YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kasiad’tan ‘yeni İş Msağlığı Ve Güvenliği Yasası Zirvesi’ Toplantısı

Karabük Safranbolu İşadamları Derneği öncülüğünde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Karabük Organize Sanayi...

Kasiad’tan ‘yeni İş Msağlığı Ve Güvenliği Yasası Zirvesi’ Toplantısı

Karabük Safranbolu İşadamları Derneği öncülüğünde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından ‘Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası Zirvesi’ toplantısı yaptı.

Karabük Polis evinden düzenlenen toplantıya Karabük Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Karabük TSO Başkanı Pehlivan Baylan, İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, OSB Müdürü Caner Özcan ile Gazi Üniversitesi İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Prof. Dr. Kadir Arıcı ile çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

Programda bir konuşma yapan KASİAD Başkanı Ahmet Ramazanoğlu, çıkarılan yasa 6331 sayılı yasa ile iş sağlığı güvenliği ile ilgili iş dünyasında ciddi değişikler olacağını söyleyerek, “ Türkiye’de son on yılda on binden fazla insanı iş kazalarında kaybettiğimizi 15 binden fazla insanımızın sakat kaldığını düşünürsek, düzenlemelerin ne kadar gerekli olduğunu görmüş oluruz. Böyle bir ortam içerisinde işverenlerin, işçilerin, devletin üzerine büyük görevler düşmektedir. Allah’ın vermiş olduğu mukaddes canı kimsenin alma yetkisi bulunmamaktadır. Ancak tehlikeli durumlar, tehlikeli davranışlar ile birleştiğinde canlar gitmekte. İnsanlara verilen değer ya da insanların kendilerine verdikleri değer toplumların gelişmişlik seviyeleri ile de alakalıdır. Gelişmiş toplumlarda 70’li yıllarda yürürlüğe konulan iş sağlığı ve güvenliği yasası Türkiye’de 2012 yılında yasalaştı. Bu saatten sonra ister devlet, ister işçi, ister işveren olsun herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmalıdır. Yasa herkesime özellikle de iş güvenliği uzmanlarına, işyeri hekimlerine, ortak sağlık ve güvenlik birimlerine çok ciddi sorumluluklar yüklemektedir. Bu nedenle iş dünyasının içinde olan tüm aktörlerin sorumluluk bilinci iş ahlakı en üst seviyede olmalıdır. Bizde sorumluluklarını yerine getirme gayreti olan bir sivil toplum örgütü olan hem üyelerimize, hem Karabük iş dünyasına çok önemli gördüğümüz bu yasayla ilgili bilgilendirme toplantısı yaparak görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven ise, kuruma kayıtlı işsizlerin piyasa ihtiyaçları doğrultusunda istihdam edilebilirliklerini, iş bulmalarını kolaylaştırmalarına, kendi işlerini kurmalarına yönelik, girişimcilik, meslek eğitimi, meslek edindirme eğitimleri, rehberlik danışmanlık hizmetleri, toplum yararına çalışma programları ve iş başı eğitim programları düzenlediklerini söyledi.

Güven, “İşverenlerimizin özellikle 6 aydan 54 aya kadar işveren prim desteğinden yararlana bilmeniz için iş gücü taleplerinizi müdürlüğümüz kanalıyla gerçekleştirmenizi, 6 aya kadar işçinin tüm maliyetinin karşılandığı, iş başı eğitim programları kapsamında kurum hizmetlerinden yararlanmanızı beklemekteyiz. Bununla birlikte 665 sayılı yürürlüğe giren kanun ile Bölge Çalışma Müdürlükleri kapanarak, görev ve yükümlülükleri Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün görevleri arasına alınmış ve ilerde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri yapılandırmaları tamamlanmıştır” diye konuştu.

Program daha sonra Gazi Üniversitesi İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Prof. Dr. Kadir Arıcı’nın sunumu ile devam etti. Arıcı, katılımcılara 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında detaylı bilgiler vererek soru cevaplarla konuşmasını tamamladı. Programın sonunda ise İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından kurumla işbirliği yapan ve istihdama katkıda bulunan kuruluşlardan 10 tanesine teşekkür belgesi verildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler