Esnaf Kredi Destek Paketi Haberleri

Tarımsal kredilerde yeni destek! 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi: Detaylar Resmi Gazete'den duyuruldu

Bitkisel veya hayvansal üretimde 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredinin yüzde 70'i ayni, yüzde 30'u da nakit olarak kullanabilecek. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete'den duyuruldu.

Finans 2024-05-01 09:52:14

Kredi kartı, IBAN, vergi… Bankalar komisyonu artırınca her şey değişti! ‘Bunu biz istemedik, mecbur kaldık’

Kredi kartı ile alışverişte bankalar komisyon ücretini artırınca düzen değişti. Esnaf artık IBAN kullanmaya başladı. Bankaların aldıkları komisyon ücretine 5 kat zam yapınca IBAN üzerinden ödeme kabul etmeye başlayan esnaf “Bunu biz istemedik, mecbur bırakıldık. Fiş-fatura kesmeyenler tespit edilip cezaları kesilsin” ifadelerini kullanmaya başladı. İşte kredi kartı ile IBAN çıkmazı arasında kalan esnafın isyanının detayları…

Finans 2024-05-01 08:31:23

Bağ-Kur’lular için dikkat çeken açıklama: ‘Risk var’ diyerek anlattı: Prim gününün 7200’e düşürülmesinden sonra…

Esnaf ve sanatkârların prim gün sayısındaki eşitsizlik sorunu gündemde! TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, eşitsizliğin Anayasa'ya aykırı olduğunu ve sigorta prim teşviklerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Esnafın maliyetlerinin artmasıyla birlikte prim ödemelerinde destek sağlanması gerektiğini belirten Palandöken, “Primi dolan esnaf yaşı beklerken sağlık hizmeti alabilmeli” önerisinde bulundu.

Finans 2024-04-11 10:15:54

En düşük emekli maaşı için ilave refah payı artışı iddiası! Önemli artış bekliyoruz

Seçimlere sayılı günler kala emeklilerin gözü seyyanen zamdayken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan emekliye destek paketi açıklaması geldi. Emekliler bu paketle birlikte pek çok alanda indirim ve kampanyalardan yararlanacak. Emeklilere özel kampanya ve indirimler ne zaman hayata geçecek?

Finans 2024-03-27 08:30:21

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, Denizli'de ziyaretlerde bulundu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Denizli'de esnaf ziyaretinde bulundu, belediye başkan adaylarına destek istedi.

Yurthaber 21-03-24 14:42

Refah payı da listede! Emeklilere destek paketi Meclis'e geliyor: İşte gündemdeki 7 başlık

Seyyanen zam gündemdeyken milyonlarca emekliyi ilgilendiren düzenleme Meclis gündemine geliyor. Nisan başında açılması beklenen Meclis'te emekli düzenlemesine öncelik verilmesi bekleniyor. Emeklilere destek paketinin içeriğinde ne var? İşte 7 başlıkta emekli destek paketi...

Finans 08-03-24 10:13

Esnafa destek kredisinde yeni düzenleme! Bakan Bolat açıkladı: Üst limit yükseldi, kredi kapatma şartı ise...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat esnafa destek için verilen kredilerde üst limitin artırıldığını açıklarken kredi kapatma şartına yönelik de önemli detayı duyurdu.

Finans 01-03-24 13:59

TOBB Başkanı'ndan kredi çıkışı: Firmalar büyük zorluklar yaşıyor

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, firmaların krediye erişimde büyük zorluklar yaşadığını belirtti. Hisarcıklıoğlu, kobilere destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Finans 29-02-24 17:36

Bakan duyurdu: Esnaf finansman desteği kredisinde limit artırıldı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnafa finansman desteği kredisinde limitlerin artırıldığını açıkladı. Yeni kredi limiti miktarı ne kadar oldu?

Finans 29-02-24 11:31

Ticaret Bakanlığından ihracatta yeşil dönüşüme destek paketi

Ticaret Bakanlığının Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği'yle, ihracatçı firmaların, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında kurumsal sürdürülebilirlik odaklı dönüşümlerinin sağlanabilmesi için farkındalık oluşturulması, mevcut durumun iyileştirilmesine yönelik yol haritasının belirlenmesi, şirketlerin ulusal ve uluslararası fonlara erişimlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Yurthaber 23-02-24 11:02

Hibe ve kredi kararı... İstanbul'da kentsel dönüşüme destek kararları açıklandı, detaylar belli oldu...

İstanbul'da yürütülecek kentsel dönüşüm uygulamalarına destek için yeni kararlar açıklandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, hak sahiplerine bir konut için 700 bin liraya kadar hibe, 700 bin liraya kadar da kredi verilecek.

Finans 23-02-24 08:17

500 bin TL karşılıksız destek paketi! Ev alacaklara, konut onaracaklara devletten yardım: 35 bin, 70 bin, 100 bin, 300 bin... Kimler yararlanacak? Şartlar neler? 6 ay detayına dikkat!

Ev alacaklara ve konutlarını onaracaklara devletten karşılıksız destek paketi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım kapsamında yapılan destekleri artırdı. Ev alacaklara 500 bin TL'ye kadar destek sunulan pakette, konut onarımında da 35 bin, 70 bin, 100 bin, 300 bin gibi yardımlar sağlanacak. Söz konusu destek paketinden yararlanmak için 6 ay ve 12 ay detayı dikkat çekti. Peki 500 bin TL'lik destek paketinden kimler yararlanacak, şartlar neler? İşte tüm detaylar...

Finans 22-02-24 08:26

Son dakika: Ticaret Bakanı Bolat açıkladı! Yeni destek paketi geliyor

Son dakika: Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "İhracatçılara yönelik yeni destek paketleri üzerinde çalışıyoruz. Yeni paket, ihracat kredilerinin ihracata etkisinin en somut şekilde ölçülebildiği kredi programı olma özelliği taşıyor" dedi.

Finans 21-02-24 10:56

Evlilik kredisine ilk onlar başvurdu! 150 bin liralık faizsiz kredi için evlilik tarihlerini öne çektiler: Bakan Göktaş’tan o çifte sürpriz telefon

Evlilik kredisi başvuruları bugün başlamıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ilk başvuruyu gerçekleştiren çifte sürpriz yaparak telefonla aradı. Aile ve Gençlik Fonu'ndan sağlanacak destek dolayısıyla evlilik tarihlerini öne çektiklerini belirten Kılıç ile nişanlısı Yüzbaşı Bakan Göktaş'ı düğünlerine davet etti.

Finans 15-02-24 14:29

Murat Kurum'dan 'Risksiz İstanbul' toplantısı! 5 bin 833 liradan başlayan taksitlerle ödenecek

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Risksiz İstanbul' sloganıyla düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu. Kiptaş'la yapılacak dönüşümlere dikkat çeken Kurum, "700 bin lira hibe destek vereceğiz. 700 bin lira da kredi desteği vereceğiz. Vatandaşımızın ödemeleri konutun bitiş tarihinde başlayacak. İlk yıl faizsiz sabit taksitle, sadece 5 bin 833 liradan başlayan taksitlerle ödenecek." ifadelerini kullandı. Kurum başvuruların 15 Nisan'da başlayacağını belirtti.

Haber 15-02-24 12:16

Bakan Bolat: Türk Eximbank 50 milyar dolarlık destek sağlayacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türk Eximbank talimatına ilişkin olarak, "Türk Eximbank, yeni sermaye artışının da katkısıyla 2024 yılında 24 milyar dolar kredi ve 26 milyar dolar sigorta olmak üzere 50 milyar dolarlık destek sağlayacak." değerlendirmesini yaptı.

Finans 09-02-24 15:29

4 şehirde düşük faizli kredi verilecek! Bakan Bolat açıkladı: Geri ödemeler 6 ayda bir

Ticaret Bakanı Bolat'tan deprem bölgesine 400 milyon liralık finansman desteği sağlanacağını duyurdu. Bakan Bolat, "Bugün, yarın inşallah bu 4 vilayete gönderilmiş olacak. Yüzde 26 finansman maliyetiyle 6 ayda bir geri ödemeli, toplam 5 yıl vadeli, bu uygun şartlı finansman desteğinin esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum" ifadeleri kullandı.

Finans 06-02-24 12:29

İmamoğlu ile vatandaş arasında ilginç diyalog: Kredi çekeceğim deyince karşı çıktı

Seçim çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı programda kendisine destek veren bir vatandaşla yaşadığı ilginç diyalog dikkat çekti. "Sen kazanırsan kocama kredi çektirip kurban keseceğim" diyen vatandaşa İmamoğlu, "Sen kredi çekme beraber keseriz" yanıtını verdi.

Haber 05-02-24 13:44

Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok, AK Parti'nin kalesi Mamak'ta umduğunu bulamadı! Görüntüler gündem oldu: 'O zaman metro istemiyorsun yani'

31 Mart'ta yapılacak seçimler için parti ve ittifakların belirlediği adaylar çalışmalarına başladı. Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Mamak'ta esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Vatandaşlardan destek isteyen Altınok, aldığı cevaplar karşısında ise umduğunu bulamadı.

Haber 30-01-24 22:27

Kapı kapı gezip kredi dağıtacak! KOSGEB, destek paketlerini KOBİ'lere tanıtacak: İlk işaret fişeği 13 Ocak’ta yakıldı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB, 2024'te 300 bin işletmeyi ziyaret ederek destek programları hakkında bilgi verecek. Konuya ilişkin açıklamada bulunan KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, şu an 40 destek paketi bulunduğunu dile getirerek, bunları yalınlaştıracaklarını kaydetti. “Bunun da ilk işaret fişeği, 13 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlandı” dedi.

Finans 22-01-24 12:25

28 milyon araç sahibini ilgilendiriyor! Yüzde 58 zamlanmıştı: Kredi kartı ile araç muayene ücretleri için ‘haksız komisyon’ tepkisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, araç muayene istasyonlarında kredi kartı ödemelerinde haksız komisyon alındığını belirtti.

Finans 06-01-24 12:03

Esnaf odalarından Başkan Aşgın’a destek ziyareti

Çorum Esnaf Odaları Birliği’ne (ÇESOB) bağlı oda başkanları Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a destek ziyaretinde bulundu. Ziyarete gelen tüm oda başkanları “Esnaf dostu” olarak nitelendirdikleri Başkan Aşgın’ı yeni dönemde de Belediye Başkanı olarak görmek istediklerini söyledi.

Yurthaber 14-12-23 17:56

Faizsiz kredi imkanı sunulacak; 12 ay geri ödemesiz! Sel ve fırtınadan etkilenen KOBİ'lere destek programı

Son günlerde aşırı yağışlardan ve fırtınadan etkilenen illerdeki KOBİ'lere faizsiz kredi imkanı içeren destek kredisi programı başlatılıyor. Destek kapsamına giren bölgeler arasında Zonguldak Ereğli, Batman merkez, Diyarbakır Bismil, İstanbul Şile, Bursa Gemlik yer alıyor.

Finans 22-11-23 11:45

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEME TARİHLERİ 2023 KASIM AYI: Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Gözler ASHB'de!

Aile Destek Paketi ödeme tarihleri merak edildi. Hane başına verilen Aile Destek Paketi ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık olarak yatırılmaktadır. Bahsi geçen ödemeler e-Devlet'ten sorgulanabilmektedir. Peki, Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı? Aile Destek Paketi ne zaman yatacak?

Finans 10-11-23 13:36

Yapı Kredi’den çocuklar için yeni proje! Deprem bölgesinden başlayacak

Yapı Kredi, Cumhuriyet’in 100. yılında daha iyi yetişmiş nesiller için Yarınlara Kartopu eğitim ve gelişim projesini hayata geçirdi. Bu proje, 0-6 yaş grubundaki çocukların gelişimini ve bu amaçla ebeveynlerini destekleme amacını taşıyor. Proje ile çocukların sosyal, duygusal, fiziksel ve bilişsel becerilerinin gelişmesine destek olunması ve ebeveynlerin de bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Finans 09-11-23 11:12

KOSGEB’den faizsiz kredi! 12 ay geri ödemesi yok… İstanbul’da selden zarar görenler için devreye alındı

İstanbul'daki selden etkilenen KOBİ'ler için "Acil Destek Kredisi Programı" devreye alındı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “KOBİ'lerimizin kullanacakları 1 milyon liraya kadar krediler, faizsiz, 12 ay geri ödemesiz, 24 ay vadeli olacak” diyerek yeni kredi paketinin detaylarını anlattı.

Finans 01-11-23 11:27

O hamleler kredi kartıyla alışverişi etkiledi! Kimi zam yaptı, kimi ödeme yöntemini değiştirdi: ‘IBAN’a yolla’ dönemi

Kredi kartlarıyla ilgili yaşanan gelişme, hem vatandaşların alışveriş alışkanlıklarında değişikliğe yol açtı, hem de işletme sahiplerini yüksek oranlarla karşı karşıya bıraktı. Kredi kartı komisyon ücretleri esnaf tarafında zorluğa yol açarken uzmanlar ise bankaların yüksek komisyon oranlarının ve uzun vadede geri ödeme yapmalarının enflasyonu artırdığına işaret ediyor.

Finans 19-10-23 10:08

EYT kredisi faizleri aldı başını gitti! Yüzde 10’dan yüzde 34’e yükseldi: ‘Sabit faiz uygulamasına geçilsin…’

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından kıdem tazminatını ödeyecek firmalar için devreye alınan Hazine destekli EYT Destek Paketi’nde devlet bankaları tarafından uygulanan değişken faiz oranı firmaları zorlamaya başladı. Sektör temsilcileri yüzde 10'dan yüzde 34 seviyelerine yükselen faizler için çağrıda bulunarak sabit faiz uygulamasına geçilmesini talep etti.

Finans 19-10-23 07:19

Faizsiz kredi için çalışmalar tamam, Meclis’e geliyor! 9 taksit sınırı vardı: Önü açılıyor...

Evlenecek çiftlere destek olmak amacı ile 2 yıl vadeli 150 bin liralık faizsiz kredi için detaylar ortaya çıktı. Yasa teklifinin bu ay Meclis’e gelmesi beklenirken ‘faizsiz aile kredisi’nin birçok sektörü hareketlendireceği belirtildi. Ev tekstili, züccacciye, mücevherat gibi sektörler kredi uygulamasının ‘can suyu’ olacağını dile getirdi.

Finans 14-10-23 09:13

Tarım Kredi'den Erdoğan'ın çağrısına destek: Yüzde 50'ye varan indirim yapacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zincir marketlere yaptığı indirim çağrısının ardından Tarım Kredi Kooperatif Marketler, gıdadan temizlik malzemelerine kadar çok sayıda üründe yüzde 50'ye varan indirimler yapacak.

Finans 12-10-23 10:37

KYK borç sorgulama: Öğrenim katkı kredisi geri ödeme borcu nasıl ödenir?

Kredi Yurtlar Kurumu yükseköğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler için onların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayabilmek amacı ile her ay belli bir miktar maddi destek sağlar. Ödenen tutar düzenli olarak kredi ya da burs açıklaması ile öğrencinin hesabına yatırılır. Burs alan öğrenciler okudukları programdan mezun olduktan sonra geri ödeme yapmazlar. Ancak ödeme kredi olarak yapıldıysa borçlanmış olurlar ve mezun olduktan sonra geri ödeme yapmak durumundadırlar.

Haber 09-10-23 23:29

Bakan Şimşek'ten 'Deprem Destek Kredisi' açıklaması! O soruya yanıt verdi: Hatay için parantez açtı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten 'Deprem Destek Kredisi' hakkında açıklama geldi. Şimşek'in açıklamasına göre deprem bölgesinde 559 bin bireysel müşteriye, Hatay'da yaklaşık 60 bin bireysel müşteriye kredi desteği sağlandı.

Finans 06-10-23 14:57

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ 2023: Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak, ayın kaçında? Gözler ASHB'de!

Aile Destek Paketi ödemelerinin ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Bilindiği üzere bu sosyal yardım ödemesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay belirli tarihte hesaplara aktarılıyor. Aile Destek Paketi Ekim ayı ödeme takvimi için yapılan sorgulamalar hız kazandı. Peki, Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak, ayın kaçında?

Finans 06-10-23 13:39

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Gençlere 5 bin 500 liraya kadar cep telefonu ve bilgisayar desteği, yeni evleneceklere faizsiz kredi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından merakla beklenen yeni kararları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz." dedi. Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankası ile pilot proje olarak deprem bölgesinden başlamak üzere yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi verileceğini de duyurdu.

Haber 26-09-23 19:08

Darphane verilerine yansıdı! Kredi kartı da çare olmadı: 1 liralık madeni para üretimi yarı yarıya düştü...

Darphane’nin madeni para üretimi Ağustos ayında önemli ölçüde azaldı. Özellikle en çok ihtiyaç duyulan madeni 1 TL üretimi Temmuz ayında 44,2 milyon adetten, Ağustos ayında 24,3 milyon adede geriledi. Para üstü için çözümü kredi kartında bulan esnaf artan pos cihazı komisyonlarının ardından PTT’ye koştu. 1000 liralık madeni para için 2000 TL’yi bile gözden çıkaran var. İşte detaylar…

Finans 20-09-23 12:03

Harçlık avans nedir? Harçlık avans nasıl kullanılır?

Üniversite okuyan öğrencilere destek veren en önemli kurumların başında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu gelmektedir. Kısa ismi KYK olarak anılan bu kurum sayesinde üniversite talebelerine burs ve kredi imkânı tanınmaktadır. Burs ve kredinin yanı sıra harçlık avans adı altında bir de avans çekme fırsatı sunulmaktadır. Bu avans fırsatından yalnızca Bankkart Gençlerine mensup olan talebeler faydalanmaktadır. Peki, harçlık avans nedir ve nasıl kullanılır?

Haber 18-09-23 19:58

Ticaret Bakanı duyurdu... Esnafa kredi desteği! Sadece o kente özel

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın İzmirli esnaf ve sanatkarlara uygun şartlarda 100 milyon liralık kredi tahsisatı müjdesi, kentte sevinçle karşılandı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Erdem Hünü, uygun faizli ve uygun vadeli bu krediden tüm esnaf ve sanatkarların yararlanması çağrısı yaptı. İşte İzmir esnafına özel kredi desteğinin detayları...

Finans 13-09-23 12:21

AİLE DESTEK PAKETİ YATAN İLLER: 2023 Eylül ayı Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı? 850 - 1250 TL e Devlet destek ödemesi sorgulama

Aile Destek Paketi ödemesi yatan iller merak konusu oldu. Bilindiği üzere bu sosyal yardım ödemesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay belirli tarihlerde hesaplara aktarılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş geçtiğimiz günlerde konuya dair açıklamada bulundu. Peki, Eylül ayı Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı? Aile Destek Paketi ödemesi yatan iller hakkında detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Finans 13-09-23 11:47

AİLE DESTEK PAKETİ 2023 EYLÜL AYI ÖDEMELERİ: Aile destek paketi ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? e Devlet destek ödemesi sorgulama

Aile destek paketi ödeme tarihleri merak konusu oldu. Bilindiği üzere bu sosyal yardım ödemesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay belirli tarihte hesaplara aktarılıyor. Aile Destek Paketi Eylül ayı ödeme takvimi için yapılan sorgulamalar hız kazandı. Peki, Aile destek paketi ödemeleri ne zaman yatacak?

Finans 07-09-23 13:58

Alışverişte yeni dönem! Bankalar yüzde 2,5 komisyon alınca esnaf yeni yöntem buldu: Kredi kartı yerine IBAN

Esnaf, bankaların fahiş POS komisyonları ve uzun geri ödeme süresi nedeniyle IBAN ile ödeme almaya başladı. Manavdan kasaba, kuaförden doktora her yerde kasa yanına IBAN'lı tabelalar asıldı. Ancak IBAN ile ticaretin kayıt dışı riski var. Ancak tüm bunlara rağmen kartlı ödemeler yüzde 2,49 oranın artarak 176,2 milyar TL olarak gerçekleşti. İşte haberin detayları…

Finans 05-09-23 08:54

1 milyar dolarlık anlaşma imzalandı! Bakan Şimşek'ten ilk yorum: Son derece önemli

6 Şubat'ta saat 04.17'de gerçekleşen yıkıcı depremin üzerinden 7 ay geçti. Bölgede eksiklerin giderilmesi ve hayatın eski akışına dönmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Deprem bölgesinde kullanılmak üzere Dünya Bankasından 1 milyar dolar karşılığında 910,5 milyon avro tutarında kredi kullanılması için anlaşma imzalandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dünya Bankasının deprem bölgesinin yeniden imarı için verdiği destek son derece önemli" ifadelerini kullandı.

Haber 01-09-23 16:29

Bakan Şimşek’ten ‘1 milyar dolarlık ihracat kredi paketi’ paylaşımı! “Kalıcı refah artışı için…”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugün Ziraat Bankası liderliğinde ihracatçılara ilave 1 milyar dolarlık ihracat kredi paketini devreye sokan bankaları tebrik etti. Kalıcı refah artışı için ihracatı önceliklendirmeye devam edeceklerini söyleyen Bakan Şimşek, 2024’te dezenflasyon ve ekonomide yapısal dönüşümün hız kazanacağını belirtti.

Finans 28-08-23 17:09

11 banka vadesiz kredi için anlaştı! TİM’den ihracatçıya yeni destek paketi: Türk Lirası ve dolarda faiz oranları…

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, Yapı Kredi, QNB Finansbank, Denizbank, TEB, Odeabank dahil 11 banka arasında 1 milyar dolarlık vadesiz ihracat kredi paketi protokolü imzalandı. İhracatçı firmalar azami 5 milyon dolar veya 100 milyon TL'ye kadar uygun maliyetli ihracat kredisinden yararlanabilecek.

Finans 28-08-23 13:43

Esnaf kefalet kredi şartları nelerdir, limiti ne kadar? Esnaf kefalet kredisi nedir, faiz oranları ne kadar?

Rekabet, ekonomik dalgalanmalar gibi farklı nedenlere bağlı olarak en zor olduğu kabul edilen mesleklerden biri de esnaflıktır. Esnafları desteklemek adına hem devlet kurum ve kuruluşları hem de çeşitli finans kuruluşları bazı olanaklar sağlar. İşletme, iskonto, tesis gibi krediler de bu olanaklardan bazılarıdır. Tüm bu kredi türleri esnafa destek olma amacı ile geliştirilmiştir. Peki, esnaf kefalet kredisi nedir?

Haber 28-08-23 10:35

Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat’tan elini çekti! Her şey sil baştan: KKM kararının etkileri ne olacak? Mevduat, kredi faizleri, borsa… Tek tek açıkladılar

Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için yeni bir hamle yaparak tüm teşvik düzenlemelerini geri çekti. Vatandaşları Türk Lirası’na yönlendirmek isteyen bankanın yaptığı bu hamle ile ilk etapta yüzde 30’un altına gelen mevduat ve etkileşimli olarak kredi faizler oranlarının yukarı taşıması bekleniyor. Piyasada faizin ciddi bir alternatif olduğu döneme girildiği belirtilirken, borsaya bir miktar destek gelebileceği de kaydedildi.

Finans 21-08-23 07:35

AİLE DESTEK ÖDEMESİ AĞUSTOS 2023 E DEVLET: Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Bakan Göktaş'tan son dakika açıklaması

Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili son dakika açıklamasında bulunuldu. Ödemelere ilişkin tarih belli oldu. Bilindiği üzere 850 – 1250 TL arasında yapılan ödemeler, hanenin gelir durumuna göre hesaplara yatırılıyor. Aile Destek Paketi ödemeleri yatan iller arama motorlarında sorgulanıyor. Peki, Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?

Finans 15-08-23 09:09

Ağustos ayı Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? 2023 Aile destek paketi ödeme tarihleri ve sosyal yardım bilgileri sorgulama ekranı

Aile Destek Paketi ödemeleri ile ilgili beklenen açıklama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi. Ödeme tarihleri belli oldu. Bilindiği üzere 850 – 1250 TL arasında yapılan ödemeler, hanenin gelir durumuna göre hesaplara yatırılıyor. Peki, Ağustos ayı Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? İşte, e Devlet sosyal yardım bilgileri sorgulama ekranı ve aile destek paketi ödeme tarihleri...

Finans 11-08-23 14:45

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEME TARİHLERİ 2023: Ağustos ayı Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak, hangi tarihte? Bakan Göktaş açıkladı

Aile Destek Paketi ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin yapılacağı tarihi duyurdu. Bilindiği üzere ödemeler, Aile ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. 850 – 1250 TL arasında yapılan ödemeler, hanenin gelir durumuna göre hesaplara yatırılıyor. Peki, 2023 Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak? İşte, 2023 Aile Destek Paketi ödeme tarihleri...

Finans 11-08-23 06:58

Deprem bölgesi Malatya’ya yatırım desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, asrın felaketi sonrası deprem bölgesi için Acil Destek Kredisi başlattıklarını belirterek, “Destek programımızdan Malatya’da bin 287 işletme yararlanırken, 433 milyonluk kredi hacmi oluşturduk.

Yurthaber 09-08-23 11:43