Gebelik Hesaplama Haberleri

Hangi günlerde hamile kalınabilir? Hamile kalmak için en uygun zaman ve adım adım hamile kalma süreci

Gebelik ya da diğer adıyla hamilelik kadınlar için hem zorlu hem de keyifli bir süreçtir. Hamile kalmaya çalışmadan başlamadan önce fizyolojik olarak bazı şeyleri bilmeniz işleri biraz daha kolaylaştırabilir. Yumurtlamanın ne zaman gerçekleştiği, en doğurgan olunan dönemi bilmek size yardımcı olabilir. Hamile kalmadan önce bu işin de bir süreç olduğunu ve neyin ne zaman yaşanacağını tam olarak kestirebilmenin de çok kolay olmadığını unutmadan, stres olmamalı ve acele etmemelisiniz.

Haber 28-04-2022 15:55

Gebelikte kaç kilo alınması uygundur?

Anne adayları gebelikte ne kadar kilo almalıdır? Kâinatın altın kuralı burada da geçerlidir: ölçü. Yani sorunun cevabı ne az ne de çok olmalıdır. Peki az ya da çok tam olarak hangi değerleri tanımlamaktadır? Eğer gebelik öncesinde aşırı kilo ile başınız dertteyse, belki daha az kilo alarak gebeliği tamamlamanız gerekebilir. Bu nedenle eğer gebelik öncesi vücut kitle endeksi 25 ve üzerinde ise gebeliğiniz boyunca 7-10 kilo almanız yeterli olacaktır.

Haber 26-04-2022 12:36

Regl sancısı zannederken doğum yaptı! Hamile olduğunu bilmeyen Christina’nın doğum hikayesi şaşırttı

36 yaşındaki Christina, kasık bölgesinde keskin bir ağrı hissetmeye başladığında erkek arkadaşı Matt ile romantik bir tekne tatili yapıyordu. Çift hayatlarının en büyük sürprizini Christina’nın doğum yapmasıyla yaşadı. Çünkü ikisi de Christina’nın hamile olduğunu bilmiyordu. Christina hikayesini anlattıktan sonra benzer durumu yaşayan pek çok kadının olduğunu keşfetti.

Trend 23-09-2021 10:13

Uzmanlardan anne adaylarına uyarı! Hamilelik döneminde tarama testleri büyük önem taşıyor

Hamilelik döneminde haftalara göre planlanan tarama testleri hem anne hem de bebeklerin sağlığı için büyük bir önem taşıyor. Testlerin mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müge Temel, “Gebelik süresince anne adaylarının hekimleri tarafından önerilen bazı tarama testlerini kesinlikle ihmal etmemelerini öneriyoruz” dedi.

Kadin 16-04-2021 10:52

Gebelik Hesaplama

Gebelik Hesaplama Hakkındaki Haberler Mynet'te. Gebelik Hesaplama Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kaç aylık hamile olduğunuzu merak ediyor musunuz? Gebelikte hesaplama nasıl yapılır?

Ailenize minik bir üye daha katılacağını öğrendiniz. Bu andan sonra ilk olarak ne yapacağınızı biz size söyleyelim; gebelik hesaplama. Bebek dünyaya getirme heyecanı yaşayan anne babaların akıllarına getirdikleri ilk soru, bebeklerinin ne zaman doğacağıdır. Bebeğin doğum tarihini hesaplamaya hamilelik haftası hesaplama denir. Bu konuda birçok farklı yol izlenir ama çoğu kez hamilelik haftası yanlış hesaplanır. Peki gebelikte hesaplama nasıl yapılır?

Kadin 03-01-2020 10:44

Gebelik hesaplama nasıl yapılır?

Ailenize minik bir üye daha katılacağını öğrendiniz. Bu andan sonra ilk olarak ne yapacağınızı biz size söyleyelim; gebelik hesaplama.

Kadin 22-02-2018 15:00

İşte gebelik hesaplama takvimi oluşturma

Gebelik her kadının hayallerini süsleyen bir durumdur. Gebe kalındığında kadınlar bir gebelik haftası takvimi oluşturarak sistemli bir şekilde hayatlarını sürdürürler.

Haber 18-03-2016 09:39

Kolay hamile kalmak için neler yapılabilir?

Kolay hamile kalma yöntemleri çiftlerin yıpranmadan daha kısa sürede istedikleri müjdeli haberi almalarını sağlayacağından önemlidir. Hamileliği kolaylaştıran yöntemlerin başında adet dönemlerini takip etmek, yumurtlama gününü ve cinsel ilişki sıklığının nasıl belirlenmesi gerektiğini bilmek önem taşır. Peki hamile kalma pozisyonları hangileridir? Kolay hamile kalma yöntemleri ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Tülin Kocatepe, gebelik için nasıl hareket edilmesi gerektiğini anlattı.

Kadin 25-06-2015 11:21

Yüksek riskli gebelik nedir? Nasıl anlaşılır?

Hamileliklerin pek çoğu problemsiz seyreder ve hayal edilen sağlıklı bebek ve anne ile mutlu sona veya başlangıca ulaşır. Ancak bazı hamileliklerde ya baştan var olan veya ilerleyen gebelik haftalarında ortaya çıkan, bazen annenin bazen bebeğin ve çoğu zaman da her ikisinin sağlığını tehdit eden problemler ortaya çıkar. İşte bu hamileliklere doğum biliminde genel olarak "Riskli Gebelik" nitelemesi yapılmaktadır.

Haber 30-01-2005 01:15

Gebelikte ne tür testler yapılmalıdır?

Gebelik hem doğal bir olay, hem de bir takım değişiklikle meydana gelebildiği için farklılıklar arzeden bir süreçtir. Gebeliği tek kategoriyle sınıflandırmak veya tarif etmek güçtür. Çünkü gebe kadının genç veya yaşlı olması, çok zayıf ya da çok şişman olması önemli bir farklılıktır. Veya anne adayı doğuştan bir takım genetik problemler taşıyabilir.

Haber 27-01-2005 02:57