MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Grammy'li grup İstanbul'da

Kalisz'in 1850. yılını kutlamak için özel olarak biraraya gelen ve En İyi Caz Topluluğu Albümü dalında bir Grammy ödülü kazanan Night in Calisia projesi CRR Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşuyor

Tarihi Milattan önce 2. yüzyıla kadar uzanan Kalisz, Polonya'nın en eski şehri olmasının yanında günümüzde geleneksel halk sanatının merkezi olarak kabul ediliyor. Şehir aynı zamanda uzun yıllar Calisia adı verilen efsanevi piyano fabrikasına da ev sahipliği yapmıştı. Bu ilginç şehrin kuruluşunun 1850. yılını kutlamak için özel olarak biraraya gelen biraraya gelen ve En İyi Caz Topluluğu Albümü dalında bir Grammy ödülü kazanan Night in Calisia projesi CRR Konser Salonu'nda İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor.

Amerikalı ünlü trompet ustası Randy Brecker, başarılı caz piyanisti ve besteci Wlodek Pawlik, Kalisz Filarmoni Orkestrası ve şef Adam Klocek yönetiminde sahnede olacak. Night in Calisia projesi, Adam Klocek'in Wlodek Pawlik'ten bir kompozisyon yazmasını istemesiyle doğdu. Daha sonra Randy Brecker, Wlodek Pawlik Trio ve Adam Klocek şefliğinde Kalisz Filarmoni Orkestrası bir araya geldi.

Kaydettikleri altı parçalık caz süiti içeren albümün ilk parçası ise caz müzik tarihinin efsane ismi Dizzy Gillespie'in "A Night In Tunisia"dan esinlenilen, albüme ve projeye de isimini veren Night in Calisia oldu. Albüm, 2012 yılında Polonya gazetesi Rzeczpospolita tarafından "Yılın Caz Albümü", 2013'te Grand Prix Jazz Melomani tarafından "Yılın Albümü" seçilmiş, son olarak da 2014 yılında "En İyi Caz Topluluğu Albümü" dalında Grammy ödülü kazanmıştır. Bu ödül Randy Brecker'ın 6. ödülü olurken, Wlodek Pawlik'i de bu ödülü kazanan ilk Polonyalı caz müzisyeni olarak onurlandırdı.

KALİSZ FİLARMONİ ORKESTRASI

Polonya'nın en eski şehri Kalisz, Polonya müzik tarihinin en önemli merkezlerinden biri olarak tanınıyor. Kalisz, Frederick Chopin, Henryk Wieniawski ve 19. yüzyıl Avrupası'nın çok önemli virtüözlerini ağırlamış bir şehir. Kalisz Filarmoni Orkestrası ise ilk konserini 1974 yılında verdi. 1980 yılında ise orkestra üyelerinin ve liderlerin sanatsal standartlara ulaşmak adına gösterdikleri çaba başarıya ulaşmış, orkestra bir kurum haline gelmiş ve devlet senfoni orkestrasına dönüştü. Günümüzde ise Polonya'nın en önemli orkestralarından biri olarak işaret ediliyor ve dünya çapında en saygın orkestralar arasında yer alıyor.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler