MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Perihan Savaş halk tarafından askerlere uygulanan şiddete sessiz kalmadı

15 Temmuz Cuma günü yönetime el koymaya karşı darbe girişiminde bulunan ve teslim olan askerlere halk tarafından yapılan şiddeti eleştirenlerden birisi de Perihan Savaş'tı. Savaş: 'Yuh size vicdansızlar' dedi.

Ülkemizde yaşanan 'darbe kalkışması'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Milletimizi sokağa davet ediyorum' açıklamasına uyan halk sokaklara döküldü, teslim olan askerlere saldırdı. Tatbikat var diyerek göreve çıkan ve yaşanan her şeyden haberleri olmayan Er'lerin korkuları fotoğraflardan açıkça okunuyordu. Yüzlerce daha 20'li yaşlardaki askerler vatandaşlar tarafından neredeyse linç edilircesine tartaklandı. Aralarından bazıları hayatını kaybederken, bazıları da polisin müdahalesi sonucu halkın elinden kurtarıldı.

Uygulanan şiddet ve yaralanan askerlerin görüntüleri içimizi parçalarken, ünlü oyuncu Perihan Savaş da askerlere uygulanan linç kampanyasına sessiz kalmadı. Askerlerin fotoğraflarını paylaşan Savaş; 'Yuh size vicdansızlar' başlıklı yazısında şunları söyledi:
'Görevi sadece aldığı emri uygulamak olan ne olduğunu anlamamış korkudan ağlayan 20 yaşındaki bu yavrulardan ne istediniz yuhhh size vicdansızlar.'

Savaş'ın tepkisinin ardından birçok kullanıcı da tepkisini gösterdi:
*Allah Bin Türlü Belanizi Versin Elleriniz Kirilsin Mehmetçiğe Uzanan Eller Sizinde Askerde Evlatlariniz Var Sokağa Cikmakla Darbeyi Kurtarmadiniz Küçük Beyinliler Sizin Gibi Beyinsizler Oldukça Türkiye'nin Hali Vah.

*Çocuklarımıza vuran bu ellerin hesabı budünyada olmasada öbür dünyada hesabı sorulacaktur.

*Bu memlekette cani heleki cahil olduktan sonra canımız cocuklarımız rıks altında yazık oldu mehmetçiğe emir kuluydu onlar alçaklar k.çınız yiyorsa dağa çıksanıza torerle savaşmaya aptal beyinsizler bu sarıklılarda tehlikeli vatanım için esas cani bunlardan çıkıyr üzgünüm çokkkk ne hale geldi toplum allah sonumuzu hayretsin.

*Bizim musalmanligmiz nerde qaldi eyyyy insanlar elernizi vicaniniza qoyun.

*Emir kulu olan onlara kalkan eller kırılsın...

*Mehmetciklerimin gözyaşlarını akıtan caniler vatan hainleri Allah sizleri kahretsin.

*Nasıl kıyarsınız askerimize allah ellerinizi kırsın.

*Elleri kirilasicalar..bu cocuklara nasil kiyiyorsunuz?..asil kizmaniz gereken lüzumsuz insanlarin pesinden koyun gibi kosuyorsunuz.. Bu masum askerlerin canlarını yaktiniz bunun hesabini elbet vereceksiniz.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler