Tiroid Belirtileri Haberleri

Tiroid hastalarının mutlaka bilmesi gerekenler! 12 soruda tiroid hastalığı

Tiroid boynumuzun ön kısmında yer alan ve tiroid hormonlarını salgılayan bir bezdir. Tiroid hormonları vücudun tüm hücrelerini etkileyerek organların çalışmasını ve metabolizma hızını düzenler. Tiroid bezinin çalışmasını TSH (tiroidi uyaran hormon) aracılığıyla hipofiz bezi kontrol eder. Hipofiz beynin alt kısmında yer alan yaklaşık nohut büyüklüğünde bir kısımdır. Hipofizden salgılanan TSH’ın etkisi ile tiroid bezi T3 ve T4 tiroid hormonlarını salgılar.

Haber 12-10-2022 20:35

Geçmeyen sivilceleriniz varsa altında yatan neden ciddi olabilir! Evde bir bardak su ile tiroid hastalığınızı tespit edin

Sivilceler genellikle ergenlik döneminde çıkmaya başlayarak zaman zaman sorunlara yol açan cilt problemleri arasında bulunuyor. Bazı kişiler sivilce problemi yaşamazken bazıları ise yetişkinlikte de sivilcelerle mücadele ediyor. Tiroid hastalıkları sivilcelere neden olan etkenler arasında üst sırada yer alıyor. Evde yapacağınız test ile tiroid hastalığınızı öğrenebilirsiniz.

Haber 11-10-2022 09:24

Çok yaygın görülüyor! Önemsiz görmeyin, tiroid nodülleri kanser riski taşıyor

Tiroid nodülleri en sık karşılaşılan hastalıklar arasında bulunuyor. Belirtilerinin yorgunluktan, gripten kaynaklandığı düşünülerek göz ardı edilen tiroid nodülleri sağlığı tehlikeye atabiliyor. Tedavi edilmeyen riskli tiroid nodülleri kanser riski taşıyabiliyor.

Haber 08-09-2022 09:50

Tiroid Belirtileri

Tiroid Belirtileri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tiroid Belirtileri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.