Cahit Sıtkı Tarancı Haberleri

Edebiyat dünyasının usta kalemlerinin ‘yok artık’ dedirtecek özellikleri!

Sanatçılar çoğu zaman ruh halleri ve yaşamları anlaşılamaz kişilerdir. Pek çoğu yazdıklarıyla yaşadığı çağı hatta sonraki çağları etkileyerek değiştirmiştir. Ünlü sanatçıların yazı yazma ritüelleri en az ortaya çıkarttıkları eserler kadar ilginçtir.

Trend 12-03-2021 10:29

Şairlerinin kaleminden mısralar müzayedede

Cumhuriyet dönemi şairleri Cahit Sıtkı Tarancı, Sabahattin Ali, Sabri Esat Siyavuşgil'in kaleme aldığı, bugün tarihi nitelik kazanmış şiirleri ve mektupları, Ata Müzayede'de edebiyatseverleri bekliyor - Sabahattin Ali'nin Mustafa Kemal Atatürk'e yazdığı "Benim Aşkım" ile Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Otuzbeş Yaş" şiirinin düzeltme metni, satışa sunulan eserler arasında dikkati çekiyor

Haber 05-12-2018 12:15

Ölüm şairinin hatırası doğup büyüdüğü evde yaşıyor

"Memleket İsterim", "Otuz Beş Yaş" ve "Gün Eksilmesin Penceremden" şiirleriyle adeta ölümsüzleşen Diyarbakırlı şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın doğup büyüdüğü ve müze olarak kullanılan ev ziyaretçilerin büyük beğenisini topluyor - Dizeleri ile gönülleri fetheden ünlü şairin evi, 19. yüzyıl Diyarbakır yaşantısını canlandıran etnografik malzemeler, şairin özel eşyaları, el yazısı ile yazılmış mektupları, kitapları, aile fotoğraflarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor - Bolu'dan gelen Nermin Yıkmış: - "Tarancı'nın evi çok güzel. İnsan burada şiir, şarkı her şey yazar. Tarancı'nın yaşadığı mekanda bulunmak beni son derece memnun etti" - Bursa'dan gelen öğretmen Tülay Erol: - "Öğrencilerime, Tarancı'nın evini ziyaret edeceğimi ve görüntülerini çekeceğimi söyledim, çok mutlu oldular. Benden heyecanla Tarancı'nın evinin fotoğraflarını ve görüntülerini bekliyorlar"

Haber 13-07-2018 11:12

Cahit Sıtkı Tarancı

Cahit Sıtkı Tarancı Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Cahit Sıtkı Tarancı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.