YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Annelerimizin miras bıraktığı 10 mutfak efsanesi çöktü

    Anneannelerimiz ve annelerimiz yıllar boyunca mutfakta her türlü yararlı mutfak ipucunu bulup, onları sonraki nesillere aktarmaya çalıştı. Ancak internet çağında, bu teorileri çürütmek popüler hale geldi.

    Peki bu mutfak efsaneleri gerçekten bahsedildiği kadar iyi ve etkili mi?. Geçmişten beri anlatılan bu bilgiler bugün birkaç testte görülüyor ki, bazıları çalışmayı sürdürse de genelde etkilerini kaybetmişler. Belki de o zamanki malzemeler farklıydı deyip 10 mutfak efsanesini çökertiyoruz.

    İşte annelerimizin 10 mutfak efsanesi

    Efsane № 1: Hamuru daha kalın yapmak için soda ve sirkeyi karıştırın.

    Bu efsaneyi çökertmek için çörek pişirmeye gerek yok, kimya derslerini hatırlayın. Yani, soda bir kabartma tozu olarak kullanılmak üzere, asidik bir ortama ihtiyaç duyar. Ama ’60’lı ev hanımları ortak bir şekilde sodayı sirke ile karıştırmaya karar verdiler (görünüşe göre eldekini kullandılar). Reaksiyonun bir sonucu olarak, karbondioksit açığa çıkarılır, hamura biraz kabarıklık katıyor. Sorun, karbondioksitin hamur haline gelmeden önce kaçmasıdır.

    İdeal olarak, kuru malzemelerle birlikte sodayı karıştırın, ardından sıvı ile karıştırın ve hızlıca karıştırdıktan sonra pişirin. Bununla birlikte, bu yöntemde, sirke değil, ekşi krema, ayran ya da limon suyunun bir asit olarak kullanılması daha iyidir(ya da sadece bir torba kabartma tozu satın alın). Bu yöntemin geçmişte daha iyi olduğu düşünülüyor

    Sonuç : Çalışmıyor.

    Efsane № 2: Yumurtaların kabuklarının soyulmasını kolaylaştırmak için, pişirildikten sonra yumurtaları soğuk suya batırmanız gerekir.

    Kaynamış yumurtaların mükemmel şekilde kabuğunu soymak adeta bir sanat biçimidir. Ancak, sadece yumurtaları soğuk suya batırmak yeterli değildir.

    Şef Kenji Lopez-Alt , mükemmel pişirme teknolojisini bulmak için son birkaç yılda binlerce yumurta pişirdi. Yumurtaları kaynar suya bırakmayı ve burada biraz kalmasını tavsiye ediyor. Yapılan denemelerde de görüldü ki, yumurtalar kaynar suda demlendiklerinde gerçekten daha iyi soyuluyor. Bununla birlikte, dikkatli olmalısınız çünkü farklı sıcaklıklarda yumurtalar kolayca çatlayabilir.

    İşte birkaç sır:

    Yumurtanın daha taze olması, kabuğun soyulmasını zorlaştırır.

    Hazır yumurtalar en az 15 dakika buz gibi soğuk suya konulmalı ve ardından soğuk su altında temizlenmelidir.

    Yumurtaların % 100 çatlamayacağından emin olmak için çiftler halinde pişirmeyi deneyin. Kenji, bunun onları pişirmenin mükemmel yolu olduğunu iddia ediyor.

    Sonuç: Çalışır, ancak diğer tüm kurallar takip edilirse.

    Efsane № 3: Kirli bir tencerenin kolay temizlenmesini sağlamak için içinde salin solüsyonu kaynatmanız gerekir.

    Eski yemek kitapları ev hanımlarına yanmış bir tavayı şu şekilde temizlemelerini tavsiye ediyor: Biraz su, bol tuz ekleyin ve hep birlikte kaynatın. Ne yazık ki, bu tavsiye pek işe yaramadı, ayrıca, böyle bir kostik tuz bulamacı, paslanmaz çeliğe zarar verebilir.

    Kirli bir tencereyi temizlemenin çok daha etkili ve kolay bir yolu olduğu ortaya çıktı: Ilık suya daldırın, gece boyunca bu şekilde bırakın ve sabah ne kadar kirli olursa olsun, temizlenmesi çok daha kolay olacaktır.

    Efsane 4: Ellerinizi ve bulaşıklarınızı balık gibi kokmaması için, soğuk suyla durulayın ve ardından sirke veya limonla silin.

    Balık kokusundan kurtulmak zordur, hatta deterjanlar her zaman yardımcı olmaz. Eski iyi tavsiyeler burada en iyi şekilde çalışıyor. Yüzeyi akan suyla durulayıp limon suyu ile silin. Zayıf bir sirke çözeltisi de bu sorunu çözmeye yardımcı olur.

    Sonuç : Çalışır.

    Efsane № 5: Peynirin bayatlamasını önlemek için, plastik sargı yerine fırın kağıdında saklamanız gerekir.

    Peynir satılırken genellikle plastikle sarılır ve çoğu kişi de aynı ambalajın içinde saklar. Ama parşömen kağıdının peynir de dahil olmak üzere yiyecek maddelerini saklamak için daha uygun olduğu bilinir.

    Fırın kağıdı ve plastik sargı ile paketlenmiş bir parça peynir, üç gün boyunca buzdolabında saklandı. Sonuçta, kağıda sarılan peynir çok kurudu, plastik sargılı olan ise zarar görmedi.

    Belki de en iyi tavsiye, bozulmaya başlamadan önce mümkün olan en kısa sürede peyniri tüketmek.

    Sonuç : Çalışmıyor.

    Efsane 6: Soğanları ağlamadan kesmek için bıçağı soğuk suya batırmanız gerekir.

    Yemek pişirirken soğan doğrarken çok fazla sorun yaşıyoruz, Soğanlar doğranırken bıçağın zaman zaman ıslatılması tavsiye edilir. Bu tavsiye genellikle işe yarıyor, ama hepsi, soğanın “acılık” ve gözlerinizin hassasiyetine bağlı. Alınan tüm önlemlere rağmen ağlamamayı başarmak çok kolay olmuyor. Ayrıca, bıçağınızı her dakika suya daldırmak özellikle uygun değildir.

    Sonuç: Genellikle çalışır.

    Efsane № 7: Patateslerin pişirildikten sonra soyulmasını kolaylaştırmak için, buz gibi soğuk suda birkaç dakika bekletilmelidir.

    Patatesler kaynatıldığında ve fazla sudan arındırıldığında, genellikle soğumaya biraz zaman veririz ve o zaman onları soymaya kalktığımızda sorunla karşılaşırız. Kabuk rahat soyulmaz ve her zaman parmaklarınıza yapışır!

    Prosedürü kolaylaştırmak için, bu tekniği takip edebilirsiniz: Patatesleri kaynatın ve ardından bunları temizlemeden önce birkaç dakika buz soğukluğunda suya daldırın. Patatesler düzgün bir şekilde soğur ve nem sayesinde kabuk sorunsuz bir şekilde temizlenir.

    Sonuç: Çalışır.

    Efsane № 8: Sıcak bir içeceği hızlıca soğutmak için, tuz serpiştirilmiş buz içeren bir kaba koymanız gerekir.

    Basit fizik burada çalışır: Tuz eklendiğinde, buz erir, ancak sıcaklığı düşer. Bu karışım, sıcak bir içecek dakikalar içinde soğutma yeteneğine sahiptir.

    Sonuç: Çalışır.

    Efsane No 9: Soğanların sert acı tadını engellemek için üzerlerine sıcak su dökün.

    Basit bir süreci izleyerek acıyı “etkisiz” hale getirebilirsiniz. Soğanları doğradıktan sonra, küçük bir kaseye koyun ve içine kaynar su dökün. Bir iki dakika bekletin, sonra boşaltın. Bundan sonra soğanın acı tadı kalmayacaktır.

    Sonuç : Çalışır.

    Efsane No 10: Avokadoların kararmasını önlemek için, bir dilim soğanla birlikte saklayın.

    En az bir gün buzdolabında yarım bir Avakado bırakırsanız, çabucak kararmaya başlar. Bunu önlemek için bazı ev hanımları avokadoyu bir dilim soğanla birlikte saklamayı tavsiye eder.

    Bu basit yöntem test edildi ve üç gün sonra keşfedilenler şöyle: Soğan meyvenin görünümünü korumasına yardımcı olmadı. Buna ek olarak, avokado, muhtemelen herkesi mutlu etmeyecek hafif bir soğan kokusuna sahip oldu. Büyük ihtimalle, sıkı bir şekilde kapatılmış paket nedeniyle avokado kararmadı.

    Sonuç : Çalışmıyor

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler