YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baş'tan Pilotluk Konferansı

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu eski Başkanı ve Barış Havacılık Uçuş Akademisi Başkanı Şaban...

Baş'tan Pilotluk Konferansı

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu eski Başkanı ve Barış Havacılık Uçuş Akademisi Başkanı Şaban Baş, dünyada ve Türkiye’de yetişmiş pilot açığı bulunduğunu belirterek, “Önümüzdeki 10 yıl içerisinde 300 yeni uçağa ve 3 bin 200 yeni pilota ihtiyaç olduğu öngörülüyor” dedi.

Baş, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde Sivil Havacılık Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “Çukurova 1.Sivil Havacılık Günü” etkinliğinde bir konferans verdi. Slayt eşliğinde sunumunu gerçekleştiren Baş, Türkiye’de turizmin yüzde 11,5 oranında büyüyeceğin öngörüldüğünü vurguladı. Baş, “Bu da halihazırda 30 milyon olan turist sayısının 5 yıl içerisinde daha da büyüyeceği anlamına gelir. Basında yer alan makalelere göre, önümüzdeki 10 yıl içerisinde 300 yeni uçağa ve 3 bin 200 yeni pilota ihtiyaç olduğu öngörülüyor” diye konuştu.

Pilotun herhangi bir hava aracını kullanabilmek için, belirli bir eğitimin başarı ile tamamlanmasını takiben ilgili otorite olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü lisans ile yetkilendirilmiş kişi olduğunu ifade eden Baş, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Hava Kurumu, Anadolu Üniversitesi ve Barış Havacılık Uçuş Akademisi gibi özel uçuş eğitim okullarının Türkiye’ de pilot yetiştirme kaynakları olduğunu söyledi.

Kaptan pilot konumundaki pilotun aylık 6-8 bin Euro, ikinci pilot konumundaki kişilerin ise 3-4 bin Euro arasında aylık kazancı olduğunu kaydeden Baş, “Bu okullardan eğitim almak için 17 yaşında olmak, lise veya dengi okuldan mezun olmak, yetkili hastaneden 1 veya 2. sınıf sağlık sertifikası almak ve motivasyonu olmak şartları yeterlidir” dedi.

Barış Havacılığın 2002 yılında Adana’da kurulduğunu, zirai havacılık ve orman yangınlarına müdahale faaliyetlerinde bulunduğunu belirten Baş, 2002 yılında hava taksi ve Ağustos 2012’de Uçuş Eğitim Okulu yetkilerini aldığını, EASA ve SHY kurallarına uygun olarak, eğitim ve işletme faaliyetlerini yürüttüğünü açıkladı. Baş, “Barış Havacılık olarak pilot eğitimi, hava taksi, pano çekimi ve broşür atımı, havadan fotoğraf ve film çekimi, gezi uçuşları, orman yangını söndürme, havadan zirai ilaçlama gibi hizmetleri vermekteyiz. Barış Havacılık, Adana Havalimanı, hangarlar bölgesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Tüm teorik yer dersleri eğitimlerimiz ve Uçuş Eğitimlerimiz, MEB ve SHGM’nin ilgili kanun ve yönetmeliklerine uygun olarak, yetkin ve Lisanlı öğretmenlerimiz tarafından yürütülmektedir. Barış Havacılık Uçuş Akademisi, PPL (Özel Pilot Lisansı), CPL (Ticari Pilot Lisansı), IR (Aletli Uçuş Yetkisi), Gece (Gece Uçuş Yetkisi), ATPL (Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı) kurslarını verebilmek için yetkilendirilmiştir” diye konuştu.

Sivil havacılık alanındaki şirketler ve eğitim-öğretim kurumları arasındaki işbirliğin artırılması ve paylaşımların güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya ÇÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ali Musa Bozdoğan, havacılık şirket yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler