Samandag Biberi Haberleri

MASTERCHEF ENCHILADA TARİFİ! Meksika mutfağından enchilada nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Enchilada tarifi yemeğin MasterChef'te yapılmasıyla birlikte merak edildi. Adında acı chili biberi esintileri taşıyan Meksika mutfağı yemeği tüm dünyada sevilerek tüketiliyor. Hem yapımı kolay hem de tadına doyamayacağınız enchilada tarifini sizler için hazırladık. Peki, Meksika mutfağından enchilada nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2023-10-26 21:33:36

Burada yetişmez denilen biberi ekti, üretimini 10'a katladı

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde çevresindekilerin "burada yetişmez" sözlerine aldırmadan, 4 yıl önce 5 dönümde başladığı jalapeno biber üretimini 50 dönüme çıkarmayı başaran çiftçi Rızvan Peker, tedarikçi firmalar aracılığıyla 40 ülkeye biber ulaştırıyor.

Yurthaber 2023-09-05 11:24:08

Acı biberi kokladıktan saniyeler sonra hastanelik oldu! Beynindeki şişlik nedeniyle aylardır tedavi görüyor

Brezilya'nın merkezindeki Anapolis'teki evinde yemek pişirdiği sırada Thais Medeiros isimli bir kadın hastanelik oldu. Yemeğe koymak için acı biberden oluşan bir baharat karışımını koklayan kadın ciddi beyin şişmesi yaşadıktan altı ay sonra hala hastanede tedavi görüyor.

Trend 2023-09-02 11:49:01

Denizli'de Kale biberi hasadına başlandı

Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürünleri arasında yer alan sofralık Kale biberi hasat ediliyor.

Yurthaber 2023-08-24 11:43:21

Yenişehir biberi yeni yatırımlarla dünyaya pazarlanıyor

Yenişehir Belediyesi ilçedeki sebze işleme ve paketleme tesislerine yeni makineler kazandırdı.

Yurthaber 21-07-23 10:48

Kapya biberin faydaları nelerdir? Kapya biber nasıl tüketilir, çiğ yenir mi?

Kapya biberi güzel bir tat ve rengiyle sofralara canlılık katan bir sebzedir. Genellikle kırmızı veya sarı renkte olan kapya biberi, tatlı ve az acı bir lezzete sahiptir. Lezzetli ve renkli bir sebze olan kapya biberi hem mutfaklarda hem de sağlık açısından pek çok fayda sunar. Yoğun tadı ve tatlılığıyla sofralara zenginlik katan kapya biberi çeşitli yemeklerde kullanılarak lezzetini artırır. Aynı zamanda sağlığımız için önemli besin öğeleri içerir.

Haber 30-06-23 22:43

3 dakikada 5 bin TL kazandı! 'Kimseye kaptırmak istemem'

Antalya’nın Kumluca ilçesinde 24. Tarım ve Seracılık Festivali çerçevesinde düzenlenen acı biber yarışmasında bir kişi, 3 dakikada 260 gram acı biberi yiyerek 5 bin TL kazandı. Yarışmanın birincisi, "Kumluca’da düzenlenecek olan tüm acı biber yeme yarışmalarına imkanım olduğu sürece katılırım. Katıldığım takdirde de 1'inciliği kimseye kaptırmak istemem." şeklinde konuştu.

Haber 05-05-23 15:35

Maraş biberi işletmelerinin yüzde 95'i depremde kullanılmaz hale geldi

ahramanmaraş'ta üretim tesisleri büyük oranda yıkılan Maraş biberi üreticileri, sektörün ağır darbe almasının üzüntüsünü yaşıyor.

Yurthaber 08-03-23 11:04

Sofraların ve Türk mutfağının vazgeçilmezi! Pul bibere gelen zamlar vatandaşın cebini de yaktı... Fiyatı 250 liraya dayandı

Sofraların vazgeçilmezi, Türk mutfağının da tartışılmaz lezzetlerinden olan pul bibere gelen zamlar, vatandaşın ağzından sonra cebini de yakmaya başladı. Acıseverler, aktarlardan aldıkları pul biber miktarını son gelen zamların ardından düşürmeye başladı. Pul biberin haricinde köy biberi, çarliston ve sivri biber de zamlandı.

Finans 22-01-23 18:22

MasterChef Kale biber tatarı tarifi: Kale biber tatarı nasıl yapılır? Tadına doyulmayan lezzetin yapılışı

Kale biber tatarı bugün yayınlanacak MasterChef Türkiye yeni bölümünde yapılan tariflerden birisi. 2008 yılında Türk Standartları Enstitüsü tarafından tescil edilen Kale biberi, günümüzde Denizli’nin yöresel lezzetlerine tat katmaya devam ediyor. Yarışmacılar kıyasıya bir rekabete girecek ve şeflere en güzel biber tatarı tarifini sunmaya çalışacak. MasterChef Kale biber tatarı nasıl yapılır?

Yemek 25-11-22 20:23

Mide ülseri, sindirim sorunları, dudaklarda yara... En sevdiğiniz yiyecek aslında sizi bitiriyor

Mide sorunlarından aşırı terlemeye, dudaklarda yaradan ağız içi tahrişe kadar vücudunuzda görmek istemediğiniz birçok tepkimeye yol açıyor. Türk mutfağında geniş bir yeri olan kırmızı biber yemeyi seviyorsanız bu haber sizi yakından ilgilendiriyor. Her şeyde olduğu gibi kırmızı biberi de aşırı tüketmenin bazı yan etkileri ortaya çıkabilir. Bu belirtilerden bir veya birkaçına sahipseniz kırmızı biberi azaltmayı düşünebilirsiniz.

Haber 18-11-22 08:28

Tescilli Çukurören biberi acısının yanında görüntüsüyle de ünlü

Trabzon Vakfı Fotoğrafçılık Kulübü Üyesi Müge Altınalan: - "Fotoğraf çekerken en önemli şey bizim için ışık. Dolayısıyla biberin rengini verebilmek için doğru ışığı yakalamaya çalışıyoruz. Öyle güzel bir rengi var ki biberin, onu canlı ve aslına uygun şekilde gösterebilmek için de bayağı mücadele ediyoruz" - Çukurören Köyü Muhtarı Muhittin Dündar: - "Hem köyümüzü hem biberimizi tanıtıyorlar hem de ekonomimize katkı sağlıyorlar"

Yurthaber 07-10-22 11:18

İzmir'in 35. tescilli ürünü Arslanlar biberi tanıtıldı

İzmir'in 35. tescilli ürünü Arslanlar biberi tanıtıldı

Yurthaber 14-09-22 16:40

Dolmalık biber nasıl kurutulur? Fırında ve güneşte biber kurutma yöntemleri

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de dolmadır. Hem taze hem de kurutulmuş şekliyle sıkça tercih edilen dolma yemeği misafir sofralarını süsleyen yemeklerden biridir. Yazın kurutup saklayarak kışın dolma yemeği yapabileceğiniz kurutulmuş dolma biberleri hazırlamak olukça basit. Hem fırınlama hem de güneşleme yöntemleriyle kurtulabilen dolma biberi uzun süre saklanabiliyor. Peki dolmalık biber nasıl kurutulur? Fırında ve güneşte biber kurutma yöntemleri...

Yemek 14-09-22 11:05

Muğla'da lavanta ve Kale biberi hasadı

Muğla'da lavanta ve Kale biberi hasadı

Yurthaber 04-08-22 14:27

Türk pul biberi, 93 ülkenin mutfağında yemekleri lezzetlendirdi

Türkiye'den bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyon 967 bin dolarlık pul biber ihracatı gerçekleştirildi - Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsa Kızıldemir: - "Önümüzdeki yıllarda üretilen pul biberlerin daha fazla ülkenin mutfağında yerini alacağına inanıyoruz"

Yurthaber 20-07-22 11:07

Dava konusu acı biber! Davalılar Gaziantep ve Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Borsası, Türk Patent ve Marka Kurumunca "İslahiye biberi" coğrafi işaretiyle tescillenen biber nedeniyle davalık oldu. Mahkeme ise şimdilik dosyadaki eksiklerin giderilmesi için davayı erteledi.

Finans 16-06-22 14:03

Kahramanmaraş ve Gaziantep'in acı biber davası

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Patent ve Marka Kurumunun Gaziantep Ticaret Borsasının talebi üzerine verdiği "İslahiye biberi" coğrafi işaretinin iptali için dava açtı

Yurthaber 16-06-22 11:02

Türk biberi ne demek? Türk biberi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Türk biberi birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Türk biberi ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 19:32

Macar biberi ne demek? Macar biberi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler farklı ses olaylarının meydana gelmesiyle oluşabileceği gibi hiçbir ses olayına maruz kalmadan da oluşabilir. Birleşik kelimelerle ilgili inceleme yaparken özellikle ses olaylarına dikkat etmek gerekir. Günlük hayatta sıkça kullanılan birleşik kelimeler sadece yapı bakımından merak edilmez. Bazen anlamları da araştırılır. Macar biberi birleşik kelimesi anlamı araştırılan sözcükler arasındadır. Macar biberi ne demektir?

Egitim 18-05-22 21:45

Hint biberi ne demek? Hint biberi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle bambaşka bir anlama bürünen birleşik kelimeler, günlük konuşma dilinde basit kelimeler kadar sık kullanılırlar. Günlük yaşantıda, internette zaman geçirirken, televizyon izlerken ya da farklı aktiviteler esnasında birleşik sözcükler ile karşılaşmak mümkündür. Bu birleşik kelimelerden bazılarının anlamı bilinirken bazılarının anlamını öğrenmek için TDK sözlüğe başvurma ihtiyacı duyulabilir. Hint biberi ne demek, TDK sözlükte ne anlama gelir? Hint biberi TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Egitim 18-05-22 16:14

Arnavut biberi ne demek? Arnavut biberi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede birleşik kelimeler, basit sözcüklerin bir araya gelmesiyle oluşur. Eklerle birlikte tür değiştirebilen sözcükler, birleşik kelimeleri oluştururken ses düşmesi, ses türemesi gibi değişimler geçirebilir. Dilbilgisi kuralları göz önünde tutularak oluşturulan iki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle türeyen sözcüklerden biri de Arnavut biberi birleşik kelimesidir. Arnavut biberi ne demektir?

Egitim 17-05-22 20:51

Cennet biberi ne demek? Cennet biberi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik sözcükler sık sık deyimlerde kullanılır. Bu kelimeler, tıpkı deyimler gibi kalıplaşmıştır ve güçlü bir anlam içerirler. Birleşik kelimeler ikilemelerden, tamlamalardan, birleşik fiillerden oluşabilirler. Birleşik fiiller ise, eylem belirten birleşik kelimelerdir. Birleşik kelimeler bu sayede sadece durumlara ve nesnelere isim vermekle kalmaz, eylemleri de tanımlarlar. Bu açıdan bakıldığında birleşik kelimelerin Türkçede önemli bir yeri vardır. Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan birleşik kelimelerden bir tanesi de Cennet biberi şeklindedir. Peki, Cennet biberi ne demek?

Egitim 17-05-22 20:22

Alacak olanlar bir daha düşünsün Akılalmaz görüntüler sosyal medyada tepkiye yol açtı! İşte cezası

Şanlıurfa’da meydana gelen bir olay; kaydedilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla büyük tepkiye yol açtı. Bir esnaf, yere dökülen pul biberi toplayarak yeniden satışa sundu. Söz konusu olay bir vatandaş tarafından kaydedilerek “Alacak olanlar bir daha düşünsün” notuyla sosyal medyada paylaşıldı. Olay sonrası ekipler harekete geçti ve esnafa para cezası kesildi. Satılmak istenen ve isot olarak bilinen acı biberler ise imha edildi.

Haber 15-05-22 19:10

İYİ Parti lideri Akşener'den hükümete 'ekonomi politikası' eleştirisi: 'Teori patladı'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Enflasyon son 20 yılın zirvesini gördü. 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' teorisi patladı. Milletimiz, ekmek ve yağ kuyruğunda bekliyor. Domatesi biberi taneyle alıyor" dedi.

Haber 20-04-22 14:43

İslahiye biberi coğrafi işaret belgesiyle tescillendi

"İslahiye biberi" coğrafi işaret belgesiyle tescillendi

Yurthaber 27-01-22 12:55

İçindeki malzemeyi öğrenen şaşkına dönüyor! Asya mutfağının gözdesi Türkiye'de baklava oldu

Meksika, Güney Amerika ve Asya mutfaklarının gözdesi Kaliforniya biberi, Türk mutfağında da yerini almaya başladı. Geçmiş yıllarda otel ve restoran mutfaklarında kullanılmak üzere ithal edilen Kaliforniya biberi, son yıllarda Antalya’nın Aksu ilçesinde üretiliyor. Ülke üretiminin yüzde 95’ini karşılayan Aksu ilçesinde üretilen Kaliforniya biberi, Türk mutfağında yer edinemediğinden dolayı tamamı ihraç ediliyor.

Haber 08-01-22 12:25

Kırşehir'in yöresel lezzeti Cemele biberi coğrafi işaret tescil belgesi aldı

Kırşehir'in yöresel lezzeti "Cemele biberi" coğrafi işaret tescil belgesi aldı

Yurthaber 28-12-21 13:52

Farklı bir dolma tarifi arıyorsanız bu enfes soğan dolması tarifini denemeye davetlisiniz!

“Patlıcanı, biberi, patatesi, kabağı, domatesi derken herhalde denemediğim bir dolma tarifi kalmadı.” diye düşünüyor olabilirsiniz. Ancak dolma ailesinden keşfedilmeyi bekleyen öyle bir lezzet var ki! Püf noktalarıyla paylaşacağımız bu soğan dolması tarifi, parmak ısırtıyor ve deneyen herkesi lezzetine hayran bırakıyor.

Yemek 08-12-21 07:31

Korona testi için acı biber yedi! Olanlar oldu

İngiliz ragbi oyuncusu Joe Marler, koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra tat duyusunu kontrol etmek için kendisini acı biber testine soktu. Test için kuvvetli Şili biberi yiyen sporcu, acının etkisiyle yerinden fırladı.

Spor 16-11-21 12:34

Her derde deva: Samandağ biberi: Etkisini görebilmek için günde 3 kez tüketin

Hatay’da yetiştirilen Samandağ biberi, özellikle vücutta yağ yakıcı etkisinden dolayı kilo vermeye olan katkısı sebebiyle yoğun talep görüyor. Samandağ biberini normal sağlıklı bir bireyin günde 3 tane mutlaka tüketmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Özge Bolat, bu şekilde metabolizmanın hızlanacağını kaydetti. Bolat, mide ve bağırsak hastalığı olanların, tansiyon hastalarının ve hamilelerin ise bu biberin tüketiminden kaçınmasını istiyor.

Haber 11-11-21 10:02

Bu acı biberi 150 yıldır aynı tohumdan üretiyorlar! ''Dünyaya tanıtılmaya hazır''

Bilecik'in Çukurören köyünde 150 yıldır aynı tohumla üretilen acı kırmızı biberlerin tanıtımı için bir şenlik düzenlendi. Toplandıktan sonra köylüler tarafından balkonlarda, çatılarda, ev duvarlarında kurutulan, bunun yanı sıra cadde ve sokakları da süsleyen biberler, başta Ankara, İstanbul, İzmir ve Eskişehir olmak üzere birçok ile satılıyor.

Haber 26-10-21 07:20

Tatlı kıl sivri biberi üreticileri günlük 130 TL'ye çalışacak işçi bulamıyor

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde coğrafi işaret almak için çalışma sürdüren üreticiler, günlük 130 TL'ye çalışacak işçi bulamadıklarından dert yandı. Yıllardır tatlı kıl sivri biber yetiştiren üreticiler, biberin pazarda 10 ile 12 liradan satılmasına mutlu oldu.

Haber 25-10-21 11:31

Denizli’nin meşhur biberi sonbaharda yoğun ilgi gördü! Turşuluk biber için sıraya girdiler

Denizli’nin Kale ilçesinde yetiştirilen, lezzeti ile yiyenlerin bir daha vazgeçemediği Kale Biberine sonbaharda turşu yapımında kullanmak isteyen hanımlar yoğun rağbet gösterdi. 4 ila 6 lira arasında satışı yapılan biber, sonbaharda turşu yapımı için Denizli başta olmak üzere Ege Bölgesi olmak üzere birçok bölgede rağbet görüyor.

Yemek 11-10-21 17:57

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Fiyatlar düşsün istiyorsan seçime gel

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Halkımız market sepeti yapmak için kredi çekiyor; domatesi, biberi krediyle alıyor. Yemin olsun ki, zamlarla mücadelemiz bu kış çok sert geçecek." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu yüksek fiyatlarla ilgili ayrıca, "Zam peşinde koşan şirketler, bizim iktidarımızda unutsunlar kendilerini." dedi.

Haber 03-10-21 22:25

Bu biber başka bibere benzemiyor! Yıllardır aynı toprağa, aynı tohumla ekiliyor: Tescillenecek

Adıyaman’ın Besni ilçesi Oyratlı köyünde yetişen, ince kabuklu, üç damarlı 'Oyratlı Biberi' tescilleniyor. Demirmen Çayı, yatağı Oyratlı köyünde ki bostanlarda ekilen biberler, kendine has aromasıyla biliniyor. Hafif acı, ince kabuk ve üç damarlı olan Oyratlı Biberi yıllardır aynı toprağa, aynı tohumla ekiliyor.

Haber 17-09-21 09:27

Bursa'da kapya biberi bu sene üreticisinin yüzünü güldürdü

İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül: - "Bu yıl verim ve kalite gerçekten çok güzel. Fiyatlar da çok iyi, çiftçimizin yüzü gülüyor" - Kapya biberi üreticisi Aylin Yıldız: - "Fiyatlardan da verimden de çok memnunuz. Geçen yıl 1 lira civarında olan fiyatlar bu yıl 2-2,5 lira arasında seyrediyor"

Yurthaber 08-09-21 11:04

Maraş biberi mezatla satışa çıktı

"Maraş biberi" mezatla satışa çıktı

Yurthaber 06-09-21 13:38

Karacasu biberi de tercih edilen ürün listesinde yerini aldı

Çeyrek asır öncesine sadece tütün üretimi ile bilinen Aydın’ın Karacasu ilçesi Ziraat Odası’nın başarılı Başkanı İsa Sevinç’in girişimleri ile ürün çeşitliliğini arttırdı. İlçede 6 yıl önce deneme üretimi olarak başlayan biber üretimi bugün tercih edilen ürünler listesinde yerini alarak üreticinin yüzünü güldürüyor.

Finans 12-08-21 12:19

'Hayriye' biberi yüz güldürecek

Adana’da tescilli ata tohumundan elde edilen ve kentte 35 dekar alanda ekilen ’Hayriye Biberi’ verimiyle yüz güldürecek. Dekar başına 6-7 ton verim beklenen biberin gelecek senelerde daha çok alanda ekilmesi bekleniyor.

Finans 18-06-21 10:53

Bu besin vücutta iltihap bırakmıyor! İşte iltihabın geçmesinde çok etkili olan Cayenne Arnavut biberi

Acının metabolizmadaki etkileri biliniyor. Cayenne biberi de bu yiyeceklerin başında geliyor. Cayenne hazmı kolaylaştırmaya yardımcı olurken, mide ülseri riskini de en aza indirme konusunda oldukça etkili. Peki bu besinin mucizevi faydaları nelerdir? İşte sağlık üzerinde çok etkili olan Cayenne Arnavut biberi...

Haber 25-05-21 12:11

Türkiye'de ilk sırada! Yenice kapya biberi tescillendi

Çanakkale El Halısı, Ezine Peyniri, Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması ve Bozcaada Çavuş Üzümü'nün ardından Yenice ilçesinde yetiştirilen kapya biberi için de Yenice Ziraat Odası 13 Mart 2020'de Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurdu. Kurum tarafından yapılan inceleme sonunda, kapya biberi için 10 Mart 2021'de coğrafi işaret onayı alındı.

Yemek 27-03-21 13:24

En acı hobi! Dünyanın en acı biberini yiyen kadın konuştu: ''Lav içiyormuşsunuz gibi!''

Doğum yapacakmış gibi sancılar yaşasa da, yanaklarından gözyaşları sel olup aksa da, acı içinde ter dökse de o dünyanın en acı biberi Carolina Reaper'ı yemekten vazgeçmiyor. Eski anaokulu öğretmeni kadın şimdilerde 'en acı hobi' ile ilgilendiğini söylüyor.

Haber 23-03-21 08:34
Yurthaber 17-03-21 13:49

Nefes darlığı ve şiddetli ağrı çeken hastanın ciğerinden Arnavut biberi çıktı

Karabük’te 10 gün önce arkadaşları ile birlikte yediği döner sonrası şiddetli ağrı ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran kadının yediği döner içindeki Arnavut biberinin ciğerlerine kaçtığı ortaya çıktı. Ciğerlerdeki biber yapılan operasyonla çıkartıldı.

Haber 03-03-21 17:18

Antalya’da Kaliforniya biberi üretiyorlar! Dünyaya ihraç ediliyor

Antalya’nın Aksu ilçesinde modern tarım yöntemleriyle 230 dekar alanda Kaliforniya biberi üreten iki kardeş, ürünün tamamını yurt dışına ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Üretici bir aileden geldiklerini belirten Ömer Akcan, “Biz Aksu’yu Türkiye’nin Hollanda’sı yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Finans 26-11-20 14:20

Hem acı hem tatlı bir arada: Aşk reçeli nasıl yapılır?

Hatay'ın acısı ile ünlü olan Samandağ biberi, aşk reçeline dönüştü. Samandağ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından üretimine başlanılan biber reçelinin, tüm Türkiye'ye tanıtılması hedeflendi.

Yemek 25-11-20 07:19

İstanbul’da biberli dondurmaya büyük ilgi

Alpedo-Kervan Lezzetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, İstanbul’da düzenlenen EXPO 2020 Ticaret Fuarı’nda Maraş biberi ile hazırlanan dondurmayı katılımcılara ikram etti.TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen etkinlikte Kahramanmaraş’ın yöresel tatlarını sunan Alpedo-Kervan Lezzetler Grubu, Maraş dondurmasını biberi ile harmanlayarak acılı dondurma hazırladı.

Yurthaber 21-11-20 15:05

Osmaneli’den Makedonya’ya acı biber ihracatı başladı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde yetişen ’Osmaneli kırmızı acı biberi’ Makedonya’ya gönderilmesine başlandı.İlçeye bağlı Medetli ve Düzmeşe köylerinde yetiştirilen kırmızı ve yeşil renkleri olan ’Osmaneli kırmızı acı biberleri’ Makedonya, Slovenya gibi Avrupa ülkelerine ihraç edilmeye başladı.

Yurthaber 09-11-20 12:58