Pelvik Bolge Haberleri

Doğum sonrası ortaya çıkıyor! Uzman isim tek tek açıkladı 'Uzun vadeli etkiler...'

Doğum sonrası sık karşılaşılan sağlık problemleri hakkında açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Korkut Arslan, “Vajina ve çevresindeki dokular, doğum sırasında önemli ölçüde esniyor. Normalde, bu dokular doğumdan sonra kısmen eski haline dönse de bazen eski darlık seviyesine tam olarak kavuşamıyor. Vajinal genişleme olarak adlandırılan bu durum, cinsel fonksiyon sorunları, idrar kaçırma gibi pelvik taban sorunları yaratabiliyor” dedi.

Kadin 2024-05-15 17:27:08

Ankilozan Spondilit nedir? Ankilozan Spondilit belirtileri ve tedavisi

Ankilozan Spondilit kronik bir inflamatuar hastalık olup genellikle omurga ve pelvik bölgelerdeki eklemleri etkileyen bir tür romatizmal hastalıktır. Ankilozan Spondilit genellikle genç erişkinlerde başlar ve yaşam boyu devam edebilir. Bu hastalık, omurga kemiklerinin arasındaki eklemleri ve eklemleri esnekliğini kaybettirerek zamanla omurga hareketlerini kısıtlar. Bu durum, kişinin hareket kabiliyetini ciddi şekilde etkileyebilir ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir.

Haber 2024-03-25 20:11:21

Çikolata kisti nedir, belirtileri nelerdir? Çikolata kisti neden olur, tedavisi nasıl yapılır?

Çikolata kisti tıbbi olarak endometrioma olarak bilinen kadın üreme sisteminde sıkça görülen bir durumdur. Bu kistler endometrium adı verilen dokunun rahim dışında genellikle yumurtalıklarda veya pelvik bölgede oluşmasına neden olan endometriozis adlı bir durumun bir sonucudur. Çikolata kistleri adını içlerinde yer alan koyu renkli, kahverengi sıvı benzeri materyalden almışlardır. Bu kistler genellikle ağrıya, adet düzensizliklerine ve pelvik bölgede rahatsızlık hissine neden olabilir.

Haber 2023-06-30 22:38:03

Adet sancısı gibi karın ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Adet sancısına benzer karın ağrısına ne iyi gelir?

Karın ağrısı, birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Bunlar arasında adet sancısı da bulunur. Adet sancısı, birçok kadının adet dönemlerinde hissettiği rahatsızlık ve ağrıdır. Bu ağrılar, pelvik bölgede hissedilen kramp tarzında ağrılar şeklinde ortaya çıkabilir ve bazen günlük aktiviteleri etkileyebilir. Neyse ki, adet sancısı hafifletmek için çeşitli yöntemler mevcuttur ve doğal tedavi yöntemleri genellikle tercih edilen seçenekler arasındadır.

Haber 2023-06-29 18:48:30

Her seferinde doruğa ulaştılar: Orgazma giden yol yine orgazmdan geçiyor!

Pelvik taban kaslarını güçlendirmek için kadınların hayat boyu bazı egzersizler yaptığı biliniyor. Özellikle yeni anneler doğum yaptıktan sonra pelvik taban kaslarını güçlendirmek için Kegel egzersizlerine yönelir. Yeni yapılan bir çalışma, kegel egzersizlerinden daha etkili bir sonuca ulaştı: orgazm!

Haber 02-11-22 16:07

TikTok’un sahte trendleri yüzünden cinsel organınızı perişan etmeyin

Bir jinekoloğa göre vajinayı güvenli ve etkili bir şekilde sıkılaştırmanın bazı yöntemleri var. Ancak TikTok gibi platformlarda, kaynağı güvenilmez ve uzmanlığı belirsiz kişilerin verdiği bazı yöntemler cinsel organınıza zarar verebilir. Evde kullanılan lazerler, çeşitli çubuklar, şifalı otlar ve jeller gibi vajina daraltma yöntemleri test edilmediği için kesinlikle güvenli değildir. Vajinanızı sıkılaştırmanın en güvenli yolu, pelvik tabanınızı güçlendiren Kegel egzersizleri yapmaktır.

Kadin 23-10-22 07:19

Kabızlık sorunu tarih oluyor! Bağırsakları anında harekete geçirir

Kronik kabızlık çekenlerin sayısı düşündüğünüzden bir hayli fazla. Kronik kabızlığa stres, su eksikliği veya diyetinizdeki yetersiz lif neden olabilir. Ağrı kesici ilaçlar, kolonunuzdaki tıkanıklık, sinir hasarı ve pelvik kas sorunlarından da kaynaklanabilir. Kronik kabızlığa yaşam tarzı değişiklikleri, laksatifler, iyi beslenme ve doktor eşliğinde veda edebilirsiniz.

Haber 19-10-22 18:06

Doktorlar iğrenç TikTok trendine karşı uyarıyor: Kısırlığa neden olabilir!

Sosyal medya her geçen gün birbirinden garip akımlara sahne oluyor. Bunlardan sonuncusu ise TikTok’ta başladı. Erkeklerin dikkatini çektiği iddia edilen bu yöntemde, kadınlar vajinal akıntılarını parfüm olarak vücuduna sürüyor! Uzmanlar, bu akımın bir an önce son bulması için çağrıda bulunuyor. Vajinal akıntıyı vücuda sürmek pelvik enfeksiyonlara, pamukçuk oluşumuna, bakteriyel vajinoza hatta kısırlığa neden olabileceğini belirtiyor.

Haber 12-08-22 07:18

Tedavi edilmezse kısırlık, işitme veya görme kaybına neden olabilir

En yaygın cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve belirtileri belli oldu. Dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca cinsel yolla bulaşan enfeksiyon teşhisi konuyor. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE) tedavi edilmezse, diğer kronik durumların yanı sıra kısırlığa, pelvik inflamatuar hastalığa ve görme veya işitme kaybına yol açabilir.

Haber 29-06-22 09:33

Kasık ağrılarının nedeni gizli hastalık olabilir

Kadınlarda daha sık yaşanan kasık ağrıları, sıklıkla adet döneminde vücuttaki değişimlerden ya da idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanabiliyor. Adet dönemi haricinde yaşanan kasık ağrılarında kadınların gizli hastalığı olarak bilinen PKS yani pelvik konjesyon sendromunu göz ardı etmemek gerekiyor.

Haber 14-06-22 14:45

Vajinasıyla tam 9 kilo ağırlık kaldırdı! Sosyal medyada gündem yarattı

TikTok’ta ‘Drsarasolomon’ kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir fizyoterapistin vajinasına bağladığı 9 kilo ağırlığındaki topla yaptığı hareketler herkesi şaşırttı. Pelvik tabanını güçlendirmek için egzersiz yaptığını dile getiren genç kadının gönderisi kısa sürede milyonlarca izlenmeye ulaştı.

Trend 12-04-22 11:55

Soğuk hava kadınların adet döngüsünü etkiliyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Duygu Işıl Gencer: - "Soğuğa doğrudan maruz kalmak bağışıklık sisteminin de düşmesiyle kadın hastalıklarına yol açabiliyor. Anormal adet kanaması, ağrı, akıntı gibi belirtiler rahim ve yumurtalık iltihabı yani pelvik enfeksiyonun işareti olabilir. Bu belirtileri yaşıyorsanız vakit kaybetmeden hekime başvurmalısınız"

Yurthaber 27-01-22 12:35

Cinsel sorununuzun üstesinden pelvik kaslarını harekete geçiren egzersizle gelin

Bazı egzersizlerin cinsel hayatı daha kaliteli hale getirebildiğini biliyor muydunuz? Özellikle pelvik kaslarını harekete geçiren egzersizler cinsel gücü arttırıyor ve hazzı iki katına çıkartıyor. Düzenli egzersiz sayesinde cinsel sorunlarınızı çözebilir ve daha mutlu bir ilişki yaşayabilirsiniz.

Kadin 12-07-21 17:52

Yaş aralığı fark etmeksizin her kadın yaşadığı en büyük sorunun idrar kaçırma olduğu açıklandı

Yaş ve doğumla birlikte kadın vücudunda çeşitli deformasyon oluşmaya başlar. Bu deformasyonlar ise beraberinde hastalıkları da getirir. Zayıflayan pelvik taban kaslarının, kadınların yüzde 80’inde idrar kaçırmaya, rahim, mesane ve bağırsak sarkmasına neden olur.

Kadin 19-04-21 11:07

Hamilelikte kasık ve bel ağrılarının önüne nasıl geçilir? İşte öneriler

Pelvisi (pelvik kuşak) oluşturan kemikler hamilelik sırasında ağrıya neden olabilir. Bazı kadınlar hamileliklerinin bir döneminde bellerinde, kalçalarında, uyluklarında, kalçalarında, kasıklarında veya kasık kemiklerinde ağrı hissederler. Çoğu kadın için semptomlar hafiftir, ancak bazıları için şiddetli bir durumdur. Öneriler sayesinde ağrıları hafifletmenin yolları var. Gelin, bakalım.

Kadin 24-03-21 17:26

SANKO Üniversitesi Hastanesinden yeni bir hizmet

SANKO Üniversitesi Hastanesi Fizyoterapistlerinden Selver Seval Soğan, idrar ve gaita kaçırmanın bireylerin yaşantılarına ve sosyal aktivitelerine önemli ölçüde sınır koyduğunu söyledi.SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde idrar kaçırma tedavisine yönelik hizmet verilmeye başlandığını belirten Selver Seval Soğan, ürodinami (mesane fonksiyonlarını ölçmeye yarayan test), Üroflowmetri (işeme testi) ve Emg-Biofeedback (Pelvik Taban Kas Eğitimi) ile tedavinin mümkün olduğuna dikkat çekti.Selver Seval Soğan, “İdrar ve gaita kaçırma toplumumuzda sık görülen bir durumdur.

Yurthaber 06-03-21 09:22

Hamilelikte vajinal akıntılar ne anlama geliyor? Akıntı rengi şeffaf ya da beyazsa...

Büyüyen bebeğiniz, artan kan hacmi ve inkar edilemez yerçekimi kanunu arasında vajinal ve pelvik basınç, birçok anne adayının ortak şikayetleridir. Ancak bu şikayetler ilk 3 aylık dönemdeyse vajinal veya pelvik basıncın kesin nedenini doktorunuz belirleyecektir. Peki hamilelikte genital bölgede ne gibi şikayetler görülebilir, vajinal akıntıların sebebi nedir?

Kadin 16-02-21 08:14

Pelvik organ sarkması nedir ve neden oluşur?

Bu yazımızda, farklı sebeplerden meydana gelen ve hayat kalitesini düşüren bir problem olan pelvik organ sarkması nedir, belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir gibi sorularınıza cevap verdik.

Kadin 31-12-20 17:42

Divertiküler hastalık belirtilerine dikkat! Karın bölgesinde şiddetli ağrı varsa...

Kolonda gizli tehlike olarak bilinen divertiküller, kendini balonlaşma şeklinde gösteriyor. Divertikül belirtileri uzun yıllar kendini göstermezken bir anda ortaya çıkabiliyor. Karın ve pelvik bölgesinde şiddetli ağrı, hassasiyet ve hafif ateşle belli eden divertiküler hastalık belirtileri, kişinin hayat kalitesini oldukça düşürebilecek şiddette gelişebilen ‘ataklar’ halinde ortaya çıkabiliyor.

Haber 28-10-20 09:52

Hamilelikte fazla kilo idrar kaçırmayı tetikliyor

Hamilelikte işeme sıklığının arttığını ve bebeğin basısına bağlı olarak pelvik taban üzerinde de gevşemeler görülebildiğini ifade eden Prof. Dr. Tufan Tarcan, “Pelvik organ prolapsusu ve stres tipi idrar kaçırma durumlarını hamilelikte ve hamilelik sonrasında daha sık görüyoruz. Bunlardan korunmak için hastalarımıza tavsiyelerimizin başında hamilelikte aşırı kilo almamaları geliyor” dedi.

Kadin 25-09-20 11:48

Kültür ve Sanat Merkezinin açılışı yapıldı

Uluslarası Göç Örgütü (IOM) tarafından finanse edilen Nihat Ferah Kültür ve Sanat Merkezinin açılışını yapıldı.Nihat Ferah Kültür ve Sanat Merkezinin açılışı Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Başkan Yardımcısı Hüseyin Erkmen, IOM Bolge sorumlusu Rex Arnold Alamban tarafından gerçekleştirildi.Kilis Belediye Başkanı Bulut ile IOM Bolge sorumlusu Rex Arnold Alamban, yeni hazırlanan projeler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Yurthaber 18-08-20 16:02

Pudendal sinir sıkışması ve tedavisi

Kronik pelvik ağrıların en önemli sebeplerinden olan pudendal sinir sıkışması, buna karşılık tanısı en zor konulan rahatsızlıklardandır.

Kadin 10-08-20 10:00

Kilis heyeti Bakan Kurum ile bir araya geldi

Kilis heyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ederek, bolge projeleri için destek istediKilis Valisi Recep Soytürk, Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger, Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti Kilis İl Başkanı Mehmet Murat Karataş, İl Genel Meclisi Başkanı Şıhmehmet Yalçın’dan oluşan Kilis heyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti.

Yurthaber 01-07-20 17:43

Vajina genişlemesi nedir, neden olur, tedavisi nasıl yapılır?

Bir kadının vajinasının içerisindeki ve etrafındaki kaslar, bağlar, cilt ağı, pelvik organları ve dokuları yerine koyan karmaşık bir destek yapısı olarak hareket eder. Bu destek ağı, vajinal duvarların deri ve kaslarını (şerit olarak adlandırılan bir doku ağı) içerir. Bu destek sisteminin çeşitli kısımları vajinal prolabs olarak adlandırılan bir duruma neden olarak zayıflayabilir veya kırılabilir.

Haber 24-06-20 11:32

İdrar kaçırmadan egzersizle kurtulmak mümkün

Pelvik taban kaslarının zayıflığının idrar kaçırma gibi sıkıntıları beraberinde getirdiğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr.

Haber 25-01-20 09:26

Pelvik hastalıkları paneli

VM Medical Park Samsun Hastanesi, ‘Pelvik Hastalıklarının Tanısı, Tedavisi ve Hemşirelik Bakımında Güncel Yaklaşımlar’ paneline ev sahipliği yaptı.

Yurthaber 08-01-20 16:42

Sur Belediyesi eski Başkanı HDP'li Filiz Buluttekin tutuklandı / Fotoğraf

DIYARBAKIR'DA TEROR SORUSTURMASI KAPSAMINDA IKI BELEDIYE MECLIS UYESIYLE BIRLIKTE GOZALTINA ALINAN SUR BELEDIYE BASKANI FILIZ BULUTTEKIN'IN (FOTOGRAFTA), TRABZON'UN MACKA ILCESINDE 15 YASINDAKI EREN BULBUL'U SEHIT EDEN TERORISTLERDEN KIRMIZI KATEGORIDE YER ALAN PKK'NIN SOZDE KARADENIZ BOLGE SORUMLUSU 'ZEYNEL' KOD ADLI MEHMET YAKISIR'IN CENAZESINE KATILDIGI TESPIT EDILDI.

Haber 23-12-19 15:07

Hapşırırken artık altınıza kaçırmayacaksınız

Çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine herkesin korkulu rüyası olan idrar kaçırma rahatsızlığından pelvik taban tedavisiyle kurtulmanın mümkün olduğunu ifade eden uzman fizyoterapist Nuriye Büyüktaş, kadınlarda sık karşılaşılan hapşırırken idrar kaçırmanın da bu tedaviyle son bulduğunu söyledi.İdrar ve dışkı kaçırma, ağrılı cinsel ilişki ve çocuklarda gece yatak ıslatma rahatsızlıklarında pelvik taban tedavisiyle yüzde 95’in üzerinde başarı sağladıklarını belirten uzman fizyoterapist Nuriye Büyüktaş, "Genç, yaşlı, kadın, erkek ve çocuklar için bu tedaviyi uygulayabiliyoruz.

Trend 22-11-19 09:20

Sigara kullanımı kadınlarda idrar kaçırma problemini tetikliyor

Trakya Üniversitesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hatice Kahyaoğlu Süt: - "Nikotin mesane kasılmalarını artırarak acil sıkışma hissine neden olur. Sigara ayrıca östrojen miktarında azalmaya yol açarak kolajen sentezini olumsuz etkilediğinden pelvik taban desteğini azaltır"

Trend 08-11-19 16:12

Sigara kullanımı kadınlarda idrar kaçırma problemini tetikliyor

Trakya Üniversitesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hatice Kahyaoğlu Süt: - "Nikotin mesane kasılmalarını artırarak acil sıkışma hissine neden olur. Sigara ayrıca östrojen miktarında azalmaya yol açarak kolajen sentezini olumsuz etkilediğinden pelvik taban desteğini azaltır"

Trend 08-11-19 16:01

Kadınların genital bölge problemleri için güncel yaklaşımlar ve yeni teknolojiler

Burtom Konur Cerrahi Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Mustafa Berber ’’Genital Bölge Problemleri’’ ile ilgili önemli bilgiler verdi.Berber, Pelvik rekonstrüktif (tedavi) cerrahi de denilen pelvik taban cerrahisinde yeni tedavi teknikleriyle, idrar kesesi, kalın bağırsağın son kısmının sarkması, idrar kesesinin çalışma bozukluğu, idrar kaçırma problemleri, dışkılama sorunlarını operasyonla kalıcı ve etkili olarak çözmenin mümkün olduğunu söyledi.Aşağıda elime gelen bir şey var!, İdrarımı tutamıyorum!, Saat başı tuvalete gidiyorum!, Korkumdan sokağa çıkamıyorum komşuma bile gidemiyorum!, Devamlı idrarım varmış gibi hissediyorum!, Gece sık sık tuvalete gidiyorum!, Sırt ve kasık ağrılarım oluyor!, Dışkımı eskisi gibi kontrol edemiyorum, yaparken zorlanıyorum!

Haber 16-10-19 09:40

İdrar kaçırma hastalığına manyetik alan koltuğu ile tedavi

Sık karşılaşılan sağlık sorunları arasında yer alan idrar kaçırma, manyetik dalgalarla kasların ve sinirlerin uyarılmasına olanak sağlayan "manyetik alan koltuğu" tedavisiyle çözümlenebiliyor - HÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkan Akbayrak: - "Manyetik alan koltuğu tedavisiyle, manyetik dalgalarla pelvik taban kasları ve sinirleri aralıklı olarak uyarılıyor. Metal bir halkanın çevresinden elektrik akımı geçiyor ve elektromanyetik bir alan yaratılıyor. Bu manyetik uyarılar, idrarı tutmaya sağlayan kasların fonksiyonunu iyileştiriyor. Kaslar kuvvetlendirildiğinden, idrar kaçırma sorunu ortadan kalkıyor" - "Manyetik alan koltuğu tedavisinin rahim içi araç, kalça protezi, kalp pili olan hastalarda ve kalbinde ciddi aritmisi, vücudunda tümör ya da enfeksiyon olan hastalarda kullanılmasını önermiyoruz. Tedavinin kime uygun olduğuna mutlaka hekim karar vermelidir"

Haber 07-09-19 11:06

Pelvik organ sarkması kadınlarda yaşam kalitesini etkiliyor

Kadınlarda pelvik organ sarkmasını; mesane, rahim ya da bağırsakların vajenden dışarıya doğru sarkması olarak tanımlayan Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, çocuk doğurmuş ve belli bir yaş üzerindeki kadınların neredeyse tamamında görüldüğünü, ancak her pelvik organ sarkmasının tedavi gerektirmediğinin altını çizdi.

Kadin 28-08-19 14:15

Varis tetikliyor! Her 3 kadından biri gizli PKS

Kadınlarda karnın alt kısmındaki toplardamarların bir hastalığı olan Pelvik Konjesyon Sendromu (PKS) toplumda sık karşılaşılan bir hastalık. Nedeni bulunamayan ve uzun süre (6 aydan fazla) kasık, alt karın ağrısı yaşayan kadınların üçte birinde tek başına veya diğer hastalıklarla birlikte PKS bulunuyor.

Kadin 12-06-19 16:15

Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Pelvik Taban Merkezi çalışmalarına başladı

Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Pelvik Taban Merkezi’nin açılışı dolayısıyla gerçekleştirilen “Multidisipliner Yaklaşımla Pelvik Tabana Bakış” başlıklı toplantıda sağlık profesyonelleri bir araya geldi

Yurthaber 31-05-19 15:31

Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Pelvik Taban Merkezi çalışmalarına başladı

Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Pelvik Taban Merkezi’nin açılışı dolayısıyla gerçekleştirilen “Multidisipliner Yaklaşımla Pelvik Tabana Bakış” başlıklı toplantıda sağlık profesyonelleri bir araya geldi

Finans 31-05-19 15:28

Pelvik taban rahatsızlıkları için özel merkez

KADINLAR başta olmak üzere her iki cinsiyet için de son derece önemli olan pelvik taban rahatsızlıklarını tedavi etmeyi amaçlayan bir merkez açıldı.

Haber 31-05-19 11:12

Her 3 kadından birinin sorunu! İdrar kaçırma probleminin yanında cinsel sorunlarda yaşanıyor

Kadınlar başta olmak üzere her iki cinsiyet için de son derece önemli olan pelvik taban rahatsızlıklarını tedavi etmeyi amaçlayan bir merkez açıldı. Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde kurulan Pelvik Taban Merkezi’nde istemsiz idrar kaçırma, gece sık idrara çıkma, kabızlık gibi sağlık sorunlarının tedavisi multidisipliner yaklaşımla gerçekleştirilecek.

Kadin 31-05-19 11:00

Kasık varisine anjiyografik yöntem

Doğum yapan kadınlarda şiddetli karın ağrılarıyla ortaya çıkan "pelvik konjesyon sendromu"na yol açan hastalıklı yumurtalık toplardamarları anjiyografik yöntemle kapatılıyor - Kalp damar cerrahı Doç. Dr. Suat Doğancı: - "Bacaklarda normalde görmeye alışık olduğumuz varislerden farklı yerleşim gösteren varisleri olan kişilerde, toplardamarlardaki basınç artışı, hastalığı oluşturan yumurtalık toplardamarlarından kaynaklanır. O yüzden 'yumurtalık toplardamarlarının varisi' diyebiliriz" - "Bacak varisi gibi araştırılıp altta bir şey bulunamıyorsa bu tür hastalarda karnın içindeki yumurtalık toplardamarlarını mutlaka değerlendirmek gerekiyor. Araştırılmadığı ve bakılmadığı zaman bu hastalar tespit edilemiyor"

Haber 20-04-19 11:03

Kasık varisine anjiyografik yöntem

Doğum yapan kadınlarda şiddetli karın ağrılarıyla ortaya çıkan "pelvik konjesyon sendromu"na yol açan hastalıklı yumurtalık toplardamarları anjiyografik yöntemle kapatılıyor - Kalp damar cerrahı Doç. Dr. Suat Doğancı: - "Bacaklarda normalde görmeye alışık olduğumuz varislerden farklı yerleşim gösteren varisleri olan kişilerde, toplardamarlardaki basınç artışı, hastalığı oluşturan yumurtalık toplardamarlarından kaynaklanır. O yüzden 'yumurtalık toplardamarlarının varisi' diyebiliriz" - "Bacak varisi gibi araştırılıp altta bir şey bulunamıyorsa bu tür hastalarda karnın içindeki yumurtalık toplardamarlarını mutlaka değerlendirmek gerekiyor. Araştırılmadığı ve bakılmadığı zaman bu hastalar tespit edilemiyor"

Yurthaber 20-04-19 11:02

Pelvik konjesyon sendromu hakkında 5 önemli bilgi

Pelvik Konjesyon Sendromu (PKS), sıklıkla doğurganlık çağındaki kadınlarda görülen, karnın alt kısmında ve kasıklarda bulunan toplardamarlardaki genişlemeler ve akım bozuklukları ile seyreden bir hastalık. Kadınların gizli hastalığı olarak adlandırılan PKS'ye karşı uzmanlar uyarıyor.

Kadin 22-03-19 15:49

Pelvik Konjesyon Sendromu nedir? Pelvik Konjesyon Sendromu belirtileri nelerdir, tanısı ve tedavisi nasıl olur?

Pelvik Konjesyon Sendromu (PKS), sıklıkla doğurganlık çağındaki kadınlarda görülen, karnın alt kısmında ve kasıklarda bulunan toplardamarlardaki genişlemeler ve akım bozuklukları ile seyreden bir hastalıktır. Kadınların gizli hastalığı olarak adlandırılan Pelvik Konjesyon Sendromu’na karşı uzmanlar uyarıyor.

Trend 21-03-19 12:24

Adet kramplarının ve pelvik bozukluklarının çözümü, San Yin Jiao akupresür noktasında saklı

Geleneksel Çin tıp tekniği, bazı sağlık sorunlarında çözüm arayanlar açısından yaygın olarak kullanılıyor. San Yin Jiao adı verilen akupresür noktası ise ürolojik bozukluklar, pelvik bozukluklar, adet krampları, uykusuzluk ve kadınların genel sağlığının iyileştirilmesi için tercih ediliyor. İşte nasıl yapacağınızın yöntemi.

Kadin 20-03-19 09:31

Kronik pelvik ağrı nedir? Akut ve kronik pelvik ağrı arasındaki farklar nelerdir?

Kronik pelvik ağrı muayenelerde kadınların en sık yakındıkları konulardan biridir. Çoğunlukla tek taraflı veya iki taraflı kasık bölgesinde, göbek altında veya belde altı aydan uzun süren ağrı olarak tanımlanabilir. Ağrılar adet döneminde veya cinsellikle birlikte olabilir. Bu ağrılar tipik olarak bazı işlevsel bozukluklar içerir ve bu da kişiyi tıbbi ya da cerrahi tedaviye gereksinim duyar hale getirir.

Trend 13-03-19 15:59

Kanser cerrahisi ardından Fil hastalığı uyarısı

Anadolu Lenfödem Dernek Başkanı Prof. Dr. Pınar Borman: - "Sadece meme kanseri sonrası değil karın içi veya pelvik organ kanserlerine bağlı ameliyatlardan sonra da fil hastalığı ortaya çıkabilir, rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanserleri ya da bazı cilt kanserleri sonrasında da lenfödem görülebilir" - "Yurt dışı kaynaklara göre bu tarz kanser cerrahileri sonrası lenfödem gelişme riski yüzde 50-80 arasında" - Dernek 2. Başkanı Prof. Dr. Figen Ayhan: - "Tedaviyi üstlenmek, özel masajları, bandajları yapmak, hatta yaraları tedavi edebilmek ve hastaların takibi için haftalar süren özel eğitim gerekli"

Haber 06-03-19 15:20

Daha iyi bir cinsellik için barre egzersiziyle tanışın!

Bale barına tutunarak egzersiz yapma fikrinden doğan barre son yılların oldukça popüler egzersizlerinden biri oldu. Cinsel yaşantınızda soğuk rüzgarlar esiyorsa, pelvik kasları geliştirerek cinsel yaşama katkı sağlayan bu egzersizi deneyebilir, cinsel hayatınızın yeniden canlanmasını sağlayabilirsiniz.

Kadin 11-02-19 15:53

Türk Nörolog kadınların kabusu olan hastalığın yeni tanı yöntemini keşfetti

GENİTAL ve pelvik ağrının en sık nedenlerinden biri olan 'Pudendal Sinir Sıkışması', bir diğer adıyla 'Pudendal Nöropati'nin Türkiye'de her 15 kadından birinin sorunu olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Doç.

Haber 03-01-19 10:41

Kadınların gizli hastalığı! Şikayetler gebelik sırasında daha da artıyor

Kadınların gizli hastalığı olarak bilinen Pelvik Konjesyon Sendromu’nun (PKS), gebelik sırasında şikayetleri daha da belirginleşiyor.

Kadin 03-01-19 10:22

Pelvik konjesyon sendromu nedir? Hamilelikte PKS ağrısı neden olur, tedavisi nasıl yapılır?

Kadınların gizli hastalığı olarak bilinen Pelvik Konjesyon Sendromu’nu (PKS) gebelikle beraber daha da belirginleşiyor. Birden fazla gebelik geçirmiş kadınlarda, hastalığın oluşması gebelik sırasında artan karın içi basınç nedeniyle olur. Bebeğin gelişimi ile birlikte toplardamar akımında yavaşlama, bozulma, geri akım ve neticede damar genişlemesi yani varisleşme meydana gelir.

Haber 03-01-19 09:10