YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Biz Çok Şaşırdık: Tüm Dünyadan 22 Ailenin Haftalık Mutfak Harcamaları

    Dünyanın farklı yerlerinden 22 ülkenin haftalık mutfak harcamalarının fotoğraflanması konseptiyle hayata geçirilen çalışma, ülkeler arasındaki kültürel ve özellikle ekonomik farkları, eşitsizlikleri gözler önüne seriyor.

    Mynet Yemek'in facebook sayfasını beğenin!

    Öncelikle çalışmanın 2013 yılında yapıldığını ve o günden bugüne her ülkede önemli değişikler yaşanmış olabileceğini not düşelim. Çalışma, ülkeler arasındaki gelir adaletsizliğini ve en temel yaşamsal unsur olan beslenme konusunda bile ne büyük farklar olduğunu ortaya çıkarmak için yapılmış. Bir de tavsiye. Eğer imkanınız varsa, içeriği bir zamanların klasiği, "O An" programının müziğiyle okuyun:

    İngiltere - 718 Türk Lirası

    İngiliz Cllingbourne Ducis ailesi mutfak masraflarına 718 lira ayırıyor. Oldukça çeşitli bir ürün yelpazeleri var. En sevdikleri yiyecekler avokado, çikolatalı kek, karides kokteyli ve meyve sularıymış. Ayrıca evde bir köpek ve bir kedi bulunuyor. Onların mamaları da mutfak masraflarına dahil.

    Çad - 137 Türk Lirası

    Afrika'nın en fakir ülkelerinden biri Çad. 7 kişilik Aboubakar ailesi, mutfak masraflarına haftada 137 lira ayırabiliyormuş. Çuvalla pirinç ve mısır kurusu tüketiyorlar. "Favori" yiyecekleri yok. Çünkü seçmek için pek şansları yok. Ancak temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

    Japonya - 927 Türk Lirası

    Japonya'nın sanayi şehirlerinden birinden, Kodaira'dan Ukita ailesinde oldukça geniş bir ürün çeşitliliği var. Belli ki boğazlarına düşkünler. Özellikle pirinç ve balık ağırlıklı bir sofraları var. Az sayıdaki meyve ve sebze göze çarpıyor. Paketli ürünler çok daha baskın. Haftada neredeyse 1000 lira harcıyorlar mutfak için.

    Mısır - 200 Türk Lirası

    Mısır kültürü Türkiye kültürüyle oldukça benzer özellikler taşıyor. Zaten masadaki ürünler de, çekirdek ailenin görüntüsü de oldukça tanıdık. Dolmalık biber, patates, kırmızı et, ekmek... Kahireli Ahmed ailesi de mutfaklarına haftada 200 lira harcıyor.

    Lüksemburg - 1381 Türk Lirası

    Bu hep adını duyduğumuz, refah ve huzurun ülkesi Lüksemburg; Fransa, Belçika ve Almanya'nın arasında yer alıyor. Özellikle finans sektörünün çok gelişmiş olduğu ülkenin 600.000 gibi bir nüfusu var. Haftada 1300 lira gibi bizim için oldukça iyi bir harcamaları var.

    Amerika - 1020

    Kuzey Karolina'dan Revis ailesi, fast food ağırlıklı tüketimiyle dikkat çekiyor. Pizzalar, hamburgerler, kolalar, hazır hamurlar... Liste uzayıp gidiyor. 4 kişilik bir aile olan Revis ailesi, haftalık 1020 liralık harcama yapıyor.

    Avustralya - 1122 Türk Lirası

    Avustralyalı Brown ailesi mutfak giderlerine 1122 lira harcıyor. Mutfaklarına giren ürünlerde özellikle kırmızı etlerin çokluğu ve mısır gevreğine olan düşkünlükleri göze çarpıyor.

    Polonya - 460 Türk Lirası

    The Sobczynscy ailesinin harcamalarından kedi mamaları ve çikolatalar ilk başta insanın dikkatini çekenler. Pek fazla et tüketmedikleri görülüyor. 5 kişilik aile, yemek masrafları için haftada 460 lira harcıyor.

    Moğolistan - 116 Türk Lirası

    Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'dan Batsuuri ailesi oldukça mütevazı bir mutfak bütçesine sahip. Ürünler de görüldüğü üzere öyle pek fazla değil. Özellikle kırmızı etler ve hamur ürünleri ön planda. Bu açıdan Türk kültürüyle benzeştiği söylenebilir.

    Hindistan - 120 Türk Lirası

    Patkars ailesi, orta sınıf Hindistan ailesinin güzel bir örneğini oluşturuyor. Bir erkek ve kız çocuk ile anne babadan oluşan aile, mutfakları için haftada 120 lira harcıyor. Özellikle sebzelerin ön planda olduğunu görüyoruz. Duvarda asılı olan yaşlı amcamızın fotoğrafı da oldukça güzel bir ayrıntı.

    Mali - 74 Türk Lirası

    Yine bir Afrika ülkesi ve yine aşırı mütevazı bir mutfak bütçesi... Oldukça kalabalık bir aile olan Natomos ailesi yemek masrafları için haftada 74 lira ayırabiliyor. Görüldüğü üzere pek bir seçenekleri yok. Daha ziyade stoklanabilir bakliyat ürünleri var. Herhangi bir et ürünü ise hiç yok...

    İtalya - 774 Türk Lirası

    İtalya'dan oldukça genç ve tatlı bir aile, Manzos ailesine misafir oluyoruz. Oldukça fazla çeşitte ürün olduğunu görmek zor değil. 3 küçük yavrularıyla, haftada 774 liralık gıda tüketiyorlar. Özellikle ekmekler ve makarnalar çok büyük yer kaplıyor.

    Ekvador - 93 Türk Lirası

    Dünyanın tam ortasından, Ekvator çizgisinden adını alan bir ülke Ekvador. Fotoğraftan da anlaşılacağı gibi fakir bir ülke. Ancak yüzleri gülüyor. Sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenmeleri var. Neyse ki doğa, tarih kadar acımasız davranmıyor onlara. Haftada 93 lira harcıyorlar.

    Kuveyt - 650 Türk Lirası

    Zengin bir petrol ülkesi olan Kuveyt'ten Al Haggan ailesinin biraz kafası karışık bir mutfakları var. Fast food var sofralarında, kiloluk bulgur da, balık da. Ortadoğu geleneği kendisini gösteriyor, 6 çocukları var. Masada göz çarpansa bugünlerde boykot kampanyalarıyla başı dertte olan Pınar markalı labne peyniri.

    Guetamala - 222 Türk Lirası

    Guetamalalı Mendoza ailesi, sebze ve pirinç ağırlıklı alışverişlerine haftada 222 lira harcıyor. Fakir ama hala kültürünü koruyan bir ülke oldukları bir bakışta göze çarpıyor.

    Kanada - 1020 Türk Lirası

    Melanson ailesi Kanadalı ve neşeli bir aile. Kanada soğuk bir ülke, haliyle et ve et ürünleri önemli.

    Bhutan - 14 Türk Lirası

    Bhutan dünyanın en fakir ülkelerinden biri... Kıyıda köşede kalmış bir Asya ülkesi. Öyle ki, emperyalist bir hegemonyanın bile hedefi olmamış. 12 kişilik aile haftada yalnızca 14 lira harcıyor mutfak için. Kişi başı neredeyse 1 lira, bir hafta için. Ailedeki herkesin incecik olması şaşırtıcı değil...

    Almanya - 1484 Türk Lirası

    14 lira harcayan Bhutan'dan sonra, 1484 lira harcayan Almanya'da sıra. Yukarıdaki fotoğraftan sonra bu fotoğraf her şeyi açıklıyor aslında. 12 kişiye düşen yemek ve 4 kişiye düşen yemek. 4 kişilik bir aile bütün bunları yiyebiliyor mu bir haftada sahiden? Ya da Bhutanlılar doyabiliyor mu?

    Meksika - 533 Türk Lirası

    Meksikalı mütevazı aile Casalesler, sebze ağırlıklı mutfak harcamaları için 533 lira ayırıyor. Ancak arkadaki kolaların miktarı gerçekten biraz fazla. Biraz garip.

    Çin - 460 Türk Lirası

    Pekinli Dong ailesinin aldıkları arasından en çok soslar göze çarpıyor. Oldukça fazla sayıda sos var. 460 liralık haftalık harcamalarıyla yaşamlarını sürdürüyorlar.

    Fransa - 1248 Türk Lirası

    Fransız Le Moines ailesi, 4 + 1 kişilik küçük bir aile. Masada öyle göze çarpan aşırı bir ürün yok ancak 1248 liralık bir harcamaları var. Buradan Fransa'daki hayat pahalılığı hakkında bir fikir sahibi olabiliyoruz.

    Türkiye - 431 Türk Lirası

    Vee sıra geldi Türkiye'ye. İstanbullu, alt - orta sınıf bir aileye, çelik ailesine konuk oluyoruz. Masadaki bütün ürünler tanıdık. Arkadaki vitrin, çekyatların üzerindeki örtüler, hanımefendinin üzerindeki hırka, beyefendinin üzerindeki baklava desenli süveter, hepsi çok tanıdık. Çelik ailesi haftada 431 liralık harcama yapıyor. Masadaki ekmek, şeker ve margarinlerin fazlalığı bir parça moral bozuyor...

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler