Gelir Vergisi Stopajı Nedir Haberleri

Gider pusulası stopaj oranları nedir?

Devlet tarafından hangi oranlarda yapılması gerektiği duyurulan stopaj kesintisinin uygulandığı gelir kalemleri arasında gider pusulası öne çıkar. Çünkü gider pusulası, hizmet veya mal alımı için yapılan ödemelerin belgelendirilmesini mümkün hale getirir. Ancak gider pusulasının hazırlandığı mal veya hizmetin türüne bağlı olarak stopaj kesintisi oranının değişiklik gösterdiği görülür.

Finans 24-05-2023 00:04

Gelir vergisi stopaj nedir? Gelir vergisi stopaj nasıl hesaplanır?

Stopaj olarak adlandırılan ön kesinti tutarı, şirket ve gelir sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu vergiyi ifade eder. Dolayısıyla pek çok farklı gelir türünün stopaj kesintisiyle ilişkili olduğu söylenebilir. Gelir vergisi stopaj tutarı hesaplanacağı zaman hakim olunması gereken değerler ise kazanç miktarı, türü ve ön kesinti oranı olarak sıralanabilir. Bu gibi temel değerler stopaj hesaplama formülüne yerleştirildiğinde gelir sahibinin kaç TL vergi ödemesi gerektiğini öğrenmesi mümkündür.

Finans 21-05-2023 13:04

Gelir Vergisi Stopajı Nedir

Gelir Vergisi Stopajı Nedir Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Gelir Vergisi Stopajı Nedir Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.