Greve Haberleri

Önce tehdit ettiler, sonra yol kesip adam dövdüler

Esenyurt’ta hafriyat işi yapıp zarar ettiklerini iddia ederek grev yapan bir grup şahıs, greve katılmayan meslektaşlarını önce tehdit etti, ardından yollarını keserek darp etti.

Yurthaber 2023-09-27 09:33:05

ABD'de 3 büyük otomotiv fabrikasında binlerce işçi greve gitti! Fiyatların artışı olabilir...

ABD'nin Detroit eyaleti ve çevresinde otomobil üreten 3 fabrikada yaklaşık 13 bin işçi maaş anlaşmazlığı yüzünden greve gitti. Uzmanlar grevin uzaması durumunda tedarik sıkıntısı ve fiyat artışlarının yaşanmasından endişe ediyor.

Haber 2023-09-15 15:14:53

En az 25 bin TL istiyorlardı, İstanbul'da görüşmeler tıkandı! 5 bin 500 çöp transfer işçisi greve gidiyor: Çöp yığınları...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSTAÇ ile Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri tıkandı. En az 25 bin TL'lik talep karşısında anlaşma çıkmadı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı açıklamada 5 bin 500 çöp transfer işçisi greve gitmeye hazırlandığını söyledi.

Finans 2023-08-15 10:03:16

İstanbul'da çöp transfer işçileri greve hazırlanıyor

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ilçelerden toplanan çöpleri geri dönüşüm tesislerine aktarmakla görevli İSTAÇ AŞ'de taleplerinin karşılanmaması halinde greve çıkacaklarını bildirdi.

Yurthaber 2023-08-15 09:04:49

İzmir'de metro ve tramvay grevi sonrası Tunç Soyer sitem etti! Belediyenin önerdiği rakamları açıkladı

Sabah metro ve tramvayla yola çıkacak olan İzmirliler seferlerin durduğunu öğrendi. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma çıkmayınca işçiler greve başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den açıklama geldi. Seferlerin durması nedeniyle alınan önlemleri açıklayan Soyer, "Görüşmelerde, masada hep uzlaşmayı isteyen taraf olduk" dedi. Belediye olarak çalışanlara tekliflerini duyuran Soyer, "Belki de Türkiye'deki tek kamu işçileri grevini İzmir hak etmiyor" ifadelerini kullandı.

Haber 31-07-23 17:00

İzmir’de metro ve tramvay çalışanları greve gitti! Vatandaşlar zor anlar yaşadı

İzmir'de ulaşımın ana damarlarından biri olan metro ve tramvayda Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşı çıkmaması üzerine işçiler, greve gitti. Haftanın ilk gününe grevle uyanan ve metro ile tramvaya binemeyen İzmirliler ise otobüslere veya taksilere yönelmek zorunda kaldı.

Finans 31-07-23 09:50

İzmir’de metro ve tramvay çalışanları greve gitti

İzmir’de ulaşımın ana damarlarından biri olan metro ve tramvayda Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşı çıkmaması üzerine işçiler, greve gitti.

Yurthaber 31-07-23 07:44

Jennifer Lopez ve Ben Affleck'e grev şoku! Resmen mağdur oldular

Ünlü şarkıcı Jeniffer Lopez'in başrolde yer aldığı 'Unstoppable' filminin çekimleri askıya alındı. Hollywood’daki yazarların 15 yılın ardından greve gitmesi nedeniyle Jeniffer Lopez ve filmin yapımcılığını üstlenen eşi Ben Affleck mağdur oldu.

Magazin 04-06-23 14:06

Kanalizasyon çalışanları da greve katıldı! Kent meydanının ortasında ölü farelerle protesto yaptılar

Fransa’da emeklilik yaşına ilişkin protestolar meslek grupları içinde dalga dalga yayılmaya devam ediyor. Emeklilik reformuna yönelik yükselen seslere kanalizasyon işçileri de katıldı. Fransa'nın başkenti Paris'te grevdeki kanalizasyon işçileri, çalışma şartlarının zorluğuna ve maaşlarının azlığına dikkati çekmek için beraberinde getirdikleri ölü fareleri Büyükşehir Belediyesinin önüne yığdı.

Trend 06-04-23 14:35

Görüntüler Fransa'dan! Kaldırımlar çöple doldu, halk maske kullanmaya başladı

Fransa'da tepki çeken emeklilik reformuna karşı başkent Paris'te temizlik işçilerinin greve gitmesi sonucu çöpler kaldırımları kapladı. Çöp kokusundan rahatsız olan çok sayıda kişi maske takmaya başlarken, halk yürüyebilmek için araç yollarını kullanmak zorunda kaldı.

Haber 16-03-23 19:29

Yunanistan’da tren kazasının yankısı devam ediyor! Binlerce işçi genel greve katılarak iş bıraktı

Yunanistan’ın Larisa bir yük treni ve yolcu treni çarpışmıştı. 28 Şubat’ta gerçekleşen kazada 57 kişi hayatını kaybetmişti. Ülkede tren kazasının yankıları hâlâ devam ediyor. Binlerce işçi Yunanistan'ın en ölümcül tren faciasını protesto etmek için iş bıraktı. Genel grev nedeniyle hayat ülkede durma noktasına geldi.

Trend 08-03-23 14:46

Fransa basını 'kara gün' dedi, ülkede 1 milyon kişi sokağa çıktı! Emeklilik yaşının 64 olmasına karşı büyük grev

Fransa'da hükümetin emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkarmayı hedefleyen tartışmalı emeklilik reformuna karşı protestolar sürüyor. Söz konusu reform paketine karşı ülkede bugün 1 milyondan fazla kişi greve gidip sokaklara çıktı.

Haber 31-01-23 15:24

Bursa'da bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler greve gitti

Bursa'da bir tekstil firmasına ait fabrikanın çalışanları, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle grev başlattı.

Yurthaber 29-11-22 14:52

Belediye başkanıyla işçi arasında gergin anlar! Avcılar Belediyesi'ndeki greve damgasını vurdu: Sen kes lan, kimsin sen!

İstanbul'un Avcılar Belediyesi'nde yaklaşık 4 aydır yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmayınca belediye işçileri dün greve başladı. Belediyeden yapılan açıklamada "Uzlaşmayan taraf sendikanın Ankara'daki yöneticileri olmuştur" dendi. İşçilerin grevine ise Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin işçilerle yaşadığı gerginlik damga vurdu. Hançerli ile grevdeki işçiler arasında karşılıklı sert sözler sarf edildi.

Haber 19-10-22 12:00

Avcılar Belediyesinden işçilerin başlattığı greve ilişkin açıklama:

"Çalışma arkadaşlarımızın haklarını vermek için tüm iyi niyetimizle var gücümüzle çalışıyoruz. Aynı iyi niyet ve kararlılığı da sendikadan bekliyoruz"

Yurthaber 18-10-22 17:28

Fransa'da akaryakıt krizi! Çoğu istasyonda benzin kalmadı

Fransa'da benzin krizi yaşanıyor. Petrol rafinerisi çalışanlarının greve gitmesi nedeniyle yaşanan kriz, ikinci haftasında devam ediyor. Kriz, sürücülerin panik ile benzin istasyonlarına akın ederek uzun kuyruklar oluşturmasına, çoğu istasyonda benzinin tükenmesine yol açtı. Bazı kuyruklarda kavgaların yaşandığı aktarıldı. Öte yandan ülkede bidon veya varil ile benzin satışı da yasaklandı.

Haber 13-10-22 09:11

Kumluca Belediyesinde işçiler greve başladı

Kumluca Belediyesinde işçiler greve başladı

Yurthaber 05-10-22 15:25

Kumluca Belediyesinde greve giden işçilerden bazıları işten çıkarıldı

Belediyenin açıklamasından: - "Çalışma barışını bozmaya yeltenen işçiler, hizmetin devamlılığının, çalışma barışının korunmasını amaçlayan idarece, disiplin hükümlerine aykırı hareketten dolayı işten el çektirilmişlerdir" - DİSK Akdeniz Bölge Başkanı Vedat Küçük: - "Belediye yönetimi sendikalı işçilere cephe aldı, işinden attı, sürgün etti. Anayasaya ve yasalarımıza karşı geldi, suç işledi"

Yurthaber 29-09-22 17:51

Afrika'da hava trafik kontrolörleri greve gitti! Türk Hava Yolları'ndan sefer iptalleri geldi...

Afrika'daki hava trafik kontrolörlerinin greve gitmesiyle seferlerde aksaklıklar yaşanıyor. Son olarak THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada yapılması planlanan bazı seferlerini iptal edildiği duyuruldu.

Haber 23-09-22 23:22

Kadıköy Belediyesine grev kararı asıldı

Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1. Şube Başkanı Murat Aydoğan: - "Greve hazırlanırken aynı zamanda görüşmelere de açık olduğumuzun altını önemle çizmek isteriz. Zaten önemli olan grev süreci başlamadan taleplerimizi masada kabul ettirmek. Ama bu emeğimizi, mesleki yeterliliklerimizin hakkını masada bırakacağımız anlamına da gelmiyor"

Yurthaber 16-09-22 14:42

Kadıköy Belediyesi işçilerinden grev kararı

Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1. Şube Başkanı Aydoğan: - "Grev, Kadıköy Belediyesinde çalışan yaklaşık 2 bin 300 kişiyi kapsayacak. Sağlık ve Veterinerlik birimleri hariç tüm arkadaşlarımız greve katılacak"

Yurthaber 15-09-22 15:05

Avrupa’nın ortasında kriz! Havayolu şirketi Lufthansa pilotları greve gidiyor: Tam 800 uçuş iptal

Alman hava yolu sektöründe personel sıkıntısının yanında yeni bir kriz daha yaşanıyor. Dev havayolu şirketi Lufthansa’nın pilotları maaşlarının iyileştirilmesi için bu gece yarısı greve gidiyor. Grev nedeniyle yarınki 800 uçuş iptal edilirken, iptallerden 134 bin kişinin etkileneceği ifade ediliyor.

Finans 01-09-22 13:25

Sultangazi'de ücretlerine zam isteyen kamyon şoförleri greve başladı

Cebeci'deki döküm sahasının önünde toplanan Avrupa Yakası Nakliyeciler Derneğine bağlı hafriyat işi yapan bazı şoförler, harcamalarının arttığı gerekçesiyle işverenden zam talep etti - Dernek Başkanı Yüksel Döner: - "Döküm sahalarına gerekli tesislerin yapılmasını istiyoruz. İBB zabıtalarının Esenyurt bölgesindeki kaçak döküme karşı önlem almasını istiyoruz"

Yurthaber 21-07-22 12:30

İngiltere'de demir yolu işçileri yarın son 30 yılın en büyük grevine hazırlanıyor

İngiltere, İskoçya ve Galler'de demir yolu işçileri yarın son 30 yılın en büyük grevine hazırlanıyor. Perşembe ve Cumartesi günleri de sürecek greve 40 binden fazla işçi katılacak.

Haber 20-06-22 09:11

Fransız diplomatlar Macron'a karşı grevde

Cumhurbaşkanı Macron'un, kariyer diplomatlarının özel statüsünü kaldıran kararnamesini protesto eden Fransız diplomatlar bugün greve gidiyor.

Haber 02-06-22 12:40

DOKTOR GREVİ! Doktorlar grevde mi? Doktorlar ne zaman greve gidiyor? Doktorlar kaç gün grev yapacak?

Doktor grevi yeniden gündeme geldi. Bugün doktorlar grevde mi, 27 Mayıs hastaneler açık mı? soruları yanıt bulmayı bekliyor. Nisan ayı ve mayıs ayının başında greve giden sağlık çalışanları yeniden greve gidiyor. Peki, Doktorlar grevde mi, bugün doktorlar çalışıyor mu? 27 Mayıs 2022 hastaneler açık mı? İşte cevaplar!

Haber 27-05-22 11:35

Vatandaşlardan fırıncılara tepki! Fiyatını artırmak isteyince... 3 bin ekmek dağıttılar

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde fırıncılar, artan maliyetleri gerekçe göstererek somun ekmeğin fiyatını 2,5 TL’den 3,5 TL’ye çıkarmak istedi. Gelen tepki üzerine fırıncılar greve girerken mahalle sakinleri de fırıncılara tepki olarak Sivas merkezden getirdikleri 3 bin ekmeği ilçe sakinlerine dağıttı.

Haber 06-05-22 20:40

Yunanistan hayat pahalılığı yüzünden 24 saatlik genel greve gitti

Yunanistan'da uzun zamandan bu yana ilan edilmeyen genel grevler tekrar kendisini göstermeye başladı.

Haber 06-04-22 18:56

Sağlık Çalışanları “Beyaz Nöbet”te

Sağlık çalışanları, şiddete karşı çözüm bulunmaması başta olmak üzere, sorunlarına dikkat çekmek amacıyla “Beyaz Nöbet” eylemi başlattı. Sağlık çalışanları tüm taleplerini TBMM önünde açıkladıktan sonra 8 Şubat’ta greve gidecek

Haber 28-01-22 11:32

Türkiye’de Bir İlk: BBC İstanbul Ofisi Greve Çıktı

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin İstanbul bürosunda yerel kontratlı tüm gazeteciler, işverenle yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlanmaması üzerine greve çıktı

Haber 14-01-22 15:43

BBC İstanbul Bürosu’nda yerel sözleşmeyle çalışan gazeteciler greve çıktı

BBC'nin İstanbul Bürosu'nda yerel sözleşmeyle çalışan gazeteciler toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine greve çıktı.

Haber 14-01-22 14:54

Covid-19: Fransa'da öğretmenler greve gidiyor, okulların yarısı kapanabilir

Fransa'da öğretmenler, hükümetin koronavirüs kriziyle ilgili uygulamalarını protesto etmek için toplu grev düzenliyor. Bu durum okulların yarısının kapanmasına neden olabilir.

Haber 13-01-22 22:30

İtalya’da genel grev: Sendikalar hükümetin bütçe planını protesto ediyor

İtalya'nın en büyük sendikalarından ikisi hükümetin bütçe planını protesto amacıyla bugün genel greve gitti. Ulaşım hizmetlerinde ciddi aksaklıklar yaşanıyor.

Haber 16-12-21 14:44

Sağlık Çalışanları Diyarbakır’da Grevdeydi

TBMM Genel Kurulu’nda sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin geri çekilmesi üzerine Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyeleri ülke genelinde greve gitti. Eylemin yapıldığı yerler arasında Diyarbakır da vardı

Haber 15-12-21 17:30

Hekimler 15 Aralık'ta greve gidiyor

Türk Tabipleri Birliği, TBMM'deki düzenlemenin geri çekilmesi nedeniyle hekimlerin 15 Aralık Çarşamba günü greve gideceklerini açıkladı.

Haber 13-12-21 11:40

İzmir'de metro ve tramvay çalışanları, uzlaşılmazsa 22 Ekim'de greve çıkacak

Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral: - "Son saate kadar umudumuzu yitirmiyoruz. Arkadaşlarımız için çalışmaya devam ediyoruz"

Yurthaber 20-10-21 13:38

Ülkede kriz! Öğretmenler greve gitti, okullar açılamadı

Lübnan'da, ülkedeki ekonomik sıkıntıları ve kötü yaşam koşullarını protesto eden öğretmenlerin greve gitmesi nedeniyle okulların 2 hafta geç başlayacağı açıklandı.

Haber 26-09-21 22:17

Yüzde 1.5 zam önerildi! Alman makinistler greve gitti

Deutsche Bahn, GDL üyelerine gelecek yıl için yüzde 1,5 ve Mart 2023’te ise yüzde 1,7 zam teklif etmişti.

Finans 10-08-21 16:16

BM: ‘‘Gazze’de 52 Bin Kişi Yerlerinden Oldu’’

BM Sözcüsü Jens Laerke Gazze’de yerlerinden olan yaklaşık 47 bin kişinin BM’ye ait 58 okula sığındıklarını bildirdi. İsrail’de yaşayan Filistinliler de hava saldırılarını protesto için greve gitti

Haber 18-05-21 16:23

En farklı Kadınlar Günü mesajları ve sözleri | İşte anlamlı Emekçi Kadınlar Günü paylaşımları…

ABD’de 40 bin dokuma işçisinin daha iyi şartlarda çalışma ortamının istemesiyle başlayan tepkiler, greve dönüşmüştü. İşçiler, kendilerini fabrikaya kitlerken, çıkan yangında çok sayıda işçi hayatını kaybetmişti. Onun anısına her yıl 8 Mart Kadınlar Günü, mesajlarla, sözlerle anlam buluyor. Sosyal medyada da 8 en farklı ve anlamlı Dünya Kadınlar Günü sözleri ve mesajları sıklıkla paylaşılıyor…

Magazin 06-03-21 16:08

İstanbul'daki bazı CHP'li ilçe belediyelerinde, işçilerin greve gitmesiyle ilgili neler biliniyor?

İstanbul'da son haftalarda bazı ilçe belediyelerinde Genel-İş sendikası üyesi işçiler, toplu iş sözleşmesi süreçlerinin tıkanması üzerine grev kararına başvuruyor. Peki hangi ilçede ne yaşanıyor, taraflar ne talep ediyor ve yaşananalar kamuoyunda nasıl tartışılıyor?

Haber 27-02-21 11:22

Son Dakika: Kadıköy Belediyesi'nde işçiler greve başladı!

Son dakika haberine göre DİSK Genel-İŞ sendikası ile CHP'li İstanbul Kadıköy Belediyesi arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden anlaşma çıkmadı. Kadıköy'de 2 bin 300 belediye işçisi greve başladı.

Finans 16-02-21 12:13

Kadıköy Belediyesi'ne grev kararı asıldı

Kadıköy Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasındaki görüşmelerde son aşamaya gelindi. İstenilen ekonomik taleplerin karşılanmadığı belirtilerek, Kadıköy Belediye binasına grev kararı asıldı. Genel -İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No'lu Şube yöneticisi Ahmet Arıkan, "Eğer olmazsa süreç bellidir. 16'sında greve çıkacağız." dedi.

Finans 05-02-21 16:30

Hürriyet’ten grevdeki işçilere anlamlı destek

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Çayırova’da bulunan Baldur Süspansiyon Fabrikasında greve çıkan işçilere destek ziyaretinde bulunduİzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Çayırova Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İspanya Sermayeli Baldur Süspansiyon Fabrikasında 25 Aralık 2020’de greve başlayan işçileri ziyaret etti.

Yurthaber 29-01-21 12:20

Yunan basını grevde: Tüm haber akışları durdu

Yunanistan'da kamu ve özel basın kuruluşlarından çok sayıda medya kurumu greve gitti. Basın yasasındaki yasa değişikliği planını protesto eden kurumlar Covid-19 bilgileri hariç yayın akışını durdurdu. Ülkede grevin süresi de uzatıldı.

Haber 10-12-20 10:00

Tunus'ta doktorlar genel greve gitti

Tunus'ta doktorlar tıp eğitiminin genel çerçevesini ve pratisyen hekimlikten uzman doktorluğa terfi edilmesini düzenleyen kanunda değişiklik talebiyle 4 günlük genel grev kararı aldı.

Haber 01-12-20 23:32

Koronavirüs: İspanya'da vaka sayıları artıyor, cenaze defin işçileri greve gitti, kısıtlamalar protesto edildi

İspanya'da cenaze defin işinde çalışan işçiler, koronavirüs salgınında ölümlerin artması nedeniyle daha fazla personel çalıştırılması talebiyle greve gitti.

Haber 01-11-20 23:46

Belarus'ta Muhalefetten Genel Grev Çağrısı

Muhalefet lideri Tsikhanouskaya, Lukaşenko’dan istedikleri üç talebin karşılanmaması halinde genel greve gidileceğini söyledi

Haber 13-10-20 16:25

İşe gidecek işçileri ve şoförleri engellediler

Mersin polisi, Akdeniz ilçesinde işe gidecek olan tarım işçilerini ve servis şoförlerini engelledikleri ve greve dahil olmaları için tehdit ettikleri iddiasıyla 3 kişiyi gözaltına aldı.Edinilen bilgiye göre, yetkili birlik ile Mersin, Adana, Tarsus, Ceyhan işçi dernekleri arasında yapılan çalışma koşulları ve yevmiye görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayınca grev çağrıları yapıldı.

Haber 15-09-20 17:56