Kan Şekeri Düşüklüğü Haberleri

Kan şekeri neden düşer? Kan şekeri düşerse ne yapılmalı?

Düşük kan şekeri tıbbi terim olarak hipoglisemi olarak adlandırılan bir durumdur. Kan şekeri düşüklüğü genellikle kan glukoz seviyelerinin normal aralığın altına düşmesiyle karakterizedir. Hipoglisemi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve çeşitli belirtilerle kendini gösterebilir. Açlık, yetersiz beslenme, insülin veya antidiyabetik ilaçların yanlış dozajı, fiziksel aktivite veya egzersiz sırasında glukoz kullanımının artması gibi durumlar hipoglisemiye neden olabilir.

Haber 29-05-2023 09:59

Kan şekerini düşürür, bağırsak iltihabını kurutur!

Yeşil çay, gelişmiş beyin fonksiyonunu iyileştirdiği ve kansere karşı koruma sağladığı gibi potansiyel sağlık yararlarından oluşan uzun bir listeye sahipti. Geçtiğimiz aylarda yapılan araştırmalarda, yeşil çayın koronavirüse karşı etkili olduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi ise kan şekerini düşürüp, bağırsak iltihabını kuruttuğu ileri sürüldü.

Haber 20-08-2022 07:21

Kan şekerini dengeler, tansiyonu anında düşürür... Sadece 3 baharata ihtiyacınız var

Yüksek tansiyon ve kan şekeri rahatsızlıkları inanılmaz bir hızda artıyor. Dünyada her 11 kişiden 1’ i şeker, her 7 kişiden 1’ i ise tansiyon hastası. Yaş ortalamalarının yeni doğanlara kadar düştüğü öne sürülüyor. Sağlıksız beslenme, stres ve yaşam tarzının etkili olduğu kan şekeri ve yüksek tansiyon için alabileceğiniz bazı önlemler var. Sağlıklı beslenme ve yaşam tarzını benimseyerek ilk adımı atabilirsiniz. Doğanın verdiği iyileştirici güçleri olan baharatları da deneyebilirsiniz.

Haber 28-06-2022 09:30

Uzmanlar uyarıyor: Ramazan’da bu tatlılardan uzak durun!

Oruç tutarken iftara kadar geçen sürede akşam nelerin yenileceği düşünülüyor. İftarda önümüze gelen yemeklere bir anda ağırlık veriliyor. Yenilen yemeklerin ağır olması sağlımızı tehlikeye atıyor. Uzmanlar Ramazan’da yenilen tatlılar hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 11-04-2022 09:58