Turk Tarih Kurumu Baskani Haberleri

Zam üstüne zam isyan ettirdi! Kırmızı et fiyatları indirime o tarihte mi gidiyor? 3-5 firma tırmandırıyor

Ramazan yaklaşırken kırmızı et fiyatlarındaki artış gündemde. Son dönemde kuzu ve danaya üst üste gelen zamlar isyan ettirdi. Rekabet Kurumu konuyu gündemine alırken kırmızı et üreticileri birkaç büyük firmanın kırmızı et fiyatlarını özellikle bazı illerde tırmandırdığını söyledi. Peki kırmızı et fiyatlarında artış devam edecek mi? "Suni piyasa"yı işaret eden üreticiler tarih vererek indirim beklentisini açıkladı.

Finans 2024-03-01 14:14:29

Kuvayımilliye nasıl yazılır? Kuvayımilliye mi Kuvayı milliye mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kuvayımilliye kelimesi tarih metinlerinde ve 1. Dünya Savaşı’nın hemen sonrasını temsil eden yazılı eserlerde sıklıkla rastlanan sözcüklerdendir. Bu sözcüğün birleşik yapıda olduğu bilinirken isim görevinde kullanıldığı söylenebilir. Ancak söz edilen bilgiler Kuvayımilliye doğru yazılışının öğrenilmesi için yeterli değildir. Bu nedenle Türk Dil Kurumu güncel sözlüğü kapsamındaki Kuvayımilliye tanımıyla ilgili sözcüğün Türkçe yazım kurallarına uygun olan kullanımı üzerine açıklama yapılmalıdır.

Egitim 2024-02-06 22:03:08

Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Yüksel Özgen atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Yüksel Özgen getirildi.

Haber 2023-08-04 01:03:10

Prof. Dr. Zafer Toprak hayatını kaybetti

Türk Tarih Kurumu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türk tarihçiliğinin önemli isimlerinden olan ve Tarih Vakfı'nın kurucuları arasında yer alan Prof. Dr. Zafer Toprak'ın vefat ettiğini duyurdu.

Haber 2023-06-03 17:01:57

EYT Ramazan Bayramı ikramiyeleri ne zaman ödenecek? EYT maaşı ne zaman yatacak? 2023 Nisan ayında işlemi sonuçlananlara müjde!

EYT Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği, Sosyal Güvenlik Kurumu'dan yapılan açıklamanın ardından; Nisan ayında işlemi sonuçlanan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu tarih verdi. Birçok kişi internette, "EYT Ramazan Bayramı ikramiyeleri ne zaman ödenecek? EYT maaşı ne zaman yatacak?" sorularını araştırıyor. İşte detaylar...

Finans 08-05-23 08:25

EYT başvurusunda ‘SMS’ detayı! Bağ-Kur'lu ve SGK'lılar için tarih netleşti: İlk maaşlar 17 Nisan’da hesaplarda…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bugüne kadar İzmir'de emeklilik için başvuranların sayısının 40 bini aştığını belirtti. Kurt, "Vatandaşlarımız Nisan ayının 17'si ile 26'sı arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihte maaşlarını alacak. Bağ-Kur'lular ise Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarına kavuşabilecek" dedi.

Finans 08-03-23 11:18
EYT

PTT personel alımı başvuru şartları ve aşamaları nelerdir? 2022 PTT personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak, tarih belli oldu mu?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü yani PTT Kurumu için dönemsel olarak işe alımlar gerçekleşmektedir. Bu noktada vatandaşlar, PTT personel alımlarını yakından takip etmektedirler. PTT personeli olarak kariyer yapmayı hedefleyen kişiler için başvuru şartları, işe alım tarihleri, alınacak personel sayısı ve alımları sırasında sorulan sorular merak konusudur. PTT personel alımı başvuru şartları nelerdir? 2022 PTT personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak, tarih belli oldu

Haber 14-10-22 10:16

19. Türk Tarih Kongresi başladı

Türk Tarih Kurumu Başkanı Birol Çetin: - "Gerçekten haklı olduğumuz konuları son derece cesaretle, tekrar tekrar söylememiz lazım. Türk Tarih Kurumu olarak hakikatin peşinde olduk hep. Tabii ülkemizin aleyhine yapılan propagandalar ne kadar kuvvetli de olsa, hakikatin peşinde olduğumuzdan tesirli olamadı ve hakikat kazandı" - Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı: - "4 yılda bir düzenlenen bu kongreler, başladığı yıllarda dünyada kültürel diplomasinin ve barışın ilk denemeleridir"

Yurthaber 03-10-22 16:56

KYK başvuruları ne zaman yapılacak? 2022 KYK burs ve yurt başvuruları için tarih belli oldu mu?

KYK başvuruları, üniversiteye yeni girecek olan binlerce öğrencinin gündeminde yer almaya başladı. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı öncesinde KYK yurt ve burs başvurularını yapmayı bekleyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak olan açıklamayı bekliyor. Peki, KYK başvuruları ne zaman yapılacak? 2022 KYK burs ve yurt başvuruları için tarih belli oldu mu?

Haber 12-07-22 10:00
KYK

Haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak 2022? Haziran 2022 TÜİK ile enflasyon rakamları ne zaman, hangi tarihte belli olacak?

Haziran ayı enflasyon oranı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Hem emeklilerin hem de kamu çalışanlarının gözü bu oranlarda olacak. Öte yandan TÜİK'ten yapılacak açıklamanın tarihi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki Haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak 2022? İşte enflasyon rakamlarının açıklanacağı tarih...

Finans 22-06-22 14:17

Haziran ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak 2022? Enflasyon beklentisi açıklandı mı?

Haziran ayı enflasyon oranı ile ilgili Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılacak açıklama merakla bekleniyor. TÜİK'ten yapılacak açıklamanın tarihi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Birçok kişi internette konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. Peki Haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak 2022? İşte enflasyon rakamlarının açıklanacağı tarih...

Finans 15-06-22 12:12

Tarih ne demek? Tarih kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta kullanmasak da hafızamızda yer eden pek çok kelime vardır. Televizyondan, internetten ya da günlük hayatta duyduğumuzda dikkatimizi çeken bu kelimelerin anlamları zaman zaman merak uyandırabilir. İnternette aratarak ulaşılan kelime anlamları Türk Dil Kurumu tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda yayımlanmıştır. Tarih kelimesi de detaylı bir şekilde incelenen sözcükler arasındadır. Tarih ne demektir?

Egitim 23-05-22 18:36

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Hekimoğlu'nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Hekimoğlu'nu kabul etti

Yurthaber 05-05-22 17:17

TTK Büyük Taarruz'un 100. yıl dönümü özel programlarla kutlamaya hazırlanıyor

Türk Tarih Kurumu Başkanı Birol Çetin: - "Büyük Taarruz'un 100. yılı için valimizle, Afyon Belediyesi ile konserler de dahil olmak üzere etkinlikler yapacağız, bu 100. yılın unutulmaması için bazı objeler ve hatıra materyalleri de üreteceğiz" - "Unutulmayacak bir 100. yıl düşünüyoruz. Sıradan bir görevmiş gibi bakmıyoruz. Sadece Afyon'da da sınırlı kalmamasını, Türkiye genelinde bu tarihi günün anılmasını istiyoruz"

Yurthaber 22-03-22 11:07

Beş asırlık kitaplarıyla tarih kokan kütüphane

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hamiliğini üstlendiği ve Macar Türkolog Ferencz'in koleksiyonunu satın alarak bağışladığı Türk Tarih Kurumu Kütüphanesi, basılı ve yazma eserlerin yanı sıra haritalar, rölöveler, mikrofilm ve mikrofişlerle Türk tarihine ışık tutuyor - Asırlık eserler arasında 1516'da basılan Kudüs Tarihi kitabı, 1626'da çizilen Osmanlı haritası, Leyla ile Mecnun'un el yazması nüshası, İbrahim Müteferrika Matbaası'nda basılan kitaplar ve Mimar Sinan'ın eserlerine ait rölöveler yer alıyor

Yurthaber 18-01-22 11:06

KTÜ'den iki öğretim üyesi, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu üyeliğine seçildi

KTÜ'den iki öğretim üyesi, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu üyeliğine seçildi

Yurthaber 17-11-21 17:02

Mora Katliamı ve Anadolu'da Yunan Mezalimi Sempozyumu İzmir'de başladı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran: - "Yunan siyasetinin ve diplomasisinin adeta Türk düşmanlığı ile esir alındığını görüyoruz. Yunanistan her zaman 'Ben Avrupa medeniyetini kuran bir milletim' diyor. Avrupa medeniyetini kuran bir ülke 200 yıl önce böyle canice, vahşice, barbarca bir katliama nasıl vesile olabildi" - Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Çetin: - "Uzun yıllar Yunanlılarla beraber yaşadık. Ayrıcalıklı bir konumları vardı. Yapılanları hala anlamlandıramadık. Bu kin, nefret nasıl ortaya çıktı, izaha muhtaç bir konu. Son günlerde kuruluşlarının 200. yılını kutlama bahanesiyle önceki ortaklarını yanına alarak, yine ülkemize karşı ağır ithamlarda bulundular"

Yurthaber 15-11-21 16:37

Antalya'da 12. Uluslararası Türk Deniz Ticareti Tarihi Sempozyumu başladı

Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Kılınç: - "Bugün Doğu Akdeniz'deki doğal gaz arama faaliyetleri, Ege'deki adalar sorunu, Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz rezervini bu faaliyetler için yürütülen uluslararası ilişkiler ve uluslararası hukuku iyi yönlendirebilmemiz için Türk denizcilik tarihini derinlemesine bilmemiz gerekmektedir"

Yurthaber 11-11-21 17:32

Tarihi filmlerin senaryoları için tarih kurumundan destek alınması çağrısı

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin: - "Senaryolar hazırlanırken bizim bilim kurulu üyelerimiz var, senaryoda hangi dönem çalışılıyorsa o dönemle ilgili çalışmış bilim kurulu üyelerimiz var. Üniversitede hocalarımız var. Sadece onlara gösterecekler, bazı yerleri kontrol ettirecekler, onlardan danışmanlık alacaklar. Bazı gösterimler eksik olursa oradaki o bilginin yorumlanması çok farklı yerlere gidebiliyor" - "Bizler ücret talep etmiyoruz yani bizden yardım alabilirler. En azında tarihsel olaylar doğru aktarılmalı şeklinde uyarılarımız var. Bu konuda bizden hiçbir talepte bulunulmadı"

Yurthaber 06-11-21 11:53

Mardin’de heyecanlandıran keşif! Göbeklitepe'den daha eski

Mardin’in Dargeçit ilçesinde sürdürülen kazı çalışmalarında bulunan ve 12 bin yıllık olduğu değerlendirilen tapınak, gün yüzüne çıkarıldı. Kazı Başkanı ve Mardin Artuklu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergül Kodaş, 2020 yılına kadar kurtarma kazıları olarak devam eden çalışmaların bu yıl itibarıyla 'Cumhurbaşkanlığı Kazısı, Türk Tarih Kurumu' statüsünde yürütüldüğünü söyledi.

Haber 22-10-21 00:12

Yunus Emre, vefatının 700. yıl dönümüne Mardin'de anıldı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş: "(Yunus Emre) Onun dili, 13. yüzyıl Anadolu'sunun saf, berrak, duru Türkçesidir. Adriyatik'ten Çin Seddi’ne geniş bir coğrafyada milyonlarca kişinin konuştuğu ve yazdığı Türkçemiz, bilinçli ve doğru kullanılarak dünya dili olması noktasında gereken hassasiyet gösterilmelidir" - Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin: - "Düşünün 700 sene geçmiş biz hala Yunus Emre’yi konuşuyoruz. Gerçekten onun söylemi, onun felsefesi, şu anda dünyanın ihtiyacı olan bir şey"

Yurthaber 16-08-21 23:13

KPSS sonuçları için tarih belli oldu: 2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Kurumu (ÖSYM) tarafından geçtiğimiz Pazar günü tamamlanan KPSS sınavının ardından, adayların gözü KPSS sonuçlarına çevrildi. KPSS A Grubu Genel Yetenek – Genel Kültür / Eğitim Bilimleri sınavının 1 Ağustos Pazar günü tamamlanmasının ardından, sınava giren adaylar KPSS sonuçları için heyecanlı bekleyişine başladı. Peki 2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haber 04-08-21 14:47

MSB 2533 işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? MSB işçi alımı sonucu sorgulama sayfası

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden 2 bin 533 personel alınacağını duyurdu. İlanda belirtilen rakamın 4 katına kadar işçi alımı yapacağını duyuran MSB’de, alımlar kura yolu ile yapılacak. Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) girmek isteyen adayların bekleyişi sürerken, kura çekimlerinin yapılacağı tarih de netleşti. Detaylar haberimizde…

Haber 07-07-21 14:48

Türk Tarih Kurumu, tarihe meraklı 40 öğrenciyi Çorum'da kazı alanlarına götürecek

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bilim ve Sanat Merkezlerinde görevli öğretmen ve öğrencilerin katılacağı gezi programı, 3-4 Temmuz'da düzenlenecek

Yurthaber 01-07-21 15:08

Yerli VLP aşısında sevindiren gelişme! Tarih verildi

Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altında geliştirilen, virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) Covid-19 aşısında Faz-2 aşamasına geçildi. Aşıyı geliştiren Prof. Dr. İhsan Gürsel, İngiliz varyantına göre tasarlandığını, etkinliğinin yüksek olacağını düşündüklerini söyledi. Aşının, sonbaharda üretim aşamasına gelmiş olacağı belirtildi.

Haber 26-06-21 14:15

Türkiye Belediyeler Birliği toplantısında 1915 olayları ele alındı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran: - "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2005 yılında Başbakanlığı döneminde asılsız Ermeni iddialarının araştırılması için ortak tarih komisyonu kurulması çağrısında bulunmuştu.1915 olaylarını soykırım olarak görenler, tarihi gerçeklerden çekinmiyorlarsa neden hala bu çağrıya olumlu bir cevap vermediler" - Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin: - "Ermeni meselesi, her dönem farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Bir dönem terörle diplomatlarımızı şehit ettiler. Bu dönemde ise asılsız iddialar, bizim dış siyasette güçlendiğimiz döneme denk geldi. Karşımızda bir terör örgütü var aslında. Onlarla nasıl mücadele etmemiz gerekiyorsa, öyle mücadele etmeliyiz"

Yurthaber 20-05-21 13:29

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca 1915 Olayları Uluslararası Konferansı düzenlenecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ile Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin'in açılış konuşmalarını yapacağı konferansa, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Rusya, Almanya, Fransa, İrlanda gibi ülkelerden akademisyenler, araştırmacılar, uzmanlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katkı sunacak - Çevrim içi düzenlenecek konferans, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sosyal medya hesaplarından canlı yayımlanacak - Konunun tarihi, hukuki ve güncel boyutları konferansta 3 ayrı oturumda ele alınacak

Yurthaber 18-04-21 13:36

Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi, tarihçi Prof. Dr. Bayram Kodaman vefat etti

Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi, tarihçi Prof. Dr. Bayram Kodaman vefat etti

Yurthaber 13-04-21 18:15

Aydın Çam Fıstığı, Coğrafi İşaret Tescilini aldı

Türk Patent ve Marka Kurumu’na 19 Haziran 2019 tarih, C2019/071 numarası ile yapılan “Aydın Çam Fıstığı” coğrafi işaret başvurusu 01 Nisan 2021 tarihli Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayımlandı.Aydın Ticaret Borsası tarafından 19 Haziran 2019 tarih, C2019/071 başvurusu numarası ile müracaatı yapılarak koruma altına alınan “Aydın Çam Fıstığı” Türk Patent ve Marka Kurumu, ilgili kurumlar nezdinde incelenmesinin ardından coğrafi işaret başvurusu, 01.04.2021 tarihli Türk Patent Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayımlandı.Coğrafi işaret tescilinin, ürünü benzerlerinden ayırıp kökenini ve üreticisini koruduğunu, yerel ve ulusal ekonomiye büyük katkı sağladığını ifade eden Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, ”Aydın Ticaret Borsası olarak ilimiz ile özdeşleşmiş olan tarımsal ürünlerimizin haksız rekabetle karşı karşıya kalmaması için koruma altına alınması noktasında coğrafi işaret çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Yurthaber 01-04-21 19:08

SGK’ya borçlulara yapılandırmada son tarih uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Denizli İl Müdürü Abdullah Mersin, SGK’ya borçlu vatandaşların yapılandırma işlemleri için son başvuru tarihinin 31 Mart 2021 olduğunu söyledi.Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Denizli İl Müdürü Abdullah Mersin, 7256 sayılı Yapılandırma Kanunun süresinin uzatıldığını hatırlatarak, son ödeme tarihi 28 Şubat 2021 tarihinden 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Yurthaber 22-03-21 13:03

Aydın’a özgü Yamalak Sarısı Zeytini’nde sona gelindi

Aydın Ticaret Borsası tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan “Aydın Yamalak Sarısı Zeytini” coğrafi işaret başvurusunda sona gelindi.Aydın Ticaret Borsası tarafından 26.06.2018 tarih, C2018/138 başvurusu numarası ile müracaatı yapılarak koruma altına alınan “Aydın Yamalak Sarısı Zeytini” Türk Patent ve Marka Kurumu, ilgili kurumlar nezdinde incelenmesinin ardından coğrafi işaret başvurusu, 01.12.2020 tarihli Türk Patent Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayımlandı.Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan “Aydın Yamalak Sarısı Zeytini”, üç aylık itiraz süresinin sonunda coğrafi işaret tescil belgesini almış olacak.Aydın Yamalak Sarısı Zeytini coğrafi işaret başvuru süreci üzerine açıklamada bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur,” Aydın ili ile bütünleşen tarımsal ürünlerin coğrafi işaret başvuru çalışmaları yöreye ait ürünün farkındalığını artırma ve yöre ekonomisini canlandırma da önem arz etmektedir.

Yurthaber 02-12-20 11:00

Kars’ta etkinliklere Covid-19 yasağı

Kars’ta Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, barolar, meslek odaları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikler ‘Genel Kurul Toplantıları’ dahil 1 Mart 2021 tarihine kadar ertelendi.Kars İl Hıfzıssıhha Meclisi Kararı ile 2 Ekim - 1 Kasım 2020 tarihinde alınan ‘Derneklerin genel kurul toplantılarının ertelenme kararı’ 1 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldı.Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “17 Kasım 2020 tarihli 31307 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 Sayılı Kanunla derneklerin genel kurul toplantılarının ertelenmesine dair İçişleri Bakanı’na yetki veren 7244 Sayılı Kanunun 2/ç maddesi ve İçişleri Bakanlığının 24.11.2020 tarihli Onayına istinaden Kars İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 28.11.2020 tarih ve 11/17 no.lu kararı kapsamında;1.

Yurthaber 29-11-20 10:51

Aigai'deki arkeolojik çalışmalar 12 aya yayılacak

Manisa'da tarihi milattan önce 8'inci yüzyıla kadar uzanan Aigai Antik Kenti'nde yürütülen arkeolojik çalışmalar, Türk Tarih Kurumu Başkanlığının sağladığı destekle hem yılın tamamına yayılacak hem de ilave uzman personel desteğiyle daha profesyonel ilerleyecek - Kazı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin: - "Türk Tarih Kurumu hem maddi anlamda hem de kadro ve istihdam anlamında bir destek sağlayacak. Bu destekle beraber antik kentte özellikle ziyaretçi ağırlama konusundaki eksiklerimizi gidermeye başladık"

Yurthaber 15-11-20 11:08

Basın İlan Kurumu faaliyetlerini ülke genelinde sürdürecek

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran: -"Kanunun Kurumumuza verdiği yetkiye dayanarak ve dijital teknolojilerden yararlanmak suretiyle Kurumumuz Genel Kurulunun Şubat 2020'deki toplantısında Basın İlan Kurumu faaliyetlerini ülke genelinde 81 ilde teşkilatlanarak sürdürme kararı alarak bu konuda Yönetim Kuruluna yetki vermiştir" -"Yönetim Kurulumuz çalışmalarını 1 Kasım 2020 itibariyle tamamlamış ve Basın İlan Kurumu bu tarih itibarıyla ülke genelinde yapılanmıştır"

Yurthaber 03-11-20 16:04

TÜBİTAK, koronavirüse karşı Türk aşısı için tarih verdi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) aşı geliştirme çabaları konusunda, "Amacımız 2021 Nisan'a kadar Kovid-19'a karşı Türk aşısını piyasaya sürmek. Bu bizim sözümüz ve bu doğrultuda çalışıyoruz" dedi.

Haber 09-09-20 22:52

Görenleri tarihte yolculuğa çıkaran eser: İnce Minareli Medrese

Konya'da Anadolu'nun ilk üniversiteleri arasında gösterilen ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan İnce Minareli Medrese, taç kapısı, çini süslemeleri, geometrik ve bitkisel motifli taş işlemeleri ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor - Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Arabacı: - "İnce Minare Medresesi müthiş bir anıttır. Sıradan bir fakülte binası, sıradan bir eğitim kurumu yapısı değildir, bir sanat şaheseridir" - "Medrese, dönemin eğitim sisteminde en yüksek eğitim kurumudur. Buranın hocaları asırlarca Konya'nın aynı zamanda müftülüğünü, kadılığını yapmıştır"

Yurthaber 28-08-20 11:05

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Eğitim ve Araştırma Bursları Yönetmeliği değişti

Burs ödemeleri Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapılacak - Hazırlık sınıfı dahil lisans bursu en fazla 5, yüksek lisans bursu 2, doktora veya buna eş değer eğitim bursu 4 yıl süreyle verilecek

Yurthaber 21-08-20 10:53

Isparta Belediyesi’nin logo yarışmasında birinci çıkmadı

Isparta Belediyesinin kimliğini ve marka değerini ön plana çıkaracak, ulusal ve uluslararası alanda temsil edecek özgün bir logo oluşturulması amacıyla açılan yarışma sonuçlandı.Adayların en fazla üç adet çalışma ile katılabildikleri ve 3157 eserin yer aldığı logolar, uzman seçici kurul tarafından değerlendirildi.Jüri üyeleri tarafından eserler arasından belediye gibi hizmet ve insan odaklı kurumu temsil edebilecek, Isparta ilinin kültürel, tarih ve sosyal yapısını yansıtabilecek çağdaş bir logonun seçilmesi konusunda hem fikir olunduğu ve eserlerin bu yöntemle değerlendirildiği ancak Isparta Belediyesine logosunun ifade edebilecek özgünlük ve birinciliğe uygun bir tasarımın olmadığı ve finale kalan üç eserden 2’sine 2.’lik ve 3.’lük ödülü verilmesi uygun görülerek, Belediye Meclisine üç eser gönderildi.Isparta Belediye Meclisi 10 Ağustos 2020’de yaptığı meclis toplantısında konuyu müzakere ederek, uzman jüri heyetine 3 eserden 2.

Yurthaber 17-08-20 16:31

Doğanyol’un yeni Kaymakamı Altuntaş göreve başladı

Malatya’nın Doğanyol İlçe Kaymakamlığına atanan Talha Altuntaş, Doğanyol’da görevine başladı.Cumhurbaşkanlığının 14 Temmuz 2020 tarih ve 2020/362 sayılı kararnamesiyle Kırıkkale ile Delice ilçesine atanan Doğanyol Kaymakamı Yunus Emre Vural’ın yerine Konya’nın Tuzlukçu İlçesi Kaymakamı Talha Altuntaş atanmıştı.Ayltuntaş, Doğanyol İlçe Kaymakamlığı görevine başladı.1991 yılında Kocaeli’ de doğan Talha Altuntaş lisans eğitimini 2015 Yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı.18 Nisan 2016 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Düzce İl Müdürlüğünde Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı ünvanıyla kamuda ilk görevine başlayan Altuntaş, ardından 2016 yılı içerisinde yazılı ve sözlü aşamasını başarı ile tamamladığı Maliye Bakanlığı Maliye Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı sonucunda 1 Aralık 2016 tarihinde Maliye Uzman Yardımcısı olarak Ankara’da göreve başladı.

Yurthaber 29-07-20 16:45

Birol Çetin kimdir? Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Birol Çetin atandı!

Prof. Dr. Ahmet Yaramış'ın 3 ay görevde kaldığı Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanlığına görevine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Prof. Dr. Birol Çetin atandı. Birol Çetin kimdir, mesleği nedir? İşte Birol Çetin'in biyografisi...

Haber 23-07-20 07:50

Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Birol Çetin atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanlığına Prof. Dr. Birol Çetin atandı.

Haber 23-07-20 07:42

Türk Tarih Kurumu Başkanı Yaramış istifa etti

15 Temmuz ile ilgili sözleri tepki çeken Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof.

Haber 22-07-20 14:02

Ahmet Yaramış kimdir,neden istifa etti? Türk Tarih Kurumu başkanıydı!

15 Temmuz sözleri nedeniyle tepki çeken Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevinden istifa etti. Peki Ahmet Yaramış kimdir, nereli ve kaç yaşında? Türk Tarih Kurumu'ndan neden istifa etti? Son dakika gelen istifa haberi...

Haber 22-07-20 12:07

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış istifa etti

Son dakika haberine göre Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, görevinden istifa etti.

Haber 22-07-20 12:02

Aydın Memecik Zeytinyağı Coğrafi İşareti onayında sona gelindi

Aydın Ticaret Borsası tarafından 04 Mart 2019 tarih, C2018/025 başvuru numarası ile Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusu yapılan “Aydın Memecik Zeytinyağı” coğrafi işaret başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninde yayınlandı.

Yurthaber 16-06-20 13:01

Aydın Memecik Zeytinyağı Coğrafi İşareti onayında sona gelindi

Aydın Ticaret Borsası tarafından 04 Mart 2019 tarih, C2018/025 başvuru numarası ile Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusu yapılan “Aydın Memecik Zeytinyağı” coğrafi işaret başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninde yayınlandı.

Yurthaber 16-06-20 13:01

Malatya ve Elazığ’da prim taksiti 22 Haziran’a uzatıldı

Malatya ve Elazığ’da mükelleflerin ödemesi gereken prim taksiti son günü 1 Haziran’dan 22 Haziran tarihine uzatıldı.Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Nuh Boyraz, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Elazığ ve İlimizde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Deprem ve Covid-19 mücbir sebepleri nedeni ile SGK taksitlendirme ve ödeme uzamasına ilişkin odamızın Sosyal Güvenlik Kurumu, TÜRMOB ve siyasilerimiz ile yaptığımız girişimler ve görüşmeler neticesinde; Malatya ve Elazığ illeri ile ilgili Aralık 2019 Ocak 2020 Şubat 2020 ve Mart 2020 ayı prim taksitlendirme ve ödemeleri son tarih olan 1 Haziran 2020 tarihinden 22 Haziran 2020 tarihine uzatılmıştır” dedi.Boyraz, “ Malatya ve Elazığ illerinde Mart 2020 dönemi deprem mücbir sebep ile Covid-19 mücbir sebebi çakıştığından ( deprem mücbiri nedeni ile taksitlendirme yapılabiliyorken Covid-19 mücbir sebebi ile taksit değil ödeme süresi Ekim-2019 a uzayabiliyor) illerimize özel taksit imkânı nedeni ile (Covid19 ödeme ertelemesi uygulanmayacak.

Yurthaber 11-06-20 19:54

MEB açıkladı! Telafi eğitiminin detayları belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre 15 Ağustos 2020 olarak belirtilen tarih özel okulların yüz yüze telafi eğitimine başlayabilecekleri en erken tarih olarak belirlendi. Bu takvim doğrultusunda her bir özel öğretim kurumu, öğrencilerinin gereksinimlerini dikkate alarak “en az üç hafta” olacak şekilde, yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitiminin başlangıç tarihini ve süresini kendisi belirleyecek.

Haber 02-06-20 13:33

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal koronavirüs aşısı için tarih verdi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK ) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 260’ın üzerinde araştırmacının üzerinde çalıştığı koronavirüs aşı çalışmalarındaki son gelişmeleri açıkladı. Prof. Dr. Mandal, “Haziran ayında müjde paylaşmak istiyoruz” dedi.

Haber 11-05-20 16:17