Deprem Haberleri Ve Son Dakika Deprem Haberleri

Deprem Haberleri Ve Son Dakika Deprem Haberleri

Deprem, Dünya yerkabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yer yüzeyini sarsma olayına denir.

Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır.

Depremin şiddeti Moment magnitüd ölçeği (ya da eskiden kullanımıyla olan Richter ölçeği) ile belirlenir. Bu ölçeğe göre 3 ve altı şiddetteki depremler genelde hissedilmezken 7 ve üstü şiddetteki depremler yıkıcı olabilir.

1939 yılında meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki Erzincan Depremi, Türkiye'deki en şiddetli depremdir. Bu depremde 32.962 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 100.000 kişi de yaralanmıştır. Oluşan deprem neticesinde 116.720 bina yıkılmıştır. 52 saniye süren deprem nedeniyle Karadeniz kıyısındaki Fatsa'da tsunami yaşanmıştır.

Deprem bilimi içerisinde yer alan bir terim olan fay hattı, iki kıta sahanlığının birbirleri ile sürtünerek hareket etmeleri sonucunda oluşan yapıya denir. Yüzyıllar boyunca yer kabuğunda biriken enerji sonucunda ortaya çıkan fay hattı, hareketli bir yapıdır. Levhaların birbirlerine sürtünmesi, bu hatları zorlayarak gerilme enerjisi biriktirmelerine sebep olur. Bu zorlanmalar ve sürtünmeler, belirli bir zaman sonra şiddetli kırılmalara sebep olabilir. Bu şiddetli sarsıntılara deprem denir. Fay hatlarının uzunluğu yüzlerce kilometreye kadar uzanabilir. Fay hatlarının yeryüzü üzerindeki dağılımı düzensizdir. Türkiye’de üç farklı fay hattı bulunur. Bunlar; Batı Anadolu Fay Hattı (BAF), Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF) ve Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF)‘dır. Fay hatları ve deprem riski arasında anlamlı bir ilişki vardır.

Deprem Haberleri

Bursa'da keşfedilen yeni fay hattı hakkında korkutan senaryo! Prof. Dr. Ersoy, o soruya enerji gerilimi zaten doldu sözleriyle yanıt verdi...

Bursa'da 95 kilometrelik yeni bir fay hattı keşfedilmişti. Keşiften sonra tüm Türkiye, bu yeni fayın Büyük Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğini merak etmeye başladı. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük depreme ne kadar süre kaldığını ve hangi bölgelerin doğrudan risk altında olduğunu değerlendirdi. Ersoy ayrıca İstanbul'da deprem yaklaştı mı sorusuna da korkutan bir yanıt verdi...

Haber 18-03-2024 17:05

Diyarbakır'da depremden sonra yıkılan İl Halk Kütüphanesi modern binasıyla hizmet verecek

Diyarbakır'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören ve yıkımı yapılan İl Halk Kütüphanesinin yerine modern bir kütüphane binası yapılacak.

Yurthaber 18-03-2024 15:55

Uzman isim 4 farklı senaryoyu açıkladı: Marmara için korkunç deprem uyarısı! 7.8 büyüklüğünde deprem üretir

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Marmara'da beklenen depremle ilgili olası senaryoları açıkladı. Marmara'da kırılabilecek fayların 4 farklı senaryosunun bulunduğunun altını çizen Kutoğlu, Tekirdağ segmentinin en gergin ve kırılmaya en yakın fay segmenti olduğunu ifade etti. Depremin 7-7.1, 7.4, 7.6 ve 7.8 büyüklüklerinde olabileceğini ifade eden Kutoğlu bu 4 senaryonun nasıl gerçekleşebileceğini açıkladı.

Haber 17-03-2024 10:28

6.8'e kadar artçı üretme potansiyeli var dedi! 4 il için uyarı: İhtimalin daha yüksek olduğunu görüyoruz

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu. 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen 2 büyük deprem nedeniyle binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 2 büyük deprem, çeşitli araştırmaların da konusu olurken, yapılan bir çalışma ise dikkat çekti. Bu çalışmada 6 şubat depremlerinin meydana geldiği bölgede 1 yıl içerisinde 5 ve üzeri artçı deprem olasılığı hesaplandı. Çalışmayı ise jeoloji uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz yorumladı.

Haber 17-03-2024 09:33

Diğer Haber Etiketleri

Deprem

Deprem Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Deprem Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Depremde yerle bir olmuştu! Yıllar sonra ortaya çıkan detay: Binaya asılan afiş ağızları açık bıraktı

6 Şubat depremlerinde yıkılan binaların bazılarıyla ilgili çıkan detaylar ağızları açık bırakmaya devame ediyor. Adıyaman'da yıkılan Zümrüt Apartmanı da bunlardan biri oldu. 37 kişiye mezar olan apartmanın müteahhitinin 2010 yılında binaya afiş asarak binanın sağlamlığını ispat etmeye çalıştığı belirlendi.

Haber 16-03-2024 14:49

'Depremi 16 saniye öncesinden öğrenebiliyoruz' Deprem erken uyarı sistemi... Sona gelindi! '485 faydan sadece 25'i kırıldı' uyarısı: Kesip içine bakacağız

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.

Haber 16-03-2024 10:33

Naci Görür çileden çıktı! Uzun uzun anlatıp isyan etti: Hakaret etmek istemiyorum

Deprem sözleriyle gündelik hayatımızda artık büyük bir yer edinen ve uyarılarıyla vatandaşlar başta olmak üzere yöneticilerin dikkatini çeken Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür bu kez sinirlendi. 1999 yılında hazırlanan bir raporda imzası olması nedeniyle eleştirilen Görür, "Hakaret etmek istemiyorum" diyerek o süreci anlattı.

Haber 14-03-2024 12:19

Yerde uzun süre hareketsiz yatan profesörü görenler polise haber verdi! Gerçek sonradan anlaşıldı

Sanatçı ve Akademisyen, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, Erzincan'da 32 yıl önce 13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen depremin yıl dönümünde performans gerçekleştirdi. Performansında uzun süre hareketsiz yere yatan profesörü görüp konudan habersiz olan bazı vatandaşlar durumu polise ihbar etti.

Haber 14-03-2024 11:45

Prof. Dr. Şerif Barış'tan 7.7'lik deprem uyarısı! İki faya dikkat çekti: 'Sadece İstanbul'u değil, tüm Marmara'yı etkileyecek'

Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şerif Barış, korkutan bir deprem uyarısında bulundu. Bursa'daki İznik fayı ve Gemlik fayına dikkat çeken Barış, "Bursa'nın içerisinde kırılmamış birçok fay var. İşte bu faylar potansiyel tehlike. İznik-Mekece fayı kırılırsa 7,2. Gemlik fayı 6,9. Bu ikisi birden kırılırsa 7,7. Burada olacak bir afet sadece İstanbul'u, sadece Adapazarı'nı, sadece Kocaeli'ni değil; tüm Marmara'yı etkileyecek" dedi. İşte detaylar...

Haber 14-03-2024 10:59

Trakya'yı bekleyen Ganos Fayı tehlikesi! Marmara’dan Saros’a kadar uzanıyor! Deprem sessizliği 100 yılı aştı…

Marmara’yı bekleyen deprem tehlikesinde gündeme yeni bir fay hattı daha geldi. Marmara ve Saros Körfezi arasında uzanan fay hattındaki olası bir depremin Tekirdağ ve Edirne'nin güneyi açısından risk oluşturabileceği belirtiliyor. Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya Ganos fayı ile ilgili yaptığı açıklamada "1912 yılında olan ilk deprem 7,3 büyüklüğünde ve 1 ay kadar sonra olan ikinci deprem de 6,8. Bu büyüklükte depremler hem Marmara hem de Saros kıyılarındaki yerleşim birimlerini tehdit edebilir" dedi.

Haber 13-03-2024 17:56

Deprem haberleri gelmeye devam ediyor! 3 il daha peş peşe sallandı

Türkiye son olarak yaşadığı 6 Şubat’taki deprem felaketlerinin ardından sallanmaya devam ediyor. Dün geceden bu yana da yine deprem haberleri peş peşe geldi. Çanakkale, Sivas ve Hakkari'deki depremlerle ilgili AFAD son dakika verilerini duyurdu.

Haber 13-03-2024 07:28

Son dakika: AFAD duyurdu: Çanakkale'de 3.5 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: AFAD, Çanakkale'nin Biga ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Haber 12-03-2024 23:23

Herkes 'İstanbul depremi'nden korkarken Prof. Gökçeoğlu başka 5 ile dikkat çekti: Tamamı ciddi şekilde etkilenir

6 Şubat'ın ilk saatlerinde yaşanan yıkıcı depremin ardından Türkiye deprem gündeminden kopamıyor. En çok korkulan şehir ise Türkiye'nin megakenti İstanbul. Olası deprem senaryoları gün gün konuşulmaya devam ederken Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu başka bir noktaya dikkat çekti. "Hep 'İstanbul İstanbul' deniyor ama" diyen Gökçeoğlu 5 şehrin daha adını vererek, "Tamamı ciddi oranda etkilenir" dedi.

Haber 12-03-2024 15:24

SON DAKİKA: Galatasaray ve Fenerbahçe'den anlamlı karar! TFF açıkladı... Süper Kupa gelirleri depremzedelere bağışlanacak

Son dakika... Galatasaray ve Fenerbahçe arasında 7 Nisan günü oynanacak olan Süper Kupa mücadelesi öncesi iki takımdan anlamlı bir karar geldi. TFF'nin açıkladığı karara göre iki kulübün ortak kararı neticesinde karşılaşmanın gelirleri 6 Şubat depreminden etkilenen depremzedelerin yararına bağışlanacağını duyuldu.

Spor 12-03-2024 13:01

Naci Görür bekleyen tehlikeyle ilgili uyardı: O ili felç eder

'Deprem ve Dirençli Kentler' isimli konferansta konuşan Prof. Dr. Naci Görür, İzmir senaryosunu anlattı. Görür, "Deprem dirençli yerler, bugünkü bilimle, teknolojiyle yapılabilir.Bunu yapabilecek her şeyimiz var. İnsanlarımız talep etmezse, siyaseti zorlamazsa siyasetçi bu işe girmez. Biz de her depremde binlerce insanımızı toprağa veririz. Bu iş böyle gitmez. Bu deprem işini halletmemiz lazım; aksi halde tarihin çöplüğüne gider" ifadelerini kullandı.

Haber 11-03-2024 17:23

Hatay'da depremde 6 kişinin öldüğü binanın yapım sorumlusu 7 sanığı hakkında dava açıldı

Hatay'da, 6 Şubat 2023'teki ilk depremde yıkılması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği 8 katlı Göçemen 2 Apartmanı'nın yapım sorumluları 3'ü tutuklu, 2'si tutuksuz ve 2'si firari 7 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yurthaber 11-03-2024 13:39

Karadeniz'de 4 büyüklüğünde deprem

Karadeniz'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yurthaber 11-03-2024 07:40

SON DAKİKA | Samsun'da deprem! AFAD duyurdu, Karadeniz'deki diğer illerden de hissedildi

Son dakika deprem haberi: Karadeniz gece saat 03.10'da meydana gelen depremle sallandı. AFAD, merkez üssü Samsun'un Atakum ilçesi olan bir deprem olduğunu duyurdu. 18.27 km derinlikte meydana gelen depremin büyüklüğünün 4.0 olduğu belirtilirken, bazı vatandaşların panikle kendilerini sokağa attığı görüldü.

Haber 11-03-2024 06:18

SON DAKİKA | Antalya Demre açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: Antalya'nın Demre ilçesi açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Demre ve Finike ilçelerinin yanı sıra çevre ilçeler ile kent merkezinde de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem ile ilgili "An itibari ile olumsuz bir durum yoktur" açıklamasında bulundu.

Haber 10-03-2024 17:10

'7 ve üzeri' fikrine bir isim daha katıldı! Hatay için yeni 'deprem' açıklaması: Yakın bir yerde olacakmış gibi davranmamız gerekiyor

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım gören Hatay için yeni deprem açıklamaları peş peşe geliyor. Ölüdeniz Fayı'na dikkat çeken Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Bu fay Hatay Kırıkhan’a kadar kırıldı. 7’den büyük depremde Hatay yeniden yıkılır” demişti. Prof. Dr. Semir Över de fayın 7 ve üzeri deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti fakat Över'e göre böyle bir felaketin gerçekleşmesi durumunda Hatay'ın göreceği yıkım bir şarta bağlı...

Haber 10-03-2024 10:52

Prof. Dr. Naci Görür bu kez deprem beklemediği yeri açıkladı! 2 faya dikkat çekti 'İkisi ayrı ayrı ya da birlikte kırılarak...'

6 Şubat deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği beklenen Marmara depremiyle ilgili her açıklama vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor. 6 Şubat sonrası yaşanan her depremde yapacağı açıklamalar merakla beklenen Prof. Dr. Naci Görür de son olarak beklenen İstanbul depremine ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı. Bölgedeki gerilime işaret eden Görür, İstanbul için beklenen depremin büyüklüğünü söylerken deprem beklemediği yeri de açıkladı.

Haber 09-03-2024 11:15

Deprem hareketliliği arttı... O bölge için uzmanlardan kritik uyarı! 'Hatay ile benzerlikler var'

Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'ndeki Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde son aylarda artan deprem hareketliliğini yorumlayan uzmanlar, şehirlerin zemini genel olarak güçlü olmadığı için kentsel dönüşümün hızlanması ve yapı stokunun yenilenmesinde yeni araştırmalar yapılması uyarısında bulundu. Doç. Dr. Mustafa Şenkaya, Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay ile Bursa arasında benzerlikler olduğuna da vurgu yaptı.

Haber 08-03-2024 17:41

SON DAKİKA! Muğla'da korkutan deprem! AFAD ve Kandilli peş peşe açıkladı

Son dakika: Sabah saatlerinde Akdeniz açıkları Muğla yakınlarında deprem meydana geldi. Kandilli depremin büyüklüğünü 4,6 AFAD ise 4.4 olarak duyurdu. Sarsıntıyı hisseden bazı vatandaşlar panik yaşadı.

Haber 08-03-2024 07:41

Son dakika! Van'da korkutan deprem: Kandilli büyüklüğünü duyurdu

Son dakika haberi: Van'ın Muradiye ilçesinde saat 15.49'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevredeki bazı illerden de hissedilirken sarsıntının yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

Haber 07-03-2024 16:09

Çorum'da Asrın Felaketi Şubat Depremi paneli yapıldı

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesince "Asrın Felaketi Şubat Depremi" adlı panel düzenlendi.

Yurthaber 07-03-2024 15:53

Arama kurtarma köpeği Moka her gün 3 saatlik eğitimle olası afetlere hazırlanıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde görev alan Sakarya İtfaiyesinin arama kurtarma köpeği "Moka", günlük 3 saatlik eğitim programı sayesinde her zaman göreve hazır bekliyor.

Yurthaber 07-03-2024 12:07

Naci Görür korkusunu ilk kez bu sözlerle dile getirdi 'Korkudan midemizi ağzımıza getiriyor derler ya, o durumda' O bölgeyi uyardı 'İlk bekleyeceğimiz deprem burada olmalı'

6 Şubat'ın ardından yaptığı tüm açıklamalar dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, yine gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Hem beklenen Marmara depremine hem de 6 Şubat depremleri sonrası oluşmuş olabilecek enerji transferine dikkat çeken Görür, işaret ettiği bölge için ilk kez "Korkudan midemizi ağzımıza getiriyor derler ya, o durumda" ifadelerini kullandı. Görür o bölge için "İlk bekleyeceğimiz deprem burada olmalı" derken İstanbul'da beklenen depremin büyüklüğünü de açıkladı.

Haber 07-03-2024 11:31

Deprem bölgesindeki KOBİ’lere finansman desteği! 4 milyar TL hesaplara yatacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki KOBİ'lere verilecek destek miktarını açıkladı. Kacır 4 milyar TL'nin ödemelerinin bugün başlayacağını duyurdu.

Finans 07-03-2024 11:06

Stres transferine dikkat çekti 'Kuzeye doğru...' Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak'tan o bölge için deprem uyarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı’nda görevli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak, 1-7 Mart Deprem Haftası’na yönelik açıklamalarda bulundu.

Haber 06-03-2024 17:11

Çanakkale depremini önceden tahmin etti! Japon uzmandan korkutan yeni uyarı 'Her an olabilir! Artık...'

Çanakkale’de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem bölgede endişeye yol açtı. Çanakkale'deki 4,9'luk depremi daha önceden tahmin ettiğini iddia eden Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için “Her an deprem olabilir. Artık hazır olunsun” şeklinde uyarıda bulundu.

Haber 06-03-2024 11:02

Kocaeli merkezli dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 1 şüpheli tutuklandı

Kocaeli merkezli dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 5 zanlıdan 1'i tutuklandı.

Yurthaber 06-03-2024 07:57

'Sahildeki gökdelen' diye satılmıştı! 14 kişiye mezar olan apartmanla ilgili korkunç iddia: 'Deniz manzarası için kiriş yapmamışlar'

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 14 kişiye mezar olan Hatay'ın İskenderun ilçesindeki 17 katlı MCG Towers Apartmanı için yargılama süreci başladı. Apartmanın deprem öncesinde vatandaşlara İskenderun sahilindeki gökdelen olarak satıldığı öğrenildi. Avukat Bülent Akbay ise binanın deniz manzarasının açmak ve maliyeti düşürmek için kiriş yapılmadığını söyledi.

Haber 05-03-2024 22:04

İstanbul ve çevre iller de sallanmıştı! Prof. Dr. Özden 'Depremden hemen sonra' diyerek 'enteresan' detayı açıkladı

Çanakkale'de dün akşam saatlerinde Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş sarsıntı İstanbul, Bursa ve Balıkesir'de hissedilmişti. Depremin analizini yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, "Depremden hemen sonra şu ana kadar hiçbir artçı sarsıntının olmaması da enteresan. Dolayısıyla bunu izlemek gerekiyor." dedi.

Haber 05-03-2024 15:54

Prof. Dr. Naci Görür söyledi, hazırlık başladı! 18 ili işaret ederek '7 üzeri deprem' uyarısı yapmıştı: Talimat geldi

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür'ün 18 il arasında saydığı ve 7 üzeri deprem uyarısı yaptığı Hakkari'de deprem risk analizi çalışmaları yapılıyor. Yapıların gözlemsel risk durumu analizinde bazı mahallelerde yapı stokunun yüzde 80'ine varan oranda riskli yapılardan oluştuğu tespit edildi.

Haber 05-03-2024 14:25

Hatay'da korkutan deprem! AFAD büyüklüğünü duyurdu

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşanan Hatay'da saat 10.15'te 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı yerin 6.04 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Haber 05-03-2024 10:38

Çanakkale’de 4.9 büyüklüğündeki depreme ait görüntüler ortaya çıktı! Vatandaşların panikle kaçışı kamerada

Merkez üssü Çanakkale'nin Yenice ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depreme anına ait görüntüler ortaya çıktı. Bir marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde vatandaşların panikle dışarıya kaçtığı anlar yer aldı.

Haber 05-03-2024 10:28

Bursa'da deprem korkusuyla ikinci kattan atlayan kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merkez üssü Çanakkale'nin Yenice ilçesi olan deprem nedeniyle Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ikinci kattan atlayan kişinin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yurthaber 05-03-2024 07:55

Çanakkale Valisi Aktaş deprem sonrası AFAD ve 112 ekipleriyle bir araya geldi

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Yenice merkezli 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü (AFAD) ziyaret etti.

Yurthaber 05-03-2024 07:44

'İstanbul depreminin 'öncüsü' dedi, son bir aydaki sismik hareketliliğe dikkat çekti! Çanakkale'deki deprem sonrası açık açık uyardı: Bugün kırılmadıysa yarın kırılacak!

İstanbul depremi için korkutan açıklamalar geldi. Dün akşam saatlerinde Çanakkale Yenice'de meydana gelen Marmara ve Ege'deki pek çok ilde hissedilen deprem, beklenen İstanbul depremi için endişeleri artırdı. Canlı yayına bağlanan deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "İstanbul çevresindeki her deprem artık beklenen büyük depremin öncüsü" diye konuştu. Ersoy, bölgede son bir ayda yaşanan sismik hareketliliğe dikkat çekti.

Haber 05-03-2024 07:14

Çanakkale'deki 4.9'luk deprem sonrası Esenyurt'ta oturan bir kişi evinin videosunu çekti: 'Kolonlar bu şekle geldi'

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem, birçok ilin yanı sıra İstanbul'dan da hissedildi. İstanbul Esenyurt'ta oturan bir vatandaş ise sosyal medyadan paylaştığı videoda, evinin kolonlarında çatlaklar oluştuğunu söyleyerek "5. katta oturuyorum depremden sonra kolonlar bu şekle geldi" dedi.

Haber 05-03-2024 01:09

Eski Nurdağı Belediye Başkanı Kavak tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan bir binaya ilişkin hakkında dava açılan ve duruşmada tahliye edildikten sonra yapılan itiraz üzerine hakkında yakalama kararı verilen eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, teslim oldu. Kavak, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Haber 04-03-2024 22:59

Çanakkale Yenice'deki deprem paniğe yol açtı! Beklenen İstanbul depremini tetikler mi? Uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geldi

Çanakkale Yenice'de meydana gelen deprem birçok ilde hissedildi. Paniğe yol açan depremin büyüklüğü 4.9 olarak açıklandı. Depremin beklenen İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceği sorusu merak ediliyordu. Depremle ile ilgili uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geldi.

Haber 04-03-2024 22:15

Son dakika: AFAD duyurdu: Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve çevresinde de hissedildi: Bir kişi hayatını kaybetti

Son dakika: AFAD, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Çanakkale'nin yanı sıra İstanbul, Balıkesir, Tekirdağ, Bursa, Manisa'dan da hissedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da paniğe kapılıp ikinci kattan atlayan bir kişinin hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. AFAD "Olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, saha tarama çalışmaları devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

Haber 04-03-2024 21:44

Kilis'te öğrenciler deprem tatbikatı yaptı

Kilis'te, Deprem Haftası dolayısıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından öğrencilerin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Yurthaber 04-03-2024 15:04

Hatay'da depremzede kız çocukları arasında düzenlenen futbol turnuvası başladı

Hatay'da konteyner kentte kalan depremzede kız çocukları arasında düzenlenen futbol turnuvası başladı.

Yurthaber 04-03-2024 14:18

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den 24 il için kritik uyarı! Bugün deprem olsa şaşırmayacağımız yerler Dikkat çeken İstanbul değerlendirmesi...

Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, Türkiye'de 24 ilin diri fay hattı üzerinde konumlandığına dikkat çekti. Tüysüz ayrıca İstanbul'da da derhal araştırmaların başlaması gerektiğine dikkat çekerken, İstanbul'daki 1 milyon 160 bin konuttan 750 bin tanesinin hasar göreceğini açıkladı. Hangi kentlerin öncelikli riskli olduğunu da açıklayan Tüysüz, bu kentlerde her an deprem olabileceğini ifade etti. İşte Tüysüz'ün işaret ettiği ve dikkat edilmesi gereken o iller!

Haber 04-03-2024 12:16

Kahramanmaraş'ta 4,4 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 11.26'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yurthaber 04-03-2024 11:43

Son dakika | Kahramanmaraş'ta deprem! Göksun'dan sonra Elbistan da 4.4 ile sallandı

Son dakika deprem haberi: Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan depremle ilgili açıklama yapıldı.

Haber 04-03-2024 11:41

Son dakika: AFAD duyurdu: Malatya'da 4.4 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: AFAD, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da açıklama yaptı.

Haber 03-03-2024 17:57