meteoroloji'nin 21 Aralık verilerine göre çok sayıda il için sarı ve turuncu uyarı yapıldı. Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Kocaeli, Sakarya, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ise yoğun kar yağışı bekleniyor. İşte Meteorolojinin son dakika açıklamasının ayrıntıları...

Haber 21-12-21 08:43

Son Dakika: Bakan Koca haritayı paylaştı! İşte il il haftalık vaka sayısı

Son dakika haberine göre haftalık vaka sayıları açıklandı. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda haftalık vaka haritasını paylaştı. 4-10 Aralık arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 9 il; Edirne, Artvin, Tekirdağ, Ordu, Trabzon, Kırklareli, Yozgat, Rize ve Isparta oldu. 4-10 Aralık verilerine göre, 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı İstanbul'da 245,70, Ankara'da 158,76, İzmir'de 68,47 oldu.

Haber 18-12-21 16:17

Her 10 kişiden 6'sı internetten kitap alıyor! İşte internetten en fazla kitap siparişi veren ilk 3 il

E-Ticaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği (EDER) Kurucu Üyesi ve Projesoft Üst Yöneticisi (CEO) Yüksel Eminoğlu, kitap, film, müzik ürün grubunda e-ticaretin geleneksel alışverişi geçtiğini belirterek, "Bu sektörde e-ticaret, yüzde 60’a yüzde 28’lik oranla geleneksel ticarete büyük bir fark atmış durumda. Yani her 10 kişiden 6’sı, bu ürün grubundaki alışverişini artık e-ticaretten yapıyor." ifadelerini kullandı. Öte yandan en fazla kitap siparişi veren iller sırasıyla Uşak, Mersin ve Rize oldu.

Finans 30-09-21 12:11

Meteoroloji'den 5 il için kuvvetli yağış uyarısı! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat (17 Eylül yurtta hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 17 Eylül verilerine göre Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan'da kuvvetli (21-50 kg/m2) yağış bekleniyor. Meteoroloji bu illerde yaşayan vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Haber 17-09-21 08:55

Koronavirüs haritası: Nüfusa oranla vaka sayıları en yüksek iller hangileri?

4-10 Eylül haftasında kişi başına en fazla koronavirüs vakasının görüldüğü iller Rize, Bayburt, Kayseri, Elazığ ve Trabzon oldu. 100 bin nüfusa düşen vaka sayısı Ankara'da 282, İstanbul'da 183, İzmir'de 43 oldu. Son haritaya göre yeni vaka yoğunluğunun en yüksek olduğu il ise 488 ile Rize olmaya devam ediyor.

Haber 16-09-21 16:12

Rize Sağlık Müdürü: Horon oynamayın

Türkiye’de nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü Rize’de İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, aşı çağrısında bulundu. Halkı kurallara uymaya davet eden Tepe, “Şehirde keyiflenmek için kahvehaneye gittiğinizde 4 kişi okey oynuyor, yanlarında 4 kişi izliyorsa lütfen oraya girmeyin” dedi. Tepe, hemşerilerine düğünlerde horon oynamamaları gerektiği konusunda da uyarıda bulundu.

Haber 15-09-21 16:06

Son Dakika: Bakan Koca haritayı paylaştı! İşte illere göre haftalık koronavirüs vaka sayıları

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Ağustos-3 Eylül'de illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Her 100 bin kişide Kovid-19 vaka sayısı İstanbul'da 156,95, Ankara'da 242,61 İzmir'de 45,58 oldu. En yüksek vaka oranına sahip üç il ise, 653,10 ile Rize, 507,874 ile Bayburt ve 424,58 ile Aksaray oldu.

Haber 11-09-21 12:14

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Rize Genişletilmiş İl Danışma Toplantısına katıldı: (2)

"Dolmabahçe Sarayı'nın makam olarak kullandığım yerde, tam karşı duvarına 'Zulüm 1453'te başladı' diye yazan Gezicilerdi. Meral Hanım işte sen bu gezicilerle berabersin, yolun açık olsun" - "(CHP) Her gün maşeri vicdanı kanatan bir skandala ve kadınlarımızın çoğunluğunu tahkir eden bir terbiyesizliğe imza atıyorlar. Parti teşkilatlarını saran taciz, tecavüz, arsızlık, yolsuzluk, hırsızlıkların üstünü örtmek için ülkemizdeki barış ve huzur ortamını dinamitlemekten dahi çekinmiyorlar" - "Daha önceki antidemokratik müdahalelerde olduğu gibi CHP bir Truva atı misali siyaset kurumunu içerden çökertmeye çalışıyor" - "Son 20 senedir girdiği tüm seçimleri kaybeden CHP, milletten yediği tokadın acısıyla, ateşi kendisini de yakacak tehlikeli bir oyun oynuyor"

Yurthaber 04-09-21 20:01

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akşener'e sert sözler: Yolun açık olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Rize Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı açıklamada İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e yüklenerek, "Zulüm 1453'te başladı diye yazanları nasıl savunuyorsun, nasıl onlarla beraber aynı yola giriyorsun? Yolun açık olsun." ifadelerini kullandı.

Haber 04-09-21 18:07

Meteoroloji'den çok sayıda il için sarı ve turuncu uyarı: Kuvvetli olacak (3 Eylül yurtta hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun için sarı, Trabzon, Rize ve Artvin için ise turuncu uyarıda bulundu. Meteoroloji'nin 3 Eylül verilerine göre Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları, Sinop'un batısı, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) yağış bekleniyor.

Haber 03-09-21 07:51

Rize Valisi aşı yaptırmayan vatandaşın mesajını paylaştı: Söylerken bile yüzüm kızarıyor

Rize Valisi Kemal Çeber, nüfusa oranla koronavirüs vaka yoğunluğu en fazla olan il olduklarını belirterek, “Kaybettiklerimizin yüzde 90’ı ikinci doz aşısını olmayan vatandaşlarımız” dedi. Çeber, aşı yaptırmayan ve Covid-19’a yakalanarak yoğun bakım ünitesi bulunması için kendisinden yardım isteyen bir hasta yakınının WhatsApp üzerinden kendisine yazdığı, “Utanıyorum söylerken bile yüzüm kızarıyor, biz annemin aşısını ihmal ettik. İşte neticesi” yazılı mesajı paylaştı.

Haber 30-08-21 14:31

Bakan Koca koronavirüs vaka haritasını paylaştı! İşte vaka yoğunluğunun en yüksek olduğu il

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14-20 Ağustos'ta illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. İllere göre haftalık Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 147,73, Ankara'da 176,38, İzmir'de 46,24 oldu. Son haritaya göre yeni vaka yoğunluğunun en yüksek olduğu il ise Rize oldu. Rize'de bu oran 538,10 olarak kayıtlara geçti.

Haber 28-08-21 11:12

Meteoroloji il il sıraladı! Doğu Karadeniz için sel ve heyelan uyarısı

Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinden sonra Doğu Karadeniz için de kritik uyarı geldi. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Ordu ve Artvin çevrelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğusu ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli sağanak beklendiği belirtildi. Bölgede sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.

Haber 15-08-21 20:44

Son Dakika: AFAD'dan 5 il için sel uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) Rize, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde şiddetli yağış beklendiği, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği duyuruldu.

Haber 13-08-21 13:43

Son Dakika: Meteoroloji'den çok sayıda il için kuvvetli yağış uyarısı (22 Temmuz Perşembe hava durumu)

Meteoroloji'den 22 Temmuz Perşembe günü beklenen hava durumuna ilişkin tahminler geldi. Yapılan değerlendirmelere göre bayramın 3. gününde Marmara'nın doğusu ile Karadeniz bölgesinde ve Toroslar mevkiinde yağmur bekleniyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize, Giresun, Artvin ve Trabzon'da kuvvetli olması bekleniyor. İşte yurtta beklenen hava durumu.

Haber 22-07-21 08:01

Rize Valiliğinden il genelinde yaşanan sel ve heyelanlara ilişkin açıklama:

"Tepebaşı köyünden 1 kişinin kayıp olduğu bilgisi alınmıştır. Bu noktadaki arama kurtarma çalışmaları Erzurum AFAD, AKUT, UMKE ekipleri tarafından yürütülmektedir" - "Rize merkez Muradiye beldesi Orta Mahalle'de bir bina yıkılmış, enkaz altında 2 kişinin kaldığı bilgisi alınmıştır. AFAD, itfaiye, İDAK, JAK ve jandarma ekipleri iş makinelerin desteğinde arama kurtarma çalışmalarını yürütmektedir" - "Meteorolojik verilere göre son 24 saat içinde Güneysu ilçe merkezinde 219, Çayeli İlçesinde 214, Rize Andon bölgesinde ise 147 kg/metrekare yağış kaydedilmiştir"

Yurthaber 15-07-21 00:13

AFAD'dan Rize'deki şiddetli yağışa ilişkin açıklama:

"Rize'deki aşırı yağışlar sonucu bölgedeki olaylara destek vermek amacıyla Erzurum, Samsun ve Ordu il AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir" - "Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Rize ili Çayeli ilçesi bakır istasyonunda metrekareye 190, Çayeli ilçesinde metrekareye 148, Güneysu ilçesinde metrekareye 207 kilogram yağış düştüğü bilgisi alınmıştır"

Yurthaber 14-07-21 23:42

Meteoroloji'den çok sayıda il için sarı ve turuncu uyarı! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat (4 Temmuz yurtta hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Samsun, Çorum, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin için sarı, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Kastamonu için ise turuncu uyarıda bulundu. Meteoroloji'nin 4 Temmuz verilerine göre Batı Karadeniz (Sinop hariç), Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Haber 04-07-21 08:18

Rize İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerden İkizdere'de açılacak taş ocağına destek

Rize İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerden İkizdere'de açılacak taş ocağına destek

Yurthaber 12-05-21 18:43

Rize'de korkutan çağrı! 'Zorunlu olmadıkça hastanelere başvurmayın'

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nce kentteki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 80’leri aştığı, artan iş yükü nedeniyle zorda kalınmadıkça hastanelere başvurulmaması çağrısında bulunuldu. Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Gökhan Demiral, “Kişiler arası bulaşın önüne geçmek ve sağlık sisteminin ayakta kalabilmesi için yoğunluk azalmalı” dedi.

Haber 16-04-21 13:02