Mekanik Haberleri

Birkaç haftalık ömrü kalmıştı! Domuz böbreği nakledilen hasta hayata tutundu... Organ bağışında çığır açan atılım

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan 54 yaşındaki Lisa Pisano isimli kadına yaşadığı kalp sorunu nedeniyle sadece birkaç haftalık ömrü kaldığı söylenmişti. Pisano mekanik kalp pompası ve genetiği değiştirilmiş böbrek nakli sayesinde hayata tutundu.

Trend 2024-04-25 13:53:56

Mekanik konusu nedir, oyuncuları kimler? Mekanik filmi ne zaman ve nerede çekildi?

Mekanik filmi konusu ve oyuncuları merak ediliyor. Kanal D'de 27 Kasım 2023 Pazartesi akşamı yayınlanan Mekanik filmi sinema severlerin dikkatini çekti. Başrollerinde Jason Statham, Ben Foster ve Donald Sutherland'ın yer aldığı film izleyicilere seyir keyfi yaşatıyor. Peki, Mekanik konusu nedir, oyuncuları kimler? Mekanik filmi ne zaman ve nerede çekildi?

Magazin 2023-11-27 20:29:07

TV yayın akışı 14 Ekim 2023 Cumartesi! Bugün kanallarda ne var? TV8, Kanal D, Star TV, FOX TV, ATV yayın akışı...

14 Ekim 2023 Cumartesi günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 14 Ekim 2023 Cumartesi Mekanik 2: Suikast, Kardeşlerim, Koruyucu, Gönül Dağı, Kader Bağları ve MasterChef Türkiye All Star programları ekrana gelecek. Peki, Kanal D, TV8, FOX TV, ATV, STAR TV, TRT 1, TV8 yayın akışı nasıl?

Trend 2023-10-14 08:21:30

Gecikme olmaksızın kullanabileceğiniz kaliteli ve kullanışlı kablosuz mekanik klavye çeşitleri

Eğer oyun oynamak ya da yazmak sizin için bir tutkuysa ve konforlu bir klavye deneyimi yaşamak istiyorsanız kablosuz mekanik klavyeler sizin için harika bir seçenek olabilir. Anında yanıt veren tuşlarından bulunduğu ortamın ambiyansını değiştiren, etkileyici RGB aydınlatmalarına kadar birçok özelliği bir arada sunan mekanik klavyeler hem yazma hem oyun deneyiminize daha fazla keyif katacak. Haydi gelin, en iyi kablosuz mekanik klavye önerilerine bir göz atalım.

Haber 2023-10-11 15:39:35

Denize düşen dronu, su altı dronu ile kurtardı

Ege Denizi’nde 60 metre derinliğe düşürdüğü dronu kurtarmak için su altı dronu kullanan Serhat Çığgın, mekanik bir kol yardımı ile dronu denizden çıkarttı. Su altından dronun çıkartılma anları ilginç görüntüler oluşturdu.

Yurthaber 05-10-23 11:23

Hatay'da uzuv kaybı yaşayan çocuklara ücretsiz roboteller sağlanacak

Robotel Derneği, Hatay'da el ve parmak kaybı yaşayan çocuklara ücretsiz mekanik eller ulaştırmak için çalışmalarına başladı.

Yurthaber 07-09-23 11:14

TV yayın akışı 6 Eylül 2023 Çarşamba! Bugün kanallarda ne var? Show TV, TV8, Kanal D, Star TV, FOX TV, ATV, TRT 1 yayın akışı...

6 Eylül 2023 Çarşamba günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı seyirciler tarafından merak ediliyor. 6 Eylül Çarşamba akşamı Güldür Güldür Show, Mekanik 2: Suikast, Safir, Düğün Dernek, Benim Güzel Ailem, Recep İvedik 5 ve MasterChef Türkiye All Star programları ekranda olacak. Show TV, Kanal D, TV8, FOX TV, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl? İşte 6 Eylül Çarşamba TV yayın akışı...

Trend 06-09-23 07:22

Kahramanmaraş'ta afetzede öğrenciler için robotik kodlama atölyesi açıldı

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde afetzede öğrencilerin mekanik ve analitik becerilerinin geliştirilmesi amacıyla bir ortaokulda robotik kodlama atölyesi açıldı.

Yurthaber 04-08-23 14:55

Yassı epitel nedir? İdrarda yassı epitel hücre yüksekliği ne demek?

Yassı epitel hücreleri vücut içindeki çeşitli dokuları kaplayarak ve koruyarak önemli bir işlevi yerine getiren hücrelerdir. Yassı epitel çeşitli organların iç yüzeylerini, dış yüzeyleri ve vücut boşluklarını kaplayarak koruyucu bir bariyer oluşturur ve mekanik, kimyasal veya enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. İdrarda yassı epitel hücrelerinin yüksek düzeyleri, genellikle idrar yolu enfeksiyonları, böbrek hastalıkları veya diğer ürolojik sorunlarla ilişkilendirilir.

Haber 30-07-23 19:31

Deprem 2 saat önceden bilinebilir mi? Dünyada ses getiren çalışmayla ilgili Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den açıklama: 'Görülmüş şey değil'

Bilim insanlarının bir depremin 2 saat önceden öğrenilmesiyle ilgili yaptığı çalışma dünyada yankı uyandırmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Şu anki cihaz hassasiyeti de yeterli değil. Çıkan haberde de buna değinilmiş. Alet hassasiyeti buna yeterli değil. En az 50 kat daha hassas alet olmalı. Bu da elektronik ve mekanik çalışmanın yetersiz olduğu anlamına gelir. O nedenle daha bekleyeceğiz" dedi.

Haber 25-07-23 11:33

Mekanik 2: Suikast konusu nedir, oyuncuları kimler? Mekanik 2: Suikast filmi nerede ve ne zaman çekildi?

Mekanik 2: Sukast filminin konusu ve oyuncuları merak ediliyor. Aksiyon sahneleriyle dikkat çeken filmin başrollerinde Jason Statham ve Jessica Alba gibi isimlerin yer alıyor. Mekanik 2: Suikast filmi Tv ekranlarında yer alacak. Peki, Mekanik 2: Suikast konusu nedir, oyuncuları kimler? Mekanik 2: Suikast filmi nerede ve ne zaman çekildi?

Magazin 12-05-23 19:25

Disneyland'de alev alan mekanik ejderha büyük korku yaşattı

ABD’de Disneyland eğlence parkında 13 metre yüksekliğindeki mekanik ejderhanın alev alması paniğe yol açtı.

Haber 24-04-23 14:40

TV yayın akışı 17 Mart 2023 Cuma! Bugün kanallarda ne var? Show TV, TV8, Kanal D, Star TV, FOX TV, ATV, TRT 1 yayın akışı...

17 Mart 2023 Cuma günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 17 Mart 2023 Cuma akşamı Kızılcık Şerbeti, Mekanik 2: Suikast, Ateş Kuşları, Yalı Çapkını,Tomris, Iron Man ve Survivor 2023 programları ekrana gelecek. Peki, Show TV, Kanal D, TV8, FOX TV, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl?

Trend 17-03-23 07:24

Mekanik filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte Jason Statham'lı Mekanik filminin konusu ve oyuncuları

Mekanik filmi bu akşam televizyon ekranlarında izleyicilerle buluşuyor. Kanal D'de ekrana gelecek olan film ile ilgili araştırmalar sıklık kazandı. Filmin konusu ve oyuncuları izleyiciler tarafından merak edildi. Kanal D, cuma akşamları için yayın akışında çeşitli filmlere yer vermeye devam ediyor. Peki Mekanik filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte Jason Statham'lı Mekanik filminin konusu ve oyuncuları...

Magazin 10-03-23 18:48

Dünyanın üçüncü, Avrupa’nın en uzun çift tüp karayolu tünelinde sona doğru

2023 yılı Nisan ayında hizmete girmesi beklenen ve Türkiye’nin gurur projelerinden biri olarak gösterilen Yeni Zigana Tüneli, asfaltlama ve elektro mekanik çalışmalarının yüzde 90’i, bağlantı yollarının ise yüzde 93’i tamamlandı.

Yurthaber 02-01-23 09:15

Uzun ömürlü ve kullanışlı olmasıyla öne çıkan 2022 yılının en iyi mekanik klavyeleri

Bilgisayar oyunlarının en önemli ekipmanı olan klavyeler, mekanik tuşlu olduklarında çok daha hızlı tepki süresi sağlayarak her saniyenin değerli olduğu oyunlarda fark yaratıyor. Birçok ünlü marka, bilgisayar oyuncularının oyun deneyimini taçlandıracak birbirinden kaliteli ve kullanışlı model üretiyor. Gelin, 2022 yılında en çok tercih edilen mekanik klavye modellerini beraber inceleyelim!

Haber 14-12-22 17:41

Mekanik 2: Suikast konusu ne, oyuncuları kimler? Televizyonda yayınlanacak Mekanik 2: Suikast filmi oyuncuları ve konusu

Mekanik 2: Suikast filmi bu akşam televizyon ekranlarında yayınlanacak. Başrollerinde Jason Statham ve Jessica Alba gibi isimlerin yer aldığı film, aksiyon sahneleriyle ön plana çıkıyor. Peki, Mekanik 2: Suikast filminin konusu ne, oyuncuları kimler? İşte merak edilen filmin konusu ve oyuncuları...

Trend 28-11-22 18:49

TV yayın akışı 28 Kasım 2022 Pazartesi! Bugün kanallarda ne var? Show TV, TV8, Kanal D, Star TV, FOX TV, ATV, TRT 1 yayın akışı...

21 Kasım 2022 Pazartesi günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 28 Kasım 2022 Pazartesi akşamı Güldür Güldür Show, Mekanik 2: Suikast, Bir Küçük Gün Işığı, Hükümet Kadın 2, Kupa Saati, Yasak Elma ve MasterChef Türkiye programları kıyasıya rekabet edecek. Peki, Show TV, Kanal D, TV8, FOX TV, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl?

Trend 28-11-22 09:45

Mekanik filmi oyuncuları kimler, konusu nedir? Ünlü Hollywood aktörü bu filmde başrol

Kanal D’de 21 Kasım akşamı yayınlanacak olan Mekanik filminin başrol oyuncusu kim? Filmin konusu seyircilerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Ünlü Hollywood ismi Jason Statham aksiyon dolu bu yapımda başrol oyuncusu olarak yer alıyor. Peki, Mekanik filmi oyuncuları kimler, konusu nedir?

Trend 21-11-22 19:51

Doğu Anadolu Gözlemevi'nde teleskobun kurulumu gelecek hafta tamamlanacak

Erzurum'daki Doğu Anadolu Gözlemevi'nde (DAG) teleskobun kurulumu gelecek hafta tamamlanacak, ardından mekanik, optik, elektronik ve yazılımsal testlere başlanacak.

Yurthaber 21-11-22 12:40

TV yayın akışı 21 Kasım 2022 Pazartesi! Bugün kanallarda ne var? Show TV, TV8, Kanal D, Star TV, FOX TV, ATV, TRT 1 yayın akışı...

21 Kasım 2022 Pazartesi günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 21 Kasım 2022 Pazartesi akşamı Güldür Güldür Show, Mekanik, Bir Küçük Gün Işığı, Sultan, Alparslan: Büyük Selçuklu, Yasak Elma ve MasterChef Türkiye programları kıyasıya rekabet edecek. Peki, Show TV, Kanal D, TV8, FOX TV, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl?

Trend 21-11-22 09:49

Sürekli bilgisayarla uğraşanların bayılacağı kablosuz mekanik klavye çeşitleri

Yazma ve oyun oynama konforunu artırmak için kaliteli bir klavye kullanmak şart. Peki, hâlâ klasik klavyelerden sıkılmadınız mı? Daha renkli ve ergonomik klavyelerle masanızı renklendirmek istemez misiniz? O hâlde mekanik bir kablosuz klavye almanızın zamanı gelmiş demektir. Gelin, en güzel kablosuz mekanik klavye çeşitlerine beraber bakalım.

Haber 13-11-22 23:30

‘Birkaç ay kaldı’ diyerek duyurdu! Türkiye’nin yeni silahı yine çok konuşulacak

'Denizlerin kalaşnikofu' olarak adlandırılan 40 milimetrelik deniz topu yerlileştirildi. ERMAKSAN, bir süredir üzerinde çalıştığı 40 milimetrelik deniz topu Kaan'ı vitrine çıkardı. ERMAKSAN Savunma Sanayi Direktörü Ümit Kıyak, "Topun mekanik kısmını tümüyle biz üretiyoruz, elektronik, komuta kontrol ve lokal kontrol kısımlarını ASELSAN ile yaptığımız iş birliği kapsamında birlikte geliştiriyoruz. Mekanik kısımlar neredeyse tamamlandı, birkaç ay içinde atış testlerimizi yapacağız" dedi.

Haber 31-10-22 13:46

Otokar’ın Servis Günleri kampanyası başlıyor

Kampanya kapsamında tüm Otokar ticari motorlu araç sahipleri 3-31 Ekim tarihleri arasında işçilik, yedek parça, periyodik bakım ve mekanik parçalarda yüzde 20 indirimden yararlanıp, araçlarını kışa hazırlayabilecek

Yurthaber 30-09-22 14:43

Cıbıltepe Kayak Merkezi kış sezonuna hazırlanıyor

Kayak merkezi mekanik tesisler şefi Erdoğan Bumin: - "Misafirlerimiz kış sezonunda güvenle Sarıkamış'ı tercih edebilir. Tesislerdeki bakımlarımız bitmek üzere"

Yurthaber 30-09-22 12:26

Havada ürküten anlar! 256 yolcu taşıyan uçaktan kıvılcımlar çıkmaya başlayınca...

256 yolcu taşıyan bir United Airlines uçağı, Çarşamba günü saat 23:30'da Brezilya'nın Sao Paulo kentine doğru hareket ederken kalkıştan kısa bir süre sonra mekanik bir sorun yaşadıktan sonra yakıt yakmak için Atlantik üzerinde tur attıktan sonra gece vakti Newark'a acil iniş yapmak zorunda kaldı. Uçağın altından kıvılcımlar çıkan korku dolu anların görüntüsü izleyenleri şaşkına çevirdi.

Trend 24-09-22 09:49

İlk uçuşuna hazırlanan Bayraktar Kızılelma, TEKNOFEST KARADENİZ'de vitrine çıktı

Bayraktar Akıncı ve Bayraktar TB2 Pilot Eğitmeni Elif Ergin: - "Kızılelma'nın yapısal entegrasyonu büyük ölçüde tamamlandı, mekanik ve aviyonik entegrasyon süreci devam etmekte. 2023'ün ilk aylarında uçuşunu planlamaktayız" - "Kızılelma, İHA teknolojisinin dünyada geldiği son noktalardan bir tanesi"

Yurthaber 30-08-22 11:26

Vücudunuzla telefon şarj etmenin yolu bulundu: Kabus gibi sorun sonunda bitecek mi?

Singapur'daki Nanyang Teknoloji Üniversitesi'nden bilim insanları, vücudunuzu giysiler yoluyla bir pile dönüştürmenin yolunu buldu. 3 santimetreye 4 santimetrelik bir kumaş parçası, 100 LED'e beş aya kadar güç sağlamak için yeterli enerji üretti. Bu, preslendiğinde, gerildiğinde veya sıkıştırıldığında mekanik stresi elektriğe dönüştüren bir polimer sayesinde gerçekleşti.

Haber 17-08-22 16:33

Milli Savunma Bakanlığından Azerbaycan'a 13 Mekanik Mayın Temizleme Aracı

Milli Savunma Bakanlığından Azerbaycan'a 13 Mekanik Mayın Temizleme Aracı

Yurthaber 30-07-22 13:46

Mekanik boğa üzerinde cinsel ilişkiye giren çift kabusu yaşadı! Hastaneye zor yetiştiler

İngiltere’de yaşayan bir çift ilginç bir fantezilerinin varlığından söz ederek bunu hayata geçirmek istedi. Lisa ve erkek arkadaşı Darren mekanik bir boğanın üzerinde cinsel ilişkiye girdi. O sırada Lisa’nın vajinasına elektrik çarptı. Büyük bir acıyla olduğu yerde kilitlenen kadın erkek arkadaşının yardımıyla hastaneye götürüldü.

Trend 30-07-22 09:41

Kurban derisi deyip geçmeyin! Değeri 5 milyar TL'yi buluyor

Kurban Bayramı'nda kesilen hayvan derilerinin yaklaşık ham madde değeri 500 milyon TL civarını buluyor. Deriler işlendikten sonra katma değeri 5 milyar TL'ye kadar çıkıyor. Tuzla'da bulunan tabakhanelere getirilen deriler, birçok mekanik ve kimyasal işlemden geçerek, ıslak boyama ve kurutma işlemleri uygulanıyor. Üst boyama işlemi ile çantacı veya ayakkabıcıların kullanabileceği hale dönüştürülüyor.

Finans 07-07-22 12:21

İstanbul ormanlarında dumansız yangınla mücadele

İstanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin: - "Ormanlara zarar veren böceklerle mekanik, biyolojik, biyoteknik ve kimyasal mücadele ediyoruz. Ancak kimyasal mücadeleyi doğaya zarar verdiğinden dolayı kullanmıyoruz" - İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yasin Çelen: - "Özellikle iklim değişikliğiyle birlikte ormanlarda ağaçlar son yıllarda strese girmiş durumda ve biz bu mücadeleleri yapmazsak ormanlarda toplu kurumalar meydana geliyor"

Yurthaber 05-07-22 11:02

Aracına önem verenlere özel en iyi karbüratör markası çeşitleri

Araç motorlarında benzini hava karışımı yoluyla silindirlere ileterek yakıtın yanmasını sağlayan karbüratör, araçların çoğunda kullanılıyor. Gerekli ayarlamaları mekanik biçimde yapan parça, arıza yaptığında motora benzin ulaşmıyor ve dolayısıyla araç çalışmıyor. Bu noktada araca uygun olacak kaliteli bir karbüratör seçmek gerekiyor. Piyasada çok fazla model olduğu için karar vermenize yardımcı olacak en iyi karbüratör markalarını sizler için derledik. Hazırsanız başlıyoruz.

Haber 27-05-22 17:48

Mekanik ne demek? Mekanik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yabancı dillere ait çok sayıda kelimeyi bünyesinde barındıran Türkçe, en çok Arapça, Fransızca ve Farsça dillerindeki kelimelerle bezenmiştir. Ancak bu durum bir sorun gibi görülmez, aksine zenginlik olarak değerlendirilir. Konumu nedeniyle farklı ülkelerle ilişkiler yürüten Türkiye'nin dilini zenginleştiren bu etkileşimler, kelimelerle ilgili yapılan incelemeleri artırmıştır. Mekanik kelimesiyle ilgili araştırmalar da aynı sebeple yürütülmüştür. Mekanik ne demektir?

Egitim 18-05-22 21:07

Uzmanlardan yabancı otlarla mücadelede kimyasal yerine mekanik yöntem önerisi

Buğday Derneği Zehirsiz Sofralar Platformu Koordinatörü Batur Şehirlioğlu: - "Açlık sorununu çözmek için önerilen tarım zehirleri, açlık sorununu çözmediği gibi daha da derinleşmesine sebep olurken, bizlere sağlık, biyoçeşitlilik kaybı ve doğanın yok oluşu olarak geri dönüyor" - Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Göksel Koyuncu: - "Çim biçme, havalandırma, bitki besleme ve sulama çalışmalarını aksatmadan yaparsanız, mekanik mücadele bu alanların formunu korumasında yeterli"

Yurthaber 25-04-22 14:48

Mekanik 2 Suikast filminin konusu nedir? Mekanik 2 Suikast filminin oyuncuları kimlerdir? Nerede çekildi?

Mekanik 2 Suikast filminin konusu nedir? sorusunun yanıtı filmin televizyon yayın akışında yer almasının ardından izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Vatandaşlar film ile ilgili internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. Peki Mekanik 2 Suikast filminin konusu nedir? Mekanik 2 Suikast filminin oyuncuları kimlerdir? Nerede çekildi? İşte filme ilişkin ayrıntılar...

Trend 02-04-22 19:58

Dünyanın en ince mekanik saati görücüye çıktı: Fiyatını öğrenince dudağınız uçuklayabilir!

İtalyan bir firma, Octo Finissimo Ultra adını taşıyan dünyanın en ince mekanik saatini üretmeyi başardı. 1,8 mm kalınlığıyla dünya rekoru kıran saat, şaşırtıcı olmayan bir şekilde yüksek bir fiyat etiketi ile geliyor. Üstelik saatin mekanik dünya ile dijital boyutun arasında köprü kuracağı da söyleniyor.

Haber 24-03-22 16:01

Pratik, kaliteli ve uzun ömürlü oluşu ile dikkat çeken en iyi hızlı cilalar

Araçlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Bu nedenle bakımlarını düzenli yapmak gerekiyor. Tabii bakım derken sadece motor aksamından bahsetmiyoruz. Dış görünüşü de en az mekanik aksam kadar önemli. Aracın ilk günkü gibi görünmesi için sadece yıkayarak temizlemek yeterli değil. Mutlaka parlatmak gerekiyor. Cila işleminin uzun sürdüğünü ya da bunun için illa profesyonel destek almanız gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Detaylar için yazımızı okumaya devam edin!

Haber 25-02-22 17:07

İşitme kaybı yaşayan Sülüşoğlu'ndan başarılı mücadele

Çisem Çakır Sülüşoğlu: - "Eski cihazlarda televizyon-radyo gibi aletlerden gelen ses çok mekanik ve robotikti, o yüzden her şeyi tam anlayamıyordum. Ayrıca, telefonla konuşmak kabus gibiydi benim için. Şu an yeni nesil cihazlarla çok daha iyi ve net duyuyorum"

Yurthaber 15-02-22 11:27

Çip krizi bir otomotiv devini daha vurdu! Üretim tamamen duruyor!

Birçok otomotiv üreticisine ağır yara açan çip krizi Oyak Renault'u da vurdu. Şirketin Bursa'daki fabrikasının 24 Ocak Pazartesi gününden itibaren 15 gün üretime ara vereceği ve otomobil üretiminin tamamen duracağı belirtilirken, mekanik bölümlerin ise hizmet vermeye devam edeceği kaydedildi.

Finans 23-01-22 12:48

TV yayın akışı 7 Ocak 2022 Cuma! Bugün kanallarda ne var? Show TV, TV8, Kanal D, Star TV, FOX TV, ATV yayın akışı...

7 Ocak 2022 Cuma günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 7 Ocak 2022 Cuma akşamı Mekanik 2: Suikast, John Carter: İki Dünya Arasında, Kaderimin Oyunu, Recep İvedik 4, MasterChef Türkiye, Mahrem ve Kim Milyoner Olmak İster programları kıyasıya rekabet edecek. Peki, Show TV, Kanal D, TV8, FOX TV, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl?

Trend 07-01-22 09:01

Karabük'te sokak hayvanlarına otel konforunda bakım hizmeti veriliyor

Belediye tarafından 6 bin metrekare alan üzerine inşa edilen, 400 metrekare kapalı yerden ısıtmalı ve mekanik havalandırmalı barınma, 200 metrekare gezinme, 40 metrekare de kaloriferli ve kapalı barınma alanı yer alan Hayvan Barınağı ve Bakımevi'nde, çocukların gezebileceği ve hayvanlarla iç içe olabileceği ortam da bulunuyor - Bakımevi yöneticisi Selim Korkmaz: - "Bakımevimiz haftanın 7 günü 14.30-16.00 saatlerinde ziyaretçilere açık. Bu ziyarette sahiplenmek isteyen olursa sahiplendirmeleri yapılıyor"

Yurthaber 01-01-22 11:10

Doğu Anadolu'nun gözde kayak merkezlerinden Hesarek yeni sezona hazırlanıyor

Bingöl'deki Hesarek Kayak Merkezi'nde kayak tutkunlarına daha kaliteli hizmet sunma hedefiyle yenileme ve bakım çalışmaları sürüyor - Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen: - "Yeni bir mekanik tesis yapılması projeleri de mevcut. Onlar da faaliyete geçtiği zaman Türkiye'nin en büyük kayak merkezlerinden biri olacak" - "Geçen yıl salgına rağmen yaklaşık 70 bin ziyaretçimiz olmuştu. Bu yıl bunun 2-3 katını hedefliyoruz"

Yurthaber 20-11-21 11:16

Hava Kazalarının 100 yıllık geçmişi araştırıldı: En çok kaza 2023’te yaşanabilir

Astrofizikçi Doç. Dr. Ümit Deniz Göker, 100 yıllık ölümle sonuçlanan hava kazalarının nedenine dair araştırma yaptı. Hava kazaları nedenlerine; psikolojik, mekanik ve insan kaynaklı olarak detaylı şekilde yaklaştıklarını belirten Göker, ‘sivil havacılık’ uçaklarına dair yaptığı araştırmayla günümüzde mekanik kökenli kazaların azaldığı, ancak insan kaynaklı kazaların arttığı bilgisine ulaştıklarını söyledi. Göker, en yüksek kaza sayısının 19 kaza öngörüsüyle 2023 yılında beklendiğini duyurdu.

Haber 09-11-21 10:49

Islak bulaşık kabusu bitiyor! Bulaşıkların makineden ıslak halde çıkmasını önlemenin yolları

Kurutma problemi yüzünden bulaşık makinenizi geceden çalıştırdığınız halde sabah makinenizin kapağını açınca ıslak bulaşıklarla mı karşılaşıyorsunuz? Bulaşık makinenizde teknik veya mekanik bir problem olmadığı halde neden içindeki mutfak gereçleri tamamen kurumuyor? Bu durumu çözmenin basit yöntemleri neler? Tüm bu soruların cevabını merak ediyorsanız, bu içeriği kaçırmayın deriz.

Kadin 01-11-21 11:25

Gamerların vazgeçilmezi en iyi mekanik klavye modelleri

Biisayar oyunu denilince aklımızda ilk canlanan şey, klavyelere deli gibi basan bir oyuncu. Peki oyuncuların ayrılmaz bir parçası olan mekanik klavye nedir? Mekanik klavye nasıl anlaşılır, mekanik klavye ne işe yarar ve neden mekanik klavyeleri tercih etmeliyiz? Aklımıza ilk gelen şey ışıklı ve ağır olmaları. Peki mekanik klavyelerin tek avantajı bu mu?

Haber 14-10-21 14:41

Nobel Tıp Ödülü, çevre ile duyular arasındaki ilişkiyi açıklayan bilim insanlarının oldu

David Julius ve Ardem Patapoutian'ın keşifleri, sinir sisteminin ısıyı, soğuğu ve mekanik uyarıcıları nasıl algıladığına dair anlayışın hızla gelişmesine katkı sunan yoğun araştırmaları başlattı

Yurthaber 04-10-21 19:44

Sınırın mobil bekçisi olmaya aday DROAD 7/24 operasyon desteği sunuyor

Robit Teknoloji Genel Müdürü Nevzat Kocasaraç: - "DROAD, sürdürülebilir saha operasyonlarına esneklik ve hız katacak. Sahip olduğumuz robotik, mekanik ve elektronik tecrübeler sayesinde ihtiyaca yönelik fonksiyonların eklenmesi mümkün. Bu sayede sınır güvenliği, düzensiz göç ve orman çevre yangınla mücadele kapsamındaki çalışmalarda destek olabileceğiz"

Yurthaber 09-09-21 10:26

Hitit Üniversitesinin diş implantı uygunluk testi Avrupa'dan talep görüyor

HÜBTUAM Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş: - "Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde faaliyet gösteren 4 firmanın bir dizi mekanik testlerini yaptık. Yine ayrıca Malta'dan mekanik testler kapsamında üniversitemize başvuru söz konusu" - "Diş implantı analizi ücreti Avrupa ülkelerinde ortalama 30 bin lira, burada 9 bin lira. Bu dövizin ülkemizde kalması için laboratuvarımızda ciddi yol aldık"

Yurthaber 02-09-21 12:15