YEMEK

Vejetaryen Olmaya Karar Vermeden Önce Bilmeniz Gereken 4 Şey

Vejetaryen hayat tarzına geçiş bazen kafa karıştırıcı ve sıkıntılı olabilir. O yüzden bu hayata adım atmadan önce bu listedeki şeyleri göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Vejetaryen Olmaya Karar Vermeden Önce Bilmeniz Gereken 4 Şey

Neden vejetaryen olmak istiyorsunuz?

Genel olarak en uzun süre boyunca vejetaryen kalabilen kişiler hayvanların acı çekmemesi felsefesiyle bu yola çıkanlar. Eğer kilo vermek için vejetaryen olmak istiyorsanız, bir daha düşünün.

Öncelikle vejetaryen olmakla kilo vermek arasında kesin bir bağlantı yok. Her diyet gibi, vejetaryenlik size uzun süreli bir kilo kaybı sağlamayacaktır. Aynı zamanda vejetaryen olup kilo almak da mümkün, sonuçta önemli olan nasıl beslendiğiniz.

Bunun yanısıra araştırmalara göre kilo vermek amacıyla vejetaryenliği seçen kişilerde yeme bozukluğu riskinin kilo vermekle alakalı olmayan nedenlerle vejetaryenliği şeçenlere göre daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bu vejetaryenliğin yeme bozukluğu yarattığı anlamına gelmiyor, sadece kişinin amacının önemli olduğunu gösteriyor. Yani yemekle barışık olmadığınız için bu yola girmeyi düşünüyorsanız gelecekte yeme bozukluğuyla başa çıkmak zorunda kalabilirsiniz.

Yemekle barışana kadar dengeli beslenmeyi deneyin ve her şeyden yiyin.

Vejetaryenlere ARTIK Sormamanız Gereken 10 Soru


Vejetaryen olmak sağlıklı mı?

Bir sürü araştırma vejetaryenlik ile şeker ve kalp hastalıkları riskinin azalması arasında kesin bir bağlantı bulmuş durumda ama sadece sağlıklı beslenmenin de aynı sonuçları doğurduğu görülüyor. Yani işlem görmemiş doğal besinler tüketerek, bol sebze, meyve, bakliyat, yağsız et, balık ve sadece az miktarda kırmızı ve işlem görmüş et yiyerek de sağlığınızı koruyabilirsiniz. Yani sadece eti hayatınızdan çıkararak sağlığınıza ekstra bir fayda sağlamış olmayacaksınız.

Vejetaryen Yemek Hazırlarken İşinizi Kolaylaştıracak 9 Pratik Taktik!


Bir vejetaryen olarak nasıl sağlıklı beslenirsiniz?

Eğer hayatınız boyunca etobur tarzda beslendiyseniz, etin yerini neyle dolduracağınız hakkında bir kaç sorunuz olabilir.

Kendinize bir öğün hazırlarken dengeli bir tabak hazırlamaya çalışın. Çabuk enerji sağlaması için karbonhidrat, uzun soluklu enerji sağlaması için protein ve tok kalmak ve lif alabilmek için de meyve ve sebze kullanın. Porsiyonlarınızı sizi doyuracak büyüklükte tutun.

Vejetaryenlerin Sadece Makarnayla Beslenmediklerini Kanıtlayan 29 Harika Yemek


Protein kaynakları nelerdir?

Tofu gibi soya bazlı besinlerde bol miktarda protein bulabilirsiniz. Ayrıca fasulye ve mercimek gibi bakliyatlar da özellikle pilav, bulgur, mısır vb. gıdalarla servis edildiği zaman büyük protein kaynaklarıdır.

Yemişler vücudunuza hem protein hem de iyi yağlar sağlayacaktır. Aynı zamanda tabii ki yumurta ve süt ürünlerine de protein kaynağı olarak her zaman başvurabilirsiniz.

Bu besin gıdalarını her öğününüze eklemeye çalışın.

Bi' Dolu Protein İçeren Etsiz 10 Yemek Tarifi

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler