2019 Ozel Siyasi Cesaret Odulu Haberleri

Murat Kurum'un adaylığı sonrasında Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama! 'Bırakın bu konuda endişelensinler'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un adaylığının açıklanması sonrasında ilk kez konuştu. 31 Mart'ta yapılacak seçimlerin 2019'daki seçimlerden daha zor olacağını ifade eden İmamoğlu, Kurum'u yenebileceğinden emin olduğunu aktardı. İmamoğlu, mahkeme tarafından verilen 2,5 yıl hapis cezası ve siyasi yasak konusunda da "hiç endişe duymadığını" söyledi.

Haber 2024-01-08 23:40:15

Son dakika | İmamoğlu Tarihi sorumluluk olarak görüyorum diyerek duyurdu! Tüm Türkiye'ye çağrı yaptı: İstanbul ve seçim mesajları çok konuşulur

Son dakika haberi: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'de süregelen 'değişim' tartışmalarının seyrini etkileyecek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Siyasi hayatının en önemli amacını dile getiren İmamoğlu, 2024'teki yerel seçimleri işaret ederek "İstanbul ve Türkiye'nin kaderleri mühürlüdür. Bu nedenle ben de kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum" dedi. İmamoğlu yerel seçimlerde, 2019'daki gibi bir İstanbul ittifakı kurulması içinden elinden geleni yapacağını vurguladı.

Haber 2023-08-15 12:13:40

Abdullah Gül ve Bülent Arınç'tan çok konuşulacak İmamoğlu tepkisi! Çok sert sözler: Yargı adına utanç verici ve umut kırıcı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis ve siyasi yasak kararı sonrası 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve AK Partili Bülent Arınç'tan gelen tepkiler dikkat çekti. Gül, söz konusu karar için "Büyük bir haksızlıktır" ifadelerini kullanırken, Arınç ise kararın siyasi sonuçlarıyla ilgili 2019'da yaşananları hatırlatarak partisine uyarılarda bulundu. Arınç yaptığı açıklamada "Türk yargısı adına utanç verici ve umut kırıcıdır" dedi.

Haber 2022-12-15 08:20:19

'Mansur Yavaş' ısrarını bırakmadı! Ümit Özdağ ismini sakladığı 5 partiyi işaret etti: Akşener'e birazcık cesaret öneriyorum

Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı öneren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ses getirecek bir çıkışa daha imza attı. Özdağ, bu kez İYİ Parti Meral Akşener'e "cesaret" önerdi. Ümit Özdağ ayrıca Mansur Yavaş'ın adaylığı hakkında konuşurken "İsmi bende saklı" diyerek 5 siyasi partiyi işaret etti.

Haber 2022-10-12 10:54:12

Lübnan seçimleri: Gençler ekonomik krize karşı 'intikam' istiyor

Lübnan'da 15 Mayıs seçimlerine çok az bir süre kaldı. Bu, siyasi değişim çağrısının güçlendiği 2019 protestoları ve 2020'deki Beyrut Limanı patlamasından beri yapılacak ilk genel seçimler olacak. Özellikle genç aktivistler, seçmenlere ülkede var olan krizlerden sorumlu olduğunu düşündüğü politikacılardan "intikam" alma çağrısında bulunuyor. Peki Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde öne çıkan konular neler?

Haber 13-05-22 21:49

Kritik Venezuela hamlesi! Rusya tehdidi ABD'ye bunu da yaptırdı: 2019'dan bu yana bir ilk

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon talimatı sonrasında dünyada ekonomik ve siyasi anlamda birçok gelişme yaşandı. ABD öncülüğünde Rusya'ya yapılan yaptırımların önümüzdeki süreçte oluşturacağı tahribat şimdiden tartışılmaya başlandı. ABD, Rusya ekonomisini çökertmek için yaptığı hamlelerin yanı sıra Rusya'nın alternatiflerini de kesmek istiyor. Biden bu çerçevede 2019'dan bu yana ilişkilerini kestiği Maduro hükümetine yöneldi. İşte çarpıcı haberin detayları...

Haber 06-03-22 20:23

Mustafa Sarıgül tarih verip açıkladı: Hiçbir partinin yapamadığını yapacağız

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Ağustos sonu, Eylül'ün başında büyük kurultayımızı Ankara'da yapacağız. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin tasarlayıp düşünüp de yapmaya cesaret edemedikleri, Türkiye'nin en demokratik kongresini inşallah biz yapacağız" açıklamasını yaptı.

Haber 22-07-21 17:01

TBMM'nin açılışının 101. yıl dönümü dolayısıyla Birinci Meclis'te tören düzenlendi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: - "Vatanın, milletin ve devletin iyiliğini gözettikleri iddiasıyla milli iradeye müdahale edilebileceğini düşünenler, bu türden müdahaleleri onaylayanlar veya müdahale imasında bulunanlar sadece demokrasinin işleyen kurallarıyla değil, Cumhuriyet'in kurucu ruhuyla da temelden çelişmektedir" - "Milli Mücadele döneminden bize kalan miras yalnızca cesaret değil, aynı zamanda zihniyettir. O zihniyet, meseleler ne denli çetin, vatan ve millet ne kadar zorda olursa olsun çözümün ancak milli iradeye dayanarak bulunabileceğidir" - "Milli Mücadele'nin merkezi ve karargahı olan Büyük Millet Meclisine asıl ruhunu veren, Birinci Meclis üyelerinin milli tahassüs ve dayanışma hususunda sergiledikleri müşterek tavır ve istiklal-i tam iradesinin tahakkukuna duydukları sarsılmaz inançtır. Büyük Millet Meclisi bu haliyle, milletin Ankara'da ve zafer yolunda atan kalbi olmuş, şahsi veya siyasi ihtilaflar çatışma ve çekişme mevzusu yapılmamıştır"

Yurthaber 23-04-21 12:33

Diyarbakır anneleri: DEVA, hiçbir derdimize deva değil. Biz, terörle mücadele ediyoruz

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 561 gündür evlat nöbeti tutan aileler, kenti ziyaret eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve diğer siyasi partilere tepki gösterdi.Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti 561’inci gününde devam ederken aileler, dün Diyarbakır’a gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve diğer siyasi partilere sitem ederek basın açıklamasında bulundu."PKK ile mücadele ediyoruz, yanımızda mısınız, karşımızda mısınız"Aileler adına basın açıklamasını okuyan Mevlüde Üçdağ, eylemlerinin 561’inci günü olduğunu ve Diyarbakır anneleri olarak çocuklarını PKK’nın pençesinden kurtarmak için eyleme devam ettiklerini söyledi.

Haber 16-03-21 14:16

AİHM Demirtaş için Ankara'dan savunma istedi

AİHM, Demirtaş hakkında 20 Eylül 2019'da verilen ikinci tutukluluk kararının ardında "siyasi" gerekçeler olduğu teziyle ilgili olarak Ankara'dan savunma talep etti.

Haber 03-02-21 19:07

Mario Draghi: İtalya'da, 'Euro'yu kurtaran' eski Avrupa Merkez Bankası Başkanı hükümeti kurmakla görevlendirildi

İtalya'da hükümet krizine siyasi partilerin çözüm bulamaması üzerine, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella bir teknik hükümet kurmak üzere eski Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'yi görevlendirdi. 2011-2019 yılları arasında Avrupa Merkez Bankası başkanlığı yapan Mario Draghi, euro bölgesinde mali krizin sürdüğü bu dönemde "Euro'yu kurtaran kişi" olarak anılıyor. Roma'dan Övgü Pınar'ın haberi.

Haber 03-02-21 15:32

İtalya'da hükümet krizi: Koalisyonun küçük ortağı bakanlarını çekti

İtalya'da Eylül 2019'dan bu yana iktidarda olan koalisyon hükümetinin ortaklarından birinin çekilmesi nedeniyle siyasi kriz yaşanıyor.

Haber 13-01-21 21:17

Başkan Yılmaz’dan Başarır’ın iddialarına sert yanıt

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, TBMM’de gündeme getirdiği ’Sayıştay raporu’na dair iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, "Amaç tamamen rövanş almadır, maksatlıdır, siyasidir" dedi.Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Başarır’ın, Sayıştay raporundan cımbızla alarak çarpıttığı ve belediyeye yönelttiği 2019 yılı 21/F pazarlık usulü ihaleler ile ilgili suçlamaların, Sayıştay raporunun ‘denetimin görüşünü etkilemeyen tespit ve değerlendirmeler’ kısmında yer aldığını hatırlattı.Rutin denetimler sonucu tüm belediyelere yapılan ve tavsiye niteliği taşıyan usul eleştirileri kapsamında olan bu değerlendirmelerin, Ali Mahir Başarır tarafından çarpıtıldığını, her zamanki siyasi şovlarına malzeme yapılmak istendiğini kaydeden Yılmaz, "Belediyemizce yapılan tüm ihaleler saydamlık, rekabet, güvenilirlik, kamuoyu denetimi, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanması ve kaynakların verimli kullanılması ilkesi kapsamında 4734 Sayılı Kanun ve eklerine uygun olarak yapılmaktadır.Ali Mahir Başarır’ın iddialarının aksine, söz konusu pazarlık usulü ihaleye en az 3 firma davet edilmiştir.

Yurthaber 22-12-20 10:46

Marmarisli Ayaz bebeğe Ak Parti ilçe yönetiminden de destek geldi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Sipinal Muskuler Atrofi ( SMA) tip 2 hastası 17 aylık Ayaz bebek için siyasi partiler ve sosyal dernekler yardım için seferber oldu.AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ve AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Uslu Töredi, Sma Tip 2 hastası Ayaz bebeği ve ailesini ziyaret ederek destek sözü verdi.Ayaz bebeğin annesi Mehtap Ünen ziyarette yaptığı açıklamada, "1 Temmuz 2019 doğumlu oğlum Ayaz’a sekiz buçuk aylıkken bu hastalığın teşhisi konuldu.

Yurthaber 15-12-20 15:52

Gelecek Partisi’nin tabelası takıldı

Gelecek Partisi’nin Kayseri İl Başkanlığı’nın tabelası asıldı.Eski Dışişleri Bakanı ve eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu tarafından 13 Aralık 2019 yılında kurulan ve resmi kısaltması Gelecek Partisi olan siyasi partinin Kayseri İl Başkanlığı’nın tabelası bu gün asıldı.

Yurthaber 08-05-20 12:01

Suudi Arabistan'da 2019'da 184 kişi idam edildi

Uluslararası Af Örgütü Araştırma, Savunuculuk ve Politikalar Kıdemli Direktörü Clare Algar: - "Suudi Arabistan'ın ölüm cezasına, siyasi muhaliflere karşı silah gibi kullanmak da dahil çeşitli amaçlarla daha fazla başvurması kaygı verici bir gelişmedir" - "Tüm devletlere ölüm cezasını kaldırma çağrısında bulunuyoruz"

Yurthaber 21-04-20 16:22

Eski Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek vefat etti

Eski Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybetti.İlk gençlik yıllarında Refah Partisi’yle başladığı siyasi hayatına AK Parti’yle devam eden 69 yaşındaki Yücel Çelikbilek, Beykoz’da 1994-1999, 2009-2014 ve 2014-2019 olmak üzere üç dönem belediye başkanlığı yaptı.

Yurthaber 19-03-20 11:43

Milletvekili Kahtalı’dan üyelik yorumu

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, içeriden ve dışarıdan yapılan onca haksızlığa ve saldırıya rağmen AK Parti’nin Türkiye’de hem en fazla üyeye sahip parti olduğunu söyledi.Yargıtay’ın açıkladığı siyasi parti üye sayıları verileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Hakan Kahtalı 22 Kasım 2019- 4 Şubat 2020 tarihleri arasında AK Parti’ye 378 bin 917 yeni üyenin kaydının yapıldığını belirterek toplam üye sayılarının böylelikle 10 milyon 195 bin 904’e ulaştığını belirtti.

Yurthaber 19-02-20 11:13

Milletvekili Kahtalı’dan üyelik yorumu

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, içeriden ve dışarıdan yapılan onca haksızlığa ve saldırıya rağmen AK Parti’nin Türkiye’de hem en fazla üyeye sahip parti olduğunu söyledi.Yargıtay’ın açıkladığı siyasi parti üye sayıları verileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Hakan Kahtalı 22 Kasım 2019- 4 Şubat 2020 tarihleri arasında AK Parti’ye 378 bin 917 yeni üyenin kaydının yapıldığını belirterek toplam üye sayılarının böylelikle 10 milyon 195 bin 904’e ulaştığını belirtti.

Yurthaber 19-02-20 11:13

Gölbaşı ilçesinde üreticilere TARSİM anlatıldı

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde 2020 yılı çiftçilere yönelik TARSİM bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda Kaymakam Mutlu Köksal, İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Terzi, ilçe Müdürü Erdal Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Doğan Güven, Siyasi ve Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ile çok sayıda çiftçinin katılımıyla gerçekleştirildi.2006 yılında hayata geçirilen TARSİM yapılanması ile her yıl artan sigortalıya rağmen Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı arazilerin ancak yüzde 17’ si sigorta kapsamına alındığı, ilçede ÇKS’ ye kayıtlı 2 bin 972 çiftçiden 850’si 2019 yılında TARSİM’e kayıt yaptığı belirtildi.Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, “2019 yılında Gölbaşı ilçemizde tarımsal sigorta yaptıran çiftçilerimizin oluşan hasarlardan dolayı toplamda 500 bin TL ödediği pirimden daha fazla havuzdan ödeme aldı” diye konuştu.Toplantının sonunda gerek bitkisel gerek hayvansal üretimde üreticilerin karşılaştıkları sorunlar soru cevap şeklinde değerlendirilerek toplantıya son verildi.

Yurthaber 06-02-20 16:58

Akşehir Belediyesinden Şehit Özmen İçin Mevlid-i Şerif

Hakkari Çukurca’da yol kontrol uygulaması noktasında meydana gelin silah kazasında yaralandıktan sonra şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Recep Özmen için Mevlid-i Şerif okutuldu.2019 Aralık ayında Hakkari ili Çukurca ilçesinde Şine Yol Kontrol Uygulama Noktasında meydana gelen silah kazasında yaralanarak kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Recep Özmen için Akşehir Belediyesi ve Akşehir Müftülüğü organizasyonuyla Mevlid-i Şerif okutuldu.Şehit Recep Özmen’in Meydan Mahallesi’ndeki baba evinde okutulan Mevlid-i Şerife; Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Akşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Serhat Arslan, Akşehir Müftüsü Ahmet Kardaş, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, bazı kamu kurum müdürleri, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.Şehit Jandarma Uzman Çavuş Recep Özmen ve tüm şehitlerin ruhu için Mevlid-i Şerif okutulmasının ardından Akşehir Belediyesi tarafından katılımcılara yemek ikramı yapılarak mevlid şekeri dağıtıldı.

Yurthaber 31-01-20 17:10

Erdoğan-Putin ortak açıklamasından:

"Libya'daki tüm taraflara, çatışmaları 12 Ocak günü saat 00.00 itibarıyla durdurmak, sahada istikrarın sağlanması ve Trablus ile diğer şehirlerde günlük hayatın normalleştirilmesi için gereken önlemlerle desteklenen sürdürülebilir bir ateşkes ilan etmek, Libya halkının acılarına son vermek ve ülkeye barış ve refahı yeniden getirmek için derhal bir müzakere masasının etrafında bir araya gelme çağrısında bulunuyoruz" - "ABD ve İran arasındaki gerilimin artmasından ve Irak'taki olumsuz yansımalarından derin endişe duyuyoruz. İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani'yi ve beraberindekileri 3 Ocak 2020'de Bağdat'ta hedef alan ABD hava operasyonunun, bölgedeki güvenlik ve istikrarı olumsuz etkilediğini değerlendiriyoruz" - "Suriye'nin egemenliği, bağımsızlığı, siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün muhafazasına olan bağlılığımızı teyit ediyoruz. Terörizmin tüm şekil ve tezahürleriyle mücadele etme ve Suriye'deki ayrılıkçı gündemleri boşa çıkarma yönündeki kararlılığımızı vurguluyor ve bu çerçevede, 17 Eylül 2018 ve 22 Ekim 2019 tarihli Muhtıraların tüm unsurlarıyla hayata geçirilmesinin önemini teyit ediyoruz"

Haber 08-01-20 18:06

Hububatta rekor ihracat

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, dünya siyasetinde yaşanan siyasi ve ekonomik olumsuzluklara rağmen 2019 yılında Türkiye genelinde gerçekleştirilen hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü ihracatının bir önceki yılın aynı dönemine göre oranla yüzde 1,6 artış göstererek 6 milyar 788 milyon 364 bin dolara yükseldiğini açıkladı.Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, 2019 yılında dünya genelinde yaşanan siyasi ve ekonomik olumsuz gelişmelere rağmen hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü ihracatında rekor seviyede ihracat gerçekleştirildiğini söyledi.

Finans 07-01-20 13:55

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 2019 dış politikasını değerlendirdi: (3)

"(Libya ile imzalanan deniz yetki alanlarına ilişkin mutabakat zaptı) Bugüne kadar Türkiye'yi izole etmeye çalışan ikili, üçlü düzeydeki çalışmaları da boşa çıkarmış olduk" - "(Libya tezkeresi) Türkiye'nin kabul ettiği bu karar Libya'da ateşkesin tesisi ve siyasi sürece geri dönülmesine yardımcı olmayı hedefliyor" - "İdlib muhtırasının geçerliliğinin devam etmesi, ateşkesi ve sükuneti korumak için Rusya ile temaslarımız devam ediyor"

Haber 06-01-20 11:14

ANALİZ - Borsalar 2019'da rekora doymadı

Ticaret savaşına dair haber akışı, Brexit kördüğümü, jeopolitik riskler, Avrupa'da siyasi belirsizlikler ve küresel büyümeye dair yavaşlama endişeleri gibi gelişmeler 2019'da yatırımcı risk algısını artırsa da dünya çapında önde gelen majör endekslerde ortalama yüzde 20'nin üzerinde yükseliş yaşandı - Küresel çapta risklerdeki artış karşısında Fed'in faiz indirimleriyle ekonomiyi desteklemesi ve 2019 sonuna doğru ticaret müzakereleri kapsamında Çin ile birinci fazda anlaşmasıyla New York borsasında aralık ayında tarihi seviyeler görülürken, S&P 500 endeksi yılı yüzde 28,9'luk, Nasdaq endeksi yüzde 35,2'lik ve Dow Jones endeksi yüzde 22,3'lük yükselişle tamamladı - Avrupa tarafında 2019, siyasi belirsizlikler ve resesyon endişelerinin gölgesinde geçerken, ECB'nin destekleyici adımları ve Boris Johnson'ın seçimleri kazanmasının ardından Brexit kördüğümünün çözüleceğine dair iyimser fiyatlamalarla Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 25,5, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 12,1 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 26,4 değer kazandı - Çin'de piyasalar genel olarak 2019'da pozitif bir yıl geçirse de ABD ile yaşanan ticaret gerilimi nedeniyle 2018'deki yüzde 24,6'lık kaybın telafi edilemediği ve Şanghay bileşik endeksindeki yükselişin yüzde 22,3 olarak gerçekleştiği görüldü

Finans 04-01-20 11:06

Libya Tezkeresi Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), Hudut, şümul, miktar ve zamanı Cumhurbaşkanınca takdir ve tayin olunacak şekilde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde Türkiye sınırları dışında harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi, bu kuvvetlerin Cumhurbaşkanının belirleyeceği esaslara göre kullanılması ile risk ve tehditlerin giderilmesi için her türlü tedbirin alınması ve bunlara imkan sağlayacak düzenlemelerin yapılması için, Anayasa’nın 92’nci maddesi uyarınca bir yıl süreyle izin verilmesine dair kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.Karara göre, Libya’da Şubat 2011’de meydana gelen olayları takip eden süreçte, demokratik kurumların inşa edilmesine yönelik çabaların, artan silahlı çatışmalar nedeniyle akamete uğradığı, ülkede parçalanmış bir yapının ortaya çıktığı belirtildi.Öte yandan, Libya’da ateşkes tesis edilmesi, siyasi bütünlüğün oluşturulması ve işleyen bir devlet mekanizmasının kurulmasının mümkün olmaması üzerine, barış ve istikrarın tesisini teminen Birleşmiş Milletler (BM) kolaylaştırıcılığında ülkedeki tüm tarafların katılımıyla yürütülen ve yaklaşık 1 yıl süren Libya Siyasi Diyaloğu sonucunda, Libya Siyasi Anlaşması’nın 17 Aralık 2015 tarihinde Fas’ın Suheyrat şehrinde imzalandığı bildirildi.Kararda, Libya Siyasi Anlaşması kapsamında oluşturulan Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin, BM Güvenlik Konseyi’nin 2259 (2015) sayılı Kararı uyarınca uluslararası toplum tarafından ülkeyi temsil eden tek ve meşru hükümet olarak tanındığının altı çizilirken, "BM Güvenlik Konseyi’nin 2259 (2015) sayılı Kararı; Libya Siyasi Anlaşması’nın uygulanması ile Ulusal Mutabakat Hükümeti dahil söz konusu anlaşmada atıfta bulunulan Libya kuruluşlarının desteklenmesinin yanı sıra üye devletlere anlaşmada yer almayan ve meşruiyet iddiasında bulunan paralel kuruluşlara desteğin ve bunlarla temasın kesilmesi için de çağrıda bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.Ayrıca, Libya Siyasi Anlaşması’nda yeri bulunmayan, bu çerçevede hem ulusal hem uluslararası bakımdan gayrimeşru bir nitelik taşıyan sözde Libya Ulusal Ordusu’nun 4 Nisan 2019 tarihinde başkent Trablus’u ele geçirmek ve Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni devirmek hedefiyle başlattığı saldırıların, yoğunlaşarak ve genişleyerek devam ettiği belirtilen TBMM kararında,"Libya’da çatışmaların sona erdirilmesi, ateşkes sağlanması ve siyasi sürece geri dönülmesi amacıyla yürütülen diplomatik çabalara rağmen sözde Libya Ulusal Ordusu, dış güçlerden de aldığı destekle saldırılarını sürdürmektedir.

Haber 03-01-20 04:33

ANALİZ - ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğinin basılması Irak'taki kaosu derinleştirebilir

Iraklı Şii milis gücü Haşdi Şabi fraksiyonlarından Ketaib Hizbullah’ın üslerine ABD’nin 29 Aralık 2019’da düzenlediği hava saldırılarının ardından, 31 Aralık’ta Yeşil Bölge’deki ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanan Haşdi Şabi taraftarları elçilik binasını basarak içeri girdi - İran’ın Irak’taki gücünün sınırları konusunda ipuçları veren baskın Irak’ta siyasi süreci olumsuz etkileyeceği gibi, ülkenin ABD-İran geriliminin merkezi üslerinden biri olmaya devam edeceğini de gösteriyor - Tahran rejimi, İran karşıtlığının halkı sokağa döken en önemli sebepler arasında yer aldığı Irak’taki protestolarda, ülkedeki konsolosluklarının yakıldığı atmosferi, Bağdat’ta ABD elçiliğinin yakıldığı konjonktüre çevirmeye çalışarak, ülkede artan İran karşıtlığını ABD karşıtlığına dönüştürmeyi amaçlıyor - Ülkesindeki ve Irak’taki protestoların ABD komplosu olduğunu iddia eden İran yönetimi, Washington ile artırdığı gerginlik üzerinden, bu iddialarına da zemin bulmaya çalışarak, sokağın artan muhalefetini ve taleplerini unutturmaya çalışıyor. Tahran aynı zamanda, vekalet savaşı yürüttüğü tüm bölgelerde artan İran müdahaleciliğinden kaynaklanan rahatsızlığı da ötelemeyi amaçlıyor - Geniş çaplı protestolar sonrası hükümetin düştüğü ve tarafların başbakan seçemediği Irak’ta siyasi istikrarsızlık giderek artıyor. Etnik, dini ve mezhebi ayrışmaların yanı sıra siyasetin de çıkmaza girdiği Irak’ın, ABD ve İran çatışmasına daha fazla sahne olması, ülkenin dış müdahaleler altında daha derin bir istikrarsızlığa sürüklenmesine yol açabilir

Haber 02-01-20 12:11

2019 ABD Kongresi İçin Zor Bir Yıl Oldu

Siyasi kutuplaşma yüzünden yıl boyunca açmaza giren Kongre, son aylarda da Başkan Donald Trump’ın azil sürecine odaklandı. Sürecin yoğunluğuna rağmen, Kongre 2019’un son günlerinde önemli yasalara imza atmayı başardı

Haber 31-12-19 19:35

Brakel: Türk-Alman ilişkileri sevginin bittiği bir evliliğe benziyor

2019’da siyasi ilişkilerde "normalleşme" hedefi gerçekleştirilemedi.

Haber 31-12-19 11:40

ANALİZ - Protesto gösterilerinin ardından İran'da siyaset ısınıyor

2019 yılını yıkıcı ambargolar yüzünden zor geçiren İran, sokak hareketleriyle daha da sarsıldı. Şubat'ta meclis seçimlerine hazırlanan ülke, ekonomik sıkıntılarının yanı sıra ciddi siyasi krizlerle de karşı karşıya kalabilir - Halk protestolarını bastırma konusundaki tecrübe işe yaramış ve şimdilik İran sokaklarında sükûnet hâkim olabilmiş durumda. Fakat işin siyasi boyutu sokakta sular durulunca ortaya çıkmış, taraflar arası çekişmede gerginlik giderek tırmanmaya başladı - Meclis seçimlerine yaklaşık iki aylık bir sürenin kaldığını da hesaba katacak olursak, iç çekişmeler daha da anlam kazanıyor. Hamaney yanlıları oluşan Ruhani karşıtı dalgayı seçimde fırsata çevirmeye çalışıyor. Katılım oranının ciddi derecede düşmesi beklenen seçimin meşruiyeti bir hayli önemseniyor - Kurulduğu günden bu yana seçimlere katılım oranlarını meşruiyet ölçüsü olarak gören ve bunu propaganda malzemesi olarak kullanan İslam Cumhuriyeti bu yüzden epey endişeli - Musevi'nin özellikle Ali Hamaney'i sert bir dille eleştirmesi ve Velayet-i Fakih yönetimiyle Şah rejimini kıyaslaması, reformcular cephesinde hiç görülmeyen bir olaydı. Musevi ağırlığında bir figürün bizzat devrim rehberini hedef alması, az bir süre kalan meclis seçimlerine de damgasını vuracak gibi duruyor

Haber 26-12-19 12:36

Türkiye-Mısır ilişkilerinde 2019'da kontrollü gerginlik hakimdi

Mısır'da demokratik yöntemlerle seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda ölmesi nedeniyle iki ülke arasındaki ilişkiler gerildi - Türk medyasının Mursi’nin ölümünü gündeme getirmesi üzerine Mısır yönetimi, Anadolu Ajansı ve TRT’nin Arapça yayın yapan sitelerine erişimi engelledi - Mısır, Barış Pınarı Harekatı’nı kınayarak Arap Birliğini olağanüstü toplantıya çağırdı - Mısır, Türkiye-Libya “mutabakat muhtırası”na da diplomatik tepki gösterdi - Siyasi konularda yaşanan gerginliğe rağmen iki ülke arasındaki ekonomi ve eğitim alanlarında olumlu gelişmeler yaşandı

Haber 26-12-19 12:32

Ürdün'de 2019 yılı İsrail kaynaklı sorunlarla geçti

İsrail'in, Ürdün sınırına yakın bölgede havalimanı inşası, Ürdün vatandaşlarını hukuksuz bir şekilde gözaltına alması, El-Bakura ve El-Gamr bölgelerinin İsrail'den geri alınması gibi sorunlar 2019 yılının en önemli konuları arasında yer aldı - Yıl boyunca birbirini takip eden olaylar, siyasi ve sosyal açıdan Ürdün'ü önemli ölçüde sarstı

Haber 25-12-19 13:36

Pakistan'da 2019'a Keşmir ve siyasi yargılamalar damga vurdu

Pakistan ve Hindistan'ın karşılıklı düzenlediği hava harekatları sonucu bir Hindistan uçağı düşürüldü, Pakistan yakalanan Hint pilotu iade etti - İki ülke arasında gerilimi tırmandıran ikinci olay ise ağustosta Hindistan'ın kontrolü altındaki Cammu Keşmir'in özel statüsünü kaldırmasıyla yaşandı - Ülkenin eski Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Başbakanı Navaz Şerif yolsuzluk iddialarıyla hapse atılırken eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, vatana ihanetten idama mahkum edildi - FETÖ okullarının tamamı TMV'ye devredilirken FETÖ, terör örgütü kabul edildi - Pakistan ve Hindistan'ın üzerinde anlaştığı tek konu ise Kartarpur Koridoru'nun açılması oldu

Haber 25-12-19 11:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde konuştu: (2)

"Bu bereketli topraklar, sayısız kültür ve sanat erbabını yetiştirmiş ve insanlığın istifadesine sunmuştur. Bu değerlerin tanınması, bilinmesi ve eserlerinden daha fazla kişinin istifade edebilmesi düşüncesiyle 2014'ten bu yana Necip Fazıl mükafatlarını sahipleriyle buluşturuyoruz" - "Dili, dini ve etnik kökeni birbirinden farklı onlarca milletin 21 milyon kilometrekareye ulaşan coğrafyada barış içinde yaşaması, Osmanlı'nın yönetim ve hukuk anlayışı sayesinde mümkün olmuştur. Birçok tarih araştırmacısını Osmanlı adliye kaynaklarına sevk eden sebep budur. Sayıları on binleri aşan kadı sicilleri işte bu kaynakların en önemlisidir" - "Kadı sicilleri sadece hukuk tarihi bakımından değil, Osmanlı Devleti'nin sosyal, siyasi, iktisadi ve kültürel tarihi bakımından da son derece zengin bir kaynaktır"

Haber 21-12-19 21:29

2019'da dünyada ve Türkiye'de neler oldu?

2019 yılında dünyada ve Türkiye'de çok önemli siyasi ve güncel olaylar yaşandı. Türkiye'de 31 Mart ve 24 Haziran'daki belediye seçimleri, dünyadaki krizler, pek çok ülkede yaşanan protestolar, salgın hastalıklar, şiddet olayları gibi birçok gelişme yaşandı. İşte Türkiye ve dünyada 2019'un önemli olayları...

Haber 20-12-19 11:26

2019 Kuala Lumpur Zirvesi

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş: - "Dünyadaki siyasi ve ekonomik sistem adil ve dengeli bir dünya düzeni sunma kabiliyetini yitirmiştir. Dünyadaki adaletsiz ekonomik ve siyasi sistemin unsurlarında kapsamlı bir değişim şarttır. Bu nedenle kendi ortak düsturumuz olan 'Dünya beşten büyüktür' ilkemizi oluşturduk" - "Türkiye, şu anda bölgesel ve küresel çalkantının ortasında bir istikrar adasıdır.''

Haber 19-12-19 16:32

Belçika’da hükümet krizi kapıda

Mayıs ayında yapılan genel seçimlerden bu yana hükümet kurulamaması, Belçika’yı krize sürüklüyor.26 Mayıs 2019’da yapılan genel seçimlerden bu yana Federal hükümetin kurulamadığı Belçika’da yeni bir siyasi krizin eğişine gelindiği belirtiliyor.

Haber 19-12-19 13:35

2020 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: - "Eğitim bütçemiz 2020 yılında, 2019 yılı bütçe ödeneğine göre yüzde 9,4 artırılmıştır. Merkezi yönetim bütçesi içinde eğitime 2002 yılında yüzde 9,4 kaynak aktarılırken 2020 yılı bütçesinden yüzde 16 kaynak aktarılmıştır" - AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci: - "(Ceyhan'da) 10 milyar dolarlık yatırım bedeli ile kurulacak petrokimya tesisi, ülkemizin rafineri ve petrokimya sahasında çok önemli bir dış ticaret açığını kapatacaktır" - MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül: - "MHP, gerek İYİ Parti'den gerek CHP'den gerek HDP'den gelen hangi araştırma önergesi varsa, bunları kendi siyasi anlayışı içinde desteklememe kararı vermiştir"

Haber 18-12-19 20:23

“Eğitime yapılan yatırım, Türkiye’nin aydınlık geleceğine yapılan yatırımdır”

Zafer Kalkınma Ajansı 2019 yılı Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı (YENEP) kapsamında başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazanan "Şaphane İlçesi Kendin Yap Atölyesi Projesi" açılış toplantısı, Şaphane Öğretmenevi Akşam Sanat Okulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.Proje açılış toplantısına Şaphane Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu, Belediye Başkanı Rasim Daşhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Koz, siyasi parti ilçe başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, kurum amirleri ve öğretmenler katıldı.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje sahibi olduğu, Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Gediz Ticaret ve Sanayi Odasının proje ortağı, Kaymakamlık ve Şaphane Belediyesi’nin iştirakçi olarak katılım sağladığı projenin Şehit Ömer Halis Demir Ortaokulunda 15 aylık süre içerisinde gerçekleştirileceği bildirildi.Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Koz projenin hazırlanma ve gerçekleştirilme süreçleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yurthaber 18-12-19 10:33

Finansal piyasalarda 2019 böyle geçti (3)

Cumhurbaşkanı Kararı ile Murat Çetinkaya'nın yerine TCMB Başkanlığı'na Murat Uysal atandı - TCMB Para Politikası Kurulu, temmuz ve eylül aylarında politika faizini toplamda 750 baz puan azaltarak yüzde 24'ten yüzde 16,50'ye çekerken, swap piyasasına yönelik müdahalelerine ve zorunlu karşılıkları finansal istikrarı destekleyecek şekilde daha esnek ve etkin bir politika aracı olarak kullanmaya devam etti - Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "BB"den "BB-"ye düşürdü, not görünümünü "negatif" olarak belirledi - Fed, 11 yılın ardından ilk kez faiz indirimine giderek politika faizini 25 baz puan düşürürken, ECB mevduat faizini yüzde eksi 0,40'tan yüzde eksi 0,50'ye çekti, varlık alım programına da aylık 20 milyar avro ile kasımda başlayacağını duyurdu - Arjantin'de, siyasi endişelerle pay piyasaları ve pesoda yaşanan çöküşün ardından bankalar dahil bütün şirketlerin döviz almasına ve yurt dışına aktarmasına kısıtlama getirildi - Cari işlemler hesabı haziranda 548 milyon dolar açık verirken, Türkiye, son 12 aylık cari dengede 538 milyon dolarla yaklaşık 17 yılın ardından ilk kez fazla verdi - BIST 100 endeksi, temmuz-ağustos döneminde ikinci çeyrekteki kayıplarını telafi ederken, dolar/TL, ağustos ayında 6,3370 ile yılın en yüksek seviyesini görmesine karşın eylül ayını 5,65’ten kapattı - Yatırımcıların güvenli limanlara yönelmesi ile ABD 10 yıllık tahvil faizleri eylülde yüzde 1,4290 ile yılın en düşük seviyesine geriledi, yurt içinde gram altın ise ağustosta 316,7 lirayla tarihi zirvesini gördü

Finans 18-12-19 10:01

GRAFİKLİ - Kuala Lumpur Zirvesi İslam medeniyeti için umut olmayı hedefliyor

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yapılacak 2019 Kuala Lumpur Zirvesi, İslam aleminin sorunlarına çözüm üretilmesi ve İslam medeniyetinin yeniden dirilmesini amaçlıyor - Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'in ev sahipliği yapacağı zirvede Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Ma'ruf Amin konuşacak - Kuala Lumpur Zirvesi'nde 52 ülkeden yaklaşık 450 katılımcı, İslam dünyasının sorunlarını müzakere edecek - Zirve kapsamında düzenlenen forumlarda Türkiye'den AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yanı sıra Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve Tunus Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi gibi isimler konuşmacı olarak yer alacak - Zirvenin ana konularını "Barış, Güvenlik ve Savunma", "Adalet ve Özgürlük", "Kalkınma ve Egemenlik", "Ticaret ve Yatırım", "Teknoloji ve İnternet Yönetimi", "Kültür ve Kimlik" ve "Doğruluk ve İyi Yönetim" oluşturuyor - Filistin, Suriye, Arakan, Keşmir ve Doğu Türkistan gibi İslam alemini yakından ilgilendiren bölgesel ve etnik sorunlar da zirvenin tartışma konularından olacak

Haber 17-12-19 11:18

Dünyada 2019 böyle geçti (3)

Hindistan'ın, nüfusunun çoğunluğu Müslümanlardan oluşan Cammu Keşmir eyaletinin özel statüsünü kaldırarak iki birlik toprağına ayırması yılın üçüncü çeyreğine damgasını vurdu - Çin'in Hong Kong özel idari bölgesindeki protestolar, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı, Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Aramco'ya yönelik silahlı İHA saldırısı, Mısır'da ilk defa Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi aleyhinde gösteri düzenlenmesi, İspanyol STK Open Arms'ın Akdeniz'de kurtardığı 123 düzensiz göçmenin AB ülkeleri tarafından istenmemesi, bu dönemin en fazla dikkati çeken siyasi olayları oldu - Güneydoğu Asya'daki aşırı yağışların yol açtığı sel ve heyelanlar, Brezilya'nın Amazon bölgesinde çıkan 72 binden fazla yangın, Bahamaları vuran Dorian Kasırgası, temmuz ayında kaydedilen aşırı sıcaklar, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 1 yılını dolduran Ebola ile Güneydoğu Asya ülkelerinde görülen dang humması salgınları dünyada endişeye neden oldu

Haber 16-12-19 11:06

GRAFİKLİ - Siyasi ve ekonomik krizin pençesindeki Lübnan zor günlerden geçiyor

Çalışma Bakanı Kemil Ebu Süleyman, Lübnan'da kötü ekonomik durum nedeniyle son 10 günde 70 şirketin kapandığını açıkladı - Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mansur Battiş, ekonomide günlük kaybın 70-80 milyon dolardan aşağı olmadığını belirtti - Maliye Bakanı Ali Hasan Halil ise gelir kaynaklarındaki düşüş nedeniyle 2019 bütçesinin beklenenden daha çok açık vereceğini söyledi

Haber 13-12-19 11:09

Yarışmada dereceye girenlere ödül verildi

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde düzenlenen Hadis okuma yarışmada dereceye girenlere ödül verildi.İlçe Müftülüğünce, 2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Programı kapsamında liseler arasında düzenlenen Hadis okuma yarışmasında dereceye girenlere ödül verme törenine, İlçe Kaymakamı Ahmet Özdemir, İl Müftüsü Veysel Işıldar, ilçe müftülük yetkilileri, siyasi parti başkanları, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.Hadis okuma yarışmasında dereceye girenlere Kaymakam Ahmet Özdemir tarafından çeşitli ödüller verildi.

Yurthaber 05-12-19 11:32

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz: - "Bu kadına haddini bildirin, diyenler 22 sene önce de aynı yerdeydi, bugün 2019 yine aynı yerdeler. Biz bunu kabul edemeyiz. Bizim kültürümüz bunu kabul edemez ve biz her zaman için kadına şiddetin karşısındayız" - AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan: - "Gerçekten dayanışma günü ise sokakta yürüyen tüm kadınların kılık ve kıyafetine bakılmaksızın yaşam tercihini veya inancını öne çıkarmadan, tüm siyasi partiler tutarlı ve ortak tavır içinde olmalıdır"

Haber 25-11-19 14:48

Karslı işadamından “Sende Bir Öğrenciye Kardeş Ol” kampanyası

Kars Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Yasin Aşkın Yıldırım, KAÜ’de eğitim gören Türk Cumhuriyetleri ve Afrika kökenli 100 öğrenciye yönelik başlattığı ‘Sende Bir Öğrenciye Kardeş Ol’ kampanyası çerçevesinde yemek kartı vererek destek oldu.Kars Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, başlatmış olduğu kampanya bütün siyasi parti liderlerini, 81 İl milletvekillerini, tüm belediye başkanlarını da davet etti.2019 yılı itibariyle 129 devlet Üniversitesi ve 77 Vakıf Üniversitesi olmak üzere toplam 209 Üniversite’nin rektör ve öğretim görevlilerini ve illerdeki iş adamlarına,‘Sende Bir Öğrenciye Kardeş Ol’ kampanyasına destek olma çağrısı yapan Yasin Aşkın Yıldırım, “Her il kendi bünyesinde bulunan Üniversite de okuyan yabancı uyruklu ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi Üniversiteler bünyesinde tespit ederek çalışma başlatmalıdır.

Yurthaber 22-11-19 13:47

Edremit’te 1919’dan 2019’a Kadın Buluşması gerçekleştirildi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde kadına yönelik şiddete dur demek için Balıkesir ve Körfez ilçelerinden kadınlar Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi.Onlarca kadın kuruluşunun ve inisiyatifinin oluşturduğu Balıkesir Kadın Dayanışması Koordinatörü Birsen Temir Saraç’ın sunuculuğunu yaptığı etkinliğe Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın eşi Oya Arslan, Belediye Meclis Üyeleri Neriman Çelik, Nezahat Salon, Edremit Kent Konseyi Başkanı Özlem Aytekin, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.Geçtiğimiz günlerde kocası tarafından Edremit’te öldürülen Işıl Aydın’ın annesinin gözyaşları içerisinde yaptığı konuşmayla herkes bir kez daha kadına uygulanan şiddeti hep bir ağızdan lanetleyerek “Kadına Şiddete Hayır” dedi.Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın eşi Oya Arslan yaptığı konuşmada “Kadının kıymetini bilemeyenler sözüm size; Atatürk’ün Edremit’e Latife Hanım’la geldiğini, Edremit’te Atamızı elinde çiçekle Lamia Hanım’ın karşıladığını, Yine burada kaldığında kendisini misafir edenin Mahu Hanım olduğunu hepiniz biliyorsunuz.

Yurthaber 20-11-19 17:00

Atabarı Kayak Merkezi kış sezonuna hazırlanıyor

Türkiye’nin en önemli kayak merkezileri arasında yer alma yolunda ilerleyen Atabarı Kayak Merkezi kış sezonuna hazırlanıyor.Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Valiliğince yaklaşık 2 bin 200 rakımlı Mersivan Dağı’nda 2009 yılında yaptırılan Atabarı Kayak Merkezi’nde yeni sezon öncesinde yürütülen çalışmaları yerinde görerek yetkililerden bilgi aldı.Vali Doruk beraberindeki Artvin Milletvekili Erkan Balta, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak ve il genel meclisinin bazı üyeleri ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte kayak merkezinde incelemelerde bulundu.“Saklı cennet" olarak adlandırılan Artvin, tarihi kilise ve köprüleri, tepeleri, her daim karlı dağları, krater gölleri, zengin fauna ve florası, yemyeşil yaylaları ve ormanların arasında yer alan gölleriyle alternatif turizmde tercih edilen iller arasında yer alıyor.Yaz ve alternatif turizmin yanı sıra kış turizminde de adından söz ettirebilmek için 2009’da yaptırılan, il merkezine 18 kilometre mesafedeki Atabarı Kayak Merkezi, ladin, köknar ve çam ağaçları arasında kaliteli kar yapısıyla konuklarını ağırlıyor.Artvin Valisi Yılmaz Doruk, burada yaptığı açıklamada, Atabarı Kayak Merkezi’nin gerek kar kalitesi gerekse gerek doğasıyla Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden birisi olma yolunda ilerlediğini kaydetti.Vali Doruk, Atabarı Kayak Merkezi’ni 2019-2020 kış sezonuna hazır hale getirilmesi için çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.Artvin’in her mevsim doğal güzellikleriyle adeta yeryüzü cennetini andırdığını belirten Doruk, “Yaz aylarında temiz havası ve doğasıyla çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan ilimiz kışın da kayak severlerin gözdesi haline geldi.

Yurthaber 18-11-19 13:18

Selahattin Demirtaş'a 'Siyasi Cesaret' ödülü

HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a '2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü' verildi. Ödülü, Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş aldı.

Haber 17-11-19 07:39