Mantar Zehirlenmesi Belirtileri Haberleri

Her bulduğunuz mantarı yemeyin! Önce kontrol edin: Öldürüyor

Yağışların artmasıyla birlikte doğada mantarlar çoğalıyor ve toplanan mantarların tüketiminde bu dönemde artış yaşanıyor. Güzel görünümü ve rengine aldanılarak tüketilen mantarlar zehirlenmeye yol açabiliyor, özellikle karaciğer ile böbrek yetmezliğine ve bununla birlikte hayati risklere neden olabiliyor. Mantar tüketiminden sonra bulantı, kusma, ishal, ateş ve giderek artan bilinç kaybı gibi belirtiler yaşandığında zaman kaybedilmeden müdahale edilmesi gerekiyor.

Haber 25-11-2022 10:57

Yılan zehirlenmesi kadar etkili: Organ yetmezliğine neden oluyor

Mantar zehirlenmesi, ülkemizde en sık yaşanan sağlık sorunlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Mantar zehirlenmesi, basite indirgenecek bir durum değildir. Hatta organ yetmezliğine kadar sürükleyen hayati bir sorundur. Şu sıralar yağışların artmasıyla doğada kendiliğinden yetişen mantar türleri üremeye başladı. Vatandaşlar, mantar türüne dikkat etmeden toplayıp bunları yiyerek sağlıklarını tehlikeye atıyor.

Haber 10-11-2022 22:44

Diğer Haber Etiketleri

Mantar Zehirlenmesi Belirtileri

Mantar Zehirlenmesi Belirtileri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mantar Zehirlenmesi Belirtileri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.