Ruyada Elektrik Carpmasi Haberleri

Yıllardır kullanıyorlardı! Evlerine gelen tebligatla büyük şok yaşadılar 'İkinci ödeme yapmamız gerekecek'

İstanbul Avcılar'da uzun süredir faaliyet gösteren fatura ödeme merkezinde faturalarını ödeyenler evlerine gelen elektrik, su ve doğalgaz kesme tebligatlarıyla şok yaşadı. 2 ay önce el değiştirdiği ve ruhsatsız olduğu öğrenilen iş yerini belediye ekipleri mühürledi. Çok sayıda kişinin fatura ücretlerini toplayan dolandırıcılar kayıplara karıştı, mağdurlar da karakola gidip şikayetçi oldu. Mağdurlar "Ödemeyi yaptık ve şimdi ikinci ödeme yapmamız gerekecek. Bu gibi yerler hiç güvenli değil" dedi.

Haber 2024-05-22 10:13:18

Bakan Yumaklı duyurdu! 15 adet HES'i daha geliyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2023 yılında 10 adet HES'i tamamladık. 2024 yılında ise 15 adet HES'i daha hizmete sunmayı planlıyoruz" açıklamasını yaptı. Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali, 4 yılda toplam 9,7 milyar kilovatsaat elektrik üreterek ülke ekonomisine 31 milyar lira katkı sağladı

Finans 2024-05-19 11:21:16

Depremden önce 6 dairesi vardı, şimdi konteynerinde ne elektrik ne de su var! O ülke davet etti, 'ülkemi seviyorum' diyerek kabul etmedi

6 Şubat depremlerinin ardından birçok acı yaşandı. En çok yıkımı ise Hatay'ın Antakya ilçesi yaşadı. Depremde 6 evini kaybeden Ayşe Koçak ise şimdi elektriği suyu olmayan konteynerinde yaşamaya çalışıyor. Koçak kendisine Almanya'dan davet geldiğini belirterek, "Gidemem, memleketimi terk edemem. Ben devletimi çok seviyorum." dedi.

Haber 2024-05-16 09:58:23

Oğlunun odasından gelen çığlık sesine uyandı! Kolyesi iletince elektrik çarptı... Bütün ev yanık saç ve deri koktu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Oklahoma eyaletinde yaşayan 16 yaşındaki Rayce Ogdahl isimli bir çocuk kolyesinin fişin açıkta kalan ucuna temas etmesi sonucu korkunç bir kaza yaşadı. Elektrik çarpması sonucu boynunda ciddi yanıklar oluşan Ogdahl, yaşamının geri kalanında bu yara izleriyle yaşayacak olmasına rağmen hayatta olduğu için kendisini şanslı hissettiğini söyledi.

Trend 2024-05-14 10:46:42

Feci kaza kamerada! Önce yayaya sonra elektrik direğine çarpıp ikiye bölündü: 1 ölü 1 yaralı

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde önce yol kenarında yürüyen yayaya sonra beton elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü. Feci kazada metrelerce savrulup yere çakılan yaya hayatını kaybetti. Öte yandan kaza anı iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Haber 09-05-24 09:40

Kocaeli'de feci kaza! Önce yayaya ardından direğe çarpan otomobil, ortadan ikiye bölündü! Ölü ve yaralı var

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde önce yol kenarında yürüyen yayaya, ardından beton elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü. Feci kazada metrelerce savrulup yere çakılan yaya hayatını kaybederken, sürücü de yaralandı.

Haber 08-05-24 23:09

Elektrik faturası sorgulama: Elektrik faturası sorgulama nasıl yapılır?

Gerek konutlarda gerekse iş yerlerinde elektrik kesintisinin yaşanmaması için faturaların düzenli olarak ödenmesi son derece önemli bir konudur. Enerji tüketimine ait tüm hesaplamaların yer aldığı belge, elektrik faturası olarak tabir edilmektedir. Bu faturaların içerisinde sayaç okuma, birim fiyat, vergi, fon gibi birçok kalem yer almaktadır. Tüketicilere gönderilen bu faturalar günümüzde online olarak da sorgulanabilmektedir. Peki, elektrik faturası sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:54

Elektrik ve doğal gaz faturasında yeni dönem! 'Kademeli artış' hazırlığı: Düşük gelirliye az, yüksek gelirliye yüksek fatura

Doğal gaz ve elektrik faturalarıyla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışıldığı iddia edildi. Bu kapsamda hükümetin düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemeyi amaçladığını ve uygulamanın, gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceği anlamına geleceğini söyledi.

Finans 08-05-24 15:36

Samandağ’da elektrik tellerinde çıkan yangın söndürüldü

Hatay’ın Samandağ ilçesinde elektrik tellerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Yurthaber 08-05-24 08:28

EPDK 6 şirkete lisans verdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik ve petrol piyasalarında 6 şirkete lisans verdi. Lisans kararı Resmi Gazete'de de duyuruldu.

Finans 07-05-24 09:21

Astor Enerji net karını artırdı: Yeni fabrika yolda

Elektrik üretim ve dağıtım tesislerine yönelik ürünleriyle bilinen Astor Enerji 2023 yılı finansal verilerini açıkladı. Firma yeni dönemde kapasitesini artırırken, şarj ağını da genişletecek.

Finans 06-05-24 13:38

Muş'ta okulun elektrik ihtiyacının yarısı güneş enerjisinden karşılanıyor

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 10 yıl önce çatıya kurulan güneş panelleriyle hem okulun elektrik ihtiyacının yarısı karşılanıyor hem de öğrencilere Güneş Enerji Santrali (GES) konusunda uygulamalı eğitim veriliyor.

Yurthaber 06-05-24 11:18

Elektrik araçlarda zirve onun! Nisanda satılan her iki otomobilden biri...

Türkiye elektrikli otomobil pazarında nisanda satış lideri 3 bin 3 adetle Togg olmaya devam etti - Elektrikli otomobil pazarına model bazlı bakıldığında nisanda satışlarda Togg T10X'in ardından 739 adetle SsangYong Torres ve 361 adetle BMW X1 yer aldı.

Finans 05-05-24 11:43

Maltepe’de seyir halindeki minibüste yangın

Maltepe’de seyir halindeki minibüste elektrik aksamından yangın çıktı.

Yurthaber 02-05-24 15:19

Tokat'ta elektrik direğinden düşen işçi hayatını kaybetti

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde elektrik direğinden düşen işçi yaşamını yitirdi.

Yurthaber 02-05-24 07:39

Çöken yol elektrik direğini yuttu! 'Bir gürültü duyduk, sonra...'

Ankara’da sağanak yağmur sebebiyle çöken yolda elektrik direği ve telefon panosu devrildi. Mahalle sakini bir vatandaş "Yaklaşık 20 senedir her yağmur yağdığında burası göçüyor." ifadelerini kullandı.

Haber 01-05-24 15:53

Ankara'yı dolu ve sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü! Tedbir amaçlı elektrik kesinti! Açıklamalar peş peşe geldi

Ankara'da etkili olan sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Aniden bastıran sağanak yağış ve dolu nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlarda yağmurun durmasını bekledi. Ankara Valisi Şahin yaptığı açıklamada "Şu ana kadar yaklaşık 1330 su baskını ihbarı geldi" dedi. EGO Genel Müdürlüğü ise bazı bölgelerde tedbir amaçlı elektrik kesintisi uygulandığını bildirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi de bir açıklama yaptı.

Haber 30-04-24 22:58

Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ Mayıs ayı için kararını duyurdu

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mayıs itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.

Finans 30-04-24 17:31

Resmi Gazete'te yayımlandı: EPDK, elektrik toptan satış fiyatını belirledi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), 2023 yılına ait Türkiye ortalama elektrik toptan satış fiyatını belirledi. Fiyat, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Finans 28-04-24 10:08

Dicle Elektrik'ten elektrik kesintisi iddialarına yanıt! 'Hizmetimiz kesintisiz devam ediyor'

Bazı sosyal medya kanallarında gündeme getirilen Dicle Elektrik'in bazı dağıtım bölgelerinde genel bir enerji kesintisi iddialarına kurumdan yanıt geldi.

Haber 27-04-24 11:42

Bakan Yumaklı duyurdu, sözleşme imzalandı! Ekonomiye 1,5 milyar lira katkı sağlanacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Silvan Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde (HES) elektrik üretimi için sözleşmenin imzalandığını duyurdu. Bakan Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada, Silvan Projesi'nin GAP'ın en önemli etaplarından biri olduğunu belirterek, "8 baraj ve 23 sulama tesisi olmak üzere toplam 31 adet bileşeni bulunan Silvan Projesi'nin, ekonomimize yıllık 20 milyar TL katkı sağlaması planlanıyor" dedi.

Finans 25-04-24 11:44

Liseli genç kondisyon bisikletinde harcadığı enerjiyi elektriğe çevirdi

Konya’da meslek lisesinde eğitim gören 11. sınıf öğrencisi spor salonunda kondisyon bisikletinde harcadığı enerjinin boşa gitmemesi için fikrini paylaştığı öğretmeni ve sınıf arkadaşlarıyla geri dönüşüm malzemelerini kullanarak yaptığı kondisyon bisikletinde elektrik üretti.

Yurthaber 25-04-24 10:05

Elektrik kesintisi sorgulama nasıl yapılır? Elektrik kesintisi hangi numaradan öğrenilir?

Tüketici sorumluluğunda olan ya da olmayan nedenlerden ötürü elektrik kesintileri yaşanabilmektedir. Kullanılan iş aleti ya da el aletlerindeki mevcut sorunlar nedeniyle sigortaların atması, sigortanın arızalı olması ya da iç tesisattaki çeşitli hasarlar tüketici sorumluluğundaki arızalardır. Genel arızalar ise merkezden kaynaklanabilir. Bir elektrik kesintisinin nedeni ise birkaç yoldan sorgulanabilir.

Haber 23-04-24 20:40

Tarihi 1914'e uzanıyordu! İstiklal Caddesi'nde yeni dönem: İBB duyurdu

İstanbul'un simge caddelerinden İstiklal Caddesi'nde yeni dönem başlıyor. İstiklal Caddesi'nin simgelerinden olan nostaljik tramvayların yerine hizmete alınacak elektrik enerjisiyle çalışan bataryalı tramvaylar, test sürüşlerinin ardından seferlerine başlayacak. Bataryalı tramvayların tasarımı nostaljik tramvaylarla aynı olacak.

Finans 21-04-24 13:30

Görenlerin aklı almıyor 'Elektrik direkleri yolun ortasında' Ne otobüs ne de servis girebiliyor 'Acayip bir yapı ortaya çıktı'

Diyarbakır'da 1 ay önce yapımına başlanan caddedeki çalışmada elektrik direkleri, yolun ortasında kaldı. Otomobillerin manevralarla ilerlediği, minibüs ve otobüslerin ise giremediği yolun tamamlanmasını isteyen Muhtar Ramazan Akçiçek “Bu caddenin girişi var, çıkışı yok. En sona giden arabalar geri dönmek zorunda kalıyorlar. Bu kadar masraf boşuna yapıldı. Burada yaşayan kişiler ve çocuklar her gün 1 kilometre yol yürüyüp otobüse binmek durumunda kalıyorlar. Ne otobüs ne de servis geliyor” dedi.

Haber 19-04-24 14:38

Konya'da hafif ticari araç elektrik direğine çarptı, 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Konya'nın Akşehir ilçesinde elektrik direğine çarpan hafif ticari araçtaki 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Yurthaber 18-04-24 15:17

Bayburt'ta inşaatın üçüncü katından düşen kişi yaralandı

Bayburt'ta çalıştığı inşaattan düşen elektrik ustası yaralandı.

Yurthaber 15-04-24 15:11

İsimsiz hayırsever bu kez Bursa'da ortaya çıktı! Ramazan Bayramı öncesi 600 elektrik faturasını ödedi

Türkiye’nin dört bir yanındaki yardımseverlere bir yenisi daha eklendi. Ramazan Bayramı öncesinde Bursa’daki bir yardımsever 400 hanenin ödenmemiş 600 elektrik faturasını ödedi.

Finans 09-04-24 10:56

Elektrik direğine yıldırım düşmesiyle yaşanan patlama kamerada

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yıldırımın düşmesiyle birlikte elektrik direğinde yaşanan patlama araç kamerasına yansıdı.

Haber 08-04-24 13:49

Sevgilisinin onlarla birlikte yaşamasını istedi! Kocası teklifini reddedince elektrik direğine tırmanarak intihar etmeye çalıştı

Hindistan'ın Uttar Predesh eyaletinin Gorakhpur bölgesi ilginç bir olaya sahne oldu. Kocasını 7 yıldır yakınlardaki bir köyde yaşayan adamla aldattığı ortaya çıkan bir kadın elektrik direğine tırmanarak intihar etmeye çalıştı. Genç kadının intihar etmesinin nedenini ise kocasının sevgilisinin onlarla birlikte yaşama teklifini reddetmesi olarak gösterdi.

Trend 06-04-24 09:49

Zonguldak'ta maden ocağında elektrik akımına kapılan işçinin ölümüne ilişkin işletme müdürü tutuklandı

Kazayla ilgili bilirkişi raporunda, elektrik panolarında kaçak akım rölesi ve topraklama olmadığı yer aldı.

Yurthaber 05-04-24 13:39

Dicle Elektrik, bu yıl Şırnak'ta 3,1 milyar liralık yatırım yapılacağını bildirdi

Dicle Elektrik, Şırnak'ta kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli elektrik dağıtım vizyonu kapsamında bu yıl 3,1 milyar lira yatırım gerçekleştirecek.

Yurthaber 03-04-24 12:29

Kazı sırasında ortaya çıktı! Yer: Hatay... Hemen ekiplere haber verildi

Hatay’da elektrik kablo tesisatının yenilenmesi esnasında yapılan kazı çalışmasında ortaya çıkan lahit, müze müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı.

Haber 29-03-24 13:46

Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım şirketleri için borç erteleme kararı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK), deprem bölgesindeki 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verildi.

Finans 29-03-24 07:39

Nisan ayında fiyatlarda değişiklik olacak mı? Bakan Bayraktar'dan elektrik ve doğal gaz açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz'de yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ifade ederek nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını aktardı.

Finans 28-03-24 19:10

Muş'ta ekipler karlı yolları aşarak enerji nakil hattındaki arızayı onardı

Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) Muş İl Müdürlüğü ekipleri, karlı yolları aşarak ulaştıkları enerji nakil hattındaki arızayı gidererek, bölgeye elektrik verilmesini sağladı.

Yurthaber 28-03-24 14:30

Kopan elektrik kablosundan çıkan kıvılcımlar korkuttu

Bursa’da kopan elektrik kablosu mahalleliyi ayağa kaldırdı.

Yurthaber 28-03-24 10:42

Elektrik direğinden kıvılcım çıktı! Panik anları kameraya böyle yansıdı

Karabük'te elektrik direğinden çıkan kıvılcımın vatandaşları tedirgin ettiği anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Haber 27-03-24 09:22

Elektrik direğinden çıkan kıvılcım paniğe neden oldu

Karabük’te elektrik direğinden çıkan kıvılcımın vatandaşları tedirgin ettiği anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Yurthaber 27-03-24 08:11

Siirt'te hava muhalefetinin neden olduğu, 12 köyü etkileyen elektrik arızası giderildi

Siirt'in Pervari ilçesinde kar ve tipi nedeniyle elektrik iletim hattında oluşan arıza, Dicle Elektrik tarafından giderildi.

Yurthaber 25-03-24 12:32

Rusya'yı kana bulamışlardı! O teröristlerin sorgu görüntüleri ortaya çıktı: Cinsel organına elektrik verilmiş, kulağı kesilmiş...

Rusya'da yaşanan kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 137'ye yükseldi. Olay sonrası saatler içerisinde yakalanan teröristlerin yeni görüntüleri ortaya çıktı. IŞİD militanı oldukları öğrenilen teröristlerin yakalandıktan sonraki sorgu görüntüleri ortaya çıktı. Saldırganlardan birinin sorgu sırasında cinsel organına elektrik verildiği ve başka birinin kulağının kesildiğine dair görüntüler büyük yankı uyandırdı.

Haber 25-03-24 09:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek tartıştı iddiası yalanlandı! Emekli ikramiyeleri ve devlet katkısından kaynaklandığı öne sürülüyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında tartışma yaşandığına dair iddia ortaya atıldı. İddiada tartışmanın elektrik ve doğal gazdaki devlet katkısı ile emekli ikramiyeleri konusundan kaynaklandığı öne sürülüyordu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden söz konusu iddiaya ilişkin açıklama geldi.

Finans 24-03-24 13:26

EPDK duyurdu! Destek alanlar için güvence bedeli artık alınmayacak

EPDK'dan yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından elektrik faturası desteği alan vatandaşlardan elektrik aboneliği sürecinde güvence bedeli alınmayacağı duyuruldu.

Finans 21-03-24 10:47

Hitit Üniversitesi’nde fizik tedaviyi kolaylaştıran “Piezo Elektrik” ayakkabı geliştirildi

Hitit Üniversitesinde felç ya da nöropatik ağrılar nedeniyle fizik tedavi gören hastaların tedavi süreçlerini kolaylaştıran piezo elektrik (basınçla enerji üreten sistem) ayakkabı geliştirildi.

Yurthaber 21-03-24 08:17

Şişli'de elektrik panosunda meydana gelen patlamada bir kişi yaralandı

Şişli'deki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi'nde elektrik panosunun patlaması sonucu bir kişi yaralandı.

Yurthaber 20-03-24 14:04

Elektrikte yeni dönem başladı, EPDK'dan kritik karar! Bundan sonra zorunlu olacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Elektrik piyasası katılımcılarının, mevcut teminat mektuplarını gelecek yıla kadar elektronik teminat mektubuna dönüştürmesi zorunlu hale geldi.

Finans 17-03-24 08:10

36 saatlik elektrik kesintisi isyan ettirdi! Esnaf kepengi kırdı: 500 bin liralık et ziyan oldu

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 36 saatlik elektrik kesintisi semt sakinlerini isyan ettirdi. Kesinti nedeniyle kepenk açamayan esnaf ürünlerinin bozulmasından dert yandı. Bir kasap 500 bin liralık et ürününün ziyan olduğunu, bir başka esnaf 10 bin lira mağdur olduğunu dile getirdi. Elektrik dağıtım şirketinden kesintiyle ilgili açıklama geldi.

Haber 15-03-24 16:55

Kocaeli’de mağazanın deposunda yangın

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir mağazanın deposunda elektrik kontağından çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden kontrol altına alındı.

Yurthaber 15-03-24 13:37

OEDAŞ'ın Eskişehir'de düzenlenecek enerji tasarrufu temalı şiir ve resim yarışmasına başvurular başladı

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), bu yıl Eskişehir'de 7.'si düzenlenecek enerji tasarrufu temalı şiir ve resim yarışmasının başvurularını almaya başladı.

Yurthaber 15-03-24 11:05