Filozof Haberleri

Filozof Atakan'ın son hali ortaya çıktı! 15 yaşındaki Atakan Kayalar yine gündem oldu

Felsefe üzerine okuduğu kitaplara ilişkin yorumlarıyla ilgi çeken Atakan Kayalar 10 yaşında gündeme gelmiş ve 'Filozof Atakan' olarak anılmıştı. Uzun süredir gündeme gelmeyen Filozof Atakan'ın yıllar sonra son görüntüsü ortaya çıktı.

Magazin 2024-04-25 09:47:37

Konuşmalarıyla Türkiye'nin gündemine yerleşen Filozof Atakan'ın son hali ortaya çıktı! Herkes nerede olduğunu merak ediyordu

Felsefe üzerine okuduğu kitaplara ilişkin yorumlarıyla ilgi çeken 10 yaşındaki Atakan Kayalar, geçtiğimiz yıllarda katıldığı bir televizyon programındaki cevapları sayesinde gündeme gelmişti. Sosyal medyanın 'Filozof Atakan' adını verdiği Atakan Kayalar şimdilerde 13 yaşında. Fenomen çocuğun son hali ise ortaya çıktı.

Trend 2024-02-02 08:04:29

Filozof Ramazan lakabıyla tanınan Ramazan Pişkin Fatih'te bıçaklanarak öldürüldü

"Filozof Ramazan" lakabıyla tanınan ve Fatih'te bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ramazan Pişkin'in cenazesi Adli Tıp Kurumundan alınarak Diyarbakır'a gönderildi.

Yurthaber 2024-02-01 08:02:52

2024 yılı kehanetleri gündemdeydi! Japonya depremi sonrası akla Fransız filozof Nostradamus'un kehanetleri geldi

Fransız filozof Nostradamus'un kehanetleri gündemde... Nostradamus'un 450 yıldan önce ifade ettiği 2024 kehanetlerinden birinin gerçekleşme ihtimali sosyal medyada konuşuluyor. İklim krizine dair kehaneti gündem olan kahinin sözleri Japonya depremine yoruldu.

Magazin 2024-01-02 15:00:25

Baba Vanga'dan sonra sıra Nostradamus'ta! 2024 kehanetleri tüyler ürpertti... Yeni savaşın detaylarını verdi

Asıl adı Michel de Nostredame olan Fransız filozof Nostradamus'un 2024 yılına ilişkin tahminleri ortaya çıktı ve bazı kehanetleri sosyal medyada soğuk duş etkisi yaratarak endişelere neden oldu. Nostradamus 2024 kehanetlerinde bir kraliyet kaosu ile yeni bir savaşa dikkat çekti.

Trend 11-11-23 09:36

Filozof Atakan'ın son halini gören şaştı kaldı! Konuşmalarıyla herkesi şaşkına çevirmişti

Konuşmaları ile bir döneme damga vuran Atakan Kayalar tüm Türkiye’de gündem olmuştu. Keskin bir zekaya ve hafızaya sahip olan Filozof Atakan 5 ayda 250 felsefe kitabı okuduğunu söylemesi ile dikkat çekmişti. Filozof Atakan'ın son halini görenler çok şaşırdı.

Magazin 15-09-23 14:19

2000'li yıllara damga vuran Biri Bizi Gözetliyor'un filozof Eray'ıydı! Son halini gören şaştı kaldı

Yayınlandığı dönemde ses getiren yarışmalardan biri olan Biri Bizi Gözetliyor’un yarışmacılarının son halleri sık sık gündem oluyor. Biri Bizi Gözetliyor’un dikkat çeken isimlerinden biri olan Eray programın filozofu olarak anılıyordu. BBG Eray’ın son hali şaşırttı.

Magazin 31-05-23 10:24

Sihirli dokunuş

Dördüncü yüzyılda Antakya'da yaşamış bir filozof var. Adı Libanios. Antakya Akademisi'ni kurmuş. Güzel bir sözü var, şöyle diyor; "Melekler dünyaya bir daha inmeye karar verirlerse Antakya’ya inecekler." Şu an Antakya’dan giden dostlarım; bir melek olup Antakya’ya yeniden inin. Biliyorum dev dalgalarla boğuşuyorsunuz. Arkanızda hiçbir güç kuvvet yok ama asla yalnız değilsiniz.

Haber 11-04-23 17:06

Sosyal medyayı ikiye bölen çocuk! Akıllara 'Filozof Atakan'ı getirdi

Sosyal medyada paylaşılan bir video kısa sürede gündem olmayı başardı. Söz konusu videoda, bir çocuğun 'Çocuk dediğin nasıl olmalı?' konulu açıklamalar yaptığı görüldü. Çocuğun sözleri akıllara felsefe üzerine okuduğu kitaplara ilişkin yorumlarıyla ilgi çeken ve bir anda tüm Türkiye'nin konuştuğu bir isim haline gelen ‘Filozof Atakan’ lakaplı Atakan Kayalar'ı getirdi. Fakat bu çocuğun videosu sosyal medyayı ikiye bölmüş durumda.

Haber 04-01-23 16:07

Bir dönem herkes onu konuşuyordu! İşte Filozof Atakan olarak tanınan 'Atakan Kayalar'ın aylar önceki görüntüsü

Felsefe üzerine okuduğu kitaplara ilişkin yorumlarıyla ilgi çeken 10 yaşındaki Atakan Kayalar, iki sene önce tüm Türkiye'nin ilgisini çekmişti. Keskin bir zekaya ve hafızaya sahip olan Atakan Kayalar hakkında dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bir çocuğun üzerinden sosyal medyada bu kadar tartışma yapılmasını onaylamıyoruz" diye konuşmuştu. Uzun süredir gündeme gelmeyen Filozof Atakan'ın son hali merak konusu oldu.

Magazin 07-11-22 17:29

Haftanın tarihine bakış

Haziran ayının ilk haftası, farklı yıllarda edebiyat, moda ve siyaset dünyasından çok sayıda tarihe mal olmuş kişinin hayatını kaybettiği bir dönem oldu - Alman filozof Karl Marx 5 Haziran 1883, Fransız şair ve romancı Victor Hugo 1 Haziran 1885, besteci Johann Strauss 3 Haziran 1899, Çek yazar Franz Kafka 3 Haziran 1924, şair Ahmed Haşim 4 Haziran 1933, şair Nazım Hikmet Ran 3 Haziran 1963, yazar Orhan Kemal 2 Haziran 1970, şair Ahmet Arif 2 Haziran 1991, Fransız modacı Yves Saint-Laurent 2 Haziran 2008'de yaşamını yitirdi - 32'nci Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz, 4 Haziran 1876'da Feriye Köşkü'ndeki odasında ölü bulundu - ABD adına uzayda ilk yürüyüşü, Edward White 3 Haziran 1965'te gerçekleştirdi

Yurthaber 29-05-22 10:41

Filozof ne demek? Filozof kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Zengin kelime hazinesine sahip olan Türkçe, birçok farklı kültürün kullandığı sözcüklerin dilimize uyarlanmış halini de bünyesinde barındırır. Türkçe konuşan kişiler, ara sıra bilmedikleri kelimelerle karşılaşabilir. Bunun yanı sıra bildikleri kelimelerin anlamlarını da merak edebilirler. Bu çerçevede Filozof kelimesi de anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Filozof ne demektir?

Egitim 17-05-22 22:29

İbn-i Sina susuzluğa karşı öneriyor, Osmanlı mutfağından eksik olmazdı! Ramazan'da bol bol için!

Tıp adamı, astronom, yazar ve filozof İbn-i Sina, kaleme aldığı mucize şifalara yer verdiği kitabında aldığı notlar dikkat çekiyor. İnsan vücuduna yarayan bitkileri reçete eden alimlerin alimi İbn-i Sina, susuzluğa karşı önerdiği besinle dikkat çekti. Osmanlı mutfağında hem şerbeti hem de çayı yapılan bu besin susuzluğu gidererek Ramazan ayında rahat bir oruç tutmanızı sağlayabilir.

Haber 06-04-22 11:31

Filozof Atakan olarak tanınan 'Atakan Kayalar'ın aylar önceki görüntüsü ortaya çıktı! Verdiği cevaplar olay oldu

Felsefe üzerine okuduğu kitaplara ilişkin yorumlarıyla ilgi çeken 10 yaşındaki Atakan Kayalar, iki sene önce tüm Türkiye'nin ilgisini çekmişti. Keskin bir zekaya ve hafızaya sahip olan Atakan Kayalar hakkında dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bir çocuğun üzerinden sosyal medyada bu kadar tartışma yapılmasını onaylamıyoruz" diye konuşmuştu. Uzun süredir gündeme gelmeyen Filozof Atakan, aylar önce katıldığı Tv programıyla gündeme geldi.

Magazin 05-02-22 04:23

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Teoman Duralı'nın ismi oraya verilecek... (Teoman Duralı kimdir?)

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, 7 Aralık'ta hayatını kaybeden filozof ve akademisyen Teoman Duralı'nın adının, Zonguldak Filyos bölgesindeki kavşak-tünel düzenlemesinin olduğu yere verileceğini açıkladı. Erdoğan ayrıca, "2053 vizyonumuzun ana taşıyıcısı ise eğitim ve kültür olacaktır." dedi.

Haber 21-12-21 15:20

5 ayda 250 kitap okuduğunu söylemişti! Filozof Atakan şimdilerde ne yapıyor?

Filozof Atakan, bir kitapçıda kitaplar hakkında sohbet ettiği videonun sosyal medyada yayılması ile en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelmişti. Birçok konuda görüşünü dile getiren Filozof Atakan kariyer tercihini değiştirdiğini, artık psikolog olmak istemediğini ve psikologluğu hobi olarak yapabileceğini söyledi. İşte detaylar...

Magazin 28-11-21 20:16

Washington'da İnsanlar Erdoğan'dan Bıktı

VOA Türkçe'ye konuşan Colombia Üniversitesi İnsan Hakları Direktörü ve Dışişleri Bakanlığı'nda kıdemli danışman David Philips Washington'da insanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bıktığını söyledi. Filozof Noam Chomsky'e göre de Erdoğan rejiminin hakimiyeti genişledikçe özgürlükler kısıtlanıyor

Haber 02-05-21 21:49

İsimleri tarihin tozlu sayfalarında gömülü kalsa da felsefe alanında iz bırakmayı başaran 10 kadın filozof!

Tarih boyunca felsefe alanında çalışmalar yapan pek çok ismin düşünceleri ve fikirleri günümüze kadar ulaşmayı başardı. Felsefenin temel taşlarını oluşturan öğretilerin birçoğunun erkekler tarafından ortaya çıkartıldığı biliniyor. Ancak felsefe alanında kadınlarda güçlü bir figürdü. Tarih onları gölge bırakmayı tercih etti. Sizler için felsefe üzerine iz bırakan 10 kadın filozofu araştırdık.

Trend 08-03-21 10:14

'Bilgisayar Tahir’ matematik hesabı ve hafızası ile şaşırtıyor

Konya'nın Karapınar ilçesinde, okulda temizlik görevlisi olan ve daha önce 18 yıl çobanlık yapan 'Bilgisayar Tahir' lakaplı Tahir Alkış (56), güçlü hafızasıyla görenleri şaşırtıyor. Süper Lig'in 1992-1993 sezonundan 2020 sezonuna kadar birçok detayı hafızasında tutan Alkış, 3 hanelilere kadar matematik hesaplamalarını hızlıca yapıyor. Alkış, "Elimden tutup götüren olmadı. Okusaydım, gidebildiğim yere kadar giderdim. NASA'ya mı yerleşirdim, filozof mu olurdum; bilemiyorum" dedi.

Haber 21-01-21 09:56

Amartya Sen Barış Ödülü'nü aldı

Alman Yayıncılar Birliği'nin Barış Ödülü Frankfurt'ta düzenlenen törenle ödülün bu yılki sahibi Hint ekonomist ve filozof Amartya Sen'e verildi.

Haber 18-10-20 13:46

Galileo kimdir?

Fizikçi, matematikçi, filozof, mühendis ve astronom olan Galileo Galilei, Rönesans döneminde bilimsel gelişmelere büyük katkı sağlamıştır. İşte Modern fiziğin babası olan Galileo Galilei’nin merak uyandıran yaşamı hakkında tüm detaylar.

Haber 16-10-20 15:50

Akademisyen, yazar ve sanatçılar: 2022 Aratos yılı olsun

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi’nin, 2022’nin “Aratos yılı” ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurusunun ardından akademisyen, yazar ve sanatçılar da bu girişimi desteklediklerini belirten açıklamalarda bulundular.Konuyla ilgili açıklama yapan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsuslu Filozof Aratos adına yıl ilan edilmesinin öncelikle felsefe ve aydınlanma çabaları adına anlamlı olacağını belirterek, “Antik Çağ’da yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci filozof Aratos adına yaptığımız bu girişimin akademisyenler ile gazeteci yazarlar tarafından desteklenmesi bizleri oldukça mutlu etti.

Yurthaber 01-10-20 15:54

Abay Kunanbayoğlu adı Muratpaşa’da yaşayacak

Antalya’da, doğumunun 175’inci yıl dönümünde Kazak şair, besteci ve filozof Abay Kunanbayoğlu’nun adının parka verilmesi ve Kunanbayoğlu rölyefinin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.Çağlayan Mahallesi’nde Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ev sahipliği yaptığı törene Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Danışmanı Prof.

Yurthaber 23-09-20 13:58

60 yıldır yol ortasında duran türbe görenleri hayrete düşürüyor

Afyonkarahisar’ın Çavuşbaş Mahallesi’nde yaklaşık 60 yıldan bu yana yol ortasında duran ‘Askeri Baba’ isimli şair ve filozof Gülaboğlu Muhammed Askeri’ye ait türbe görenleri hayrete düşürüyor. Belediye tarafından 1960’lı yıllarda bulunduğu yerden kaldırılmak istenirken kepçelerin bozulduğu bilinen türbenin yol ortasında olmasına rağmen çevresinde hiçbir trafik kazası da yaşanmadığı belirtiliyor.

Haber 19-07-20 10:53

Makrobiyotik diet nedir, nasıl yapılır?

Dr. Richard Mackarness’ın ortaya koyduğu ve Japon filozof George Ohsawa’nın geliştirdiği makrobiyotik diyet, eski Doğu kültürüyle şekillenmiştir.

Kadin 23-06-20 13:54

'Filozof Ramazan'ın psikiyatri kliniğine yatırılması sosyal medyada gündem oldu

Halk arasında 'Filozof Ramazan' lakabıyla tanınan ve tarihi Ulu Cami'ye gelen ziyaretçilere İslam'ı anlatan Ramazan Böçkün, hakkında açılan dava sonrası akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesiyle hastaneye yatırıldı. Böçkün'ün psikiyatri kliniğine yatırılması sosyal medyada gündem olurken, bazı kullanıcılar bunun doğru olmadığını yazdı.

Haber 25-05-20 14:28

Koronavirüs - Fransız filozof Edgar Morin: Koronavirüs toplumda yozlaşan dayanışmayı güçlendiren bir yaklaşım oluşturabilir

Ünlü Fransız filozof Edgar Morin, L’Obs dergisine verdiği mülakatta koronavirüs salgınının ‘toplum içinde yozlaşan dayanışmayı güçlendirebilecek bir yaklaşım’ yaratabileceğini söyledi.

Haber 25-03-20 13:25

Koronavirüs - Fransız filozof Edgar Morin: Koronavirüs toplumda yozlaşan dayanışmayı güçlendiren bir yaklaşım oluşturabilir

Ünlü Fransız filozof Edgar Morin, L’Obs dergisine verdiği mülakatta koronavirüs salgınının ‘toplum içinde yozlaşan dayanışmayı güçlendirebilecek bir yaklaşım’ yaratabileceğini söyledi.

Haber 25-03-20 13:25

Tutunamayanlar'da Atakan Kayalar sahnesi! Tutunamayanlar 8. son bölüm izle!

TRT'nin absürt komedi dizisi Tutunamayanlar'ın 8. son bölümündeki, küçük filozof Atakan Kayalar sahnesi izleyenleri güldürdü.

Magazin 04-03-20 02:44

Atakan Kayalar'ın 3 yıl önceki videosu ortaya çıktı! Enes Batur için olay sözler

'Filozof Atakan' adıyla son günlerde konuşulan Atakan Kayalar'ın 3 yıl önce YouTube kanalına yüklediği videosunda fenomen Enes Batur için "O benim hayranımdır" dediği ortaya çıktı. Kayalar'a Enes Batur'dan cevap gecikmedi.

Magazin 22-02-20 11:45

Atakan Kayalar için bakanlık devreye girdi

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye'nin konuştuğu "küçük filozof" Atakan Kayalar için sağduyu çağrısı yaparak, aileye pedagojik yönlendirme ve rehberlik hizmeti verilmeye başlandığını duyurdu.

Haber 21-02-20 13:57

81 il 800 ilçe gezdi, kendisini filozof ilan etti

Erzurum'da üç boyutlu resim yaparak geçimin sağlayan Sıddık Kurt, Türkiye'deki 81 il, 800 ilçeyi gezdi. Hayatını adadığı seyahatlerin yanı sıra kitaba olan tutkusundan da vazgeçmeyen Kurt, kendisini filozof olarak gördüğünü söyledi. Kurt, gezdiği yerlerden topladığı eşyalarla evini adeta müzeye çevirdi.

Haber 22-01-20 09:21

Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger: - "Biz Mevlana'yı Avrupa'da çok büyük bir hümanist ve filozof olarak tanıyoruz. Onun öğretileri, sadece Anadolu topraklarında değil, dünyanın dört bir köşesinde yankı bulmuş öğretilerdir"

Yurthaber 17-12-19 16:17

Lukianos Parkı beğenildi

Adıyaman Belediyesi tarafından, Altınşehir Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Lukianos Parkı vatandaşlar tarafından çok beğenildi.Adıyaman Belediyesi tarafından Altınşehir Mahallesi’nin kuzey kesiminde yapımı gerçekleştirilen parka, ünlü filozof Samsatlı Lukianos’un isminin verildi.

Yurthaber 10-11-19 17:04

“Ortak Tarih, Kültür, Eğitim ve Medeniyet Sempozyumu” Ankara’da düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Ekonomik İş birliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü tarafından 27-28 Eylül tarihlerinde Ankara’da “Ortak Tarih, Kültür, Eğitim ve Medeniyet Sempozyumu” düzenlenecek.Afganistan, Pakistan, Tacikistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Azerbaycan, İran ve Türkiye’den oluşan Ekonomik İş birliği Teşkilatı üyesi ülkeler arasındaki tarihi ve güncel bağlantıların konuşulacağı sempozyumda, bilimden dine, felsefeden edebiyata, müzikten mimarlığa kadar ortak kültürün maddi ve manevi yönlerinin tarihsel süreçteki gelişimi ele alınacak.Yurt içinden ve yurt dışından bilim insanlarının katılımıyla Farabi, İbni Sina, Harezmi, Maturidi, Mevlana ve daha birçok önemli filozof, bilim insanı, şair ve alimi yetiştiren bir kültür coğrafyasının değerlendirileceği sempozyumda, bölge halklarının paylaştığı kültürel mirasın oluşumuna ışık tutulacak.

Haber 25-09-19 15:47

La Casa De Papel 3: Dünya düzenini eleştiren filozof hırsızlar

Netflix’in fenomen dizisi La Casa De Papel 3. sezon ile yeniden sahneye çıktı. Peki, basit bir soygun öyküsünden çok daha fazlasını anlatan diziyi nasıl izlemeliyiz?

Trend 22-07-19 10:05

Google'dan Ömer Hayyam'ın 971. doğum gününe özel Doodle

İranlı şair ve filozof Ömer Hayyam, dünyanın en büyük arama motoru olan Google'a Doodle oldu. 18 Mayıs 1048 tarihinde doğan büyük şairin 971. doğum gününü kutlayan Google'ın hazırladığı Doodle'da Ömer Hayyam motifli bir fotoğraf bulunuyor. Peki Ünlü filozof Ömer Hayyam kimdir? Ömer Hayyam neden Doodle oldu? İşte Google'ın Ömer Hayyam Doodle'ı...

Trend 18-05-19 04:21

Dünya Tiyatrolar Günü Çankaya’da tiyatro gösterisiyle kutlandı

Çankaya Belediyesi, Dünya Tiyatrolar Günü’nde Tiyatro 1112 Garaj’ın sahnelediği Uymazcı Sinoplu Diogenes adlı oyunu Çankayalılarla buluştu.Yılmaz Güney Sahnesi’nde yoğun bir seyirci topluluğunun izlediği oyunda filozof Diogenes’in her şeyi göze alıp para, mal ve mülk duygusunu yenebilmek için tek başına mücadelesi anlatılıyor.

Yurthaber 28-03-19 13:10

Nesimi'nin ruhunun bugüne ışık salması için çalışıyoruz

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebülfes Garayev: - "Filozof Nesimi'nin adını yaşatarak ruhunun bugünün çetin dünyasına ışık salması için çalışıyoruz" - Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu: - "Türk dünyasının UNESCO'sunda yani TÜRKSOY'umuzda Türk şairi Nesimi'yi hatırlamak bizim görevimizdir" - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun: - "Nesimi, Ali Şir Nevai ve Mevlana ile kıyaslanabilecek bir mutasavvıftır"

Haber 06-03-19 17:16

Fransa'da Yahudi Karşıtlığının Yasaklanması İçin Yasa Teklifi

Fransa'da geçtiğimiz Cumartesi günü Sarı Yelekliler eylemi sırasında, bir grup göstericinin, Yahudi kökenli Fransız filozof Alain Finkelkraut'a ırkçı söz ve hakaretler içeren sözlü saldırısı, ülkede "antisemitizm tartışmasını" yeniden alevlendirdi

Haber 19-02-19 18:57

Diyarbakır'ın 'filozof lastikçisi'

DİYARBAKIR'da 30 yıldır oto lastik tamirciliği yapan çevresindekilerin 'filozof lastikçi' dedikleri Ramazan Özpamuk (49), okuduğu kitaplarla iş yerinde kitaplık kurdu.  Yenişehir ilçesi Şehitlik mahallesinde bulunan ilçe otogarında yaklaşık 30 yıldır oto lastik tamiri yapan evli ve 2 çocuk babası Ramazan Özpamuk, çocukluğundan beri edindiği kitap okuma alışkanlığını tamirhanesine de taşıdı.

Haber 29-01-19 03:29

Diyarbakır'ın 'filozof lastikçisi'

DİYARBAKIR'da 30 yıldır oto lastik tamirciliği yapan çevresindekilerin 'filozof lastikçi' dedikleri Ramazan Özpamuk (49), okuduğu kitaplarla iş yerinde kitaplık kurdu.

Haber 29-01-19 02:43

Kırgız yazar Aytmatov doğumunun 90. yıl dönümünde anılıyor

Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov, doğumunun 90. yılında Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki kabri başında anıldı - Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov: - "Büyük yazar, hümanist filozof ve evrensel bir kişiliğe sahip Aytmatov'un doğumunun 90. yıl dönümü, sadece büyük bir yazarın anısına adanmış bir yıl dönümü değildir, milli ruhun, ulusun onurun ve vatansever duyguların gerçek bir zaferidir. Bu bizim ortak bayramımızdır" - "Tanrı Dağları var olduğu sürece Cengiz Aytmatov'un anıları asla solmayacak"

Haber 12-12-18 13:39

Batı'ya damga vuran İslam filozofu: İbn-i Rüşd

Tarihte derin bir tesir bırakan büyük ilim adamı, filozof, ahlak, astronomi, edebiyat, felsefe, fizik, mantık, matematik, siyaset, psikoloji, tabiat ilimleri, tıp, zooloji ve fıkıh bilgini İbn-i Rüşd, vefatının 820. senesinde yad ediliyor - Eserlerini yüzyıllar boyunca Avrupa'da okutan birçok Batılı bilgini düşünceleriyle etkilemeyi başaran İbn-i Rüşd, tıp sahasında yaklaşık 16 eser verdi. Bunlar arasında en tanınmış olan kitabı "El Külliyat Fi't Tıbb", Latinceye tercüme edilerek, yüzyıllarca Avrupa üniversitelerinde ders kitabı olarak okutuldu

Haber 10-12-18 11:03

GRAFİKLİ - Hareket felsefesinin fikir ve ahlak adamı: Nurettin Topçu

"İsyan Ahlakı" eseriyle "Hareket" felsefesini Anadolu'yla buluşturan Cumhuriyet dönemi düşünürü, fikir ve ahlak adamı, felsefeci Nurettin Topçu'nun vefatının üzerinden 43 yıl geçti - Filozof Maurice Blondel'in kurucusu olduğu "Hareket" felsefesini Türk milletine tanıtan Topçu, ahlaki bir varlık olma vasfını yitirmeyle yüz yüze kalan insana, isyanın da bir ahlakı olduğunu anlattı - Anadolu irfanının kıymetini ve düzen kurucu ahlakını kuşanmayı telkin eden Topçu, kadim İslam ve Türk tarihini, tasavvufu ve modern dönemdeki sosyolojik gerçekliği eserlerinde tahlil etti

Haber 09-07-18 11:30

Karl Marx’ın 200. doğum günü kutlanıyor

Komünizmin fikir babalarından Alman filozof ve iktisatçı Karl Marx’ın 200'üncü doğum günü vesilesiyle doğduğu şehir Trier’de kutlamalar yapılıyor.

Haber 05-05-18 16:18

Edebiyat Fakültesi’nde filozof-sanatçı Günleri

Filozof-Sanatçı Günleri etkinliği Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Taciser Tüfekçi Sivas Konferans Salonu’nda başladı.Felsefe ve sanatı...

Yurthaber 03-05-18 15:38

Filozof Çocuklar Konak’ta Buluştu

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen “Filozof Çocuklar Sempozyumu” büyük bir katılıma sahne oldu. Türkiye’de ilk kez...

Yurthaber 30-04-18 12:26

Türkiye’de bir ilk: “Filozof Çocuklar Sempozyumu”

Konak Belediyesi’nin üç yıldır başarıyla sürdürdüğü “Çocuklar İçin Felsefe” atölye çalışmaları bu alanında Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan “Filozof Çocuklar Sempozyumu” ile taçlanacak.

Haber 26-04-18 11:51