Afet Yeniden Imar Fonu Haberleri

2024'te rekor sayıda seçim! IMF'den mali konsolidasyon uyarısı geldi

Uluslararası Para Fonu (IMF), 88 ülkede seçimlerin yapıldığı veya yapılacağı bu yılda sürdürülebilir kamu maliyesini korumak ve tamponları yeniden oluşturmak için kalıcı mali konsolidasyon çabalarına ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Finans 2024-04-17 17:57:18

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında açıkladı: 'Deprem bölgesinde hayata geçireceğimiz fona başvuruları almaya başlıyoruz'

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yaklaşık 4 hafta sonra Beştepe'de yeniden toplandı. Saatler süren toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili mevzuat çalışmaları tamamlandı. 15 Şubat'ta başlıyor. Depremzede gençlerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacağız. İlk önce deprem bölgesinde hayata geçireceğimiz fona başvuruları almaya başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Finans 2024-02-12 18:51:31

Esasları belirlendi: İşte Afet Yeniden İmar Fonu'nun detayları

Afet bölgesi ilan edilen alanlarda, imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için gerekli kaynağın sağlanması ve yönetilmesi için oluşturulan Afet Yeniden İmar Fonu'nun işleyişine ilişkin esaslar belirlendi. Esaslar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 2024-02-02 14:55:50

Deprem fonunun faaliyete geçmesi için son aşamaya gelindi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Afet Yeniden İmar Fonu'nun işleyişine ilişkin yönetmeliğin hazırlanıp Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderildiğini açıkladı.

Finans 2024-02-01 10:40:47

50 trilyon dolarlık yatırım fonu toplantısı öncesi rapor açıklandı: Türk bankaları yeniden radarda

Bank of America 'Türk bankaları yeniden radarda' başlıklı raporunda yıllar sonra Türk bankalarına yatırımcı ilgisinin arttığını belirtti.

Finans 08-01-24 10:59

Kentsel dönüşüm düzenleme teklifi Komisyonda kabul edildi

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.

Haber 24-10-23 19:23

Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy ve Silivri'de riskli binalar kentsel dönüşüm ile yenileniyor

Küçükçekmece, Bakırköy, Avcılar ve Silivri'de afet riski bulunan binalar kentsel dönüşüm ile imar planına uygun şekilde yeniden inşa edilerek modern ve güçlü yapısına kavuşuyor.

Yurthaber 24-08-23 11:03

26 yıl sonra yeniden! Resmi Gazete'de yayımlandı: Zeytinyağı ihracatına fon kesintisi

Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar 19 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, zeytinyağı ihracatında, kg başına 20 cent Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu kesintisi yapılacak.

Finans 19-07-23 08:55

27 yıl sonra heyelan tehlikesini yeniden hatırladılar

1996 yılında meydana gelen heyelan sonrası afet bölgesi ilan edilen Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinin Akköse mahallesi yıllar sonra tekrar heyelan tehdidi ile karşı karşıya kaldı.

Yurthaber 18-05-23 11:47

Yangın sonrası Manavgat ayağa kalktı, afet köyleri yeniden inşa edildi

21 Temmuz 2021'de tarihin en büyük yangınlarından biri olarak kabul edilen yangın afetiyle sarsılan Manvgat, yeniden ayağa kalktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 210 milyon liralık destekle altyapı-üstyapı çalışmaları gerçekleşti. Yöresel mimariye uygun olarak yapılan tek katlı, çift katlı evler vatandaşlara teslim edildi.

Finans 26-04-23 06:44

Erbakan ve Bahçeli de orada! 'YSK suratlarına vurdu mu?' diyerek seslendi... Erdoğan'dan Antep'te 'AYM' çıkışı: Yolunuz açık olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nurdağı'nda Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan törende "Çıkmışlar, 'Erdoğan aday olamaz.' Ne oldu? Yüksek Seçim Kurulu suratlarına vurdu mu? Şimdi ne diyorlar, 'Anayasa Mahkemesine gidiyoruz.' Yolunuz açık olsun" şeklinde konuştu. Törende Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan ve MHP lideri Devlet Bahçeli de konuşma yaptı.

Haber 31-03-23 16:50

Afet Yeniden İmar Fonu nedir, yürürlüğe girdi mi? Afet Yeniden İmar Fonu'na ilişkin kanun Resmi Gazete'de!

Afet Yeniden İmar Fonu kurulmasına ilişkin kanun 21 Mart 2023 Salı günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Konuya ilişkin basında yer alan haberler sonrası detaylar merak konusu oldu. Peki, Afet Yeniden İmar Fonu nedir? İşte Resmi Gazete'de yayımlanan Afet Yeniden İmar Fonunun Kurulması Hakkında Kanun ile ilgili detaylar...

Finans 21-03-23 06:44

Son dakika! Deprem bölgesi için yeni kararlar! Evi orta ve ağır hasarlı olanların elektrik ve doğal gaz borçları silindi

Son dakika haberine göre, deprem bölgesiyle ilgili yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle, evi, iş yerleri ağır ve orta hasarlı depremzedelerin elektrik ile doğal gaz borçları silindi. Söz konusu fatura borçlarına yönelik dava ve icra takipleri de kaldırıldı. Deprem bölgesindeki bazı il ve ilçelerde ise 6 Şubat'tan sonraki faturaların ödemesi 31 Mayıs'a ertelendi. Diğer yandan Afet Yeniden İmar Fonu'nun kurulmasını öngören kanun da yürürlüğe girdi.

Haber 21-03-23 01:16

Son dakika: Afet Yeniden İmar Fonu teklifi Meclis'te kabul edildi

Son dakika haberi: Afet Yeniden İmar Fonu kurulmasını öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Haber 15-03-23 21:33

Türkiye'de ilk kez kurulacak! Afet Yeniden İmar Fonu ile ilgili kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afet Yeniden İmar Fonunun kurulacağını açıklamıştı. Türkiye'de ilk kez kurulacak Afet Yeniden İmar Fonu ile ilgili kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğu belirtildi.

Haber 06-03-23 17:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 'Afet Yeniden İmar Fonu'nun kurulması için çalışmalar başladı, vergiden muaf olacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün grup toplantısında 'Afet Yeniden İmar Fonu'nun kurulacağını açıkladı. Erdoğan'ın açıklaması sonrasında AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, 11 maddelik yasal düzenlemenin çalışmalarına başladıklarını söyledi. Elitaş, depremzedelerin Veraset ve İntikal Vergisi’nden muaf olacaklarına dikkat çekti.

Finans 01-03-23 17:27

Afet Yeniden İmar Fonu nedir, ne işe yarar? Afet Yeniden İmar Fonu'ndan kimler faydalanabilir? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Afet Yeniden İmar Fonu ile ilgili son dakika açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya dair detayları aktardı. 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlere ilişkin AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, teşviklerin artırılarak yaraların önümüzdeki günlerde de sarılmaya devam edileceğini belirtti. Peki, Afet Yeniden İmar Fonu nedir, ne işe yarar? Afet Yeniden İmar Fonu'ndan kimler faydalanabilir? İşte detaylar...

Finans 01-03-23 13:14

Haluk Levent denetlenme talebinde bulunmuştu! AHBAP Derneği duyurdu: ‘Sonuçları Cuma günü paylaşacağız’

Deprem sonrasında afet bölgesindeki yardım faaliyetlerini sürdüren AHBAP Derneği geçtiğimiz günlerde merakları gidermek adına İçişleri Bakanlığı'na yeniden denetim başvurusu yaptıklarını açıklamıştı. Dernekten yapılan açıklamada denetim sürecinin devam ettiği ve sonuçların Cuma günü açıklanacağı duyuruldu.

Finans 28-02-23 16:12

Ankara’da hazırlıklar başladı! İmar affına anayasal engel geliyor: 2 yıl hapis ve ağır para cezası…

Deprem felaketinin ardından birçok bina yıkıldı, on binlercesi hasar aldı. 45 bine yakın vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından Ankara’da yeni bir yasa çalışması için hazırlıklara başlandığı öğrenildi. İmar affına anayasal engel getirilmesi için taslak çalışması yapıldığı ifade ediliyor. Ayrıca afet dönemlerinde fahiş fiyat artışlarına karşı da 2 yıldan az olmamak üzere hapis ve çok ağır para cezası da planlanıyor.

Finans 27-02-23 08:55

Seda Sayan depremzedeler için yeniden seslendi: 'Lütfen yardımlarınıza devam edin!'

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu. Yaraların hala sarılmaya çalışıldığı şu günlerde afet bölgelerine destekler sürüyor. Ancak yapılan yardımların azaldığını dile getiren Seda Sayan depremzeler için 'Lütfen yardımlarınıza devam edin' diyerek yeniden seslendi...

Magazin 25-02-23 12:58

Hatay’da yaşanan depremler dünya basınında! Yeniden gözler Türkiye’ye çevrildi... “Yeni travma yarattı”

10 ili etkileyen Kahramanmaraş depremlerin üzerinden iki hafta geçmişken bu kez afet bölgesi olan Hatay’da 3 dakika arayla iki büyük deprem yaşandı. Hatay’da 6.4 ve 5.8 büyüklüklerinde iki deprem meydana geldi. Dünya basını merkez üssü Hatay olan depremlerin sonrasında Türkiye’yi yeniden manşetlerine taşıdı.

Trend 21-02-23 10:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinden duyurdu: İstanbul için eylem planlarını devreye soktuk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da açıklamalarda bulundu. AFAD Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı konuşmada "81 il için afet planlarını yeniden gözden geçiriyoruz." diyen Erdoğan, İstanbul için de sinyali verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul için eylem planlarını devreye soktuk, vatandaşlarımızdan kentsel dönüşüm planlarına uymalarını rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 20-02-23 17:51

Osmanlı zamanında yapılıyordu: Deprem sonrası gündeme geldi! Japonyada yüzde 70, ABD’de 40, Türkiye’de ise yüzde 1…

‘Asrın felaketi’ olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler, afet riskine karşı alınacak tedbirlerin yanı sıra binalarda kullanılan temel yapı malzemeleri ile dünyada tercih edilen yapı teknikleri konusunu yeniden gündeme getirdi. Uzmanlar binaların betonarme değil, çelik olması gerektiğini vurgularken, ahşap malzemeyi temel alan binalara ağırlık verilmesini önerdi.

Finans 16-02-23 12:16

Depremin ilk dakikalarından itibaren mücadele eden Volkan Demirel, Hatay'a geri döndü! Çalışmalarına yeniden başladı...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin ardından tüm Türkiye yasa boğuldu. Felaketin en çok hissedildiği illerden biri olan Hatay'da teknik direktörlük yapan Volkan Demirel, 6 Şubat tarihinden itibaren afet bölgesine verdiği destekle alkış toplamıştı. Depremin ikinci gününde ailesini İstanbul'a getiren Demirel, yeniden Hatay'a döndü ve arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmaya başladı.

Spor 12-02-23 16:17

Enkazdaki çalışmalar için umut aşıladı, gelecekteki tehlikeye karşı 'Bunu düşünmek bile istemiyorum' diyerek uyardı! 3 katı probleme neden olur

Türkiye'yi günlerdir ağlatan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul'da bir deprem olasılığı da yeniden gündemde. Prof. Dr. Kadıoğlu, Marmara Bölgesinin, depremin vurduğu 10 ilden 3 katı fazla nüfus barındırdığına dikkat çekerek "Benzer bir deprem İstanbul'da 3 katı probleme neden olur, bunu düşünmek dahi istemiyorum" dedi. Kadıoğlu ayrıca "Afet yönetimi, 'arama-kurtarma, yemek dağıtmak' değildir" diyerek "Bununla afeti yönettim denilemez" diye konuştu.

Haber 09-02-23 10:17

TMSF Akfel Gaz'ı satışa hazırlanıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), mart ayında ihaleye çıkardığı, ancak gelen teklifin uygun bulunmadığı üç şirketten oluşan Akfel Gaz Grubu’nu, yeniden satışa sunmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Finans 20-09-22 14:27

İçişleri Bakanı Soylu, Kocaeli'de deprem şehitlerini anma etkinliğine katıldı:

"Biz depremi unutabiliriz ama deprem bizi unutmaz. Depremle yarın veya öbür gün olabilecek diye bir sözleşmemiz de söz konusu değildir. Her an yine yeniden bir depremle karşı karşıya kalabiliriz. Türkiye'nin bir afet bölgesi olduğunu kimse unutmamalı" - "Bugün 24 bin 800 civarında afet toplanma alanımız var. Kişi başına metrekare sayısını 3 kata toplanma alanlarında çıkardık"

Yurthaber 16-08-22 22:08

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Bitlis'te ziyaretlerde bulundu:

"2023 seçimlerine çok az kaldı. Cumhur İttifakımız ile vatandaşlarımız, 20 yılda olduğu gibi yine destek olacaklar, 2023 seçimini alarak Cumhurbaşkanımızı inşallah yeniden başkan yaptıracağız" - "Nerede bir afet olsa orada vatandaşlarımızın yanında olacağız. Onlara söz verdiğimiz gibi bir yılda konutlarını, dere ıslahlarını tamamlamak suretiyle yine onlara bu hizmetleri sunacağız"

Yurthaber 22-07-22 22:25

Türkiye'nin dört bir yanından gelen AFAD gönüllüleri Bozkurt'u yeniden temizledi

Geçen yıl 11 Ağustos'taki selin ardından yaraların sarılmasında görev alan AFAD ekipleri, bu yılki selden sonra da ilçenin temizlenmesine katkı verdi - Gönüllü Zeynep Ebrar Alaybeyoğlu: - "Geçen yıl da Bozkurt'a geldim. Bu yıl da afet olunca yine geldik. Devlet-millet el ele çalıştık"

Yurthaber 10-07-22 13:27

Bakan Kurum, Elazığ'da depremzedelerle iftar yaptı:

"Şunun altını gururla çizmek istiyorum; Türkiye artık vatandaşlarını depremlere, sellere, yangınlara, afetlere teslim etmiyor. Artık enkaz altında kalan bir Türkiye yok. Gerek afet anında gerek sonrasında vatandaşının yaralarını hızla saran, ona yeni sıcak yuva, bereketli yeni iş imkanı sunabilen, milletinin yanında güçlü bir Türkiye var" - "Bu millet, Recep Tayyip Erdoğan'a düşmanlık eden tüm hadsizlere, PKK sevicilerine, Avrupa ülkelerine 'Harekete geçin' diye yalvaranlara, devleti hedef gösterenlere, şehit cenazelerinde gülüşenlere, bu iflah olmaz güruha her fırsatta tokadı vurmuş, bundan sonra da vuracaktır. Tarihin seyrini her zaman olduğu gibi yine çok çalışanlar değiştirecek. Çok çalışacağız, Recep Tayyip Erdoğan'ı 2023'te yeniden başkan yapacağız"

Yurthaber 26-04-22 22:43

Ciddi bir yangın! Kastamonu'da köy alevlere teslim oldu! Havadan böyle görüntülendi

Kastamonu’nun merkeze bağlı Başören köyü, çıkan yangın nedeniyle adeta alevlere teslim oldu. 15 evin kullanılamaz hale geldiği yangın, kontrol altına alındı. Açıklama yapan Vali Avni Çakır, “Bugün maalesef Kastamonu’da ciddi bir köy yangını hadisesi meydana geldi. İlk fırsatta da el birliğiyle yeniden imar sürecine başlayacağız.” ifadelerini kullandı. Öte yandan alevlere teslim olan köy dronla havadan görüntülendi.

Haber 16-02-22 21:43

3 kamu bankasından 48,6 milyar liralık sermaye artırımı hamlesi

Türkiye Varlık Fonu (TVF), kamu bankalarının çekirdek sermayelerini artırma süreci için yeniden harekete geçerken, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank yaptıkları açıklamalarla toplamda 48,6 milyar liralık sermaye artırımı gerçekleştireceklerini duyurdu.

Finans 16-02-22 12:35

Bakan Kurum’dan Elazığ Depremi mesajı: O gün, 84 milyonun ağzından tek bir cümle duyuluyordu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ depreminin ikinci yıl dönümü sebebiyle video mesaj yayımladı. O gece bütün dünyanın bir devlet ve milletin nasıl tek yürek olduğuna şahitlik ettiğini hatırlatan Bakan Kurum mesajında, “Cumhuriyet tarihimizin en hızlı ve kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasını Elazığ ve Malatya’da başlattık. Özellikle Elazığ’ı adeta baştan aşağı yeniden imar, inşa ve ihya ettik.” dedi.

Haber 25-01-22 14:13

Organize piyasada değişiklik: Sadece TMSF, DASK, İşsizlik Sigortası Fonu borç verebilecek

Kamu kurumlarının mali kaynaklarını değerlendirebilecekleri araçlar listesinden "organize para piyasalarında Türk lirası cinsi borç verme işlemleri" çıkarıldı. İşsizlik Sigortası Fonu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu ise bu aracı kullanmaya devam edebilecek.

Finans 19-01-22 10:34

Bakan Kurum, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Meclis Üyeleri Toplantısı'nda konuştu: (2)

"Bugün İstanbul, tarihinde hiç görmediği ciddiyetsizlikle karşı karşıyadır. İstanbul, bu şehir için tek bir hayal kurmayanların, kuramayanların ellerinde adeta mahkumdur, mahzundur" - "Biz aziz İstanbul için mücadele ediyoruz. Onlar ise yaptıklarımızı yıkıyor, imar ettiklerimizi bozuyor, bizim açtıklarımıza yeniden açılış törenleri tertip ediyorlar" - "Onlar, yaptığımız eserleri fırsat bulduklarında kendilerine mal etmeye çalışadursunlar. Onlar, terör örgütü sempatizanlarıyla kol kola olsunlar. Biz İstanbul'un kahramanlarıyla birlikteyiz"

Yurthaber 09-01-22 14:34

TMSF, Nurkay Makina Ticari Ve İktisadi Bütünlüğü'nü yeniden satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF),k ayyım olarak atandığı Nurkay Makina AŞ'ye ait mal, hak ve varlıklardan fon kararıyla oluşturulan Nurkay Makina Ticari Ve İktisadi Bütünlüğü'nü yeniden satışa çıkardı.

Finans 27-09-21 08:56

BM’den Taleban’a ‘Ayrımcılık Yapmayın’ Uyarısı

BM Çocuk Fonu (UNICEF), Corona salgını dolayısıyla Afganistan’da aylardır kapalı tutulan okulların yeniden açılmasını memnunlukla karşıladı ancak kız öğrencilerin okullardan uzak tutulmaması gerektiğini vurguladı

Haber 19-09-21 00:34

Resmi Gazete'de yayımlandı, taksit ödeme süreleri uzatıldı

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, mücbir sebep ilan edilen afet bölgelerinde yaşayan vatandaşların, alacaklı idarelere olan taksit ödeme süreleri uzatıldı. Borçluların ödemeleri mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen aylarda ödenecek şekilde yeniden düzenlendi.

Finans 27-08-21 08:47

ÖNLEMİ HAYAT KURTARAN AFET: DEPREM - Elazığ'da 24 Ocak depreminin ardından yeni bir şehir inşa ediliyor

Vali Erkaya Yırık: - "İlimizin 19 farklı lokasyonunda, Elazığ ve Harput mimarisine uygun yatay mimaride yapılan konutlar ve iş yerleri ile Elazığ'ımız adeta yeniden inşa ediliyor" - "Bugün geldiğimiz noktada, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız gerekse İçişleri Bakanlığımızın girişimleri ve TOKİ Başkanlığımızın hummalı çalışmalarıyla merkezde 15 bin konut, kırsalda ise 4 bin 500 konut hazır hale getirildi"

Yurthaber 22-08-21 11:31

TMSF'den AFAD'a 10 milyon TL destek

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve yönetimindeki şirketlerin, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) yürütülen “Ben De Varım” yardım kampanyasına 10 milyon TL destekte bulunacağı bildirildi.

Finans 20-08-21 15:43

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda konuştu:

"Türkiye bir afet ülkesi. Türkiye'nin şu andan itibaren AFAD'ın yeniden yapılandırılması dahil olmak üzere bölge ve konu bazlı bir afet yönetimine geçmesi lazım"

Yurthaber 13-08-21 15:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan sel bölgesinde: Ne gerekiyorsa yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde cuma namazı öncesi yaptığı açıklamada "Allah'ın izniyle bu afetleri de aşacağız. Ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapıp, küllerimizden inşallah yeniden ayağa kalkacağız." dedi. Erdoğan cuma namazı sonrası ise Kastamonu, Bartın ve Sinop'un afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

Haber 13-08-21 13:17

ÖNLEMİ HAYAT KURTARAN AFET: DEPREM - Deprem sonrası yeniden inşa edilen Erzincan'da binalar yatay mimariye uygun yapılıyor

Bu yıl itibarıyla toplam 25 bin 600 yapı bulunan Erzincan'da 1992 depreminden sonra yüzde 84'ü mesken olan 15 bin 600 bina inşa edildi, birçok hasarlı bina ise güçlendirildi - Belediye Başkanı Bekir Aksun: - "Artık daha kaliteli binalar inşa edilmekte, daha dayanıklı yapılar oluşturulmaktadır"

Yurthaber 11-08-21 11:06

Rusya kripto parayı uluslararası kullanabilecek! İşte piyasada son gelişmeler

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un, Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak kabul etmesinin ardından, 38,000 doların üzerine yükselen kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın açıklamalarının da etkisiyle yeniden 37,000 doların altına geriledi. Öte yandan Rusya, kripto parayı uluslararası kullanabileceğini açıkladı.

Finans 11-06-21 08:50

ABD'den Gazze için yeniden imar atağı

Kudüs'e giden ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze'nin yeniden imarı için kapsamlı uluslararası yardım taahhüt etti.

Haber 25-05-21 18:04

EBRD: Türkiye'nin ekonomisi dinamik ve dirençli

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, "Bizim için en cesaret verici olan şey, Türkiye'de özel sektörün son derece dinamik olması. Türkiye'nin çok geniş ve güçlü bir tüketici temeline sahip olması ve hızlıca yeniden büyüme kapasitesi, ekonomisinin direnç unsurları arasında yer alıyor." dedi.

Finans 03-05-21 16:47

Kripto para borsasını etkileyen adım: ABD'li dev banka JPMorgan'dan Bitcoin fonu!

Kripto para piyasalarındaki toplam hacim yeniden 2.0 trilyon doların üzerine yükselirken, hacmin yüzde 49.8'ini Bitcoin, yüzde 14.4'ünü de Ethereum oluşturuyordu. Böylece, Bitcoin'in toplam piyasa hacmindeki payı 2018 yılı Ağustos ayından bu yana ilk kez yüzde 50'nin altına geriledi.

Finans 27-04-21 08:13

Şırnak Belediyesi üst ve altyapı çalışmalarına devam ediyor

Şırnak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce, yeni açılan imar yolları ve kırsal mahallelerde yapılması planlanan yollarda çalışmalar öncesi stabilize malzeme serimi gerçekleştirildi.Şırnak Belediyesinin ’Yeni Ruh Şehr-i Nuh’ sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Cezaevi mevki, Yaşam Park yolu, Bilmat yolu, Müşüle mevki, Tümen afet konutları, Gündoğdu Mahallesi Delave mevki, Gündoğdu Mahallesi rehabilitasyon merkezi yolu ve Maden afet konutları yolunda üst yapı, deforme olan kaldırım ve yollarda parke taşı bakımı ile onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Şırnak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince başlatılan yol bakım ve asfalt yama çalışmaları da şehrin birçok noktasında aralıksız devam ediyor.

Yurthaber 28-03-21 10:15

Tarihi Kumacık Hamamı restorasyon çalışmaları başladı

Sivrihisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından ilçenin gelişimi ve tarihi dokuları yeniden canlandırmak adına çalışmalar devam ediyor.Medeniyetlerin buluşma noktası olan ve tarihi alanları ile ilçeye ayrı güzellikler katan Sivrihisar’da, geçmişine ve tarihi dokulara sahip çıkan Sivrihisar Belediyesi Başkanı Hamid Yüzügüllü çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yurthaber 24-03-21 15:53