Yeni Anayasa Mahkemesi Baskani Haberleri

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan flaş çıkış: TBMM’nin rolü kanun tekeline sahip olmaktır, fikrin tekeline değil!

Yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. "TBMM’nin rolü kanun tekeline sahip olmaktır, fikrin tekeline değil!" diyen Uçum, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada toplumun tüm kesimlerinin yeni anayasa sürecine katılmasının en doğru yöntem olacağını söyledi. Uçum, ayrıca "Meclis yeni anayasa kanununu 400 veya daha fazla oyla kabul etse dahi bu kanun mutlak surette referanduma sunulmalı" ifadelerine yer verdi.

Haber 2024-05-12 15:31:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme taşımıştı! Anket yapıldı: Çıkan sonuç dikkat çekti

Türkiye yerel seçim virajını döndüğü günden bu yana yeni anayasa tartışmalarını konuşuyor. Asal Araştırma şirketi de katılımcılarına "Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var mı?" sorusunu yöneltti. 2 bin kişinin katıldığı anket çalışmasının sonuçları gündem oldu.

Haber 2024-05-11 15:16:59

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan 'yeni anayasa' mesajı: 'Bu süreci kimsenin zehirlemesine müsaade edilmemeli'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meksika ve Küba ziyaretleri sonrasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni anayasanın tartışılacağı yerin Meclis olduğunu belirttiği açıklamasında Kurtulmuş, "Bu süreci kimsenin zehirlemesine müsaade edilmemesi lazım. Bu süreç, ciddi bir şekilde parlamenterler arasında, siyasi iradeyle olacak bir şeydir" ifadesinde bulundu.

Haber 2024-05-11 14:17:53

AK Partili ve CHP'li seçmenler bu kez aynı yanıtta buluştu! 'Yumuşama' sözleri anket sonuçlarına da yansıdı

Tüm Türkiye'nin gündeminde geniş yankı uyandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan - Özgür Özel görüşmesiyle ilgili ilginç anket sonuçları geldi. Ankete göre görüşmeyi büyük çoğunluk destekliyor ancak bu oran AK Parti ve CHP seçmenlerinde kayda değer oranda fark gösterdi. Son günlerin en çok tartışılan yeni anayasa meselesiyle ilgili de çarpıcı bir oran ortaya çıktı. İşte ses getirecek anketin detayları...

Haber 2024-05-10 13:46:19

Son dakika | İYİ Partililer o sözleri ayakta alkışladı! Müsavat Dervişoğlu ilk konuşmasında esti gürledi: Karşınızda bizi bulacaksınız

Son dakika haberi: Meral Akşener'den koltuğu devralan, İYİ Parti'nin çiçeği burnunda genel başkanı Müsavat Dervişoğlu TBMM'de ilk grup toplantısında kürsüye çıktı. Dervişoğlu konuşmasına İYİ Parti'den ayrılanlara ses getirecek bir çağrı yaparak başladı. Konuşmasında yeni anayasa tartışmalarına geniş yer ayıran Dervişoğlu'nun sözlerinin ayakta alkışlandığı anlar toplantıya damgasını vurdu.

Haber 08-05-24 10:57

AK Parti'ye yakın gazeteciden çok konuşulacak sözler: Yakın çevresi Cumhurbaşkanını kuşatıyor!

Yerel seçimlerin ardından AK Parti'de görev değişimleri bekleniyordu fakat henüz bu konuda bir gelişme yaşanmadı. Yeni anayasa tartışmaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP lideri Özgür Özel ile görüşmesi siyasette yeni dönem olarak nitelendirildi. AK Parti'ye yakın gazeteci Mehmet Çek ise çok tartışılacak bir çıkışla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çevresi tarafından kuşatıldığını iddia etti.

Haber 06-05-24 14:47

Türkiye günlerce konuştu! 6 yaşında evlendirme skandalında yeni gelişme: Tarih değişti

Türkiye'nin uzun bir süre gündeminden düşmeyen 6 yaşında evlendirilme davasında kararın İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmasının ardından sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatima Gümüşel’in yargılanmasına başlandı. Duruşma sanık avukatlarının mazeretli şekilde katılmamaları nedeniyle 10 Haziran’a ertelendi.

Haber 06-05-24 11:51

Tarihi görüşmeye damgasını vuran anlar: Özel, Erdoğan'a o fotoğraf ile mektubu verdi! 'Mülakat' detayı da dikkat çekti

AK Parti ve CHP liderleri 8 yıl sonra ilk kez görüştü, siyasetin gündemine damgasını vuran Erdoğan-Özel görüşmesinden merak edilen ayrıntılar ortaya çıktı. Liderlerin hediyeleşme merasiminin ardından Özgür Özel'in Erdoğan'a verdiği fotoğraf ile mektup da dikkat çekti. Son günlerin dillerden düşmeyen konusu yeni anayasa tartışması ve mülakat uygulaması da liderlerin masaya yatırdığı konulardandı. İşte uzun yıllar konuşulacak görüşmenin tüm ayrıntıları...

Haber 03-05-24 08:29

Numan Kurtulmuş 'anayasa' ziyaretlerine devam ediyor! İlk adresi DEM Parti oldu: 'Temizlik' vurgusu dikkat çekti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un yeni anayasa için siyasi partilere ziyaretleri devam ediyor. Kurtulmuş'un bugünkü ilk adresi DEM Parti oldu. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatımoğulları Oruç, yol temizliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Kurtulmuş ardından Saadet Partisi ve İYİ Parti'yi ziyaret etti.

Haber 02-05-24 14:59

Tüm gözler Erdoğan-Özel görüşmesinde! 8 yıl sonra bir ilk olacak... Masada neler var?

Günlerdir konuşulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme saat 16.00'da AK Parti genel merkezinde gerçekleşecek. Merakla beklenen görüşmede ana gündem maddesi yeni anayasa çalışmaları. Görüşmede Erdoğan ve Özel'e kurmayları da eşlik edecek.

Haber 02-05-24 06:56

Erdoğan başkanlık etti! Cumhurbaşkanlığı YİK toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı. Türkiye’de siyaset kurumunun ilgi alanına giren konularla ilgili genel değerlendirmeler ile özellikle yeni anayasa çalışmaları toplantıda ele alındı; Türkiye’nin sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya olan ihtiyacı vurgulandı.

Haber 01-05-24 15:13

Şaban Sevinç ile Ferhat Murat arasında canlı yayında tansiyon yükseldi: 31 Mart'tan sonra size bir şey oldu!

Gazeteci Şaban Sevinç ile Siyasal iletişim uzmanı Ferhat Murat arasında canlı yayında tansiyon yükseldi. Yeni anayasa tartışmalarının masaya yatırıldığı programda Sevinç'e tepki gösteren Murat, "31 Mart'tan sonra size bir şey oldu." dedi. İkili arasında sesler bir anda yükseldi.

Haber 01-05-24 10:52

AK Parti medyasında büyük kavga, ihanet suçlaması! Ekibin tetikçiliğini, kalemşörlüğünü yapıyor

Türkiye, yeni Anayasa konusunu tartışırken bir yandan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi siyasetin gündeminde. Yaşanan tartışmalar AK Parti medyasındaki isimler arasında da gerilime neden oldu. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin son dönemdeki yazılarına gazeteci Mehmet Çek'ten sert tepki geldi. Çek, "Abdülkadir Selvi, Ak Parti merkez temsil alanlarında etkili ve seçim hezimetinin de birinci dereceden sorumlusu ekibin tetikçiliğini, kalemşörlügünü yapıyor." dedi.

Haber 30-04-24 20:55

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan dikkat çeken anayasa sözleri: Bu görüş tam bir çarpıtmadır, tamamen dayanaksızdır!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "1982 Anayasası zaten neredeyse tamamen değişti yeni anayasa hedefi gereksizdir" eleştirilerinin dayanaksız olduğunu belirterek, "Bu görüş tam bir ezberdir, görüşü tamamen dayanaksızdır." ifadelerini kullandı.

Haber 30-04-24 15:49

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'anayasa' turu! Özgür Özel'den dikkat çeken vurgu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa hazırlıkları kapsamında CHP'yi ziyaret etti. Kurtulmuş ziyaretin verimli geçtiğini belirterek, "Anayasa yapım sürecine ilişkin görüşleri aldım" ifadesini kullandı. CHP lideri Özgür Özel ise, "Yeni anayasa konuşulurken mevcut anayasa tam uyum sağlanması gerektiğini ifade ettik." dedi.

Haber 30-04-24 12:30

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: 'Tek adamlığı kökleştirecek bir revizyon arayışına izin vermeyiz'

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan ve Meral Akşener'in aday olmadığı İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Müsavat Dervişoğlu rakiplerini geride bırakarak genel başkan seçilmişti. Görevi Akşener'den devralmaya hazırlanan Dervişoğlu, katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Yeni anayasa tartışmaları hakkında konuşan Dervişoğlu, "Tek adamlığı kökleştirecek bir revizyon arayışına izin vermeyiz" dedi.

Haber 29-04-24 21:23

Yeni anayasa mesaisi başlıyor! TBMM Başkanı Kurtulmuş, parti gruplarını ziyaret edecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bu hafta parti gruplarına yapacağı ziyaretle yeni anayasa için görüşmelere başlayacak. Kurtulmuş'un anayasa ve içtüzük değişikliği konusunda ziyaretlerine 30 Nisan Salı günü Meclis'te CHP grubu ile başlaması bekleniyor.

Haber 29-04-24 07:34

Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesi öncesi dikkat çeken çıkış! Cumhurbaşkanı başdanışmanı 'ana ilkeleri' tek tek açıkladı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum yeni anayasa tartışmalarına dair çok önemli bir açıklamada bulundu. Uçum, yeni anayasada ilk üç maddenin 'milletin vazgeçilmezi' olduğunu ifade ettiği açıklamasında, yeni anayasanın ana ilkelerinin neler olabileceği konusunda da ipuçları verdi. CHP lideri Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında önümüzdeki hafta olacak görüşme öncesi Uçum'un çıkışı dikkat çekti.

Haber 28-04-24 16:34

Ek vergide yeni gelişme! AYM gerekçeli kararını açıkladı

Anayasa Mahkemesi, deprem nedeniyle kurumlar vergisine bir defaya mahsus ek vergi getirilmesini öngören düzenlemenin iptal talebini reddetti.

Finans 19-04-24 14:26

Zam pazarlığında yeni dönem! Yüzbinlerce kamu işçisini ilgilendiren önemli karar AYM'den geldi! O hakkın önü açılmış oldu

Anayasa Mahkemesi'nden yüzbinlerce kamu işçisini ilgilendiren önemli bir karar geldi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda iptal edilen düzenlemenin sendika hakkını sınırladığının altı çizildi. Çalışma ekonomisi profesörü Aziz Çelik de AYM kararıyla sendikaların grev hakkının iade edilmiş olduğu yorumunu yaptı.

Finans 18-04-24 11:33

Resmi Gazete'de yayımlandı! Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Basri Bağcı seçildi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Basri Bağcı seçildi.

Haber 17-04-24 00:47

Seçimler sonrası AK Parti nasıl bir yol izleyecek? İşte masadaki formül! Fatih Portakal: 'Geçmişte olan şeyler tekrar ısıtılmaya çalışılıyor'

Yerel seçimlerde AK Parti aldığı oy ile ikinci parti konumuna geriledi. Seçimler sonrasında nasıl bir adım atacağı merak edilen AK Parti ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Cumhurbaşkanlığı seçilme oranı olan 50+1'in değiştirilmesi kulislerde konuşuluyor. Yeni anayasa çalışmalarıyla konunun ele alınması beklenirken gazeteci Fatih Portakal "Geçmişte olan şeyler tekrar ısıtılmaya çalışılıyor" dedi.

Haber 16-04-24 21:58

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili görevine Basri Yağcı seçildi

Anayasa Mahkemesi'nin Başkanvekilliği görevini üstlenecek isim Genel Kurulda yapılan seçimle belli oldu. Basri Yağcı, AYM'nin yeni Başkanvekili oldu.

Haber 16-04-24 13:02

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na Kadir Özkaya’nın seçilmesine ilişkin AYM karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Anayasa Mahkemesi Başkanlığına Kadir Özkaya’nın seçilmesine ilişkin AYM kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber 22-03-24 01:11

Son dakika! AYM Başkanlığına Kadir Özkaya seçildi, 12 yıllık Zühtü Arslan dönemi sona erdi

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu. Seçimde, görev süresi dolan Zühtü Arslan aday olmamıştı. Böylelikle AYM'de 12 yıllık Arslan dönemi sona ermiş oldu.

Haber 21-03-24 10:26
aym

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! AYM'den izin parası kararı

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren izin parasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nde önemli bir karar geldi. İzin parası anayasal güvence altına alındı. Anayasa Mahkemesi Deniz İş Kanunu’nun 40’ıncı maddesinin yedinci fıkrasını iptal etti. AYM'nin kararı 14 Eylül 2024'te yürürlüğe girecek.

Finans 17-03-24 10:41

AYM, araç satışı sonrası sigorta 15 gün devam eder düzenlemesini iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), araç satışının ardından, zorunlu mali sorumluluk sigortasının 15 gün boyunca devam etmesine ilişkin düzenlemeyi, Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti.

Yurthaber 05-03-24 11:02

Araç sahipleri dikkat! AYM'den araç satışı ile ilgili dikkat çeken karar: Araç sigortası düzenlemesi iptal edildi

Anayasa Mahkemesi (AYM), araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir karara imza attı. AYM, araç satışının ardından zorunlu mali sorumluluk sigortasının 15 gün boyunca devam etmesine ilişkin düzenlemeyi, Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti. Yüksek Mahkeme, iptal hükmünün 9 ay sonra yürürlüğe girmesini kararlaştırdı. İşte detaylar...

Haber 05-03-24 10:59

Uğur Kurt'un ölümüne ilişkin davada sanık polise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Suç vasfına yönelik karar verme görevinin AYM'ye ait olmadığı ve bu yönde bir "hak ihlali" kararı verilmediğini vurgulayan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, yeni hükmünde "taksirle ölüme neden olma" suçunun işleniş şekli, özellikleri, sanığın kusur durumu ve AYM'nin "hak ihlali" kararının gözetildiğini belirtti.

Yurthaber 01-03-24 13:49

'6 yaşında evlilik' davasında yeni karar!

Türkiye'nin konuştuğu 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi olayına ilişkin davada yeni karar verildi. Karar istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. Mahkeme verilen cezayı az buldu, sanıklar yeniden yargılanacak.

Haber 23-02-24 18:14

AYM'den Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili yeni karar

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti için CHP'nin yaptığı başvuru ile Atalay'ın avukatlarının yaptığı yeni başvuruda kararını verdi. Genel Kurul, iki başvuruda da karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Haber 22-02-24 15:50
aym

İbrahim Keloğlan, Eros'u dakikalarca tekmeleyip öldürmüştü! Tepkilere yol açan olayla ilgili mahkemeden dikkat çeken karar

İstanbul Başakşehir'de İbrahim Keloğlan isimli kişi, sitede bulunan Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldürmüştü. Tepkilere yol açan olayda Keloğlan'a 1 yıl 3 ay ceza verilip hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Olayda yeni bir gelişme yaşandı. Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararının kaldırılmasına hükmetti.

Haber 20-02-24 17:45

Son dakika | Erdoğan Bu ihtilaf bitmeli dedi, yeni anayasayı işaret etti: 'Son dönemdeki tartışmalar, ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor'

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı geldi. Yüksek yargı kurumları arasında tartışma yaşandığına ve bu ihtilafın bitmesi gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, Danıştay 5. İdaresi'nin aldığı kararla ilgili de tepkisini dile getirdi.

Haber 20-02-24 14:46

AYM, ağaçlara izinsiz afiş yapıştıran HDP'lilere verilen idari para cezasını uygun buldu:

Anayasa Mahkemesi (AYM), yetkili makamlardan izin almadan ağaçlara afiş astıkları gerekçesiyle idari para cezasına çarptırılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin ifade özgürlüğünün ihlal edildiği iddialı başvuruyu kabul edilemez buldu.

Yurthaber 13-02-24 12:31

Rapor alıp Bodrum'a tatile gitmişti! Fotoğraflar pahalıya patladı! AYM'den işçiye kötü haber

Anayasa Mahkemesi, diş hastanesinden sağlık raporu alıp işe gelmediği dönemde Bodrum'a, Kartalkaya'ya tatile giden ve sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan gayrimenkul değerleme uzmanının tazminatsız şekilde işten çıkarılmasını haklı buldu

Finans 08-02-24 12:37

AYM Başkanı’ndan Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda gündem olacak sözler... Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan yanıt geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Anayasa Mahkemesi yemin töreninde AYM Başkanı Zühtü Arslan yaptığı konuşma gündem oldu. Arslan, Erdoğan'ın katıldığı törende Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının beğenilmese de uyulmasının anayasal bir zorunluluk olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum ise sosyal medyadan Aslan'a yanıt verdi. Milletvekilliği düşürülen tutuklu TİP'li Can Atalay hakkında AYM iki kez ihlal kararı vermiş, Yargıtay ise karara uymamıştı.

Haber 08-02-24 11:36

Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi

Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Danıştay Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından en yüksek oyu alan Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil seçildi.

Haber 31-01-24 08:23

Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi

Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Danıştay Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil seçildi.

Yurthaber 31-01-24 07:28

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! AYM'den yeni ikramiye kararı

Anayasa Mahkemesi milyonlarca memuru ilgilendiren bir karara imza attı. AYM, memur ikramiyelerine ilişkin kararında yüzde 2 barajına dikkat çekti.

Finans 19-01-24 08:19

Kamu görevlileri dikkat! AYM toplu sözleşme ikramiyesindeki yüzde 2 şartını iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma şartı getiren düzenlemeyi iptal etti. AYM düzenlemeyi Anayasa'ya aykırı buldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın karara ilişkin acilen yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Finans 18-01-24 18:09

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına AYM üyesi Rıdvan Güleç seçildi

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerinden Rıdvan Güleç’in seçilmesine ilişkin AYM kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber 17-01-24 01:15

SON DAKİKA | AYM ve Yargıtay arasındaki kriz gündem olmuştu! AYM Başkanı Zühtü Arslan'dan ilk açıklama: 'Vahim bir olay'

Son dakika haberine göre AYM'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği iki hak ihlali kararına Yargıtay'ın uymaması ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması gündem olmuştu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Arslan, ihlal kararlarının icra edilmemesinin, bireysel başvuru yolunu etkisiz kılabilecek nitelikte 'vahim bir olay' olduğunu vurguladı.

Haber 12-01-24 18:40

Can Atalay kararı gündem olmuştu! Yargıtay'dan AYM çıkışı: 5-6 yıldan beri...

Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği 'hak ihlali' kararına ilişkin "Aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen ciddi anlamda derin görüş ayrılıklarımız oldu, bu bir gerçek" dedi. Öte yandan, TTB, Can Atalay hakkında verilen hak ihlali kararının uygulanmaması nedeniyle İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ve Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi üyeleri hakkında ceza soruşturması başlatılması talebiyle başvuruda bulundu.

Haber 05-01-24 16:46

CHP, TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdı! Can Atalay hakkındaki kararlar...

CHP, Hatay milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay’ın verdiği kararların devlet krizi doğurduğunu iddia ederek TBMM’yi 9 Ocak saat 15’te toplanmak üzere olağanüstü toplantıya çağırdı.

Haber 05-01-24 14:00

İstanbul Barosu'ndan Can Atalay açıklaması! Suç duyurusunda bulundular

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, Anayasa Mahkemesi'nce (AYM) ikinci kez ihlal kararı verilen Türkiye İşçi Partisi'nde (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için kararı uygulamayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Haber 28-12-23 14:40

Can Atalay dosyası yeniden Yargıtay'a gönderildi!

Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince ikinci kez verilen ihlal kararını değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, bunun yerel mahkemece alınan karara ilişkin olmadığı gerekçesiyle dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine gönderdi.

Haber 27-12-23 21:01

Fatih Portakal'ın Devlet Bahçeli'nin Bay Zühtü senin kumandan kimin elindedir? sözlerine yorumu gündem oldu! Abdullah Gül'ü kastediyor

TBMM'de partisinin grup toplantısında Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Uzaktan kumandalı yargı da, yargıç da olmaz diyen Bay Zühtü, senin kumandan, senin ipin kimin elindedir" sözleri gündem oldu. Gazeteci Fatih Portakal ise sunduğu ana haber bülteninde Bahçeli'nin sözlerini yorumlayarak "Devlet Bey'in söylemediğini ben söyleyeyim size Abdullah Gül'ü kastediyor." ifadelerini kullandı.

Haber 26-12-23 23:32

Meral Akşener'den Can Atalay açıklaması! 'Bu bir fırsattır' diyerek çağrı yaptı: 'Bu kriz derhal çözülmelidir'

Anayasa Mahkemesi (AYM) tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında ikinci hak ihlali kararı vermişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Alınan bu yeni karar, devletin kurumları arasındaki çatışmayı sonlandırmak için bir fırsattır. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, bu konudaki karar merciinin kendisi olduğunu dikkate alarak, bir an önce gereğini yapmalı ve bu kriz derhal çözülmelidir" dedi.

Haber 22-12-23 13:51

Adalet Bakanı Tunç, Can Atalay kararını değerlendirdi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararıyla ilgili, “Anayasanın 83., 14., 148., 148. Madde 4. Fıkrası tüm bunları değerlendirecek olan, olay mahkemenin önüne geldiğinde o mahkemeler değerlendirecektir. Bu maddelerin yorumlanması bakımından Anayasa Mahkememiz ve Yargıtayımız görüş farkı ortaya çıkmıştı. Bu yeni bir karar. Bu kararın değerlendirmesinin yine ilgili mahkemeler yapacaktır” dedi.

Haber 21-12-23 22:32