Sandik Gorevlisi Olma Sartlari Nelerdir Haberleri

Evlilik kredisi nedir, şartları nelerdir? 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu nereden yapılır?

Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi yardımının belli başlı koşulları karşılayan kişilere yapılacağı bilinir. 15 Şubat 2024 itibarıyla başvurulabilen devlet destekli evlilik kredisinin miktarı 150.000 TL olarak belirlenmiştir. Bu krediye başvurmak isteyen kişilerin ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma gibi temel şartları karşılamaları gerekir. Evlilik kredisinin diğer başvuru şartlarının detaylı bir şekilde sıralanması ise sürecin olumlu bir şekilde tamamlanması bakımından önemlidir.

Finans 2024-03-26 19:37:29

Nikah memuru nasıl olunur? Nikah memuru olma şartları nelerdir? Nikah memuru maaşı

Kaç TL kazandığı merak edilen nikah memurları genellikle İktisat veya Hukuk gibi bölümlerden mezun olduktan sonra bu mesleği yapar. Devlet tarafından kendileri için belirlenen net bir ücret olmayan nikah memurlarının temel görevleri çiftlerin resmî nikahlarını kıymaktır. Dolayısıyla bir nikah memurunun iletişim, insan ilişkileri ve hukuk gibi konularda yetkinlik kazanması önemlidir. Bununla birlikte bir nikah memurunun ne kadar kazanacağının değişiklik gösterebildiği söylenmelidir.

Finans 2024-03-23 21:21:04

Auto-Brewery sendromu nedir, neden olur? Auto-Brewery sendromu belirtileri ve tedavisi

Auto-Brewery Sendromu nadir görülen ancak oldukça ilginç bir tıbbi durumdur. Bu sendrom sindirim sistemindeki mayaların aşırı miktarda alkol üretmesi sonucu ortaya çıkar ve kişinin vücudu kendi kendine alkol üretir. Peki, alkol tüketmeden sarhoş olma sendromu olarak da tanımlandığı görülen Auto-Brewery sendromu nedir ve neden olur, belirtileri nelerdir?

Haber 2024-02-17 14:23:32

Dereotunun faydaları nelerdir? Dereotu neye iyi gelir?

Gerek yemeklerde gerekse salatalarda yaygın olarak kullanılan birçok bitki çeşidi vardır. Dereotu da zengin aroması ile öne çıkan zeytinyağlı yemek türlerinde ve salatalarda da sıklıkla tercih edilen bir bitki çeşididir. Maydanozgiller ailesinden olan bu bitki, Anethum türünün tek çeşidi olma özelliğine sahiptir. Ana yurdu Asya olarak bilinen bu bitkinin insan sağlığı yönünden birçok önemli yararı bulunmaktadır. Peki, dereotunun faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 2024-02-12 18:38:58

Diğer Haber Etiketleri

Bağımsız denetim nedir? Bağımsız denetime tabi olma şartları nelerdir?

Bağımsız denetim, isminden de anlaşılabileceği gibi bağımsız olarak denetleme manasını taşımaktadır. Pek çok firma ve şirketin finansal tablolarının yetkili kurumlar tarafından denetlenmesi ve şeffaflık ilkesinin uygulanması son derece önemli bir konudur. Bağımsız denetim ile alakalı tüm detaylar Türk Ticaret Yasası içerisinde açık ve net bir biçimde yer almaktadır. Kanunlara göre bu denetime tabi tutulan birçok farklı şirket türü vardır. Peki, bağımsız denetim nedir, ne işe yarar?

Haber 15-09-23 18:59

Kimler askerlikten muaf olabilir? Askerlikten muaf olma şartları nelerdir?

Bir erkek bireyin EK-C Hastalık ve Arızalar Listesi kapsamındaki rahatsızlıklardan birine sahip olması durumunda askerlikten muaf tutulması mümkündür. Bu durum genellikle askerlik başvurusu sırasında gerçekleştirilen sağlık muayenesinde ortaya çıkar. Bununla birlikte herhangi bir ciddi rahatsızlığı olan kişilerin çürük raporu almak için askeri hastanelere başvurmaları söz konusu olabilir. Dolayısıyla askerlikten muaf olma durumunun ne anlama geldiği ve nasıl ortaya çıktığı açıklanmalıdır.

Haber 15-09-23 16:05

Pilot olma şartları nelerdir? Pilot olmak için ne yapmak gerekir?

Günümüzde birçok kişinin tercih ettiği mesleklerden biri pilotluk mesleğidir. Ancak bu mesleğin icra edilebilmesi için birçok farklı aşamanın başarılı bir şekilde geçilmesi gerekir. Hava yolu taşımacılığı alanında kariyer yapan bireyler pilot olarak tabir edilmektedir. Bu kişilerin en temel görevi hava aracını doğru bir şekilde kullanmak ve uçurmaktır. Bu mesleği yapmak isteyenlerin koşulları harfiyen yerine getirmesi de önemlidir. Peki, pilot olma şartları nelerdir?

Haber 14-09-23 19:51

Ev hanımlarına emeklilik var mı, ev hanımları emekli olabilir mi? Ev hanımlarına emeklilik ne zaman, şartları nelerdir?

Her çalışan vatandaşın belli bir süre çalıştıktan ve gerekli olan koşulları yerine getirdikten sonra emekli olma hakkı kazanır. Ancak emekli olmak için bir işyerinde çalışmak ya da iş yeri sahibi olmak gibi bir zorunluluk yoktur. Türkiye Cumhuriyeti yasaları gereğince ev hanımları da emekli olma ve emekli maaşı alma hakkına sahiptir. Bu hak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. Peki, ev hanımları emekli olabilir mi?

Haber 28-08-23 10:44

1999 öncesi emeklilik yaş tablosu nedir? 1999 öncesi emeklilik şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, çeşitli sektörlerde çalışarak belli bir prim gün sayısı ve sigortalılık süresi doldurdukları zaman diğer şartları da yerine getirerek emekli olma hakkı kazanırlar. Bir diğer emeklilik koşulu yaş zorunluluğudur. Çalışma gün sayısı ve yaş sınırı, kadın ve erkek emekli adaylarında farklılık gösterir. Peki, 1999 öncesi emeklilik şartları nelerdir, yaş tablosu nasıl?

Haber 28-08-23 10:36
EYT

Esnaf kefalet kredi şartları nelerdir, limiti ne kadar? Esnaf kefalet kredisi nedir, faiz oranları ne kadar?

Rekabet, ekonomik dalgalanmalar gibi farklı nedenlere bağlı olarak en zor olduğu kabul edilen mesleklerden biri de esnaflıktır. Esnafları desteklemek adına hem devlet kurum ve kuruluşları hem de çeşitli finans kuruluşları bazı olanaklar sağlar. İşletme, iskonto, tesis gibi krediler de bu olanaklardan bazılarıdır. Tüm bu kredi türleri esnafa destek olma amacı ile geliştirilmiştir. Peki, esnaf kefalet kredisi nedir?

Haber 28-08-23 10:35

EYT kısmi emeklilik nedir? EYT kısmi emeklilik şartları nelerdir, kimler yararlanabilir?

Çalışan kişiler belli bir sigorta gününü ve prim ödemesini tamamladıktan sonra sigortalılık türüne göre belirlenen yaşı da doldurarak emekli olma hakkı kazanırlar. Emekli olan kişiler aylık ya da üç aylık gibi süreçlerde, çalışma alanlarına göre düzenli maaş da alırlar. EYT olarak da isimlendirilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar ise sigortası 8 Eylül 1999 tarihinden önce başlayan kişilerin emeklilik durumlarını düzenleyen bir sistem olarak kabul edilmiştir. Peki, EYT kısmi emeklilik şartları nedir?

Haber 28-08-23 10:32
EYT

Engelli emeklilik şartları nelerdir? Engelli emeklilik başvurusu nasıl yapılır, engelli emeklilik tablosu nasıl?

Çalışan ve çeşitli kanuni koşulları yerine getiren her Türk vatandaşı belli bir süre sonra emekli olma hakkı kazanır. Emekli olan kişilere, çalıştıkları sektör, sigortalılık süresi gibi farklı nedenlere bağlı olarak maaş ödenir. Resmi olarak devletin engelli kabul ettiği bireylerin de sigortalılık durumlarına, engel oranlarına ya da prim ödeme günlerine göre değişiklik gösterebilen emeklilik hakkı bulunur. Peki, engelli emeklilik şartları nelerdir?

Haber 28-08-23 10:28

A101 çalışma şartları nelerdir? A101 personeli kaç gün çalışıyor?

Ülkemizin pek çok noktasında gıda, giyim ve tüketim ürünleri sunan çok sayıda market bulunmaktadır. A101 de bu market zincirleri arasında yer almaktadır. Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olma özelliğini taşıyan bu market, 2008 senesinden bu yana müşterilerine hizmet vermektedir. Günümüzde bu marketin şubelerinde çalışman isteyen birçok kişi mevcuttur. Ancak her işte olduğu gibi bu iş için de belli başlı kriterlere sahip olunması gerekmektedir. Peki, A101 çalışma şartları nelerdir?

Haber 22-08-23 18:54

Doğum borçlanması nedir? Doğum borçlanması şartları nelerdir?

Çalışan kadınlar evlilik ya da doğum gibi sebeplere bağlı olarak geçici süreliğine işten uzaklaşabilirler. Doğum nedeni ile çalışma hayatından uzaklaşmak durumunda kalan kadınların devlet denetiminde borçlanma hakkı doğar. Bu borçlanma ve ödemeler çeşitli şartlara bağlı olarak gerçekleşir. Sigortalı olma durumuna göre borçlanma süresi ve tutarı da değişiklik gösterir.

Haber 11-08-23 20:56

Erken emeklilik nedir? Erken emekli olma şartları nelerdir?

Belli bir süre çalışan herkes gerekli şartları yerine getirdiklerine emekli olma hakkı kazanırlar. Emeklilik hakkı ve koşulları, kişilerin çalışma sürelerine, bağlı oldukları sigortalılık türüne, çalıştıkları iş alanına ya da sigortalılık sürelerinin başladığı tarihe göre çeşitlilik gösterebilir. Bazı çalışanlar, çeşitli şartlara bağlı olarak erken emeklilik hakkına da sahip olabilirler. Erken emeklilik için yasal koşullara uygun bazı kriterler gerekir.

Haber 11-08-23 18:32

BAĞKUR emeklilik şartları nelerdir? 4B BAĞKUR mu?

Her çalışan, beli bir çalışma gününü, prim ödemesini tamamladıktan ve kanuni olarak belirlenen yaş sınırına ulaştıktan sonra emekli olmak için hak kazanır. Kişilerin emekli olma koşulları, bağlı bulundukları sektöre, çalışma alanına, üstlendikleri göreve ya da sigortalılık türlerine göre değişiklik gösterebilir. 4B sigorta türü olarak da bilinen BAĞKUR da farklı özellikleri ve koşulları bulunan bir emeklilik türüdür.

Haber 11-08-23 17:14

3600 günden emeklilik şartları nelerdir? 1999'dan önce sigortalı olanlar ne zaman emekli olur?

Türkiye’de çalışanlar belli bir sigorta süresini doldurduktan ve belirtilen yaş sınırını ulaştıktan sonra emekli olma ve emekli maaşı alma hakkına sahip olurlar. Ancak yürürlüğe konan mevzuatlar gereğince bazı durumlarda istisnalar bulunur. Bu istisnalardan biri de 3600 günden emeklilik durumudur. 3600 günden emekli olmanın bazı şartları vardır. Bu şartlara uyan kişiler 3600 günü doldurdukları takdirde emekli olabilirler.

Haber 20-07-23 15:04

Milletvekili olma şartları nelerdir? Milletvekili seçilme şartları

Milletvekili ya da parlamenter olarak isimlendirilen kişiler, bir ülkede halk tarafından genel seçim yolu ile yasama meclisine giren temsilciler, parlamento üyeleridir. Türkiye’de de yasalara göre halkı temsil etmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seçilen, yasama dokunulmazlığı olan kişilerdir. Bir kişinin Milletvekili olabilmek için bazı koşullar yerine getirmesi gerekir.

Haber 20-07-23 14:34

Tatlı patatesin faydaları nelerdir? Tatlı patates hangi hastalıklara iyi gelir?

Tatlı patates, sevilerek tüketilen sebze türlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Kahkahaçiçeğigiller ailesinin bir üyesi olan bu sebze, adından da belli olduğu üzere tatlı bir bitki çeşidi olarak tanımlanır. Normal patates gibi bu patates çeşidi de nişastalı olma özelliğine sahiptir. Ayrıca insan sağlığı açısından birçok farklı yararı bulunur. Peki, ana yurdu Orta Amerika olarak bilinen tatlı patatesin faydaları nelerdir?

Haber 12-06-23 18:56

SANDIK MÜŞAHİDİ ücreti ne kadar 2023? Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde sandık müşahidi olma şartları neler, nereye başvuru yapılır?

Sandık müşahidi ücreti ve şartları 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle merak konusu oldu. Seçmenler, oy pusulasında Recep Tayyip Erdoğan ya da Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Evet' mührünü basacak. Peki, 2023 sandık müşahidi ücreti ne kadar? Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde sandık müşahidi olma şartları neler, nereye başvuru yapılır?

Haber 22-05-23 09:34

YSK SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURU 2023: Seçimlerde 2. tur için sandık görevlisi başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?

Sandık görevlisi başvuru şartları ve başvuru süreci ile ilgili detaylar 28 Mayıs tarihinde düzenlenecek ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi merak konusu oldu. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı (YSK) tarafından sandık kurulu görevlisi alımları gerçekleştirilecek. Peki, seçimlerde 2. tur için sandık görevlisi başvurusu nasıl yapılır? Sandık görevlisi şartları nelerdir?

Haber 17-05-23 13:26

Hazar Devleti özellikleri nedir? Hazar Devleti hakkında bilgiler nelerdir, nerede kuruldu, kurucusu kimdir?

Hazar Devleti Karadeniz’in kuzeyinden Doğu Avrupa’ya kadar uzanan Tüm Kafkasya Bölgesini egemenliği altına almış ve İslam ve Gök Tanrı inancının dışında sadece Museviliği benimsemiş tek Türk Devleti olma özelliğini taşır. ‘Hazar’ın sözcük anlamı ‘Kaz’ kökünden gelir. Kaz ; ‘kezen-gezen yiğit kişi’ demektir. Kazer zamanla, Hazer ve sonrasında ‘Hazar’ ismine dönüşmüştür. Hazar Devleti'nin özellikleri nedir?

Egitim 08-05-23 10:03

Mekke'nin fethi ne zaman ve nasıl gerçekleşmiştir? Mekke'nin fethi kaç yılında oldu, sonuçları nelerdir?

İslam tarihi açısından önemli olan Mekke’nin fethi, günümüzde de Müslümanların merak ettiği bir olaydır. Dini bir merkez olma özelliğinden dolayı büyük önem taşır. Hudeybiye Antlaşması’ndan kısa bir süre sonra gerçekleşen Mekke’nin fethi, Arap Yarımadası’nda İslamiyet’in hızla yayılmasını sağlamıştır. Kureyşliler’in elinde olan Mekke’nin, Müslümanlar’ın eline geçmesi, Hudeybiye Antlaşması’nın bozulması ile gerçekleşti.

Egitim 10-04-23 14:33

Mute Savaşı ne zaman yapıldı, kim kazandı? Mute Savaşı kısaca özeti, önemi ve sonucu nedir?

Mute Savaşı, Müslümanlar ile Hristiyanlar arasında gerçekleşen ilk savaş olma özelliği taşır. İslam tarihinde önemli bir yer tutan bu savaş, peygamber efendimizin İslamiyet’e davet için Bursa valisine gönderdiği elçinin öldürülmesi üzerine gerçekleşmiştir. Hz. Muhammed, gönderdiği elçi olan Haris bin Umeyr’in öldürüldüğünü duyduktan sonra Şürahbil’e ordu gönderilmesine karar vermiştir ve Mute Savaşı bu şekilde başlamıştır. Mute Savaşı ne zaman yapılmıştır, savaşın önemi ve sonuçları nelerdir?

Egitim 10-04-23 14:32

Greyfurt faydaları nelerdir, zararı var mı? Greyfurt nasıl yenir?

Elma ve portakala göre daha az popüler olan greyfurt turunçgiller ailesine aittir ve dünyanın birçok bölgesinde yetişir. Tadı ekşi-tatlı ve acımsıdır ve bol miktarda C vitamini ve diğer sağlıklı besinler içerir. Greyfurtun sağlık yararları hakkında birçok araştırma yapılmıştır ve bu araştırmaların sonuçları greyfurtun bağışıklık sistemini güçlendirme, kilo kaybına yardımcı olma ve kalp sağlığını koruma gibi faydalar sağladığını gösterir.

Haber 10-04-23 11:06

Sürekli uyarılma sendromunun (PSAS) nedenleri ve belirtileri nelerdir? PSAS asıl tedavi edilir, sürekli cinsel istek neden olur?

Bir kişinin herhangi bir cinsel uyarıcı ya da istek olmadan sürekli olarak orgazm ve tahrik olma hissi yaşamasına sürekli cinsel uyarılma sendromu denilir. Günümüzde bu sendromun güncel adı sürekli genital uyarılma bozukluğu olarak güncellenmiştir. Genital bölgede basınç, ağrı, iğne batması ve yanma hissi gibi semptomların da eşlik edebildiği PSAS genellikle cinsel terapiler ile tedavi edilir. Sürekli cinsel uyarılma sendromu neden olur?

Kadin 24-03-23 17:26

Radyum simgesi nedir, özellikleri nelerdir? Radyum elementi periyodik tabloda nerede yer alır?

Radyum, metal özellik taşıyan bir elementtir. Radyum metali ismini Latince ışın anlamındaki “Radius” kelimesinden alır. 1898 yılı içinde keşfedilen radyum metali, parlaklığı ve radyoaktif element olma özellikleriyle dikkat çeker. Ağır alkali metal olmasına rağmen uçucu özelliğiyle dikkat çeker. Kristal yapısının kübik olması, kristalleşmesine katkı sağlar. Peki, radyum simgesi nedir?

Egitim 10-03-23 16:49

Avrupa Hun Devleti kurucusu, hükümdarları, özellikleri, bayrağı ve haritası nedir? Avrupa Hun devleti ile ilgili bilgiler nelerdir?

Dünya tarihinde önemli rol oynayan Avrupa Hun Devleti, farklı göçler sonrası kurulmasıyla dikkat çeker. Türklerin Avrupa bölgesinde kurduğu ilk devlet olma özelliğine de sahiptir. Türk tarihi bakımından önemli olmasıyla ön plana çıkan Avrupa Hun Devleti, siyasi ve askeri gücüyle birçok devlete örnek olmuştur. Peki, Avrupa Hun Devleti hükümdarları kimlerdir?

Egitim 10-03-23 16:48

Civanın simgesi nedir, özellikleri nelerdir? Civa elementi periyodik tabloda nerede yer alır?

Civa, doğada nadir bulunan element olma özelliğiyle dikkat çeker. Endüstriyel alanlarda katı veya sıvı formda kullanılan civa elementi, güçlü çözücü özelliği taşır. Civa elementi, “Zincifre” adı verilen madenler işlenerek elde edilir. Koyu kırmızı renge sahip zincifre madenlerinden indirgenme yöntemini kullanarak civa elde etmek mümkündür. Civa elementinin oda sıcaklığındaki hâli ise sıvıdır. Peki, civanın simgesi ve özellikleri nelerdir?

Egitim 10-03-23 16:27

Koruyucu aile nedir, nasıl olunur? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Koruyucu aile başvuru şartları...

Koruyucu aile olma şartları, 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş depremleri sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklama nedeniyle merak konusu oldu. Hande Erçel’in ablası Gamze Erçel ile eşi depremzede bir bebeğe koruyucu aile olmak istediklerini açıkladı. Peki koruyucu aile nedir, nasıl olunur, şartları nelerdir? İşte ayrıntılar...

Haber 10-02-23 10:51

EYT emekli olma şartları nelerdir? EYT prim, gün sayısı nedir? İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar için şartlar

EYT emekli olma şartları ve prim, gün sayısı gibi ayrıntılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklama sonrası merak konusu oldu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yaş şartının kalktığını belirten Erdoğan detayları bir bir açıkladı. Bu gelişme sonrası EYT kapsamındaki vatandaşlar detayları sorgulamaya başladı. Peki, EYT emekli olma şartları nelerdir? EYT prim, gün sayısı nedir? İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar için emeklilik şartları...

Finans 29-12-22 11:58

Üstelik eş anlamlısı nedir? Üstelik kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Sözcükler hayatımızda önemli bir yere sahip olmakla birlikte, sosyal hayattaki iletişimimizin düzgün bir şekilde ilerleyebilmesi için gereklidir. Bazı kelimelerin birden fazla eş anlamlısı olup çeşit açısından oldukça zengin bir konumdadırlar. Bu kelimelerden birisi de üslup kelimesidir. Köken bakımından Türkçe olan kelime dilimizde cümle aralarında oldukça fazla kullanılan bir kelimedir. Eş anlamlı olma özelliği taşıyan üstelik kelimesi eş anlamlısı kelimeler nelerdir?

Egitim 06-12-22 17:10

Vatan Bilgisayar çalışma saatleri nedir, hafta sonu açık mı? Vatan Bilgisayar saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Vatan Bilgisayar, ülkemizin ilk bilgisayar mağazası olma özelliğini taşır. 1983 senesinde kurulan firma, günümüzde halen müşterilerine kesintisiz bir şekilde hizmet vermeye devam eder. Türkiye’nin 55 şehrinde de hizmet sunan firma, bünyesinde 147 mağaza barındırır. Ayrıca 107 bin 400 metrekare satış alanı ve 200 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Vatan Bilgisayar mesai günleri nelerdir, hangi günler çalışıyor?

Haber 25-11-22 13:21

Emekli olma şartları nelerdir, 25 yıl şart mı? Emeklilikte yaş ve prim gün şartları nasıl belirlenir?

Çalışma yaşamanın ilk yıllarında pek önemsenmese de emeklilik çalışma hayatının sonlarına doğru çok istenilir ve gerçekleşmesi beklenir. İster işçi ister memur isterse de kendi hesabına çalışan kişiler için emeklilik hayatı temel olarak üç koşula bağlıdır. Temel olan bu üç koşul yerine getirildiği takdirde kişi emekli olma hakkını elde eder. Emekli olmak için temel şartlar arasında olan yaş ve prim gün şartları nasıl hesaplanır?

Haber 11-11-22 16:16

Sinirli eş anlamlısı nedir? Sinirli kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Sinirli sözcüğü dilimizde sıkça kullanılan ve bir duyguya sahip olma durumunu ifade eden bir kelimedir. Sinirli kelimesi genellikle bir insanın herhangi bir olaydan duyduğu öfke duygusunu belirtmek için kullanılır. Sinirli kelimesi uzun yıllar boyunca dilimizde yer alan ve sıklıkla tercih edilen kelimelerden birisi olmuştur. Sinirli kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre pek çok anlamı bulunur. Sinir kelimesinden türetilen sinirli kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler nelerdir?

Egitim 28-10-22 17:32

Demans riskini azaltmanın 3 yolu, Demans nedir? Belirtileri nelerdir?

Demans en korkulan yaşlılık hastalıkları arasında bulunuyor. Yıllar geçtikçe demans hastalığına yakalanan kişi sayılarında artış gözlemleniyor. Uzmanlar demans hakkında uyarılarda bulunarak demans olma riskinizi azaltacak 3 yöntemi açıkladı.

Haber 14-08-22 10:54

Güzel Sanatlar mezunları ne iş yapar? Güzel Sanatlar bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Güzel sanatlar bölümü, öğrencilerin farklı sanat alanlarında yeteneklerini ortaya çıkarmalarını sağlayacak eğitimler sunan bir bölümdür. Güzel sanatlar bölümünde eğitim alabilmek için yetenek sınavında başarılı olma şartı aranır. Adayların, üniversite sınavının yanı sıra yetenek sınavına da katılmaları gerekir. Güzel Sanatlar mezunları ne iş yapar, nerelerde görülür?

Egitim 01-08-22 00:08

Arap Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar? Arap Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Dile ilgi duyan öğrencilerin merak duyduğu bölümler arasında Arap dili ve edebiyatı bölümü de yer alıyor. Arap dili ve edebiyatı bölümü Arap tarihi ve kültürü ile ilgili bilgiler içeriyor. Dört yıllık eğitim sürecini tamamladıktan sonra bölümden mezun olan kişiler özel sektörde turizm alanında, yayınevlerinde, gayrimenkul satışı yapan firmalarda iş imkanına sahip oluyor. Bunun dışında bölümleriyle ilgili eğitmen olma fırsatları da bulunuyor.

Egitim 26-07-22 17:44

EYT'DE SON DURUM 20 TEMMUZ 2022: EYT ne zaman çıkacak? EYT çıktı mı, kimleri kapsar ve şartları nelerdir?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), emekli olma hayaliyle EYT son dakika gelişmelerini güncel olarak takip ediyorlar. 2022 yılının ikinci yarısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin EYT düzenlemesi için en net tarihi açıkladı. Ayrıca EYT formülleri de netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözleşmeli memurlara kadro ve EYT düzenlemesi için çok kapsamlı çalışmalar yapacak. İşte EYT'de son durum...

Finans 20-07-22 13:06

Fizik mezunları ne iş yapar? Fizik bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Öğrenciler geleceğini planlarken sevdikleri ve istedikleri alana göre tercih yapmaları son derece önemlidir. Sevgi ve isteğin yanı sıra gelecekte iş imkanı daha fazla olan mesleklerin tercih edilmesi, boş yere okumuş olma ihtimalinin de önüne geçmiş olur. Bu yüzden seçilecek mesleğin çalışma imkanlarının çok olması oldukça önemlidir. Fizik mezunları da iş bulma konusunda sorun yaşanmayan bölümlerden biridir. Fizik mezunları ne iş yapar? Fizik mezunlarının iş imkanları nelerdir?

Egitim 19-07-22 20:48

İninal hesap silme nasıl yapılır? İninal hesap silme (kalıcı hesap kapatma) adımları nelerdir?

İninal Kart, para yüklenerek ödeme yapma fırsatı sağlayan ön ödemeli bir kart çeşididir. İninal kartta, kredi kartı sahibi olma ve herhangi bir banka hesabı açma zorunluluğu bulunmaz. Yurt içinde ve yurt dışında kolay kullanım fırsatı sunsa da, bazı kullanıcılar “İninal hesabımı nasıl kapatırım?” sorusuna yanıt arıyor. İninal hesap silme işlemi tüm detaylarıyla yazımızın devamında...

Haber 10-07-22 13:15

47 asal mı? 47 sayısı asal mıdır?

Bir sayının asal sayı olabilmesi için bazı kurallara uyması gerekir. Bu kuralları karşılamayan sayılar asal sayı olamaz. Çoğu insan 47 sayısının asal olup olmadığı konusunda araştırma yapar. 47 sayısı asal sayı mıdır? Asal sayı olma kuralları nelerdir?

Egitim 20-06-22 16:03

Diş ağrısına ne iyi gelir? Dolgulu diş ağrısına ne iyi gelir, iltihaplı, 20'lik diş ağrısı için doğal çözümler nelerdir?

Hücrelerin ihtiyacı olan vitaminleri ve mineralleri karşılamak adına aldığımız besinler sindirim sisteminde yer alan elemanlarla birlikte sindirilir. Bu sırada ağızda bulunan sindirime yardımcı olma görevi bulunan dişler zarar görebilir. Bu da çürüme, iltihap, şişme gibi belirtilerle birlikte diş ağrısına neden olabilir. Diş ağrısına ne iyi gelir? Dolgulu diş ağrısına ne iyi gelir? İltihaplı, 20'lik diş ağrısı evde hangi yöntemlerle geçer? Diş ağrısına evde iyi gelen yöntemler...

Haber 30-05-22 10:19

Altcoin nedir, çeşitleri nelerdir? Altcoin nasıl ve nereden alınır?

Blockchain teknolojisinin en büyük hacme sahip kripto para birimi bitcoin'dir. Zamanla ilk kripto para olma özelliğini taşıyan bitcoin'e alternatif olarak üretilen pek çok altcoin mevcuttur. Altcoin, tek başına bir kripto para birimini ifade etmez. Bitcoin'in alternatifi tüm kripto paralar için bu terim kullanılır.

Finans 11-04-22 15:02

KOBİ olma kriterleri nelerdir? Hangi şirketler KOBİ olabilir?

KOBİ, küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri ifade eden bir terimdir. KOBİ'ler genel olarak ülke ekonomisini canlandıran şirketler olduğu için oldukça önemlidir. Peki, hangi işletmeler KOBİ kategorisinde yer alır?

Finans 11-04-22 10:47

Terbiyesiyle ağızları açık bırakan terbiyeli sulu köfte tarifi! Terbiyeli sulu köfte malzemeleri nelerdir? Terbiyeli sulu köfte nasıl yapılır?

Terbiyeli sulu köfte tarifi, köfte sevenlerin vazgeçemeyeceği bir yemektir. Görüntüsü ve tadıyla terbiyeli sulu köfte sofranızın vazgeçilmezi olacak. Her gün ne yapsam derdine terbiyeli sulu köfte tarifi ile son verebilirsiniz. Terbiyeli sulu köfte Türk mutfağının en bilinen yemeklerinden biri olma özelliğini taşıyor. İşte Terbiyeli sulu köfte tarifi ve terbiyeli sulu köfteye dair bilinmeyenler!

Yemek 22-03-22 15:27

Malülen emeklilik şartları nelerdir? Hangi hastalıklarda mümkün?

Malulen emeklilik, çalışanın iş yapamaz duruma gelmesi veya meslek hastalığına yakalanması durumunda devlet tarafından mağduriyetinin giderilmesi için uygulanan sistem. Çalışanın malul sayılabilmesi ise birçok şarta bağlı. Peki malulen emekli olma şartı neler? Hangi hastalıklar malul sayılır? Gelin birlikte bakalım.

Finans 20-07-21 15:39

Panik atak belirtileri nelerdir? Panik atak olduğumu nasıl anlarım?

Bazen birkaç dakika süren ani anksiyete atakları ve ezici korku atakları yaşıyor musunuz? Belki kalbiniz atar, terlersiniz ve nefes alamayacağınızı veya düşünemeyeceğinizi hissedersiniz. Bu saldırılar, açık bir tetikleyici olmaksızın tahmin edilemeyen zamanlarda mı meydana geliyor ve herhangi bir zamanda başka birine sahip olma olasılığı konusunda endişelenmenize neden oluyor mu?

Haber 12-03-21 16:51

Bordo bereli nasıl olunur? Kadın - erkek bordo bereli olma şartları ve yolu

Son zamanlarda en çok araştırılan mesleklerden biri haline gelen bordo bereliler, olağanüstü durumlarda ve her şartta görevini yerine getirebilen özel askerlerdir. Peki bu mesleği ne kadar yakından tanıyoruz? "Bordo bereli nasıl olunur?", "Askerde bordo bereli nasıl olunur?", "Bordo bereli nasıl olunur, şartları nelerdir?" gibi sorularınızın tüm cevaplarını bu yazıda bulabilirsiniz.

Haber 06-01-21 14:46