YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kuzey'in İncisi Sinop'dan 9 Farklı Yöresel Lezzet

    Özellikle denize olan manzarasıyla Avrupa'yı aratmayan Karadeniz'in incisi Sinop'dan tatmanız gereken 9 lezzeti sizler için listeledik!

    Mısır Çorbası

    Mısırın ünlü olduğu Karadeniz Bölgesi'nde haliyle çorbası da yapılıyor. Özellikle Sinop'da yapılan mısır çorbasının içerisine katı yağ, domates salçası, kemikli kuzu eti, soğan ve barbunya fasulyesi girebiliyor. Ee tabii başrolde mısır var.


    Mısır Tarhanası

    Ülkenin neredeyse her yerinin buram buram tarhana koktuğunu biliyoruz. Bu koku Karadeniz'de biraz değişiyor ve yerini az da olsa mısır ununa bırakıyor. Mısır tarhanası yaparken tek fark içine mısır unu kullanılması.


    Sinop Mantısı - Kulak Hamuru (İçi etli hamur)

    Ve gelelim Sinop'un meşhur mantısına... Yumurta, tuz ve suyla oluşturulan hamur sert şekilde yoğurulup belirli şekillerde kesiliyor. Ardından kıyma, tuz, soğan ve karabiberli harcı, kesilen hamurun içine koyup bir güzel kaynatıyorlar... Evet bu bildiğiniz klasik mantı. Sadece hamuru açılırken biraz farklı diyebiliriz. Unutmadan mantı hazır olduğunda üzerine yoğurt dökmeyi unutmayın.


    Nokul

    Sinop'un en meşhur hamur işlerinden olan Nokul'u ister kıymalı isterseniz üzümlü, cevizli ya da ıspanaklı yiyebilirsiniz. Un, yaş maya ve tuzla açılan hamurun içine dilediğiniz malzemeleri koyup ortaya güzel bir nokul çıkarabilirsiniz.


    Islama

    Eğer Sinop'a yolunuz düşer de Islama yerseniz tavuk, un ve cevizle ortaya çıkardıkları bu leziz tarif için onlara teşekkür edeceğinizden eminim. Kulak memesi kıvamında açılan hamura, tavuk ve ceviz eklenerek yapılır.


    Sirkeli Pırasa

    Pırasayı daha farklı tercih edenler için Sinop'tan tarif var. Kızgın yağda pişirilen pırasayla yapılan yemeğin içine soğan ve sarımsak, giriyor. Servis edilirken de üzerine sirke dökülüyor. Özellikle vejeteryansanız bu lezzeti tatmadan Sinop'tan ayrılmayın.


    İçli Tava

    Hamsiyle yapılan içli tavayı tek bir memlekete adamak yanlış olur, özellikle Ordu'da lezzetli şekilde yapılıyorsa... Ancak Sinop'ta da sıkça yenilen içli tava, hamsilerin temizlenip tepsiye dizilmesi ve ardından üzerine soğan, kuru üzüm, fıstık ve maydanozun konulmasıyla yapılıyor. Eğer hamsi seviyorsanız içli tavayı tatmadan geçmeyin derim.


    Katlama

    Eski Tatar geleneklerinden gelen, günümüzdeyse Sinop'ta yapılan katlamayı denemeden dönmeyin. Hamurunu yaparken tuz ve çiçek yağı kullanılırken, tereyağı ve toz şeker ise kızartma aşamasında kullanılıyor. Hamur olduktan sonra katlandığı için adına katlama demişler.


    Sinop usülü 'Prenses'

    Sinop'ta ünlü Şen Pastanesi'nde yiyebileceğiniz 'prenses' adlı yaş pasta oldukça ünlü... İki tartolet arasına hafif ve özenli krema konulup üzeri çikolatayla kaplanıp fıstık-fındık karışımı bir sosun içerisine batırılıyor. Halley tadında olan bu lezzet tüm Sinoplular tarafından çok seviliyor.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler