Kayseri Sanayi Odasi Haberleri

TÜİK açıkladı: Ücretli çalışan sayısında artış

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 arttı.

Finans 2024-06-14 11:08:14

SPK 2 şirketin ilk halka arzını onayladı

Sermaye Piyasaları Kurumu'ndan onay geldi. İki şirket daha halka arz oluyor. Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi AŞ'nin pay başına 30 liradan ve Efor Çay Sanayi ve Ticaret AŞ'nin pay başına 14,50 liradan arz olacak.

Finans 2024-06-14 09:07:18

Malatya'da 58 işçi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Malatya'da, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren bir fabrikada çalışan 58 işçi gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Haber 2024-06-13 22:13:49

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi nisanda geriledi

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 düşüş kaydetti. Piyasa beklentileri, Euro Bölgesi sanayi üretiminin aylık yüzde 0,1 artacağı, yıllık yüzde 1,9 düşeceği yönündeydi. Verilerin, beklentilerden düşük gelmesi dikkati çekti. AB'de ise sanayi üretimi, nisanda aylık bazda yüzde 0,5 artarken, yıllık bazda yüzde 2 geriledi.

Finans 2024-06-13 13:47:33

Borsa İstanbul'da üç hisseye kredili işlem yasağı

Borsa İstanbul'da üç hisseye kredili işle getirildi. Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret, Link Bilgisayar Sistemleri Yazılım ve Donanım Sanayi ve Ticaret ile Uşak Seramik Sanayi olmak üzere üç hissenin paylarına 11 Temmuz tarihine kadar açığa kredili işlem yasağı geldi.

Finans 12-06-24 10:57

Ankara'da dolandırıcılık soruşturmasında 16 şüpheli yakalandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Şaşmaz Sanayi Sitesi'ndeki iş yerlerinde internetten verdikleri ilanlarla tamir ve parça değişimi için anlaştıkları kişileri dolandırdıkları iddiasıyla 16 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 11-06-24 13:38

Bu sefer özel bir anlam taşıyor! Türkiye nefesini tuttu: İkinci astronot Tuva Cihangir Atasever'in sadece 3 dakikası olacak

Alper Gezeravcı'nın ardından Türkiye bu kez de Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğuna kilitlendi. Heyecanla beklenen uçuş öncesi konuşan Atasever 3 dakika içinde yapması gerekenleri anlattı. Öte yandan Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşu, içinde bulunacağı "VSS Unity" bakımından da özel bir anlam taşıyor. Tarihi uçuş için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'tan da bir davet geldi!

Haber 07-06-24 14:03

Yeni görüntüler ortaya çıktı! 2 pilot uçak kazasında şehit olmuştu... Motor sesi kesilince hızla yere dik şekilde düşmüş

Kayseri 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ile Hava Pilot Albay Gökhan Özen'in havalandıktan bir süre sonra düşerek şehit olduğu eğitim uçağının düşme anı ve düştükten sonra tarım işçilerinin uçağa müdahale ettiği anlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Haber 05-06-24 16:34

Rekabet Kurulu'ndan kozmetik firmasına ceza: 100 bin TL'ye dayandı

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, CHI Kozmetik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında, alıcılarının yeniden satış fiyatını belirleyerek Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Firmaya 100 bin TL'ye yakın para cezası verildi.

Finans 05-06-24 15:45

Fatih Altaylı’nın Mustafa Varank iddiasına bomba yanıt! Hasan Doğan’la fotoğrafını yayınladı ve ‘Hoşt’ dedi…

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank hakkında Fatih Altaylı’nın gündeme getirdiği iddia bir anda gündem oldu. Altaylı, Varank’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel kalemliğini yapan Hasan Doğan'ın yerine geçmeye çalıştığını iddia etti. Varank ise söz konusu iddiayı yalanlayarak Hasan Doğan ile birlikte ‘biraz önce çektiğim’ notunu düştüğü bir fotoğrafı paylaştı.

Manşet 05-06-24 12:08

Küresel piyasalarda karışık seyir: Yatırımcıların odağında yoğun veri gündemi var

Küresel piyasalarda karışık seyir hakimken yatırımcılar odağını bugün açıklanacak verilere çevirdi. Dün, ABD'de açıklanan Tedarik Yönetim Enstitüsünün (ISM) imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) mayısta 48,7'ye inerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşirken, bu durum imalat sektöründeki daralmanın sürdüğüne işaret etti.

Finans 04-06-24 09:36

Fabrikada çalışanların hayretle izlediği olay! Bir anda kadının omzuna kondu

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kablo fabrikasında, çalışanları şaşırtan ve duygulandıran bir olay yaşandı. Fabrikada çalışan kadın işçinin omzuna, dev bir kelebek kondu.

Kadin 29-05-24 15:19

İstihdam endeksi ilk çeyrekte arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 3,4 yükseldi. Çalışılan saat endeksi yüzde 1,5, brüt ücret-maaş endeksi de yüzde 116,5 arttı.

Finans 22-05-24 12:46

Borsa İstanbul'da Beşiktaş hisselerine kısıtlama! SPK karar aldı: 6 Haziran seans sonuna kadar...

Borsa İstanbul'da işlem gören Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret hissesine 21 Haziran'a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi. SPK kararında BJKAS.E paylarının kredili işlemlere konu edilemeyeceği bildirildi.

Finans 22-05-24 10:28

Borsada halka arz rüzgarı! Özyaşar Tel ve Galvanizleme yarın talep toplamaya başlıyor

Özyaşar Tel ve Galvanizleme'nin halka arzında talep toplama yarın başlıyor. Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Derviş Ali Çokyaşar, "Halk arz gelirinin yüzde 30'unun işletme sermayesinin güçlendirmesi yüzde 40'ını finansman maliyetlerinin düşürülmesi, geri kalan yüzde 30'lada yatırım, makine ve ekipman alarak ton bazında büyümeyi düşünüyoruz" dedi.

Finans 22-05-24 10:13

Sanayi nasıl yazılır? Sanayi mi sanayii mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimiz kelime sayısı açısından epey zengin bir dil olarak öne çıkmaktadır. İnsanların dilimizi güzel kullanabilmesi için sözcükleri doğru söylemesi ve yazması gerekmektedir. Dilimizde yaygın olarak hatalı yazılan çok sayıda sözcük mevcuttur. Bu yazım hatalarının düzeltilebilmesi için Türk Dil Kurumunun güncel Türkçe sözlük sitesinden yararlanılmaktadır. Türkçemizde çok sık imla hatasına düşülen kelimelerden biri sanayidir. Peki, sanayi nasıl yazılır?

Egitim 21-05-24 19:40

Yer: Kayseri! İnfiale yol açan görüntüler sonrası gözaltına alınmıştı: O anne hakkında yeni gelişme!

Kayseri'de sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak 8 yaşındaki kızı için ağza alınmayacak ifadeler kullanan anne, canlı yayın devam ederken polis baskınıyla gözaltına alınmıştı. Görüntülerin yayılmasının ardından sosyal medyada infiale yol açan olayda çocuğun babasında yaşadığı velayetinin de babasında olduğu öğrenildi. Ayrıca kızı için müstehcen ifadeler kullanan anne serbest bırakıldı.

Haber 17-05-24 16:07

SPK onayladı: 2 şirket daha halk arz oluyor!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi AŞ ile Onur Yüksek Teknoloji AŞ'nin ilk halka arzını onayladı. SPK, sermaye artırımlarına ilişkin kararlarını da duyurdu.

Finans 17-05-24 07:56

Bakan Kacır'dan Togg yorumu: 'Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ettiğini söyledi. Bakan Kacır, "Togg, halihazırda 30'dan fazla farklı startup ile çalışarak inovasyonu teşvik etme konusunda kararlılığını ortaya koyuyor" değerlendirmesini yaptı.

Finans 16-05-24 17:25

TOBB Başkanı'ndan ticari kredi kartları için çağrı! Taksit kısıtlarını kaldırabiliriz

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Ticaret-sanayi odalarına üye küçük işletmelere yönelik de yeni bir kredi destek sistemi kurabiliriz. Ticari kredi kartlarındaki taksit kısıtlarını kaldırabiliriz." çağrısını yaptı.

Finans 15-05-24 16:23

Ücretli çalışan sayısı martta yüzde 2,6 arttı

Ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe yıllık bazda yüzde 1 azalırken, inşaat sektöründe yüzde 9,3 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 3,5 artış kaydetti. Ücretli çalışan sayısı, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi.

Finans 15-05-24 11:03

TBMM Genel Kurulu'nda 'kamuda tasarruf' tartışması! Tansiyon bir anda yükseldi

TBMM Genel Kurulu'nda, İYİ Parti Grubu'nun Meclis Başkanlığına sunduğu, 'Kamuda İsrafın Boyutlarının Araştırılması' başlıklı önergenin tartışıldığı sırada tansiyon yükseldi. AK Parti Grubu adına söz alan Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu'nun açıklamalarının ardından AK Partili ve muhalefet milletvekilleri arasında karşılıklı atışmalar yaşandı.

Haber 14-05-24 23:52

Bakanı Kacır TOGG sayısını açıkladı ve yeni bir özellik geleceğini duyurdu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gündeme dair soruları TRT Haber'de yanıtladı. Bakan Kacır yollardaki TOGG sayısını açıkladı ve yeni bir özelliğin geleceğini de duyurdu. İşte detaylar...

Manşet 13-05-24 23:10

Türk lirası ile yapılan sözleşmeler için karar! Artırımlı fiyat farkı uygulanacak: Karar Resmi Gazete'de

Sanayi işbirliği projeleri kapsamında yapım işlerine ilişkin Türk lirası üzerinden yapılan sözleşmelere artırımlı fiyat farkı ve süre uzatımı imkanı tanınabilecek.

Finans 11-05-24 10:19

Karaman’daki ’Çelik Yelekli Cinayet’ davası Kayseri’de devam ediyor

Karaman-Konya karayolundaki Galericiler Sitesi’nde 14 Haziran 2022 tarihinde yaşanan olayın ardından başlayan dava Kayseri 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

Yurthaber 10-05-24 12:06

Nisan’da Kayseri Havalimanı’nda 215 bin 236 yolcuya hizmet verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Kayseri Havalimanı’nın 2024 yılı Nisan ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Yurthaber 10-05-24 11:42

TMSF, Mondi Mobilya AŞ'yi satışa çıkardı

TMSF, Mondi Mobilya AŞ'yi satışa çıkardı. TMSF'nin, Mondi Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisse satışına ilişkin ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Finans 10-05-24 10:54

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezaları artıyor! Kanun teklifi kabul edildi

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.

Finans 09-05-24 18:45

Büyükşehir’den dev İstihdam Fuarına ücretsiz ulaşım desteği

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından 14-15 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek olan ‘Dev İstihdam Fuarı’na tüm Kayserilileri davet ederken, katılımcılara da ücretsiz ulaşım imkânı sunuyor.

Yurthaber 09-05-24 12:34

SON DAKİKA | Kayseri'de feci kaza! Yolcu otobüsü şarampole uçtu: Yaralılar var

Son dakika haberi: Kayseri-Niğde yolu İncesu ilçesi yakınlarında şehirlerarası yolcu otobüsü şarampole uçtu. Kazada yaralılar olduğu öğrenildi.

Haber 09-05-24 11:30

Okul çevresinde küçük çocuklara sigara satanlara operasyon

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince okul çevrelerinde yapılan denetimlerde 18 yaşından küçük çocuklara sigara sattığı tespit edilen 4 iş yerine işlem yapıldı.

Yurthaber 09-05-24 08:28

Bursa’da iplik fabrikasında çıkan yangın büyümeden söndürüldü

Bursa’nın İnegöl ilçesi Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren iplik fabrikasında yangın çıktı.

Yurthaber 08-05-24 08:08

Şırnak Üniversitesi’nde TEKMER kuruluyor

Şırnak Üniversitesi, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteği ile Teknoloji Merkezi (TEKMER) kuruluyor.

Yurthaber 07-05-24 11:32

Halka arzda savunma sanayi rüzgârı! Altınay Savunma 8-10 Mayıs'ta talep toplayacak

Halka arz bekleyen yatırımcılar için savunma sanayi şirketinden haber geldi. Altınay Savunma halka arz oluyor. Şirket ALTNY bist koduyla Borsa İstanbul'a gelecek. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan şirket Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, "Halka arzın en büyük özelliği milletimizden almış olduğumuz güçle var ettiğimiz ve uluslararası düzeyde teknoloji oyuncusu olabilme potansiyeli olan bir teknoloji şirketini tekrar milletiyle beraber buluşturup kuvvetlendirmek" dedi.

Finans 07-05-24 10:26

Kahramanmaraş'ta kurulan savunma sanayi şirketine ortaklık için 168 başvuru yapıldı

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta kurulan Kahramanmaraş Uzay Havacılık AŞ için ortaklık başvuru süreci tamamlandı.

Yurthaber 06-05-24 11:47

Kayseri'de Hobim Arıcılık Projesi'ne 3 milyon 700 bin liralık destek sağlanacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hobim Arıcılık Projesi'ne 3 milyon 700 bin liralık destek sağlayacak.

Yurthaber 06-05-24 11:35

Pınarbaşı'nda 31 mart seçimleri yeniden yapılacak! Dikkat çeken gelişme: Adaylıktan çekildi, MHP adayını destekleyecek

Kayseri Pınarbaşı'nda 31 Mart seçimleri 2 Haziran'da yeniden yapılacak. Seçimler öncesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) aday Hayrettin Uslu, adaylıktan çekilerek MHP’nin adayı Menduh Uzunluoğlu'nu destekleyeceğini açıkladı.

Haber 03-05-24 17:43

Dersan Koop Sanayi Sitesi’nde yangın çıktı: 1 yaralı

Başakşehir’de bulunan bir sanayi sitesinde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken yangında 1 kişi yaralandı.

Yurthaber 02-05-24 11:17

Takıntılı aşığın yaptığı dehşete düşürdü! Eski kız arkadaşının sevgilisinin otomobiline bomba düzeneği koydu

Zonguldak'ta takıntılı eski sevgilinin yaptığı dehşete düşürdü. 24 yaşındaki Serdar E., takıntı haline getirdiği eski kız arkadaşı Rabia S.'nin sevgilisi Batuhan Y.'nin otomobilinin motor kısmının altına bomba düzeneği koydu. Batuhan Y.'nin babasının arabayı sanayi ustasına götürmesiyle gerçekler ortaya çıktı. Olay yerine bomba imha ekibi getirildi ve bomba, bomba imha uzmanı tarafından fünyeyle patlatıldı.

Haber 01-05-24 18:37

Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ Mayıs ayı için kararını duyurdu

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mayıs itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.

Finans 30-04-24 17:31

Kitap Fuarı ve Şenliği 10 gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 142 yayınevi, 72 yazarın yer aldığı Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, 10 gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

Yurthaber 29-04-24 12:01

Batman'da üretilen solunum cihazları 41 ülkede hastalara nefes oluyor

Batman Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bir fabrikada üretilen solunum cihazları 41 ülkeye ihraç ediliyor.

Yurthaber 29-04-24 11:27

Sahte ürünler hızla yayılıyor! Güneş kremi alırken bu maddelere dikkat

Dermatologların yaz-kış sürekli kullanılmasını tavsiye ettiği güneş kremi satışları havaların ısınmasıyla birlikte yükseldi. TOBB Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Pura, sahte ve taklit kozmetik ile güneş kremlerinin iç ambalaj etiketlerinde düzensiz basımlara sıkça rastlandığını belirterek, ürünlerin etiketlerinin basılma düzenine ve simetrisine dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Kadin 27-04-24 13:49

Sahte güneş kremi nasıl anlaşılır? Uzman isim tek tek anlattı

TOBB Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Pura, sahte ve taklit kozmetik ile güneş kremlerinin iç ambalaj etiketlerinde düzensiz basımlara sıkça rastlandığını belirterek, ürünlerin etiketlerinin basılma düzenine ve simetrisine dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Finans 27-04-24 13:17

Kayseri Mantısı tarifi: Kayseri Mantısı nasıl yapılır?

Türk mutfağına ait eşsiz lezzetlerden biri olan ve tüm dünyanın tanıdığı Kayseri Mantısı, bir kaşığa kırk tane sığması konusunda anlatılan efsane ile bilinir. Ancak lezzeti ve pratik yapımı ile daha çok konuşulan ve sevilen bir yemektir. İşte püf noktaları ile Kayseri Mantısı tarifi...

Yemek 26-04-24 14:48

Büyükşehir’in Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, hafta sonu minikleri bekliyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, 142 yayınevi, 72 yazarın yer aldığı Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, hafta sonu minikleri beklerken, şenliğe gitmek isteyen çocuklar için 27 ve 28 Nisan günleri ücretsiz ulaşım imkânı sağlanacak.

Yurthaber 26-04-24 11:46

Başkan Büyükkılıç’tan Avrupa Spor Şehri Kayseri’ye Spor Köyü Projesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonuna (ACES Europe) tarafından 2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanı alan Kayseri’ye yakışacak projelerden birisi olan Spor Köyü projesini de hayata geçireceklerini duyurdu.

Yurthaber 26-04-24 11:01

SPK onayladı! Aralarında bilinen bir giyim mağazası da var: İki şirket daha halka arz oluyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ ile Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arzını onayladı.

Finans 26-04-24 08:31

Yangın söndürme dronu kontrolden çıktı! Pervaneleri hortuma çarpıp parçalandı

Osmaniye'de bu yıl ilki düzenlenen Sanayi ve Ticaret Fuarı’na katılan bir firma tarafından tanıtım amacıyla uçurulan yangın söndürme dronu, kontrolden çıkarak düştü. Yaralananın olmadığı olay, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber 25-04-24 18:24